STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Κέρκυρα - Πανιώνιος 1-0

Κέρκυρα - Πανιώνιος 1-0
Κέρκυρα INTIME SPORTS

Χάρη σε γκολ του Αλέξανδρου Κόντου, στο 14', η Κέρκυρα νίκησε 1-0 τον Πανιώνιο στο ΕΑΚ και επέστρεψε ύστερα από καιρό στις νίκες. Αποβλήθηκε στο 70' ο Καρντόσο, αλλά άντεξαν οι Φαίακες.

Λόγο να χαμογελούν βρήκαν ξανά στην Κέρκυρα. Οι νησιώτες επέστρεψαν ύστερα από αρκετά μεγάλο διάστημα στα νικηφόρα αποτελέσματα της Superleague, ανακτώντας το χαμένο τους ηθικό.

Το γκολ του Κόντου στο 14' του αγώνα με τον Πανιώνιο ήταν αρκετό για να χαρίσει το τρίποντο στους Φαίακες, οι οποίοι τελευταία φορά είχαν επικρατήσει στις 28 Σεπτεμβρίου, στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Λεβαδειακό. Οι Επτανήσιοι είχαν... τρέξει ένα σερί ανεπιτυχών αποτελεσμάτων, αλλά η επικράτηση σε βάρος του Πανιωνίου επαναφέρει ηρεμία.

Από την πλευρά της η ομάδα της Πλατείας δεν κατάφερε να συνεχίσει την απόσπαση βαθμών μετά το τρίποντο επί της Νίκης Βόλου. Η κακή εμφάνιση του πρώτου μέρους κόστισε στο συγκρότημα του Δημήτρη Τερεζόπουλου, του οποίου η προσπάθεια για ισοφάριση στο δεύτερο μισό κατέστη ανέφικτη.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: ΕΑΚ Κέρκυρας

Διαιτητής: Γιάχος (Χίου)και ο διαιτητ

Βοηθοί: Κούκα Χασάν (Ξάνθης), Παστρωμάς (Δυτ. Αττικής)

ΚΕΡΚΥΡΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Σέτκους, Γκόμες, Βενέτης, Ντιμιτρόφσκι, Ντιόγκο, Καρντόσο, Ναγιάρ (85' Ανδρεόπουλος), Χαβίτο (63' Ζορμπάς), Κόντος, Καϊκούτ, Μαρκόφσκι (71' Μαραγκός)

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Δημήτρης Τερεζόπουος): Παπαδόπουλος, Πάνος, Παντίδος, Χατζηησαΐας, Οικονόμου (85' Σμυρλής), Σιώπης (76' Ιμπαγάσα), Μητρόπουλος, Κολοβός, Μπούζας (46' Μπουμάλ), Φούντας, Γιάννου

Γκολ: Κόντος (14')

Κάρτες: Κόντος (41'), Καρντόσο (45', 70'), Ναγιάρ (81') - Χατζηησαΐας (38'), Μπουμάλ (78')

Δείτε εδώ το Live της αναμέτρησης

Ανασκόπηση αγώνα

Πολύ δυναμικά ξεκίνησε την αναμέτρηση στο ΕΑΚ η Κέρκυρα. Οι Φαίακες μπήκαν στην αναμέτρηση με μοναδικό σκοπό να σημειώσουν γρήγορα γκολ, ασκώντας μεγάλη πίεση στον Πανιώνιο. Η προσπάθεια της ομάδας του Ιονίου νησιού απέδωσε καρπούς στο 14', λεπτό κατά το οποίο η προσπάθεια του Παντίδου να κόψει τον Χαβίτο είχε ως αποτέλεσμα να φτάσει η μπάλα στον Κόντο, ο οποίος από θέση πλάγια αριστερά και μέσα στην περιοχή σούταρε και σκόραρε (0-1). Πελαγοδρομούσε στα πρώτα λέπτά η άμυνα των ''κυανέρυθρων'', που θα μπορούσε τέσσερα λεπτά να δεχτεί και δεύτερο τέρμα, αλλά ο Πάνος έδιωξε πάνω στη γραμμή τη μπάλα στην κεφαλιά του Βενέτη. Νέα κακή αντίδραση από τους φιλοξενούμενους, με τον Χατζηησαΐα να μην είναι σε θέση να απομακρύνει στο 32', τον Μαρκόφσκι να σκοράρει, αλλά να αποδεικνύεται ορθώς σε θέση οφσάιντ.

Κέρκυρα - Πανιώνιος 1-0
Πανιώνιος INTIME SPORTS

Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Δημήτρη Τερεζόπουλου δεν είχε σε καμία περίπτωση την ίδια πολύ αρνητική εικόνα. Ο τεχνικός των Νεοσμυρνιωτών έκανε πιο επιθετική την ομάδα του με την είσοδο του Ολιβιέ Μπουμάλ, ο οποίος ανέλαβε πολλές επιθετικές προσπάθειες. Όλα αυτά και ενώ οι Επτανήσιοι οπισθοχώρησαν, έχοντας ως κύριο μέλημα τη διαφύλαξη των μετόπισθεν. Ειδικά με την αποβολή του Οράσιο Καρντόσο (με δεύτερη κίτρινη κάρτα) στο 70', ο Μιχάλης Γρηγορίου πέρασε τον αμυντικό Μαραγκό αντί του επιθετικού Μαρκόφσκι, στην προσπάθεια να μην λαβωθεί η εστία του Σέτκους. Ο Μπουμάλ απείλησε με σουτ στο 71' και στο 77', με τον Φούντα στο 80', όπως και με την κεφαλιά του Σμυρλή στο 90'+1'. Δεν άλλαξε το 0-1 και η Κέρκυρα κατέκτησε τη νίκη.

Η φάση του αγώνα

Βρισκόμαστε στο 83' και ο Πανιώνιος πιέζει πολύ για να φέρει το παιχνίδι στα ίσια. Γιάννου και Φούντας αδυνατούν να σκοράρουν από κοντά, σε φάση διάρκειας στα καρέ των γηπεδούχων.

Ο διαιτητής

Δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα ο Γιάχος. Ο ρέφερι από τη Χίο ήταν κοντά στις περισσότερες φάσεις και πήρε ως επί το πλείστον ορθές αποφάσεις. Και οι βοηθοί του τα πήγαν μια χαρά.

Κέρκυρα - Πανιώνιος 1-0
Πανιώνιος INTIME SPORTS

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Δεν ήταν μόνο το γκολ που σημείωσε και έδωσε τη νίκη στην Κέρκυρα. Ήταν συνολικά η εμφάνιση του Αλέξανδρου Κόντου που μας οδηγεί στο να τον επιλέξουμε ως τον πολυτιμότερο της αναμέτρησης.

Μας άρεσε

Όσο το ματς πλησίαζε στο τέλος του, η αγωνία κορυφωνόταν. Ο Πανιώνιος πίεζε για κάνει το 1-1, η Κέρκυρα αμυνόταν με νύχια και με δόντια, με τους ποδοσφαιριστές της φιλοξενούμενης ομάδας να ''βομβαρδίζουν'' τα καρέ των Επτανήσιων. Μας άρεσε που έως το σφύριγμα της λήξης όλα ήταν ανοιχτά.

Δεν μας άρεσε

Ο Πανιώνιος δεν... μπήκε ποτέ στο πρώτο ημίχρονο. Έκανε την πρώτη τελική μετά το μισάωρο και αφού νωρίτερα θα μπορούσε να είχε δεχτεί τουλάχιστον ένα ακόμη γκολ. Εντέλει το πλήρωσαν οι ''κυανέρυθροι'' το νωχελικό ξεκίνημα.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ