STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Κέρκυρα - Εργοτέλης 3-1

Κέρκυρα - Εργοτέλης 3-1
Κέρκυρα INTIME SPORTS

Στο ημίχρονο η Κέρκυρα έχανε 1-0 από τον Εργοτέλη, αλλά με τρία τέρματα στο δεύτερο μέρος πήρε τη νίκη στην αναμέτρηση του Ιονίου νησιού. Καθίζηση υπέστησαν οι Ηρακλειώτες, που παραμένουν στην ουρά.

Τρίποντο μεγάλης σημασίας για την Κέρκυρα αυτό που κατέκτησε την Τετάρτη (17/12) στο ματς με τον Εργοτέλη. Οι Φαίακες του Μιχάλη Γρηγορίου με... ντεμαράζ στο πρώτα 17 λεπτά του δεύτερου μισού, επικράτησαν με 3-1 και σκαρφάλωσαν βαθμολογικά.

Τέτοιες νίκες, όπως αυτή με τον Εργοτέλη, είναι ικανές να χαρίσουν παραμονή. Η Κέρκυρα πρέπει να έχει κάθε λόγο να είναι χαρούμενη που κατάφερε να επικρατήσει των Κρητικών, μιας ομάδας που έχει ακριβώς τους ίδιους στόχους.

Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου κατέκτησε απόλυτα δίκαια το τρίποντο, απέναντι σε έναν Εργοτέλη που δείχνει ότι δεν έχει την ψυχολογία για να φτάσει στα θετικά αποτελέσματα.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: ΕΑΚ Κέρκυρας

Διαιτητής: Αθανάσιος Γιάχος (Χίου)

Βοηθοί: Χρήστος Σωτηρόπουλος, Στέλιος Τσολάκης

ΚΕΡΚΥΡΑ (Μ. Γρηγορίου): Σέτκους, Γκόμες, Βενέτης (46' Ζορμπάς), Ντιμιτρόφσκι, Ντιόγκο, Καρντόσο (46' Ανδρεόπουλος), Μαραγκός, Χαβίτο, Κόντος (65' Ρόχας), Μαρκόβσκι, Καϊκούτ.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Γ. Ταουσιάνης): Καβουσάκης, Τζανακάκης, Γκέντσογλου, Φιντέλεφ, Πίτσος, Κοζορώνης, Καζναφέρης, Γιουσούφ (77' Μπουρσέλης), Χαντί, Ρέντζας (63' Κούρτης), Χαλκιαδάκης (12' Μπαμ Μπαμ).

Γκολ: Καϊκούτ (52', 67'), Μαρκόβσκι (63') - Φιντέλεφ (38')

Κάρτες: Μαραγκός (36'), Καϊκούτ (68'), Γκόμες (74') - Φιντέλεφ (23'), Χαντί (62', 89'), Μπαμ Μπαμ (47')

Δείτε εδώ το Live της αναμέτρησης

Ανασκόπηση αγώνα

Στραβά ξεκίνησε το πρώτο ημίχρονο για τον Εργοτέλη. Ο πιο ανεβασμένος παίκτης της ομάδας, ο Χαλκιαδάκης, τραυματίστηκε στο 11' και αναγκάστηκε να περάσει εκτός αγώνα. Δύο λεπτά μετά ήρθε η πρώτη ευκαιρία στο ματς, με τον Κόντο να σουτάρει και τον Καβουσάκη να αποκρούει τη μπάλα. Η ομάδα του Ηρακλείου, με τον Μπαμ Μπαμ πλέον στο παιχνίδι, απείλησε στο 17' με τον Στέτκους να αποκρούει το σουτ του Ρέντζα. Στο 32' της αναμέτρησης ο Μαρκόφσκι βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά το κοντινό σουτ μπλόκαρε ο Καβουσάκης που ήταν στη σωστή θέση.

Νέα επέμβαση από τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων στο 33', αυτή τη φορά στο σουτ του Καϊκούτ. Και φτάσαμε στο 38', λεπτό κατά το οποίο ο Φιντέλεφ έγραψε το 1-0. Από σέντρα του Γιουσούφ από τα αριστερά ο Αργεντινός έπιασε την καρφωτή κεφαλιά που βρήκε το δοκάρι. Εκμεταλλεύτηκε ωστόσο τις κόντρες, η μπάλα στρώθηκε μπροστά του και με κοντινό πλασέ βρήκε δίχτυα. Η Κέρκυρα έψαξε την ισοφάριση στο πρώτο μέρος, αλλά το σουτ του Χαβίτο στο 44' ήταν άστοχο.

''Τσουνάμι'' στο δεύτερο μέρος η Κέρκυρα. Στο 52' έκανε το 1-1. Ο Κόντος πραγματοποίησε το γύρισμα από αριστερά και ο Καϊκούτ με προβολή έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Ο Εργοτέλης υπέστη... καθίζηση και κατάφερε να δεχτεί ακόμα δύο γκολ μέσα σε διάστημα τεσσάρων λεπτών. Στο 63' ο Μαρκόβσκι με κεφαλιά έδωσε το προβάδισμα στους Φαίακες, ενώ στο 67' ο Καΐκούτ με το δεύτερο προσωπικό του γκολ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-1. Μπλακ άουτ υπέστησαν οι Κρητικοί, που δεν μπήκαν με σοβαρότητα στο δεύτερο μέρος και το πλήρωσαν ακριβά

Ακόμα και στα λεπτά που απέμεναν μέχρι τη λήξη του αγώνα, οι παίκτες του Γιάννη Ταουσιάνη δεν απείλησαν σχεδόν καθόλου, με αποτέλεσμα να χάσουν ένα ακόμη ματς και να παραμείνουν στην ουρά της βαθμολογίας. Στο 89' ο Χαντί επιχείρησε να ξεγελάσει τον διαιτητή, αλλά δέχτηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε.

Ο διαιτητής

Στο πρώτο ημίχρονο ο Γιάχος αποφάσισε να αποβάλει από τον πάγκο του Εργοτέλη τον Σταύρο Λαμπράκη, ο οποίος εξερράγη. Οι φιλοξενούμενοι φωνάζουν και για το 1ο και το 3ο γκολ, καθώς εκτιμούν ότι υπήρχε οφσάιντ.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Θα επιλέξουμε τον Καϊκούτ, γιατί σημείωσε δύο γκολ και ήταν καταλυτικός ο ρόλος του στο να γυρίσει το παιχνίδι η Κέρκυρα. Ο στράικερ της ομάδας του Ιονίου νησιού φαίνεται ότι έχει βρει τον καλό του εαυτό.

Μας άρεσε

Το πάθος που επέδειξαν οι ποδοσφαιριστές της Κέρκυρας για να φτάσουν στην ανατροπή, Οι Φαίακες ξεκίνησαν πολύ ψυχωμένα το δεύτερο μισό και δικαιώθηκαν οι κόποι τους.

Δεν μας άρεσε

Ίσως να πίστεψαν στον Εργοτέλη ότι το ματς είχε κριθεί από το πρώτο μέρος. Οι Κρητικοί λες και δεν... κατέβηκαν ποτέ στο δεύτερο 45λεπτο, επιτρέποντας στους Φαίακες να σημειώσουν τρία γκολ.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ