STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Κέρκυρα - Αστέρας Τρίπολης 1-0

Κέρκυρα - Αστέρας Τρίπολης 1-0
INTIME SPORTS

Μετά από ένα συναρπαστικό ματς με πολλές κλασικές φάσεις για γκολ και από τις δύο ομάδες, η Κέρκυρα πήρε μία σπουδαία νίκη με 1-0 επί του Αστέρα και ξέφυγε από την επικίνδυνη ζώνη (videos).

Σε ένα από τα ωραιότερα και συνάμα από τα πιο συναρπαστικά ματς της φετινής σεζόν, η Κέρκυρα επιβλήθηκε 1-0 του Αστέρα Τρίπολης και πανηγύρισε ένα σπουδαίο τρίποντο στην προσπάθεια που κάνει για να παραμείνει στα μεγάλα σαλόνια.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη για τους Νησιώτες στην ιστορία τους απέναντι στον συγκεκριμένο αντίπαλο, με το χρυσό γκολ για την ομάδα του Γρηγορίου να σημειώνεται από τον Ναγιάρ στο 48', ενώ στον αντίποδα οι Αρκάδες υπέστησαν την πρώτη τους ήττα στο πρωτάθλημα μετά τις 10 Νοεμβρίου (3-4 από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι).

Η νίκη αυτή είναι μάλιστα 100% δίκαιη για τους γηπεδούχους καθώς ήταν εκείνοι που είχαν τις περισσότερες μεγάλες φάσεις πέρα από το νικητήριο γκολ ενώ έδειξαν μεγαλύτερη συνοχή, οργάνωση αλλά και θέληση να πάρουν το ματς.

Κέρκυρα - Αστέρας Τρίπολης 1-0
INTIME SPORTS

Το δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης θα συγκαταλέγεται μάλιστα στο φινάλε της σεζόν μεταξύ των κορυφαίων όλου του πρωταθλήματος, με τις φάσεις να διαδέχονται η μία την άλλη και τους δύο γκολκίπερ να βρίσκονται συνεχώς σε εγρήγορση.

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: ΕΑΚ Κέρκυρας

Καιρός: Αίθριος

Διαιτητής: Αναστάσιος Παπαπέτρου

Βοηθοί: Ιορδάνης Απτόσογλου, Ιωάννης Καραγκιζόπουλος

Τέταρτος: Ιωάννης Καμπαξής

Κέρκυρα (Γρηγορίου): Σέτκους, Γκόμες, Βενέτης, Ντιμιτρόβσκι, Ντιόγκο, Ναγιάρ, Ανδρεόπουλος (87' Ρόχας), Χαβίτο, Κόντος, Ζορμπάς (83' Κρητικός), Καϊκούτ (64' Μαρκόβσκι)

Αστέρας Τρίπολης (Βεργέτης): Κοζίτσκι, Λούι, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Τσοκάνης (79' Μουνάφο), Τιέ Μπι (46' Ρόλε), Κουρμπέλης (86' Μπακασέτας), Μάσα, Φερνάντες, Γιαννιώτας, Μπαράλες

Γκολ: Ναγιάρ (48΄)

Κίτρινες κάρτες: Γκόμες (44') / Τσοκάνης (37'), Μάσα (55'), Μπαράλες (77')

Δείτε εδώ το Live της αναμέτρησης όπως το επιμελήθηκε ο Γιώργος Χριστοφόρου.

Το ματς

Το ματς στην Κέρκυρα απέκτησε αρκετά καλό ρυθμό από το ξεκίνημα καθώς αμφότερες οι ομάδες έδειξαν διάθεση να επιτεθούν, με την πρώτη μεγάλη ευκαιρία να ανήκει πάντως στον Αστέρα στο 16ο λεπτό: ο Μάσα βρέθηκε μόνος του στην περιοχή μετά από γύρισμα του Μάσα αλλά το σουτ του πέρασε άουτ.

Η συνέχεια βρήκε τους φιλοξενούμενους να είναι φλύαροι στο παιχνίδι τους και να κάνουν αρκετα λάθη "δίνοντας δικαιώματα" στην Κέρκυρα και τα λάθη αυτά κινδύνευσαν να τα πληρώσουν, με τους ψυχωμένους γηπεδούχους να κερδίζουν αρκετές μονομαχίες αλλά και μέτρα στο γήπεδο και να απειλούν ουσιαστικά.

Η καλύτερη στιγμή τους ήρθε στο 30' μέσα από οργανωμένη προσπάθεια. Ο Καϊκούτ τροφοδότησε τον Ζορμπά μέσα στην περιοχή σε θέση δεξιά, αυτός γύρισε στο ύψος του πέναλτι και ο Κόντος πήρε την κεφαλιά, με τον Κοζίτσκι να μπλοκάρει με δυσκολία.

Κέρκυρα - Αστέρας Τρίπολης 1-0
INTIME SPORTS

Το τέλος του πρώτου μέρους βρήκε τις δύο ομάδες να έχουν σχεδόν ίδιο αριθμό τελικών προσπαθειών (6 για την Κέρκυρα με τις 4 εντός εστίας - 7 για τον Αστέρα με τις 2 εντός εστίας), ωστόσο η ομάδα που κέρδισε τις εντυπώσεις ήταν η Κέρκυρα μιας που πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο έναντι των νευρικών Αρκάδων.

Με "αέρα" από την δυναμική της παρουσία στο πρώτο μέρος όπου έπαιξε στα ίσα τον Αστέρα, η Κέρκυρα μπήκε το ίδιο δυνατά στο δεύτερο και μόλις στο 48' ευτύχησε να προηγηθεί έχοντας και σύμμαχο την τύχη. Ο Ναγιάρ δοκίμασε το σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα κόντραρε στην πλάτη του Κουρμπέλη και πήρε ύψος, για να καταλήξει τελικά στα δίχτυα παρά την προσπάθεια του Κοζίτσκι.

Κέρκυρα - Αστέρας Τρίπολης 1-0
INTIME SPORTS

Το γκολ αυτό "έβαλε φωτιά" στο ματς καθώς το διαδέχτηκαν αρκετές μεγάλες φάσεις, με τους γηπεδούχους να "φλερτάρουν" με το δεύτερο γκολ αλλά και τους Αρκάδες να έχουν και αυτή κλασική ευκαιρία για να ισοφαρίσουν.

Η αρχή στο χορό των μεγάλων (χαμένων) ευκαιριών έγινε στο 54' όταν ο Κόντος "χόρεψε" όλη την άμυνα του Αστέρα για να νικηθεί μόνο από τον Κοζίτσκι σε τετ α τετ, στο 62' ο Σετκούς έκανε εκπληκτική επέμβαση σε καρφωτή κεφαλιά του Μπαράλες (ουσιαστικά έβγαλε τη μπάλα πάνω στη γραμμή του τέρματος) και στο 65' το διαγώνιο σουτ του Χαβίτο πέρασε ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι!

Στο 74' ο Ναγιάρ έφτασε πολύ κοντά στο να διπλασιάσει τα προσωπικά του τέρματα όμως το εντυπωσιακό του σουτ εκτός περιοχής δεν βρήκε για λίγο το στόχο ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Σανκαρέ απέτυχε να κάνει το 1-1 αν και πήρε μόνος του την κεφαλιά.

Ακολούθως οι ρυθμοί της αναμέτρησης έπεσαν όμως μόνο για λίγο, καθώς στα τελευταία λεπτά το ματς απέκτησε εκ νέου άγρια ομορφιά, με τη μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω και τους δύο τερματοφύλακες να έχουν πολλή δουλειά!

Κέρκυρα - Αστέρας Τρίπολης 1-0
INTIME SPORTS

Στο 87' ο Ρόχας (που είχε μπει αλλλαγή λίγα δευτερόλεπτα πριν) έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ σε τετ α τετ με τον Κοζίτσκι, στο 89' οι Μπακασέτας και Μπαράλες δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Σεκτούς που απέκρουσε και τις δύο φορές με τα πόδια ενώ στο 91' ο Μπακασέτας έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα σταμάτησε πάνω στον Ντιμιτρόβσκι.

Αυτή ήταν και η τελευταία σπουδαία φάση σε ένα από τα πιο χορταστικά ματς της φετινής Super League από πλευράς ρυθμού και φάσεων, με εκείνη που χαμογέλασε ωστόσο στο φινάλε να είναι η Κέρκυρα καθώς πήρε ένα χρυσό τρίποντο στην προσπάθεια που κάνει για παραμονή απέναντι μάλιστα σε μία ομάδα που διεκδικεί την είσοδο στα πλέι οφ.

Η φάση του αγώνα

Στο δεύτερο μέρος οι δύο εστίες "πήραν φωτιά" με τις πολλές ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν ωστόσο εκείνη η φάση που "σημάδεψε" τον αγώνα έλαβε χώρα στο 62'. Ο Ρόλε έβγαλε σέντρα από τα αριστερά και ο Μπαράλες ήταν έτοιμος να σηκώσει τα χέρια για να πανηγυρίσει μετά την καρφωτή κεφαλιά του όμως ο Σετκούς κατέβασε τα ρολά και κράτησε το πολύτιμο 1-0. Το γκολ μάλιστα αυτό θα έμπαινε κόντρα στη ροή του αγώνα καθώς στο πρώτο τέταρτο του δευτέρου μέρους η Κέρκυρα είχε κυριαρχήσει πλήρως πάνω στο χορτάρι.

Ο διαιτητής

Αν και το παιχνίδι είχε πολύ γρήγορο ρυθμό, ο διαιτητής Παπαπέτρου δεν άφησε να του ξεφύγει σε καμία περίπτωση και όποτε χρειάστηκε έδειξε κίτρινες κάρτες (4 συνολικά).

Ο πολυτιμότερος παίκτης

Οι Φαίακες είχαν σε αρκετά καλή ημέρα τους μεσοεπιθετικούς της, με τους Καϊκούτ, Κόντο και Χαβίτο να ξεχωρίζουν, ωστόσο θα δώσουμε τον τίτλο στον Κόντο ο οποίος προσέφερε την ομορφότερη στιγμή του αγώνα. Αυτή εκτυλίχτηκε στο 56' όταν πέρασε σαν σταματημένους δύο αντιπάλους του μέσα στην περιοχή (τον πρώτο μάλιστα με ντρίμπλα κάτω από τα πόδια), με το μοναδικό ψεγάδι του να είναι το "τελείωμα" που έφερε τη μπάλα στην αγκαλιά του Κοζίτσκι.

Μας άρεσε

Ο τρόπος που "αντιμετώπισε" η Κέρκυρα το ματς. Δεν φοβήθηκε καθόλου τον Αστέρα Τρίπολης και όχι μόνο τον κοίταξε στα ίσα αλλά ήταν η ομάδα που έπαιξε πιο ψυχωμένα και μυαλωμένα και έδειξε πως μπορεί να κερδίσει το στοίχημα της παραμονής στη Super League.

Δεν μας άρεσε

O Aστέρας Τρίπολης που εμφανίστηκε κατώτερος του αναμενομένου και δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του αγώνα να επιβάλλει το παιχνίδι του και να δικαιολογήσει την θέση του στη βαθμολογία αλλά και με τη μέχρι τώρα (εξαιρετική) παρουσία του σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ο Στάικος Βεργέτης είχε πολλά παράπονα από τους παίκτες του από το πρώτο κιόλας ημίχρονο και στο δεύτερο είδε τους γηπεδούχους να δημιουργούν πάρα πολλές φάσεις μπροστά στα καρέ της ομάδας του.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ