ΚΕΔ: "Εκτός ορισμών οι κατώτεροι των προσδοκιών της τελευταίας αγωνιστικής"

Η ΚΕΔ εξέδωσε ανακοίνωση και τονίζει πως διαιτητές και βοηθοί σε συγκεκριμένα ματς της τελευταίας αγωνιστικής ήταν κατώτεροι των περιστάσεων και θα αποκλειστούν από μελλοντικούς ορισμούς μέχρι να υπάρξει αξιολόγηση.

Η ΚΕΔ με σκληρή ανακοίνωση που εξέδωσε, βγάζει στη... σέντρα διαιτητές και βοηθούς διαιτητές σε αγωνιστικό χώρο και VAR που διηύθυναν αγώνες της 16ης αγωνιστικής στη Super League 1, λέγοντας πως ήταν κατώτεροι των περιστάσεων και θα αποκλειστούν από κάθε μελλοντικό ορισμό και μέχρι οι αναλυτικές αναφορές και αξιολογήσεις των παρατηρητών διαιτησίας να κατατεθούν και να αξιολογηθούν.

Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας δεν ονοματίζει κανέναν, ούτε αναφέρει σε ποια ματς υπήρξαν προβλήματα στις αποφάσεις, όμως μπορεί να αντιληφθεί κάποιος ότι "φωτογραφίζει" σίγουρα τη διαιτησία στο Πανθεσσαλικό στο παιχνίδι του Βόλου με τον Ολυμπιακό (ακυρωθέν γκολ του Σουντανί, μη καταλογισμός πέναλτι σε Ελ Αραμπί), ενώ παράπονα υπήρξαν και από την ΑΕΚ για τον αγώνα με τη Λαμία στη Φθιώτιδα για ένα πέναλτι στον Αλμπάνη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Ο πρόεδρος και τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας καταδικάζουν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο κάθε περιστατικό βίαιης συμπεριφοράς εις βάρος κάθε διαιτητή, βοηθού διαιτητή ή κάθε άλλου προσώπου εμπλεκoμένου στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο.

Τέτοιες συμπεριφορές πρέπει να αντιμετωπίζονται με την μεγαλύτερη δυνατή αυστηρότητα από τις αρμόδιες Αρχές και οι υπεύθυνοι πρέπει να οδηγούνται άμεσα στη Δικαιοσύνη.

Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας ακολουθεί τις υψηλότερες ποιοτικές προδιαγραφές και τις πλέον επαγγελματικές πρακτικές, που βασίζονται στα διεθνή εγχειρίδια της Διαιτησίας, προκειμένου να οδηγήσει την Ελληνική Διαιτησία στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο.

Δυστυχώς, η απόδοση των διαιτητών στον αγωνιστικό χώρο και την εφαρμογή του συστήματος V.A.R., σε συγκεκριμένους αγώνες της τελευταίας αγωνιστικής, ήταν αναμφίβολα κατώτερη κάθε προσδοκίας. Κατά συνέπεια, η Κ.Ε.Δ. αποφάσισε ότι όλοι οι διαιτητές και βοηθοί διαιτητές, σε αγωνιστικό χώρο και V.A.R., των αγώνων αυτών, θα αποκλειστούν από κάθε μελλοντικό ορισμό και μέχρι οι αναλυτικές αναφορές και αξιολογήσεις των παρατηρητών διαιτησίας να καταθεθούν και να αξιολογηθούν από την Κ.Ε.Δ.

Η Κ.Ε.Δ. εκπαιδεύει, παρακολουθεί και αξιολογεί όλους τους διατητές και τους βοηθούς διαιτητές ακολουθώντας τις διεθνείς πρακτικές και μεθόδους, και κάθε προσπάθεια αμφισβήτησης και υποβάθμισης του σχεδιασμού και του έργου που έχει επενδυθεί στην ανάπτυξη της Ελληνικής Διαιτησίας, στη διάρκεια των τελευταίων ετών, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

Η Κ.Ε.Δ. είναι απολύτως προσηλωμένη και συγκεντρωμένη στα καθήκοντά της, όπως έχουν σχεδιαστεί σε συμφωνία με την Ε.Π.Ο., τη FIFA και την UEFA, με στόχο την ανάπτυξη της Διαιτησίας στην Ελλάδα στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο και αυτό παραμένει η αποκλειστική της προτεραιότητα".

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

HIGHLIGHTS

PODCAST ΣΤΟ SPORT24.GR

Κάνε και το Podcast άνω κάτω

Ο Γρηγόρης Γεωργάτος μιλάει σπάνια, αλλά όταν το κάνει, τα λέει όλα χύμα και τσουβαλάτα. Ο Παντελής Διαμαντόπουλος στο τρίτο Show must go on φιλοξενεί το -πιθανότατα- καλύτερο αριστερό μπακ που έβγαλε η Ελλάδα και το αποτέλεσμα είναι εκρηκτικό.