STOIXIMAN SUPER LEAGUE

"Καθάρισε" τον Πανιώνιο με 2-0 η Ξάνθη στα Πηγάδια

"Καθάρισε" τον Πανιώνιο με 2-0 η Ξάνθη στα Πηγάδια
Χέρεα Νιέτο INTIME SPORTS

Δυο γκολ στο πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά για την Ξάνθη να κερδίσει με 2-0 τον Πανιώνιο στα Πηγάδια. Όμορφο ποδόσφαιρο από τους γηπεδούχους που ανεβαίνουν στην βαθμολογία.

Οι γηπεδούχοι ήταν αποφασισμένοι για τη νίκη και το πέτυχαν σχετικά εύκολα, αφού με έξυπνη τακτική επιβλήθηκαν ε 2-0 του αντιπάλου τους. Και τα δυο γκολ της Ξάνθης μπήκαν στο πρώτο ημίχρονο, ενώ σε ακόμα ένα παιχνίδι η άμυνα έδειξε σοβαρό πρόσωπο (9 γκολ σε 11 ματς παθητικό).

Από την άλλη πλευρά ο Πανιώνιος ήταν αγνώριστος. Μπουμάλ και Μπακασέτας δεν βρήκαν ρυθμό με αποτέλεσμα όλες οι επιθετικές ενέργειες να πηγαίνουν πάνω στον Βιγιάλμπα που όπως ήταν λογικό κουράστηκε.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο:"Skoda Xanthi Arena"

Διαιτητής: Τριτσώνης (Αθηνών)

Βοηθοί: Καρατζίκας (Αθηνών), Απτόσογλου (Αθηνών)

Ξάνθη (Λουτσέσκου): Τσέναμο, Μπέρτος, Λισγάρας, Μπαξεβανίδης, Γουάλας (Ντιμιτρόφ 22'), Φλίσκας, Έλτον (Φάρκας 77'), Λουσέρο, Νιέτο (Τριάδης 37'), Χέρεα, Ράνος.

Πανιώνιος (Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος, Βλάχος, Χατζηϊσαΐας, Ρισβάνης, Οικονόμου, Σιώπης (Ανσαριφάρντ 46'), Κόρμπος, Βιγιάλμπα, Μπουμάλ (Μασούρας 63'), Μπακασέτας, Καραμάνος (Μητρόπουλος 55').

Γκολ: Νιέτο (σουτ 18'), Ράνος (σουτ 44').

Κάρτες: Βλάχος (2' κίτρινη), Κόρμπος (κίτρινη 38'), Ράνος (κίτρινη 43'), Μπακασέτας (κίτρινη 51'), Οικονόμου (κίτρινη 85'), Χέρεα (κίτρινη 90').

Πατήστε ΕΔΩ και θυμηθείτε τη λεπτό προς λεπτό εξέλιξη του αγώνα Ξάνθη - Πανιώνιος 2-0.

Δείτε εδώ τη βαθμολογία της Super League μετά τα παιχνίδια του Σαββατοκύριακου για την 11η αγωνιστική.

Το φιλμ του αγώνα

Το παιχνίδι είχε αρκετό ρυθμό στο ξεκίνημα χωρίς να υπάρχουν φάσεις ωστόσο. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 16ο λεπτό, όταν ο Λισγάρας δεν έδιωξε σωστά και ο Βιγιάλμπα έφυγε στην κόντρα βγαίνοντας φάτσα με τον Τσέναμο. Το πλασέ του έδιωξε ο έμπειρος τερματοφύλακας. Ένα λεπτό αργότερα οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Ντάνι Νιέτο. Ο Έλτον με καταπληκτική μπαλιά άλλαξε πλευρά και ο Ισπανός με όμορφο κοντρόλ και σουτ νίκησε τον Παπαδόπουλος κάνοντας το 1-0 στο 17'.

Οι γηπεδούχοι παρότι έκαναν δυο αναγκαστικές αλλαγές στο πρώτο μέρος έφτασαν και σε δεύτερο γκολ λίγο πριν κλείσει το πρώτο μέρος. Ο Ντιμιτρόφ με εντυπωσιακή ενέργεια ανέβηκε από τα αριστερά και έκανε το γύρισμα, με τον Ράνο να πλασάρει και να κάνει το 2-0 στο 44'.

Καλύτερη η Ξάνθη

Οι γηπεδούχοι πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο στο δεύτερο μέρος και δεν κινδύνευσαν ιδιαίτερα. Βέβαια ο Πανιώνιος προσπάθησε να πιέσει ανά διαστήματα, δίχως μεγάλη επιτυχία. Στο 65ο λεπτό ο Ανσαριφάρντ έκανε ένα σουτ, όμως ο Τσέναμο ήταν σε ετοιμότητα.

Δυο λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης ο Πανιώνιος έφτασε μία ανάσα από το να μειώσει το σκορ, όμως ο Ρισβάνης ολομόναχος έστειλε τη μπάλα με το κεφάλι πάνω στον τερματοφύλακα της Ξάνθης.

Ο MVP του αγώνα

Σπουδαίο παιχνίδι από τον Ντιμιτρόφ και τον Έλτον όσο είχε δυνάμεις. Καλός και ο Τσέναμο που όποτε χρειάστηκε μπλόκαρε τη μπάλα με ψυχραιμία.

Η φάση του αγώνα

Ο Λουσάρο έδωσε στον Ντιμιτρόφ που εντυπωσιακά μπήκε στην περιοχή, αυτός έδωσε στον Ράνο που πάτησε για τον Ερέα, όμως το σουτ του τελευταίου πέρασε για λίγο άουτ. Καταπληκτική φάση στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους.

Ο διαιτητής

Δεν... ψάρωσε σε κάποια πεσίματα στις δυο περιοχές, ενώ απέφυγε τις πολλές κάρτες παρά τα σκληρά μαρκαρίσματα που είχαμε στο παιχνίδι.

Μας άρεσε

Ωραίο παιχνίδι. Κάτω η μπάλα και γρήγορος ρυθμός. Η Ξάνθη έπαιξε όμορφο ποδόσφαιρο μέχρι και το 65ο λεπτό, με τους φιλοξενούμενους να ανεβάζουν την απόδοση τους στη συνέχεια.

Δεν μας άρεσε

Ο Βιγιάλμπα έπεσε άσχημα πάνω στον Μπέρτο στο πρώτο ημίχρονο. Ο άσος της Ξάνθης έπεσε κάτω, αλλά δεν χτύπησε. Θα μπορούσε όμως να πάθει ζημιά. Ο διαιτητής δεν έδωσε ούτε κάρτα.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ