STOIXIMAN SUPER LEAGUE

"Καθάρισε" στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός, 3-0 τον Παναθηναϊκό

"Καθάρισε" στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός, 3-0 τον Παναθηναϊκό
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Σ'ένα σαρωτικό πρώτο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός πέτυχε τρία γκολ και ουσιαστικά καθάρισε απ'τα πρώτα 45' το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό για την 10η αγωνιστική. (VIDEOS)

Δύο κεφαλιές-οβίδες των Μποτία-Ιντέγε και ένα γκολ του Ελιουνούσι σε μια εκπληκτική αντεπίθεση "σκόρπισαν" τον Παναθηναϊκό στο πρώτο ημίχρονο στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Οι ερυθρόλευκοι συνέτριψαν με 3-0 τον αιώνιο αντίπαλο και αύξησαν σε επτά τους βαθμούς που τους χωρίζουν απ'την ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι, που δεν είδε τις επιλογές του να βγαίνουν στο χορτάρι. Μποτία, Μαρτίνς και Φορτούνης οι κορυφαίοι των θριαμβευτών, Βιγιαφάνιες, Γουακάσο και Ιμπάρμπο οι μόνοι που στάθηκαν για τον Παναθηναϊκό, που έχασε πέναλτι στο 3-0.

Δυο κεφαλιές και μια αντεπίθεση

Ο Πάουλο Μπέντο παρέταξε τον Ολυμπιακό με αναμενόμενη διάταξη και πρόσωπα. Το γνωστό 4-2-3-1, με τον Ομάρ να μένει στον πάγκο και τους Φιγκέιρας-Ρέτσο να παίζουν στα άκρα της άμυνας.Αξιοσημείωτο πως Μάριν και Τσόρι Ντομίνγκες έμειναν εκτός αποστολής.

"Καθάρισε" στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός, 3-0 τον Παναθηναϊκό

Ο Αντρέα Στραματσόνι έκανε την έκπληξη. Δεν "φόρεσε" το αναμενόμενο και σχεδόν σίγουρο 3-5-2, αλλά κατέβασε τον Παναθηναϊκό με τετράδα στην άμυνα και διάταξη 4-3-3. Ο Γουακάσο πήρε τη θέση του αριστερού μπακ, ο Λεντέσμα ήταν στο 6, Ζέκα-Βιγιαφάνιες ήταν το δίδυμο μπροστά του και για πρώτη φορά Εμποκού-Ιμπάρμπο ήταν στο πλάι του Λέτο, που ελλείψει του Μπεργκ ξεκίνησε στην κορυφή της επίθεσης.

"Καθάρισε" στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός, 3-0 τον Παναθηναϊκό

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"

Διαιτητής: Τάσος Σιδηρόπουλος

Βοηθοί: Πολυχρόνης Κωσταράς, Λάζαρος Δημητριάδης

Τέταρτος διαιτητής: Γεώργιος Κομίνης

Ολυμπιακός (Μπέντο): Καπίνο (65' Λεάλι), Φιγκέιρας, Μποτία (71' Βιάνα), Ντα Κόστα, Ρέτσος, Μιλιβόγεβιτς, Μαρτίνς, Φορτούνης, Σεμπά, Ελιουνούσι, Ιντέγε (90'+1 Καρντόσο).

Παναθηναϊκός (Στραματσόνι): Στιλ, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Μολέδο, Γουακάσο, Λεντέσμα, Ζέκα (56' Λουντ), Βιγιαφάνιες, Εμποκού (46' Χουλτ), Λέτο (74' Ρινάλντι), Ιμπάρμπο.

Γκολ: 21' Μποτία, 26' Ελιουνούσι 44' Ιντέγε

Κίτρινες κάρτες: 13' Ρέτσος, 34' Μιλιβόγεβιτς, 69' Φιγκέιρας / 11' Μολέδο, 30' Κουτρουμπής, 56' Λεντέσμα, 83' Ιμπάρμπο, 90'+4 Ρινάλντι

Αποβολές:

Θυμηθείτε εδώ το play by play του αγώνα απ'το LIVE του Sport24.gr

1. "ΕΚΤΕΛΕΣΕ" ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΑΠΟ ΑΕΡΟΣ

Ο Ολυμπιακός κατέβηκε στο ντέρμπι έχοντας πετύχει γκολ με κεφαλιά σε τρεις σερί αναμετρήσεις. Έτσι είχε δώσει τη νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ ο Μιλιβόγεβιτς, έχει είχε ανοίξει το σκορ ο Μποτία στη Νέα Σμύρνη, έτσι είχε έρθει το διπλό στο Περιστέρι με τον Ιντέγε. Οι ερυθρόλευκοι συνέχισαν το σερί απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό που δεν παρουσιάστηκε έτοιμος να αντιμετωπίσει την απειλή στον αέρα.

"Καθάρισε" στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός, 3-0 τον Παναθηναϊκό

Στο 21' ο Φορτούνης εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Λέτο έχασε τον Μποτία, ο οποίος με μια πολύ δύσκολη κεφαλιά έστειλε την μπάλα να "γλείψει" το εσωτερικό του οριζόντιου δοκαριού και να καταλήξει στα δίχτυα.

"Καθάρισε" στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός, 3-0 τον Παναθηναϊκό

Ένα λεπτό πριν οι ομάδες πάνε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο, ο Φορτούνης εκτέλεσε πάλι από δεξιά φάουλ που κέρδισε ο ίδιος απ' τον Γουακάσο, ο Ιντέγε πήδηξε ανενόχλητος στο κέντρο της άμυνας και με κεφαλιά-οβίδα "εκτέλεσε" τον Στιλ. Κάπου εκεί με δύο κεφαλιές από ισάριθμες εκτελέσεις στημένων απ' τον Φορτούνη, το ντέρμπι είχε πάρει τέλος.

2. Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΚΟΡΑΡΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ, Ο ΠΑΟ ΟΧΙ

Στη θεωρία ο Παναθηναϊκός ήθελε να χτυπήσει τον Ολυμπιακό με ταχύτητα στην κόντρα. Στην πράξη η ομάδα του Στραματσόνι έκανε στην αντεπίθεση λιγότερα κι απ' αυτά που έκανε στο ίδιο γήπεδο ο ΠΑΟΚ και ο Ατρόμητος στο Περιστέρι, ενώ οι ερυθρόλευκοι χτύπησαν ξανά με τον αγαπημένο τους τρόπο. Στο 26' ο Μιλιβόγεβιτς έκανε το τάκλινγκ στον Βιγιαφάνιες, ο Ρέτσος έβγαλε απ' την άμυνα "σημαδεύοντας" τον πλέον κατάλληλο για να τρέξει την αντεπίθεση, τον Φορτούνη. Ο ηγέτης του Ολυμπιακού ελευθερώθηκε απ' τον Ζέκα, έπαιξε στον χώρο τον Σεμπά, ο οποίος "άνοιξε" υπέροχα στον Ελιουνούσι στην απέναντι πλευρά. Όλοι όσοι παρακολουθούσαν τον αγώνα κατάλαβαν πως χρειάζεται μια γρήγορη έξοδο απ' τον τερματοφύλακα. Όλοι εκτός απ'τον Στιλ, που άργησε χαρακτηριστικά και έδωσε την ευκαιρία στον Ελιουνούσι να τον πλασάρει για το 2-0.

"Καθάρισε" στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός, 3-0 τον Παναθηναϊκό

Στο 39' λίγο έλειψε ο Ολυμπιακός να χτυπήσει ξανά στην κόντρα, αυτή τη φορά από κόρνερ. Ο Φορτούνης (ποιος άλλος) έτρεξε κάθετα το γήπεδο, πάσαρε στον Ρέτσο, αυτός έδωσε στον χώρο στον Ιντέγε, που από αριστερά σούταρε πάνω στον Στιλ. Τέσσερις τελικές στην εστία είχε στο ημίχρονο ο Ολυμπιακός, δύο κεφαλιές από στημένες φάσεις και δύο σουτ εντός περιοχής από αντεπίθεση. Στην επανάληψη οι ερυθρόλευκοι απείλησαν λιγότερο (διπλή ευκαιρία Ελιουνούσι-Φιγκέιρας στο 68'), αλλά αυτά που έκαναν στα πρώτα 45' ήταν υπέρ-αρκετά.

Ο Παναθηναϊκός βέβαια ήταν ο πρώτος που χτύπησε στην κόντρα. Στο 20' ο Κουτρουμπής πήρε την κεφαλιά από τον Ιντέγε, ο Βιγιαφάνιες πάσαρε με τη μία στον Λέτο, ο οποίος καλυπτόταν απ' τον Ντα Κόστα. Η φάση θύμισε τη μεγάλη ευκαιρία του Κάμπος στο Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ, μόνο που ο Λέτο δεν μπόρεσε να εκτελέσει άμεσα, αλλά έφερε την μπάλα στο αριστερό και ο Μποτία πρόλαβε να βάλει σωτήριο τάκλινγκ. Αυτή η επέμβαση και η κεφαλιά που άνοιξε το σκορ ένα λεπτό μετά έδωσαν και το βραβείο του πολυτιμότερου του αγώνα στον Ισπανό στόπερ του Ολυμπιακού

3. ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ

Η απουσία του Μπεργκ (ο Σουηδός έλειψε ξανά από ντέρμπι στο Φάληρο μετά τη νίκη του Ολυμπιακού με 1-0 τη σεζόν 2014-15) ήταν μεγάλη για τον Παναθηναϊκό, αλλά αποδείχθηκε πως το μεγαλύτερο τους πρόβλημα ήταν η αγωνιστική κατάσταση των Ζέκα-Λεντέσμα. Ο Στραματσόνι αποφάσισε να τους ξεκινήσει και τους δύο, αλλά δεν είχαν τα τρεξίματα για να κοντράρουν μαζί με τον καλό Βιγιαφάνιες την τριάδα Μιλιβόγεβιτς-Μαρτίνς-Φορτούνη. Ο Ζέκα αποχώρησε στο 56', ενώ ο Αργεντινός ολοκλήρωσε το 90λεπτο χωρίς να αντεπεξέλθει ποτέ στις απαιτήσεις του αγώνα.

Ο Λεντέσμα δεν κατάφερε έστω να ευστοχήσει απ'την άσπρη βούλα και να συνεχίσει το σερί των εύστοχων εκτελέσεων πέναλτι. Στο 60' ο Γουακάσο με τον Χουλτ συνδυάστηκαν ωραία στα αριστερά της περιοχής του Ολυμπιακού, ο Βιγιαφάνιες προσπάθησε να αποφύγει τον Μποτία και ο τελευταίος προσπάθησε να τον κόψει με τάκλινγκ. Ο Ισπανός βρήκε την μπάλα, ο Σιδηρόπουλος υπέδειξε την εσχάτη των ποινών, αλλά μετά από τρία εύστοχα πέναλτι στο πρωτάθλημα ο Λεντέσμα έστειλε την μπάλα άουτ, σε μια εκτέλεση που θύμισε εκείνη του συμπατριώτη του Ντομίνγκες στο αντίστοιχο ντέρμπι του 2013.

"Καθάρισε" στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός, 3-0 τον Παναθηναϊκό

Συνολικά το 4-3-3 δεν βγήκε στον Στραματσόνι, όπως και η επιλογή του Εμποκού, που αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο. Οι πράσινοι έδειξαν καλύτερη εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο μετά την είσοδο του Χουλτ, αλλά δύσκολα μπορεί να πει κανείς πως αν είχαν ξεκινήσει έτσι θα είχαν σταθεί καλύτερα. Ειδικά με την εικόνα που είχαν στις στημένες φάσεις, αλλά κυρίως στις μάχες στο κέντρο. Ο Ιταλός τεχνικός δεν δικαιώθηκε ούτε για την αλλαγή διάταξης, ούτε για την παρουσία στην αρχική ενδεκάδα και των δύο ανέτοιμων, δηλαδή των Ζέκα-Λεντέσμα.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Θα μπορούσε να είναι οποιαδήποτε απ'τις κεφαλιές των Μποτία-Ιντέγε. Θα επιλέξουμε τη φάση που έφερε το 2-0, κυρίως γιατί πλέον τέτοιες αντεπιθέσεις αποτελούν το σήμα-κατατεθέν της ομάδας του Μπέντο. Όπως και με την ΑΕΚ, όπως και στη φάση που έφερε το αυτογκόλ του Βαρέλα με τον ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός έδωσε γρήγορα την μπάλα στον Φορτούνη και μετά Σεμπά-Ελιουνούσι συνδυάστηκαν υπέροχα για το 2-0, τελειώνοντας το ντέρμπι στο 26'.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Σιδηρόπουλος απέδειξε πως μπορεί να διαχειριστεί ένα ντέρμπι όπως πρέπει, με σιγουριά και έλεγχο του αγώνα. Σωστός στον πειθαρχικό έλεγχο, κοντά στις φάσεις, κάνει αδικαιολόγητο για την εμπειρία του λάθος στον καταλογισμό του πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού, σε μια εύκολη φάση.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Οι συνάδελφοι στο "Καραϊσκάκης" επέλεξαν τον Μποτία, κυρίως για το δίλεπτο 20'-21', όταν ο Ισπανός έβαλε το τάκλινγκ στο τετ-α-τετ του Λέτο και άνοιξε το σκορ στο κόρνερ του Φορτούνη. Ο τελευταίος είχε δύο ασίστ, και οι δύο αξίζουν τον τίτλο, ο Μποτία τον πήρε, αλλά εμείς θα τον δώσουμε στον Μαρτίνς, που έκανε το πιο γεμάτο παιχνίδι απ'όλους και ήταν ο καλύτερους του γηπέδου.

From legend to legend: Ξεχωριστή ομάδα, ξεχωριστό hoodie

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ