STOIXIMAN SUPER LEAGUE

"Καθάρισε" μέχρι το 9' ο Ολυμπιακός, 2-0 την ΑΕΛ στο Φάληρο

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΛΑΡΙΣΑ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΛΑΡΙΣΑ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Με γκολ των Ανδρούτσου (1') και Ιντέγε (9'), ο Ολυμπιακός "καθάρισε" νωρίς την αναμέτρηση με την ΑΕΛ στο Φάληρο, όμως τη νίκη του επισκίασαν οι τραυματισμοί των Ιντέγε και Ελιουνούσι ενόψει Οσμάνλισπορ.

Λίγες μέρες πριν μπει ξανά σε ευρωπαϊκά μονοπάτια, ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε την ΑΕΛ στο "Γ. Καραϊσκάκης" για την 20η αγωνιστική της Super League.

Ζητούμενο των Πειραιωτών, απέναντι σε μια ομάδα που μάχεται για την παραμονή της στην κατηγορία, ήταν το τρίποντο για την οικονομία της κούρσας προς τον τίτλο αλλά και μια καλή εμφάνιση ενόψει της Πέμπτης (16/2, 20:00), όταν και η Οσμάνλισπορ θα παρουσιαστεί στο Φάληρο για την μάχη στους "32" του Europa League.

Ο Πάουλο Μπέντο είχε και πάλι εκπλήξεις στην ενδεκάδα, σε σχέση με τις δοκιμές του στις προπονήσεις, δοκιμάζοντας ως δίδυμο τους Ανδρούτσο - Ρομαό στον άξονα της μεσαίας γραμμής.

"Καθάρισε" μέχρι το 9' ο Ολυμπιακός, 2-0 την ΑΕΛ στο Φάληρο

Ο Σάκης Τσιώλης από την πλευρά του παρέταξε τους φιλοξενούμενους σε διάταξη με τρεις στόπερ, πέντε χαφ και τον Ικαούνιεκς να κινείται στην πλάτη του προωθημένου Ναζλίδη.

"Καθάρισε" μέχρι το 9' ο Ολυμπιακός, 2-0 την ΑΕΛ στο Φάληρο

Ο Ολυμπιακός μπήκε αποφασισμένος στο παιχνίδι, προηγήθηκε γρήγορα με 2-0, τη στιγμή που η ΑΕΛ είχε πολλά προβλήματα αμυντικά, δεν μπόρεσε να σκοράρει στην καλύτερη στιγμή της στο 8', ενώ ευτύχησε να έχει σε σπουδαία βραδιά τον Ξενοδόχοβ που δεν επέτρεψε να φτάσει το σκορ σε... δυσθεώρητα ύψη.

Οι "ερυθρόλευκοι" έδειξαν σε καλή κατάσταση ενόψει Europa League, όμως σίγουρα έχουν να ανησυχούν για την κατάσταση του Ιντέγε που αποχώρησε από το γήπεδο τραυματίας με πρόβλημα στον ώμο, όπως και για τον Ελιουνούσι που δεν ολοκλήρωσε το ματς με ενοχλήσεις στον δικέφαλο.

Υπόθεση 9 λεπτών στο Φάληρο

Γήπεδο: Γεώργιος Καραϊσκάκης

Διαιτητής: Χρήστος Γκράνας (ΕΠΣ Θράκης)

Βοηθοί: Βασίλειος Καραβασίλης (ΕΠΣ Καβάλας), Ράινχαρτ Μπουξμπάουμ (ΕΠΣ Αν. Αττικής)

Ολυμπιακός (Μπέντο): Καπίνο, Παρέδες, Μποτία, Βιάνα, Ντε λα Μπέγια, Ρομαό (77' Ρέτσος), Ανδρούτσος, Φορτούνης (82' Ανσαριφάρντ), Σεμπά, Ελιουνούσι, Ιντέγε (λ.τ. 69' Καρντόσο).

ΑΕΛ (Τσιώλης): Ξενοδόχοβ, Ρέντζας, Τικό, Φάρκας, Γκόλιας, Κόντορ, Μασαλέσα, Βαρέλα (46' Γκουλουζαντέ), Ναζλίδης (78' Ρέγες), Ικαούνιεκς, Αβραάμ (77' Κάπος).

Γκολ: 1' Ανδρούτσος, 9' Ιντέγε / -

Κάρτες: - / 17' Μασαλέσα

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Δεκατέσσερα δευτερόλεπτα. Τόσα χρειάστηκε ο Ολυμπιακός για να ανοίξει το σκορ στο Φάληρο. Κλέψιμο του Σεμπά, προσποίηση και γύρισμα στον Ανδρούτσο που ακολούθησε τη φάση για το 1-0 με πλασέ στην κίνηση.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΛΑΡΙΣΑ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΛΑΡΙΣΑ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Μέσα σε δευτερόλεπτα ο Βιάνα πρόλαβε να δείξει δύο πρόσωπα, καθώς στο 8ο λεπτό πρόλαβε τον Ναζλίδη πριν πλασάρει τον Καπίνο αλλά αμέσως μετά από δικό του λάθος ο Αβραάμ βγήκε σε θέση βολής, αλλά ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού έσωσε την εστία του!

ΡΕΣΙΤΑΛ ΞΕΝΟΔΟΧΟΒ

Στο επόμενο λεπτό ο Ιντέγε με προβολή σημείωσε το δεύτερο τέρμα των "ερυθρολεύκων" στη συνάντηση, ενώ ο Ξενοδόχοβ είπε "όχι" στις σπουδαίες ευκαιρίες των Ελιουνούσι και Ιντέγε στο 13' και το 16' αντίστοιχα!

Το ξεκίνημα ήταν εκρηκτικό στο Φάληρο. Ο Ολυμπιακός είχε ρυθμό από την μέση και μπροστά, δημιουργούσε συνεχώς ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα, όμως την ίδια στιγμή παρουσιαζόταν αφελής στα μετόπισθεν δίνοντας δικαιώματα στην ΑΕΛ που έμοιαζε επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις.

Δύο φορές μέσα στο ίδιο λεπτό (25') ο Ιντέγε πρωταγωνίστησε αρνητικά. Πρώτα ενήργησε επιπόλαια σε θέση τετ-α-τετ και ακολούθως στο πλασέ του Σεμπά άθελα του μπήκε στην πορεία της μπάλας, που είχε προορισμό τα δίχτυα των φιλοξενούμενων.

Δεν άλλαζε το σκηνικό στο Φάληρο, με τον Ελιουνούσι στο 36' να βγάζει τετ-α-τετ τον Φορτούνη αλλά και πάλι τον Ξενοδόχοβ να υψώνει απαγορευτικό. Ίδιο το σκηνικό στο 45', με τον τερματοφύλακα της ΑΕΛ νικητή στην μονομαχία με τον Σεμπά.

Το ρεσιτάλ του Ξενοδόχοβ συνεχίστηκε στο 54', όταν απογειώθηκε στην προσπάθεια του Ελιουνούσι βγάζοντας την μπάλα σε κόρνερ, αλλά και στο 58' στην κεφαλιά του Ντε λα Μπέγια, όπως και στο 62' σε τετ-α-τετ με τον Ελιουνούσι!

Η ΑΕΛ δεν είχε τρόπους αντίδρασης για να ξαναμπεί στο ματς, ο Ολυμπιακός έψαχνε κι άλλο γκολ όχι όμως με την ένταση του πρώτου μέρους και ο χρόνος κυλούσε δίχως να αλλάζει το σκορ στο "Γ. Καραϊσκάκης".

Ένα λάθος του Ντε λα Μπέγια (προσπάθησε να γυρίσει στον Καπίνο με το στήθος, δίνοντας... ασίστ στον Ρέγες) στο 82' δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευθούν οι φιλοξενούμενοι για να ξαναμπούν στο ματς, με τον Βιάνα να σώζει την κατάσταση για την ομάδα του.

Το ματς ολοκληρώθηκε με το 2-0 υπέρ του Ολυμπιακού, που τέλειωσε το ματς με 10 παίκτες στον αγωνιστικό χώρο, καθώς ο Ελιουνούσι αποχώρησε τραυματίας με τον Μπέντο να έχει κάνει και τις 3 αλλαγές του. Νωρίτερα οι Πειραιώτες είχαν χάσει με τραυματισμό και τον Ιντέγε.

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού στο 15ο δευτερόλεπτο. Καταπληκτική η όλη προσσπάθεια του Σεμπά αλλά και η κίνηση του Ανδρούτσου στην πλάτη της άμυνας, τελειώνοντας την φάση με μια επαφή.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Εύκολο ματς για τον Γκράνα και τους βοηθούς του, χωρίς την πολύ δύσκολη φάση. Ελάχιστα τα λάθη της διαιτητικής τριάδας, καλός και στον πειθαρχικό τομέα ο ρέφερι.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Εξαιρετικό ματς από τον Θανάση Ανδρούτσο. Έβαλε από το πρώτο λεπτό μπροστά την ομάδα του στο σκορ, ήταν ψύχραιμος και ουσιαστικός με την μπάλα στα πόδια, βοήθησε στην ανάκτηση της κατοχής, κάλυψε χώρους και έβγαλε ατελείωτη ενέργεια στον αγωνιστικό χώρο.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Καταπληκτικό παιχνίδι από τον Ξενοδόχοβ. Ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ έκανε αμέτρητες σωτήριες επεμβάσεις και κράτησε την έκταση της ήττας σε αξιοπρεπή επίπεδα για την ομάδα του.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Σε ένα παιχνίδι που δεν πιέστηκε καθόλου, ο Ολυμπιακός έδωσε δικαιώματα στην άμυνα του, κυρίως μέσα από επιπόλαιες επιλογές των παικτών της τετράδας. Και ενόψει Οσμάνλισπορ αυτό είναι κάτι που πρέπει σίγουρα να προβληματίσει τον Πάουλο Μπέντο και τους συνεργάτες του.

Photo credits: EUROKINISSI

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ