STOIXIMAN SUPER LEAGUE

"Κάστρο" η Λαμία, 2-0 τον Πλατανιά με Βασιλαντωνόπουλο

SUPERLEAGUE / ΛΑΜΙΑ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΛΑΜΙΩΤΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΛΑΜΙΑ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΛΑΜΙΩΤΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η Λαμία που δεν έχει ήττα στο ΔΑΚ πέτυχε μια σημαντική νίκη επί του Πλατανιά με 2-0 με τον Βασιλαντωνόπουλο να πετυχαίνει και τα δυο τέρματα της ομάδας του.

Εκμεταλλευόμενη στο έπακρο την έδρα της καθώς ακόμα δεν έχει γνωρίσει την ήττα σε τρία ματς στο ΔΑΚ η Λαμία επικράτησε του Πλατανιά με 2-0 και πήρε ένα σημαντικό τρίποντο ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος.

Οι γηπεδούχοι έχουν φτάσει στους 11 βαθμούς εκ των οποίων οι επτά είναι στο ΔΑΚ όπου αποδεικνύεται πως είναι το μεγάλο τους όπλο. Από την άλλη η ομάδα των Χανίων γνώρισε την τέταρτη συνεχόμενη ήττα της (πέμπτη αν συμπεριλάβουμε και το ματς Κυπέλλου) στη σεζόν και παρέμεινε στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Το παιχνίδι είχε δυο πρόσωπα. Η Λαμία μπήκε καλύτερα στο ματς αλλά μετά το 20 ο Πλατανιάς ανέβηκε και στάθηκε άτυχος καθώς είχε δοκάρι στο πρώτο μέρος ενώ στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα άλλαξε άρδην.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ και διατήρησαν σχετικά εύκολα το υπέρ τους προβάδισμα μέχρι το 90' όταν και έκαναν δυο τα τέρματα τους με τον Πλατανιά να μην απειλεί καθόλου.

ΤΑ ΠΛΑΝΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

Ο Μπάμπης Τεννές που είχε δει την ομάδα του να είναι σε αρκετά καλή κατάσταση παρέταξε τους παίκτες του με το γνωστό 4-2-3-1 και έχοντας κάτω από το τέρμα τον Παπαδόπουλο. Στο δεξί άκρο της άμυνας βρέθηκε ο Κουτρουμάνος και αριστερά ο Παντελιάδης και το δίδυμο των στόπερ ήταν οι Αναστασιάδης, Ασίγκμπα.

Μπροστά τους τα δυο αμυντικά χαφ ήταν οι Όμο, Αναστασόπουλος ενώ η τριάδα μπροστά τους ήταν οι Βασιλαντωνόπουλος, Μπλάζιτς και Ακόστα ενώ στη κορυφή της επίθεσης ήταν ο Βάντερσον.

"Κάστρο" η Λαμία, 2-0 τον Πλατανιά με Βασιλαντωνόπουλο

Από την άλλη ο Πλατανιάς που προερχόταν από τέσσερις σερί ήττες παρατάχθηκε με ένα πιο αμυντικογενές σύστημα και τον Γιώργο Παράσχο να χρησιμοποιεί τρεις στόπερ στο 3-5-2 με το οποίο παρέταξε την ομάδα των Χανίων. Κάτω από τα γκολπόστ ήταν ο Κοκκαλάς ενώ στην τριάδα της άμυνας βρέθηκαν οι Πλιάτσικας, Καρυπίδης, Ντικαμονά. Τα δυο μπακ χαφ ήταν οι Στάθης και Βάντερσον ενώ οι υπόλοιποι τρεις ήταν οι Κρος, Πατράλης και μπροστά τους ο Ντεβέσα ενώ στην κορυφή της επίθεσης βρέθηκαν οι Ενσικουλού, Γκρζέλακ.

Γήπεδο: ΔΑΚ Λαμίας

Διαιτητής: Γεώργιος Μπλάνας (Μεσσηνίας)

Βοηθοί: Η. Αλεξέας (Μεσσηνίας), Σ. Σίπκας (Σάμου)

4ος: Γεώργιος Μιχαηλίδης (Βοιωτίας)

Λαμία (Μπάμπης Τεννές):Παπαδόπουλος, Παντελιάδης, Αναστασιάδης, Κουτρομάνος, Ασίγκμπα, Όμο, Μπλάζιτς, Αναστασόπουλος (56' Πίτι), Ακόστα (86' Φράγκος), Βασιλαντωνόπουλος, Βάντερσον (80' Τσούκαλος).

Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος):Κοκκαλάς, Ζακ, Ντικαμονά, Καρυπίδης (80' Δημούτσος), Στάθης, Βάντερσον, Πλιάτσικας (65' Κοροβέσης), Πατράλης, Ενσικούλου, Ντεβέσα (75' Παπανικολάου), Γκρζέλτσακ.

Γκολ: 50'-90+2' Βασιλαντωνόπουλος

Κίτρινες: 32' Αναστασόπουλος, 83' Παπαδόπουλος, 85' Τσούκαλος, /16' Στάθης, 16' Πλιάτσικας, 79' Γκρζέλτσακ, 85' Κρος, 88' Ενσικουλού,

Κόκκινες:

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Η Λαμία μπήκε καλύτερα στην αναμέτρηση και είχε την υπεροχή στο πρώτο εικοσάλεπτο χωρίς όμως να μπορέσει να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Κοκκαλά. Το πρώτο σουτ από πλευράς γηπεδούχων έγινε στο 14' με τον Αναστασόπουλο να σουτάρει και τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων να μπλοκάρει. Τρία λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να ανοίξουν το σκορ με κεφαλιά του Όμο μετά από εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά αλλά η μπάλα έφυγε λίγο έξω από το δοκάρι του Κοκκαλά.

Ο Πλατανιάς μετά το 25' ανέβασε την απόδοση του, πήρε μέτρα στο γήπεδο, πίεσε περισσότερο και άρχισε να απειλεί την εστία του Παπαδόπουλου. Αρχικά στο 29' ο Γκρζέλτσακ έκλεψε τη μπάλα από τα δεξιά, μπήκε στη περιοχή και έκανε μια σέντρα σουτ με τον γκολκίπερ των γηπεδούχων να διώχνει σε κόρνερ. Στο 34' ήταν ο Ντεβέσα αυτός που έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στη περιοχή και σούταρε αλλά έστειλε τη μπάλα στην αγκαλιά του Παπαδόπουλου. Την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Γκρζέλτσακ στο 37'.

Η καλύτερη στιγμή για την ομάδα του Παράσχου ήρθε στο 42' με τους φιλοξενούμενους να έχουν δοκάρι. Ο Ενσικουλού έκανε τρομερή ενέργεια από τα αριστερά, γύρισε για τον Ντεβέσα που σούταρε στο οριζόντιο δοκάρι ενώ στην επαναφορά ο Κρος μετά από πάσα του Στάθη έπιασε το σουτ το οποίο ήταν άστοχο. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο 45λεπτο.

Δείτε τη στατιστική απεικόνιση του πρώτου μέρους:

"Κάστρο" η Λαμία, 2-0 τον Πλατανιά με Βασιλαντωνόπουλο

Στο δεύτερο μέρος ο Πλατανιάς ήταν αυτός που μπήκε πιο δυνατά, όπως ακριβώς τελείωσε και το πρώτο μέρος, αλλά η Λαμία αυτή που πέτυχε γκολ κόντρα στη ροή του αγώνα.

Ήταν το 50' του αγώνα όταν ο Ντικαμονά έκανε φάουλ στον Ακόστα ο διαιτητής δεν το υπέδειξε και έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι με τον Βασιλαντωνόπουλο να γίνεται κάτοχος της μπάλας, να μπαίνει από τα δεξιά και με ωραίο σουτ νίκησε τον Κοκκαλά για το 1-0 υπέρ της ομάδας του. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν λέγοντας πως ο διαιτητής είχε σφυρίξει και κακώς συνεχίστηκε το παιχνίδι.

Οκτώ λεπτά αργότερα η Λαμία είχε μια ακόμα καλή στιγμή με τον Μπλάζιτς να σουτάρει έξω από την περιοχή χωρίς όμως να είναι απειλητικό για την εστία του Πλατανιά.

Ο Γιώργος Παράσχος στο 65' προσπάθησε να αλλάξει τα πράγματα χρησιμοποιώντας τον Κοροβέση αντί του Πλιάτσικα και κάνοντας πιο επιθετική την ομάδα του. Η Λαμία όμως ήταν αυτή που απείλησε ξανά στο 66' με τον Πίτι να κάνει το σουτ μέσα από τη περιοχή, τη μπάλα να κοντράρει και να φεύγει κόρνερ. Ο τεχνικός των φιλοξενούμενων έκανε και άλλες αλλαγές με σκοπό να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρώτη τελική στο δεύτερο μέρος έγινε στο 86' με τον Κοροβέση να σουτάρει αρκετά άστοχα όμως.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα η Λαμία πέτυχε και δεύτερο τέρμα και πάλι με τον Βασιλαντωνόπουλο. Ωραία επίθεση της Λαμίας από τα αριστερά ο Τσούκαλος θα περάσει κάτω από τα πόδια του Βάντερσον για τον νεαρό ποδοσφαιριστή που θα μπει στην περιοχή και θα νικήσει τον Κοκκαλά για το 2-0.

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το δοκάρι του Ντεβέσα στο 42'. Το παιχνίδι θα ήταν εντελώς διαφορετικό αν ο Πλατανιάς είχε ανοίξει το σκορ στο 42' της αναμέτρησης με το δοκάρι που είχε ο Ντεβέσα. Εκεί στάθηκαν άτυχοι οι παίκτες της ομάδας των Χανίων.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Μπλάνας από τη Μεσσηνία. Καλή η διαιτησία του και σωστές οι αποφάσεις του. Σωστά άφησε τη φάση να εξελιχθεί στο πρώτο γκολ της Λαμίας. Αν είχε σφυρίξει νωρίτερα το ξέρουν μόνο όσοι ήταν στο γήπεδο.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Βασιλαντωνόπουλος. Σε ένα σύνθετο ρόλο του χαφ εξτρέμ πέτυχε δυο γκολ και βοήθησε τα μέγιστα την ομάδα του να φτάσει στη νίκη.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Παπαδόπουλος. Σταθερός σε ένα ακόμη ματς ο γκολκίπερ της Λαμίας ο οποίος όποτε χρειάστηκε ήταν εκεί και έσωσε την ομάδα του.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η αντίδραση του Πλατανιά και στα δυο γκολ. Ουσιαστικά οι παίκτες των γηπεδούχων έμοιαζαν σαν να σταμάτησαν και στις δυο φάσεις και δέχτηκαν εύκολα τα τέρματα από τους γηπεδούχους.

Photo credits: EUROKINISSI

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ