STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Κάνει μάγια… κορυφής, 3-0 η ΑΕΚ τον Πλατανιά

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Με δυο γκολ του Μάρκο Λιβάγια, η ΑΕΚ νίκησε 3-0 τον Πλατανιά στο ΟΑΚΑ και έμεινε μόνη της στην κορυφή της βαθμολογίας, με τη συμπλήρωση 12 αγωνιστικών στη Super League Σουρωτή. Το τρίτο τέρμα ο Μπακασέτας.

Μόλις για 39 λεπτά ζορίστηκε η ΑΕΚ και άντεξε ο Πλατανιάς στο Ολυμπιακό Στάδιο. Μέχρι να πάρει το… όπλο του ο Μάρκο Λιβάγια. Ο Κροάτης φορ πέτυχε δυο γκολ και πήρε την ΑΕΚ από το χέρι, για να την οδηγήσει εκ του ασφαλούς στη νίκη με 3-0.

Άλλωστε από την στιγμή που ο Λιβάγια σκόραρε, η Ένωση έστησε ένα μικρό επιθετικό πάρτι και έφτασε εύκολα στους τρεις βαθμούς. Και πλέον είναι μόνη πρώτη στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ο Λιβάγια έδωσε τη λύση

Η εικόνα του παιχνιδιού της ΑΕΚ με τον Πλατανιά ήταν αναμενόμενη. Οι Κρητικοί με διπλή γραμμή άμυνας πίσω από τη μεσαία γραμμή και κλειστούς τους διαδρόμους προς την εστία τους, θα περίμεναν την Ένωση. Και αυτό που θα έπρεπε να κάνουν οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ (που έδινε οδηγίες από το μπουθ της θύρας 29 ελέω τιμωρίας), ήταν να βρουν διαδρόμους και τρόπο να διασπάσουν την άμυνα. Μάλιστα ο Ισπανός τεχνικός έκανε και την μίνι έκπληξη, διατηρώντας το σχήμα με τριάδα στα μετόπισθεν. Τουλάχιστον ως προς την αμυντική λειτουργία. Με τον Λόπες ξανά σε ρόλο αριστερού εξτρέμ, όταν η ΑΕΚ έβγαινε στην επίθεση.

Γήπεδο: Ολυμπιακό Στάδιο

Διαιτητής: Γιώργος Τζοβάρας (Φθιώτιδα)

Βοηθοί: Καρσιώτης (Κορινθία), Κωνστάντιος (Ευβοίας)

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Τσιντώτας, Μπακάκης, Βράνιες, Τσόσιτς (46’ Λαμπρόπουλος), Γκάλο, Αϊντάρεβιτς, Γαλανόπουλος, Χριστοδουλόπουλος, Μπακασέτας (75’ Κονέ), Λόπες, Λιβάγια (71’ Γιακουμάκης)

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Ρόκα): Κοκκαλάς, Στάμου, Καρυπίδης, Ντικαμονά, Ουές, Πατράλης (65’ Πανικολάου), Δημούτσος, Αγγελόπουλος, Βάντερσον, Ντεβέσα (882’ Στανισάβλιεβιτς), Ενσικουλού (67’ Μπούτνικ).

Γκολ: 39’ Λιβάγια, 49’ Λιβάγια, 63’ Μπακασέτας

Κάρτες: 14΄Πατράλης, 25΄Ουές

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Και η αλήθεια είναι πως η Ένωση έδειξε να δυσκολεύεται να βρει διαδρόμους και να απειλήσει. Είχε κυκλοφορία μέχρι και έξω από την περιοχή του Πλατανιά, αλλά στην τελική προσπάθεια δυσκολευόταν. Με εξαίρεση ένα σουτ του Γκάλο στο 16’ και μια κεφαλιά από την περιοχή του Λάζαρου στο 24’, που έβαλε αντίδραση και τις δυο φορές ο Κοκκαλάς, η ΑΕΚ δεν πλησίασε άλλη φορά στο γκολ. Και ο Μάρκο Λιβάγια, έδειχνε καλά κλεισμένος από τους αμυντικούς του Πλατανιά. Μέχρι και το 39’. Μέχρι δηλαδή ο Κροάτης φορ να πάρει την μπάλα εκτός περιοχής και με προσωπική ενέργεια να μπει και να εκτελέσει για να ανοίξει το σκορ και να δώσει την λύση στον αγωνιστικό γρίφο που πήγε να δημιουργηθεί.

ΕΚΑΝΕ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ΠΑΡΤΙ

Το γκολ του Λιβάγια από το πρώτο ημίχρονο, ήταν δεδομένο πως θα άλλαζε την εικόνα του παιχνιδιού. Όταν όμως ο Κροάτης φορ, μόλις τέσσερα λεπτά μετά από την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου πέτυχε και δεύτερο τέρμα, άνοιξε τον δρόμο για να αρχίσει η ΑΕΚ ένα επιθετικό… πάρτι. Μάλιστα ο Λιβάγια αυτό το δεύτερο γκολ στο 49’, το πέτυχε μ’ ένα ασύλληπτο σουτ από τα όρια της περιοχής. Από εκείνο το σημείο και μετά, η ΑΕΚ ξεκίνησε ένα επιθετικό κρεσέντο, αφήνοντας τον Πλατανιά… θεατή.

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

* Ο Λιβάγια με σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή νικά τον Κοκκαλα και κάνει το 2-0

Στο 56’ και στο 58’ ο Χριστοδουλόπουλος πρώτα με σουτ και μετά με κεφαλιά απείλησε και ακούμπησε το γκολ. Ενώ στο 63’ μετά από σέντρα του Λόπες, ο Μπακασέτας με κεφαλιά έκανε το 3-0. Και η ΑΕΚ συνέχισε. Στο 75’ πρώτα ο Χριστοδουλόπουλος και μετά ο Γιακουμάκης, δεν κατάφεραν εξ επαφής να νικήσουν τον Κοκκαλά. Ενώ στο 79’ ο Κονέ έπιασε κεφαλιά, αλλά η μπάλα πήγε στο δοκάρι. Ενώ την τελευταία ευκαιρία στο ματς, την έχασε και πάλι ο Κονέ, μ’ ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή. Μάλιστα η αλήθεια είναι πως ο μέσος της ΑΕΚ που μπήκε ως αλλαγή, έκανε καλό ματς και έδειχνε να βρίσκει τον ρυθμό του. Και βοήθησε ώστε η ΑΕΚ μέχρι τέλους, να παίξει θεαματικό ποδόσφαιρο. Έστω και αν δεν ανέβασε τον δείκτη του σκορ, πάνω από το 3-0.

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Μέχρι και το 39λεπτό, η ΑΕΚ δυσκολευόταν να βρει διαδρόμους προς την άμυνα του Πλατανιά και φαινόταν να μην έχει λύσεις στους αγωνιστικούς γρίφους. Όμως ο Λιβάγια με προσωπική ενέργεια βρήκε δίχτυα. Και κυρίως έλυσε τους γρίφους σε μια φάση που άλλαξε όλο το ματς.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ένα από τα πιο εύκολα ματς της καριέρα του είχε ο Τζοβάρας. Δεν του προέκυψε καμία δύσκολη φάση και δεν είχε κανένα πρόβλημα να διαχειριστεί ένα παιχνίδι, στο οποίο μάλιστα σφύριξε και ελάχιστα.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Δίχως… αντίπαλο, ο Μάρκο Λιβάγια κερδίζει τον τίτλο του πολυτιμότερου της αναμέτρησης. Δυο γκολ πέτυχε ο Κροάτης φορ και μάλιστα το ένα πιο όμορφο από το άλλο. Και άνοιξε τον δρόμο για να φτάσει η ΑΕΚ στη νίκη.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η επιθετική λειτουργία της ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο ήταν εξαιρετική. Και μέχρι και το 80λεπτό, δημιούργησε πολλές ευκαιρίες για γκολ με πολύ καλό κτίσιμο επιθέσεων.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Πλατανιάς άντεξε μεν για 39 λεπτά στο Ολυμπιακό Στάδιο, αλλά γενικώς έδειξε για ένα ακόμα ματς, πως δεν μπορεί να είναι ανταγωνιστικός. Ειδικά από την στιγμή που δέχθηκε το πρώτο γκολ, παρέδωσε τα όπλα.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ