STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ο πρωταθλητής μέσω playoffs από τη σεζόν 2017-2018

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΠΑΟΚ (Eurokinissi Sports)
μπάλα EUROKINISSI SPORTS

Πρόταση για συμμετοχή σε playoffs ακόμα και για τον πρωταθλητή από τη σεζόν 2017-2018 εισηγήθηκε στις ΠΑΕ - μέλη της η Super League. Οι ομάδες θα μεταφέρουν τους βαθμούς τους αυτούσιους στη διαδικασία.

Στο περιθώριο του διοικητικού συμβουλίου της Παρασκευής (27/1), η διοργανώτρια αρχή μοίρασε στις ΠΑΕ - μέλη της σχέδιο πρότασης-εισήγησης για την αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος από τη σεζόν 2017-2018. Η πρόταση θα αξιολογηθεί από τις ΠΑΕ και στο επόμενο Δ.Σ. (μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου το αργότερο), θα κληθούν να λάβουν αποφάσεις.

Η επαναστατική αλλαγή που εισηγήθηκε η Super League έχει να κάνει με τη συμμετοχή στα playoffs ακόμα και του πρωταθλητή και μείωση των ομάδων σε 14 για την σεζόν 2018-19. Όσον αφορά την ανάδειξη του πρωταθλητή, θα γίνεται για πρώτη φορά στα χρονικά, έπειτα από playoffs στις θέσεις 1-4 και αφού προηγουμένως οι ομάδες μεταφέρουν στους αγώνες κατάταξης την βαθμολογία της κανονικής περιόδου, άρα και την διαφορά από τις υπόλοιπες ομάδες. Αν δηλαδή η διαφορά του πρώτου από τον δεύτερο είναι για παράδειγμα 20 βαθμοί, θα γίνουν playoffs για την ανάδειξη του πρωταθλητή, που όμως θα έχει αναδειχθεί και μαθηματικά, γιατί έπειτα από τους έξι αγώνες των playoffs η διαφορά δεν καλύπτεται.

Επίσης θα γίνονται playoffs και για τις θέσεις 5-8 (κι εδώ μεταφέρονται οι βαθμοί της κανονικής περιόδου) έπειτα από το τέλος των οποίων θα προκύπτει η πέμπτη ομάδα που θα βγαίνει στην Ευρώπη. Όσον αφορά τον υποβιβασμό, στο φινάλε της σεζόν 2017-18 θα υποβιβαστούν αυτόματα οι τρεις τελευταίες της βαθμολογίας και ο 13ος θα δώσει αγώνα μπαράζ (2 αγώνες) με την ομάδα που θα τερματίσει στη 2η θέση στο βαθμολογικό πίνακα της Football League. Η ομάδα η οποία θα επιβληθεί στα μπαράζ, θα είναι η ομάδα που θα συμμετέχει στο επόμενο πρωτάθλημα της Super League. Να σημειωθεί ότι αν ο κάτοχος του Κυπέλλου Ελλάδας δεν είναι από τις θέσεις 1-4 της βαθμολογίας, τότε η 5η θέση δεν θα οδηγεί στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, άρα οι αγώνες για τις θέσεις 5-8 είναι χωρίς ενδιαφέρον (θα γίνουν κανονικά).

Σε ό,τι έχει να κάνει με τη Β' Εθνική, υποβιβάζονται απευθείας 6 ομάδες και προβιβάζονται δύο. Για να ισχύσουν όλες αυτές οι αλλαγές πρέπει να ψηφιστούν από τα 3/4 του διοικητικού συμβουλίου της Λίγκας.

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΖΟΝ 2018-2019

Από την 2018-19 οι ομάδες θα είναι 14 στην Super League και δεν θα μειωθούν περαιτέρω. Θα υποβιβάζεται μία απευθείας και η δεύτερη θα δίνει μπαράζ δύο αγώνων με την δεύτερη της Football League. Στα playoffs για τις θέσεις 1-4 δεν υπάρχει αλλαγή, οι αγώνες κατάταξης για τις θέσεις 5-8 όμως, “ θα διεξαχθούν εφόσον η ομάδα που θα κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας συμμετέχει στους αγώνες κατάταξης για τις θέσεις 1-4 και, ως εκ τούτου, έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης αγωνιστικής περιόδου”. Επίσης, για τη δεύτερη κατηγορία προβλέπεται πρωτάθλημα με 16 ομάδες, υποβιβάζονται τέσσερις και ανεβαίνουν 2.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Η Λίγκα απευθύνεται στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο για τα γήπεδα
Το πρόγραμμα του β' γύρου της Super League
Το μπαλάκι στον Παναθηναϊκό
"Μπλόκο" Ολυμπιακού στην ΑΕΚ για τα τηλεοπτικά
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ