STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Κ17: Στον τελικό ο Ολυμπιακός 5-3 στα πέναλτι τον ΠΑΟΚ

FINAL-4 / ÇÌÉÔÅËÉÊÏÓ K-17 / ÏÓÖÐ - ÐÁÏÊ (Eurokinissi Sports)
FINAL-4 / ÇÌÉÔÅËÉÊÏÓ K-17 / ÏÓÖÐ - ÐÁÏÊ (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Σε ένα ισορροπημένο ματς ο Ολυμπιακός επικράτησε με 5-3 στα πέναλτι του ΠΑΟΚ με τον Νικοπολίδη να αποκρούει πέναλτι και τον Παπαδόπουλο να σκοράρει στο τελευταίο και να δίνει την πρόκριση στην ομάδα του.

Ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος νικητής στον δεύτερο ημιτελικό του Final Four Κ17 που διεξάγεται στην Τρίπολη με τους "ερυθρόλευκους" να επικρατούν και αυτοί στα πέναλτι, όπως και ο Αστέρας, με 5-3 και να παίρνουν την πρόκριση στον τελικό του Σαββάτου όπου θα αντιμετωπίσουν τους Αρκάδες.

Πρωταγωνιστής για τον Ολυμπιακό ήταν ο Γιάννης Νικοπολίδης ο οποίος απέκρουσε ένα πέναλτι και έδωσε την ευκαιρία στον Παπαδόπουλο με το τέρμα που πέτυχε να δώσει τη νίκη πρόκριση στην ομάδα του. Μάλιστα ο νεαρός γκολκίπερ είχε καλές επεμβάσεις και στην διάρκεια του ματς ενώ στο 117' έκανε την απόκρουση του αγώνα κρατώντας το μηδέν για την ομάδα του.

Κ17: Στον τελικό ο Ολυμπιακός 5-3 στα πέναλτι τον ΠΑΟΚ


Κ17: Στον τελικό ο Ολυμπιακός 5-3 στα πέναλτι τον ΠΑΟΚ

ΙΣΟΡΟΠΗΜΕΝΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ

Το παιχνίδι ήταν κακό στο πρώτο μέρος και καλύτερο στο δεύτερο ημίχρονο με τους "ερυθρόλευκους" συνολικά να έχουν καλύτερη απόδοση αν και το τελικό 0-0 στην κανονική διάρκεια της αναμέτρησης αλλά και στην παράταση μπορεί να χαρακτηριστεί δίκαιο για τις δυο ομάδες.

Ο Ολυμπιακός μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης χωρίς όμως αποτέλεσμα. Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν την πρώτη καλή στιγμή στο 29' όταν σε σέντρα από τα αριστερά, ο Ντουμάνης μέσα στην περιοχή θα κάνει το σουτ αλλά δεν θα το πιάσει γεμάτο και ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ θα μπλοκάρει.

Ο ΠΑΟΚ απάντησε στο 43' όταν σε εκτέλεση κόρνερ του Χατζή ο Μιχαηλίδης έκανε το γυριστό σουτ αλλά ο Νικοπολίδης μπλόκαρε εύκολα την μπάλα καθώς αυτή πήγε στο κέντρο της εστίας τους. Στο επόμενο λεπτό οι κόντρες ευνόησαν τον Λύρατζη ο οποίος βρέθηκε σε καλή θέση από τα δεξιά, ο αρχηγός του ΠΑΟΚ επιχείρησε το σουτ αλλά έστειλε την μπάλα αρκετά πάνω από την εστία του Νικοπολίδη.

Το πρώτο μέρος έκλεισε με μια καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό καθώς στο 45' ο Φυτόπουλος έγινε κάτοχος της μπάλας, είχε κενό χώρο και έκανε ένα πολύ δυνατό σουτ το οποίο πέρασε λίγο έξω από την εστία του Συλλέκτη.

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος στο δεύτερο 45'λεπτο και είδε δυο πολύ καλές στιγμές για να ανοίξει το σκορ και να πάρει το ματς πριν αυτό οδηγηθεί στην παράταση. Αρχικά στο 63' σε μια κάθετη για τον Ντουμάνη, ο επιθετικός των "ερυθρολεύκων" πέρασε τον γκολκίπερ του ΠΑΟΚ και πλάσαρε αλλά ο Συλλέκτης είχε προλάβει να γυρίσει και με επέμβαση απομάκρυνε αρχικά την μπάλα και εν συνεχεία είχαμε το κόρνερ για τον Ολυμπιακό.

Στο 71' ο Ολυμπιακός απείλησε και πάλι. Σε σέντρα από τα αριστερά, ο Βοίλης δεν θα μπορέσει να πάρει την κεφαλιά και από κοντά ο Ντουμάνης θα στείλει την μπάλα έξω.

Οι παίκτες του Θέου έχασαν μια ακόμα καλή στιγμή στο 77' όταν σε σέντρα του Βοίλη από τα δεξιά ο Ντουμάνης έκανε το πλασέ από την μικρή περιοχή αλλά αυτό ήταν αδύναμο και ο Συλλέκτης έδιωξε.

Μέχρι το 90λεπτο δεν σημειώθηκε καμία άλλη φάση ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ο ΠΑΟΚ δεν απείλησε ουσιαστικά την εστία του Νικοπολίδη.

ΔΥΟ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ

Στα 30' λεπτά της παράτασης ο ΠΑΟΚ είχε δυο καλές στιγμές με την σειρά του να ανοίξει το σκορ, μια σε κάθε ημίχρονο αλλά στην μια στάθηκε άτυχος και στην άλλη υπήρχε ο Νικοπολίδης. Αρχικά στο 104' ο Βράκας ξέφυγε από τρεις αντιπάλους του και επιχείρησε ένα συρτό σουτ με την μπάλα να φεύγει λίγο έξω από την εστία του Νικοπολίδη.

Ο Ολυμπιακός με την σειρά του είχε και αυτός μια ευκαιρία στην παράταση καθώς στο 110' ο Νεοφυτίδης βγήκε τετ α τετ αλλά το σουτ που έκανε κόντραρε και σώθηκε ο ΠΑΟΚ από βέβαια παραβίαση.

Στο 115' ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να σκοράρει και να πάρει τη νίκη όταν ο Μανιώτης επιχείρησε ένα πολύ επικίνδυνο σουτ αλλά με τρομερή επέμβαση ο Νικοπολίδης κράτησε το μηδέν, διώχνοντας την μπάλα σε κόρνερ.

ΝΙΚΟΠΟΛΙΔΗΣ ΚΑΙ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ

Στην διαδικασία των πέναλτι, ο Ολυμπιακός ήταν πιο εύστοχος, έκανε το πέντε στα πέντε με τον Νικοπολίδη να αποκρούει το τέταρτο πέναλτι του Δημήτρη Βουτσά και εν συνεχεία τον Παπαδόπουλο να ευστοχεί και να δίνει την πρόκριση στην ομάδα του με τους "ερυθρόλευκους" να ξεσπούν σε πανηγυρισμούς.

Η σειρά των πέναλτι:

Νεοφυτίδης (Ολυμπιακός) 1-0
Βρακάς (ΠΑΟΚ) 1-1
Φέκκας (Ολυμπιακός) 2-1
Βουτσάς Χ. (ΠΑΟΚ) 2-2
Γαλούπης (Ολυμπιακός) 3-2
Γκαργκαλατζίδης (ΠΑΟΚ) 3-3
Τσιριγώτης (Ολυμπιακός) 4-3
Βουτσάς Δ. (ΠΑΟΚ) 4-3 (μπλόκαρε ο Νικοπολίδης)
Παπαδόπουλος (Ολυμπιακός) 5-3

ΠΑΟΚ (Β. Μήττας): Συλλέκτης, Λύρατζης (98' Γεωργιάδης), Μιχαηλίδης, Διαμάντης, Βουτσάς Δ.,, Σαλαμούρας (72' Βράκας), Μανιώτης, Τσιγγαράς, Χατζής (46' Γκαργκαλατζίδης), Δούμτσης (101' Κορέας), Γαϊτανίδης (72' Βουτσάς Χ.).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Α. Θέος): Νικοπολίδης, Μαργαρίτης, Ράμα, Παπαδόπουλος, Γαλούπης, Τσερκώνης (106' Παπαγγελής), Φυτόπουλος, Κατσούκης (88' Μαρτίνης), Ντουμάνης (90' Τσιριγώτης), Ζιάκας (81' Φέκκας), Βοΐλης (90' Νεοφυτίδης).

Θυμηθείτε εδώ το LIVE της αναμέτρησης:

Δείτε φωτογραφίες από την αναμέτρηση:


FINAL-4 / ÇÌÉÔÅËÉÊÏÓ K-17 / ÏÓÖÐ - ÐÁÏÊ (Eurokinissi Sports)
FINAL-4 / ÇÌÉÔÅËÉÊÏÓ K-17 / ÏÓÖÐ - ÐÁÏÊ (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS


FINAL-4 / ÇÌÉÔÅËÉÊÏÓ K-17 / ÏÓÖÐ - ÐÁÏÊ (Eurokinissi Sports)
FINAL-4 / ÇÌÉÔÅËÉÊÏÓ K-17 / ÏÓÖÐ - ÐÁÏÊ (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS


FINAL-4 / ÇÌÉÔÅËÉÊÏÓ K-17 / ÏÓÖÐ - ÐÁÏÊ (Eurokinissi Sports)
FINAL-4 / ÇÌÉÔÅËÉÊÏÓ K-17 / ÏÓÖÐ - ÐÁÏÊ (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

PHOTO CREDITS: EUROKINISSI

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ