STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Κ17 ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Μια κούπα με ξεχωριστή σημασία

FINAL4 Κ17 / ΠΑΟΚ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
FINAL4 Κ17 / ΠΑΟΚ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός αναμετρούνται τη Μεγάλη Πέμπτη στον τελικό πρωταθλήματος Κ17 με τους γηπεδούχους με νίκη να κάνουν το απόλυτο στα πρωταθλήματα της Super League και τους φιλοξενούμενους που είναι οι πολυνίκες του θεσμού να θέλουν να σπάσουν αυτό το σερί.

Την Μεγάλη Πέμπτη (25/4) το μεσημέρι, στις 13:00, στο Αγρίνιο ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός θα διεκδικήσουν τον τίτλο του πρωταθλητή της Super League σε επίπεδο Κ17 με τις δυο ομάδες να θέλουν όσο τίποτα άλλο να φτάσουν στην κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος.

Για το "δικέφαλο" του Βορρά αλλά και για τους "ερυθρόλευκους" η κατάκτηση φέτος της κορυφής έχει ξεχωριστή σημασία. Από τη μια βρίσκεται ο ΠΑΟΚ ο οποίος έχει ήδη πανηγυρίσει το πρωτάθλημα σε επίπεδο Ανδρών, Νέων αλλά και Παίδων. Οπότε αν πάρει και το αντίστοιχο στους Εφήβους θα έχει πετύχει το απόλυτο κάνοντας το τέσσερα στα τέσσερα και πετυχαίνοντας κάτι το οποίο δεν έχει πετύχει καμία άλλη ομάδα έως τώρα στη Super League.

Κ17 ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Μια κούπα με ξεχωριστή σημασία

Από την άλλη ο Ολυμπιακός θέλει να βάλει ένα στοπ στις φετινές κατακτήσεις πρωταθλημάτων από πλευράς ΠΑΟΚ. Άλλωστε οι "ερυθρόλευκοι" είναι η ομάδα με τα περισσότερα πρωταθλήματα σε επίπεδο Κ17 καθώς έχουν κατακτήσει πέντε από τα δέκα που έχουν διεξαχθεί έως σήμερα. Μάλιστα με νίκη κόντρα στον "δικέφαλο" και κατάκτηση του τροπαίου θα κάνει το τρία στα τρία.

ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός στους ημιτελικούς που προηγήθηκαν τη Μεγάλη Δευτέρα επικράτησαν με το ίδιο σκορ, 2-0, κόντρα σε Παναθηναϊκό και ΠΑΣ Γιάννινα αντίστοιχα και εξασφάλισαν τη θέση τους στο σημερινό τελικό. Οι δυο ομάδες εξάλλου ήταν και οι καλύτερες στην κανονική διάρκεια των πρωταθλημάτων σε Α' και Β' όμιλο όπου και οι δυο κατέκτησαν την πρώτη θέση.

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΑΜΥΝΑ Ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ σε 24 παιχνίδια στον Β' όμιλο ολοκλήρωσε τη σεζόν με 15 νίκες, 7 ισοπαλίες και 2 ήττες ενώ είχε την καλύτερη επίθεση και στους δυο ομίλους με 77 γκολ και την καλύτερη άμυνα με 19 τέρματα. Η μεγαλύτερη νίκη της ομάδας της Θεσσαλονίκης επιτεύχθηκε κόντρα στην ΑΕΛ με 10-1 ενώ προπονητής του τμήματος είναι ο Αλέξανδρος Αλεξιάδης.

Ο μέσος όρος ηλικίας των παικτών του χρησιμοποίησε ο ΠΑΟΚ έως τώρα είναι στα 16,56 έτη ενώ πρώτος σκόρερ του δικέφαλου αλλά και συνολικά του πρωταθλήματος είναι ο Χρήστος Τζόλης με 24 τέρματα. Ο 16χρονος επιθετικός μάλιστα πέτυχε και τα δυο τέρματα της ομάδας του στον ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό και έφτασε τα 26.

FINAL4 Κ17 / ΠΑΟΚ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
FINAL4 Κ17 / ΠΑΟΚ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Από εκεί και πέρα, ο ΠΑΟΚ συνολικά είδε ακόμα 15 ποδοσφαιριστές του να σκοράρουν με τον Βασίλειο Γκορτεζιάνι να έχει πετύχει 12 τέρματα και τον Ιωάννη Καράκουτη να έχει βάλει 6 ενώ τους ακολούθησαν οι Δημήτρης Τσοπούρογλου, Ιωάννη Πιπιλιάρης και Βασίλειος Γροσδής με 5. Στα 4 σταμάτησε ο Παναγιώτης Παναγιώτου ενώ 3 είχε ο Ιωάννης Κωνσταντέλιας και 2 ο Κωνσταντίνος Θεοδωρίδης. Τέλος από ένα γκολ πέτυχαν οι Γεώργιος Λαγωνίδης, Αϊντίν Νταϊκό, Θωμάς Καραμπέρης, Δημήτριος Κουίδης, Κωνσταντίνος Κουλιεράκης, Τίτο Κουτεντάκης και Βασίλειος Αλτινζής.

ΜΑΖΕΨΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός σε έναν όμιλο σαφώς πιο δύσκολο τερμάτισε και αυτός στην πρώτη θέση συγκεντρώνοντας περισσότερους βαθμούς, 56, απ' ότι ο ΠΑΟΚ, 52, και έχοντας σε 24 παιχνίδια 17 νίκες, 5 ισοπαλίες και 2 ήττες. Όσο για τα γκολ κατάφερε να σημειώσει 69 και να δεχτεί 21 με τη μεγαλύτερη νίκη της ομάδας του Δημήτρη Μαυρογενίδη να είναι το 7-1 επί του Λεβαδειακού.

Ο μέσος όρος της ηλικίας του Ολυμπιακού είναι αντίστοιχος με αυτόν της ομάδας της Θεσσαλονίκης καθώς αγγίζει το 16,60 ενώ οι "ερυθρόλευκοι" μπορεί να μην έχουν το μεγάλο κανόνι στην επίθεση τους αλλά διαθέτουν μεγαλύτερη πολυφωνία σε σύνολο δεκαπέντε παικτών που έχουν σκοράρει όλη τη χρονιά.

FINAL4  Κ17 / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
FINAL4 Κ17 / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Συγκεκριμένα οι Βασίλειος Σουρλής και Πολύκαρπος Κατσαβάκης είχαν από 10 γκολ με τον πρώτο να σκοράρει και στον ημιτελικό με τον ΠΑΣ Γιάννινα και να φτάνει στα 11. Στα 9 τέρματα είχε σταματήσει στην κανονική διάρκεια ο Θωμάς Γούλας ο οποίος επίσης σκόραρε κόντρα στον ΠΑΣ και έφτασε τα 10 γκολ. Στην τέταρτη θέση του πίνακα των "ερυθρόλευκων" σκόρερ βρίσκεται ο Χρήστος Λιάτσος με 7 και τον ακολουθεί ο Δημήτριος Αρσενίδης με 6. Στα 5 έχει σταματήσει ο Βασίλειος Ντότης ενώ 4 έχει πετύχει ο Γεώργιος Σταμούλης. Από δυο γκολ έχουν σημειώσει οι Γεώργιος Παπαδόπουλος, Ηλίας Γεωργακόπουλος και Φώτης Κίτσιος ενώ τέλος από ένα τέρμα έχουν σημειώσει οι Κυριάκος Ασλανίδης, Ευάγγελος Κεραμιδάς, Δημήτριος Τζόρβας, Αναστάσιος Σαπουντζής και Γεώργιος Σύρμης.

Το επίσης εντυπωσιακό στοιχείο για τον Ολυμπιακό είναι πως τρεις ποδοσφαιριστές του, οι Τζολάκης, Ασλανίδης και Γούλας είχαν το απόλυτο με 24 παρουσίες σε 24 ματς στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ενώ έπαιξαν και στον ημιτελικό με τον ΠΑΣ και δεν έχουν χάσει ούτε ένα παιχνίδι φέτος.

ΠΟΛΥΝΙΚΗΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός είναι ο πολυνίκης του θεσμού έχοντας πάρει πέντε πρωταθλήματα εκ των οποίων στα δυο είχε επικρατήσει στον τελικό του ΠΑΟΚ. Δυο τίτλους έχει πάρει ο "δικέφαλος" του Βορρά με τον έναν εξ αυτών να είναι εις βάρος των ερυθρολεύκων. Από εκεί και πέρα στην κορυφή του θεσμού έχουν φτάσει από μια φορά Παναθηναϊκός, Άρης και SKODA Ξάνθη.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ Κ17:

2008–2009: ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ–ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3-0

2009–2010: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ–ΠΑΟΚ 2-1

2010–2011: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ–ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-5

2011–2012: ΑΡΗΣ
ΑΡΗΣ–ΠΑΟΚ 1-0

2012–2013: ΠΑΟΚ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ–ΠΑΟΚ 0-1

2013–2014: SKODA ΞΑΝΘΗ
SKODA ΞΑΝΘΗ– ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-1

2014–2015: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ–ΠΑΟΚ 1-0

2015–2016: ΠΑΟΚ
SKODA ΞΑΝΘΗ-ΠΑΟΚ 1-2

2016–2017: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-1 (1-4 στα πέναλτι)

2017–2018: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1–1 (5–4 στα πέναλτι)

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ