STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ήττα για τον Ολυμπιακό, 0-1 από τον Ατρόμητο στο Φάληρο

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPERLEAGUE ) (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPERLEAGUE ) (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ICON

Τέταρτη σερί απώλεια στο πρωτάθλημα για τον Ολυμπιακό, αυτή τη φορά με εντός έδρας ήττα από τον Ατρόμητο. Μεγάλο διπλό με γκολ του Κιβρακίδη στο 60' για τους Περιστεριώτες, αρνήθηκε πέναλτι του Μάντσον στον Σεμπά ο Αρετόπουλος στο 79'. Αποδοκιμασίες στο φινάλε.

Με στόχο να επιστρέψει στις νίκες, ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε τον Ατρόμητο στο "Γ. Καραϊσκάκης" για την 6η αγωνιστική της Super League Σουρωτή.

Οι Πειραιώτες έρχονταν από τρία σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα κόντρα σε Ξάνθη (1-1), Αστέρα Τρίπολης (1-1) και ΑΕΚ (ήττα με 3-2), επομένως το μοναδικό ζητούμενο απέναντι στους αήττητους (1 νίκη, 4 ισοπαλίες) Περιστεριώτες ήταν οι τρεις βαθμοί.

Ο Τάκης Λεμονής προχώρησε σε ροτέισον, διατηρώντας στην ενδεκάδα έξι από τους παίκτες που ξεκίνησαν στο ματς με τη Γιουβέντους στο Τορίνο. Ο ανέτοιμος Βούκοβιτς και ο τιμωρημένος Ένχελς δεν ήταν στην διάθεση του Έλληνα τεχνικού, όπως και οι Καπίνο, Φορτούνης, Ζιλέ, Ελαμπντελαουί, Μίλιτς και Ανσαριφάρντ που έμειναν εκτός αποστολής για αγωνιστικούς λόγους.

Από την 20άδα που είχε επιλεγεί για το παιχνίδι, εκτός 18άδας έμειναν οι Ζντιέλαρ και Πάρντο. Χουτεσιώτης, Μποτία, Ταχτσίδης, Μάριν, Σεμπά, Ανδρούτσος και Εμενίκε, ήταν οι λύσεις του πάγκου.

Ήττα για τον Ολυμπιακό, 0-1 από τον Ατρόμητο στο Φάληρο

Από την πρώτη του νίκη (είχαν προηγηθεί τέσσερις ισοπαλίες στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές) στο 3-0 επί της Λαμίας ερχόταν ο Ατρόμητος και το ακόμη πιο θετικό για τον Νταμίρ Κάναντι ήταν η απουσία προβλημάτων ενόψει της αναμέτρησης του Φαλήρου.

Έτσι ο Αυστριακός τεχνικός επέλεξε την ίδια αποστολή με αυτή κόντρα στους νεοφώτιστους και φτάνοντας στο παιχνίδι αποφάσισε να αφήσει στον πάγκο τους Μίρκοβιτς, Βασιλείου, Καρασαλίδη, Οριόλ, Μπουζούλαζιτς, Ζησόπουλο και Ντάουντα.

Ήττα για τον Ολυμπιακό, 0-1 από τον Ατρόμητο στο Φάληρο

Ατρόμητος στο Φάληρο

Γήπεδο: Γεώργιος Καραϊσκάκης

Διαιτητής: Αλέξανδρος Αρετόπουλος (ΕΠΣ Τρικάλων)

Βοηθοί: Βασίλειος Λάμπρου (ΕΠΣ Αν. Αττικής), Αντώνιος Δίπλαρης (ΕΠΣ Καρδίτσας)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Προτό, Φιγκέιρας, Σισέ, Νικολάου, Κούτρης, Ρομαό, Μαρτίνς (61' Εμενίκε), Οτζίτζα Οφόε, Καρσελά (52' Σεμπά), Μπεν (13' λ.τ. Μάριν), Τζούρτζεβιτς.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Γιαννιώτης, Κιβρακίδης, Χατζηισαΐας, Ρισβάνης, Γιαννούλης, Μάντσον, Ούμπιδες (46' Μπουσούλαζιτς), Βασιλακάκης (84' Ζησόπουλος), Ντιγκινί, Ουάρντα, Μανούσος (71' Καρασαλίδης).

Γκολ: - / 60' Κιβρακίδης

Κάρτες: 87' Σισέ / 21' Κιβρακίδης, 63' Γιαννούλης, 69' Ουάρντα, 77' Ντιγκινί

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Δεν ήταν αναπάντεχη η εικόνα του αγώνα στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", αυτή που ήθελε τον Ολυμπιακό να έχει την μπάλα στα πόδια του και τον Ατρόμητο να αμύνεται πίσω από αυτήν. Να κυριαρχήσουν στον αγωνιστικό χώρο επιθυμούσαν οι "ερυθρόλευκοι", βρίσκοντας ένα γρήγορο γκολ, να κλείσουν τους χώρους κρατώντας τους κινδύνους μακριά από την εστία του Γιαννιώτη ήταν ο στόχος των φιλοξενούμενων.

Η αλήθεια είναι ότι οι Περιστεριώτες τα κατάφεραν καλύτερα από τους Πειραιώτες στο πρώτο ημίχρονο, ανάλογα πάντα με τα ζητούμενα της κάθε πλευράς. Γιατί μπορεί ο Ολυμπιακός να διατηρούσε σταθερά μια κατοχή μπάλας που έφτανε στο 75%, όμως δεν μπορούσε να την μετουσιώσει σε κάτι ουσιαστικό. Δεν δημιουργούσε μπελάδες στην αντίπαλη περιοχή ο Ολυμπιακός και όποτε οι παίκτες του αποφάσιζαν να σηκώσουν την μπάλα από το χόρτο, άπλωναν βούτυρο στο ψωμί των υψηλόσωμων Ρισβάνη - Χατζηισαΐα.

Σημαντικότερη στιγμή για τον Ολυμπιακό αυτή στο 44', όταν στη ζυγισμένη σέντρα του Κούτρη από αριστερά ο Τζούρτζεβιτς δεν έβαλε όπως θα ήθελε το κεφάλι του, χάνοντας μια σπουδαία ευκαιρία να σκοράρει. Ο Ατρόμητος με τη σειρά του δεν απειλούσε με κανέναν τρόπο και έτσι το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε δίχως τέρματα στο Φάληρο και τους Πειραιώτες να έχουν χάσει τον Μπεν πολύ νωρίς στο ματς (από το 13' ο Μάριν στη θέση του) εξαιτίας τραυματισμού.

Από λάθος μεταβίβαση του Σισέ στο 48' λίγο έλειψε να προηγηθεί ο Ατρόμητος, ο Νικολάου έσωσε την κατάσταση βάζοντας σωτήρια κόντρα στο σουτ του Ντιγκινί. Η ώρα πέρναγε, η πίεση άρχισε να αυξάνεται για τον Ολυμπιακό και με την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα έγινε... ανυπόφορη.

Ο Ουάρντα από αριστερά ξέφυγε από το μαρκάρισμα του Φιγκέιρας, γύρισε στο δεύτερο δοκάρι και ο Κιβρακίδης με κεφαλιά νίκησε τον Προτό δίνοντας το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους! Ο Λεμονής έριξε στο ματς τον Εμενίκε στο πλάι του Τζούρτζεβιτς, γυρίζοντας σε σύστημα 4-4-2 τον Ολυμπιακό.

Στο 66' ο Φιγκέιρας σπατάλησε φτηνά την φοβερή κάθετη πάσα του Σεμπά και από το 71' ο Κάναντι έβαλε στο ματς τον Καρασαλίδη αντί του Μανούσου και ο Ατρόμητος πήγε σε σύστημα 3-6-1. Στο 79' ο Ολυμπιακός ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μάντσον επάνω στον Σεμπά, με τον παίκτη του Ατρομήτου να πηγαίνει άγαρμπα στον Βραζιλιάνο μεσα στην περιοχή αλλά τον Αρετόπουλο να μην υποδεικνύει την παράβαση.

Ο Γιαννιώτης στο 82' έκανε θεαματική επέμβαση στην καρφωτή κεφαλιά του Ρομαό και ο Νικολάου ακριβώς με τη συμπλήρωση των 90' δεν μπόρεσε να τελειώσει σωστά τη φάση στο γύρισμα του Τζούρτζεβιτς.

Το τελευταίο σφύριγμα του Αρετόπουλου βρήκε μεγάλο νικητή τον Ατρόμητο, τις αποδοκιμασίες να κάνουν την εμφάνιση τους από τους φίλους του Ολυμπιακού προς την ομάδα τους και τον ρέφερι να τα ακούει για τη φάση του 79'.

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Αυτή που εντέλει έκρινε το παιχνίδι. Ο Ουάρντα ελίχθηκε από αριστερά και σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι, με τον Κιβρακίδη να πιάνει την κεφαλιά και να σκοράρει στο 60', παρά την προσπάθεια των Προτό - Σισέ να αποτρέψουν το μοιραίο.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Το λάθος του στο 79' είναι αυτό που βάζει την σφραγίδα στην διαιτησία του Αρετόπουλου. Ο Μάντσον με την μπάλα να φεύγει από το πόδι του Σεμπά έπεσε άγαρμπά επάνω στον Βραζιλιάνο, χωρίς καμία πρόθεση να κινηθεί στην μπάλα που ήταν σε άλλη κατεύθυνση. Γκρέμισε τον παίκτη του Ολυμπιακού εντός περιοχής, ήταν πέναλτι που δεν καταλογίστηκε από τον Αρετόπουλο. Χωρίς λάθη οι επόπτες του.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ρισβάνης και Χατζηισαΐας συνέθεσαν ένα απροσπέλαστο δίδυμο στόπερ, που η αλήθεια είναι ότι διευκολύνθηκε από την επιλογή του Ολυμπιακού να γεμίζει την μπάλα από αέρος... Οι δύο τους καθάρισαν πολλές φάσεις μέσα στην αντίπαλη περιοχή και δεν επέτρεψαν επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την εστία του Γιαννιώτη, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Από κοινού μοιράζονται το βραβείο του πολυτιμότερου.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Πολύ καλό το κοουτσάρισμα του Κάναντι, πόνταρε στις αδυναμίες και την κούραση του Ολυμπιακού, απάντησε σωστά και στις αλλαγές του Λεμονή, οδηγώντας έτσι την ομάδα του στη νίκη.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Ολυμπιακός συνολικά ήταν κακός, ωστόσο Καρσελά και Μάριν συναγωνίζονται για τον τίτλο του χειρότερου... Πολύ φρου φρου κι αρώματα και από ουσία μηδέν. Ο Μαροκινός σωστά έγινε αλλαγή από το 52', ο Γερμανός αντικατέστησε τον τραυματία Μπεν στο 13' και σίγουρα θα έκανε τον Τάκη Λεμονή να αλλάξει γνώμη αν μπορούσε να γυρίσει τον χρόνο πίσω...

Photo credits: EUROKINISSI

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ