STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Η βαθμολογία της Super League χωρίς το VAR

Η βαθμολογία της Super League χωρίς το VAR

Ποια θα ήταν η βαθμολογία χωρίς την παρουσία του VAR να αλλάζει τις αρχικές υποδείξεις των διαιτητών; Το Sport24.gr μέτρησε όλες τις αποφάσεις, έκανε τους υπολογισμούς και σας παρουσιάζει τη βαθμολογία της Super League χωρίς τη χρήση του VAR.

Είκοσι τρία πέναλτι που δόθηκαν, τρία που πάρθηκαν πίσω. Δέκα γκολ που μέτρησαν ενώ είχαν ακυρωθεί, 18 γκολ που ακυρώθηκαν ενώ είχαν μετρήσει. Επτά κόκκινες που δόθηκαν και μία που ακυρώθηκε. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της παρουσίας του VAR στην Super League 1 σε αυτές τις πρώτες 18 αγωνιστικές.

Και πως έχουν επηρεαστεί τα αποτελέσματα των ομάδων; Ποια θα ήταν η βαθμολογία χωρίς την παρουσία του VAR να αλλάζει τις αρχικές υποδείξεις των διαιτητών; Το Sport24.gr μέτρησε όλες τις αποφάσεις, έκανε τους υπολογισμούς και σας παρουσιάζει τη βαθμολογία της Super League χωρίς τη χρήση του VAR. Αλλά πριν από αυτό, μερικές απαραίτητες εξηγήσεις.

DISCLAIMER 1: ΜΕΤΡΑΜΕ ΜΟΝΟ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΑΝ ΜΕ VAR

Στις αποφάσεις του VAR για κάθε ομάδα έχουμε καταγράψει ΜΟΝΟ αυτές που άλλαξαν εξαιτίας της παρουσίας του video. Τα πέναλτι για παράδειγμα που αρχικώς δεν δόθηκαν και μετά ο διαιτητής είδε το video και έδειξε την άσπρη βούλα. ΔΕΝ έχουμε μετρήσει φάσεις που η αρχική απόφαση του διαιτητή παρέμεινε ίδια και μετά τη χρήση του VAR.

Ως εκ τούτου, δεν καταγράψαμε για παράδειγμα το γκολ του Σουντανί στον Βόλο, γιατί ο επόπτης είχε σηκώσει οφσάιντ, δεν καταγράψαμε τα πέναλτι που ζητάει ο Παναθηναϊκός στο Φάληρο γιατί το VAR δεν άλλαξε τις αρχικές αποφάσεις του Γκεστράνιους, ούτε το γκολ με το οποίο η ΑΕΚ ισοφάρισε τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, γιατί και εκεί το video δεν άλλαξε την αρχική απόφαση.

DISCLAIMER 2: ΔΕΝ ΕΞΕΤΑΖΟΥΜΕ ΑΝ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΕΣ

Η καταγραφή αφορά μόνο τις φάσεις, όχι την ορθότητά τους. Δεν κάναμε ένα θέμα στο οποίο θα παίρνουμε θέση για τι έπρεπε να δοθεί και τι όχι. Αυτό δεν είναι θέμα που αναλύει πόσους βαθμούς έχουν “κλέψει” από την ομάδα σας ή πόσους βαθμούς έχει "κλέψει" ο τάδε αντίπαλος.

Το θέμα δεν αφορά τη διαιτησία, την ορθότητα των αποφάσεων, τα σωστά και τα λάθη, τις πιθανές αλλοιώσεις αποτελεσμάτων. Το θέμα αφορά ΜΟΝΟ το πόσα πράγματα έχουν γίνει διαφορετικά επειδή φέτος έχουμε VAR. Το θέμα εξετάζει πόσα αποτελέσματα άλλαξαν για παράδειγμα με πέναλτι που δόθηκε με VAR στις καθυστερήσεις, όχι αν το πέναλτι ήταν σωστό, ούτε αν έπρεπε να δοθεί ένα άλλο που είδαν και άφησαν στο VAR, κτλ.

Δεν έχουμε κάνει θέμα για τη διαιτησία, ούτε η βαθμολογία χωρίς VAR είναι βαθμολογία που λέει πως κάποιος έχει ευνοηθεί ή αδικηθεί από τη διαιτησία.

DISCLAIMER 3: Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΠΡΟΣΘΑΦΑΙΡΕΣΕΙΣ

Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει με βεβαιότητα ποιο θα ήταν το τελικό αποτέλεσμα ενός αγώνα αν δεν είχε μετρήσει ένα γκολ. Μπορεί η ομάδα που της ακυρώθηκε το τέρμα να έβαζε κι άλλο, μπορεί και όχι. Ακόμα κι ένα πέναλτι που δεν δόθηκε στο 90’ μπορεί τελικά να μην άλλαζε κάτι, γιατί θα το έπιανε ο τερματοφύλακας.

Με λίγα λόγια, προφανώς και το Sport24 δεν γνωρίζει με σιγουριά τα αποτελέσματα που θα είχαμε χωρίς VAR. Αυτό που κάναμε ήταν να τα υπολογίσουμε κατά προσέγγιση, αφαιρώντας από το τελικό σκορ αυτά που προέκυψαν με χρήση του video. Αν η ομάδα σας νίκησε με 1-0 χάρις σε πέναλτι που πήρε με VAR, τότε θα την αφήσουμε στο 0-0. Αν ο αντίπαλος την ισοφάρισε με γκολ που μέτρησε με VAR, τότε θα υπολογίσουμε πως το video της στέρησε τη νίκη και δύο βαθμούς.

ΧΩΡΙΣ να εξετάσουμε αν το πέναλτι ήταν ή δεν ήταν, χωρίς να ξέρουμε φυσικά αν αμέσως μετά θα έμπαινε άλλο γκολ.

ΙΔΟΥ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΧΩΡΙΣ VAR, ΜΕ ΤΙΣ ΑΡΧΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Κι αφού ξεκαθαρίσαμε τα πράγματα, πάμε και στην εικόνα. Αυτή θα ήταν η βαθμολογία της φετινής Super League χωρίς το VAR να αλλάζει τις αρχικές υποδείξεις των διαιτητών. Οι ομάδες έχουν πάρει τις θέσεις που θα είχαν χωρίς VAR και στην τελευταία στήλη μπορείτε να δείτε πόσους βαθμούς θα είχαν χάσει/κερδίσει αν δεν υπήρχε η χρήση του video.

Η βαθμολογία της Super League χωρίς το VAR

Ο Άρης θα ήταν πάνω από την ΑΕΚ, η Λαμία θα ήταν 5η(!) με πέντε βαθμούς περισσότερους, ενώ ο Παναιτωλικός θα είχε καλύτερες ελπίδες για τη μάχη της παραμονής. Θυμίζουμε πως ο Πανιώνιος έχει ποινή αφαίρεσης έξι βαθμών. Πάμε τώρα να δούμε τι έχει συμβεί στις οθόνες του VAR για κάθε ομάδα ξεχωριστά.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: ΤΟ VAR ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΑΚΥΡΩΣΕΙ 4 ΓΚΟΛ

Ο πρωτοπόρος δεν έχει επηρεαστεί από το VAR σε κανέναν αγώνα μέχρι τώρα. Οι ερυθρόλευκοι πήραν με VAR πέναλτι στον εκτός έδρας αγώνα με την ΑΕΛ, αλλά στο ίδιο παιχνίδι τους ακυρώθηκε γκολ του Ελ Αραμπί. Όλα τα υπόλοιπα γκολ που ακυρώθηκαν ήρθαν σε αγώνες που ο Ολυμπιακός νίκησε και χωρίς αυτά, όπως στο Βικελίδης και στα εντός έδρας παιχνίδια με ΑΕΚ και ΟΦΗ.

Σημειώνουμε ξανά πως στην καταμέτρηση δεν προσμετράται το γκολ του Σουντανί στον Βόλο ή οι φάσεις που ζητάει πέναλτι ο Παναθηναϊκός στο τελευταίο ντέρμπι στο OAKA, παρά μόνο αυτές που η απόφαση άλλαξε με χρήση του VAR.

ΠΑΟΚ: TO VAR ΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ

Στους πρωταθλητές έχουν ακυρωθεί τρία γκολ, ενώ μαζί με τον Ολυμπιακό είναι οι μοναδικές ομάδες που δεν έχουν δει τον αντίπαλό τους να παίρνει πέναλτι με VAR. Ο Δικέφαλος είδε το VAR να μετράει γκολ του Ατρόμητου στο Περιστέρι και να ακυρώνει γκολ δικό του, αλλά οι αποφάσεις δεν επηρέασαν το τελικό αποτέλεσμα. Ο Δικέφαλος επίσης πήρε πέναλτι με VAR στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, αλλά ο Μπίσεσβαρ αστόχησε.

Τελικά το video έδωσε στον ΠΑΟΚ την ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό, αφού μέσω αυτού δόθηκε το πέναλτι στο μαρκάρισμα του Κουρμπέλη που έφερε το τελικό 2-2 και έδωσε έναν πόντο στον Δικέφαλο.

ΑΡΗΣ: ΘΑ ΗΤΑΝ 3ΟΣ ΜΕ +4 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΩΡΙΣ VAR

Ο Άρης έχει χάσει τέσσερις βαθμούς από τη χρήση του video. Την 5η αγωνιστική η ΑΕΛ τον νίκησε 3-2 στην έδρα του και το video πήρε πίσω πέναλτι που είχε δοθεί στον Άρη στο τέλος. Στο ΟΑΚΑ απέναντι στην ΑΕΚ το VAR άφησε τον Άρη με δέκα και έδωσε πέναλτι στην ΑΕΚ που ισοφάρισε σε 1-1, ενώ στον επόμενο αγώνα ακυρώθηκε γκολ της Λαμίας που πήρε 1-1 στο Βικελίδης.

Τέλος, στον Άρη ακυρώθηκε γκολ του Φετφατζίδη στο εκτός έδρας 0-0 με τον Παναθηναϊκό.

ΑΕΚ: ΠΡΩΤΙΑ ΣΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ

Η ΑΕΚ έχει πάρει τέσσερα πέναλτι με τη χρήση VAR και θα είχε τέσσερις βαθμούς λιγότερους χωρίς τη χρήση της τεχνολογίας. Στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, μέτρησε το γκολ του Περέα και η ΑΕΚ έχασε τελικά με 3-2, ενώ την επόμενη αγωνιστική το video άφησε τον Άρη με δέκα και έδωσε στην Ένωση το πέναλτι της ισοφάρισης.

Στα τελευταία δύο παιχνίδια στο γήπεδό της, η ΑΕΚ έχει πάρει τρία πέναλτι στις νίκες με Αστέρα και Παναιτωλικό, ενώ στην Ξάνθη το VAR πήρε πίσω το πέναλτι που δόθηκε στον Χουλτ, αλλά η Ένωση νίκησε με το γκολ του Γαλανόπουλου.

ΛΑΜΙΑ: ΘΑ ΗΤΑΝ ΙΣΟΒΑΘΜΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΚ ΜΕ +5 ΒΑΘΜΟΥΣ

Η Λαμία είδε το VAR να της στερεί τρεις πιθανές νίκες. Ο Παναθηναϊκός την ισοφάρισε με πέναλτι στην πρεμιέρα, ενώ το VAR της ακύρωσε γκολ στο εκτός έδρας 1-1 με τον Πανιώνιο και στο εκτός έδρας 1-1 με τον Άρη.

Ενδιάμεσα η Λαμία γλίτωσε μια ήττα, με το VAR να ακυρώνει γκολ του Ατρόμητου στο ματς που έμεινε στο 2-2.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: ΤΡΙΑ ΠΕΝΑΛΤΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ, ΔΥΟ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ

Το video έχει φέρει μία νίκη και μια ήττα για τον Ατρόμητο. Τη δεύτερη αγωνιστική ακυρώθηκε γκολ για τους Περιστεριώτες στο εκτός έδρας 2-2 με τη Λαμία και ο Ατρόμητος έχασε δύο βαθμούς.

Τους πήρε πίσω στον Βόλο, όταν με VAR του δόθηκε πέναλτι και έφτασε στην ανατροπή, αφού τελικά νίκησε με 2-3, παρότι έχανε με 2-0.

ΟΦΗ: ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΠΗΡΕΑΣΤΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΑΤΣ

Η ομάδα του Σίμου είναι μαζί με τον Ολυμπιακό οι μοναδικές που σε κανένα παιχνίδι τους δεν έχει επηρεαστεί το αποτέλεσμα από το VAR. Στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό το video ακύρωσε ένα γκολ του ΟΦΗ και του μέτρησε δύο στο τελικό 1-3.

Τρεις φορές έχουν ακυρωθεί γκολ των αντιπάλων του ΟΦΗ, αλλά κανένα αποτέλεσμα δεν άλλαξε στις ήττες από Ολυμπιακό και ΑΕΛ και στη νίκη με τον Πανιώνιο.

ΞΑΝΘΗ: ΕΧΟΥΝ ΑΚΥΡΩΘΕΙ ΤΡΙΑ ΓΚΟΛ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ ΤΗΣ

Η Ξάνθη θα είχε δύο βαθμούς λιγότερους αν δεν υπήρχε το VAR. Τους πήρε στη Ριζούπολη, όταν νίκησε 1-0 εκτός έδρας τον Παναθηναϊκό, με γκολ που αρχικώς ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Ας εξηγήσουμε ξανά πως απ’αυτό το ματς πχ δεν έχουμε υπολογίσει το ακυρωθέν γκολ του Παναθηναϊκού, πολύ απλά γιατί δεν έφερε το VAR την ακύρωση του τέρματος, αφού ο επόπτης από πριν είχε υποδείξει οφσάιντ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: ΤΟ VAR ΕΧΕΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙ ΤΡΙΑ ΓΚΟΛ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ

Ο Παναθηναϊκός στην πρεμιέρα πήρε το πρώτο πέναλτι με VAR στην ιστορία και το 1-1 στη Λαμία, ενώ την 6η αγωνιστική το video μέτρησε το νικητήριο γκολ της Ξάνθης στη Ριζούπολη. Την 8η αγωνιστική ακυρώθηκε γκολ του Καμπετσή στην εντός έδρας ήττα από την ΑΕΛ, στην Τούμπα το VAR έφερε το πέναλτι που έκανε το τελικό 2-2 με τον ΠΑΟΚ και στο ντέρμπι με την ΑΕΚ το video μέτρησε το γκολ του Περέα κι ήρθε τελικά η ολική ανατροπή και το 3-2.

Ο Παναθηναϊκός πήρε πέναλτι με τον Αστέρα για να νικήσει τελικά με 1-0, ενώ το VAR ακύρωσε ως οφσάιντ γκολ του Φετφατζίδη στο εντός έδρας 0-0 με τον Άρη.

ΑΕΛ: ΧΩΡΙΣ VAR ΘΑ ΕΙΧΕ ΤΡΕΙΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΛΙΓΟΤΕΡΟΥΣ

Η ΑΕΛ πέρασε με νίκη από το “Βικελίδης” όταν το VAR πήρε πίσω πέναλτι υπέρ του Άρη στο τέλος, πήρε ισοπαλία στο Αγρίνιο με το VAR να της μετράει γκολ που είχε ακυρωθεί και νίκησε στο ΟΑΚΑ τον Παναθηναϊκό σε ματς που ακυρώθηκε γκολ των γηπεδούχων.

Η μοναδική της απώλεια λόγω VAR ήρθε στην Τρίπολη όταν το video πήρε πίσω πέναλτι που της είχε δοθεί στο 1-1 με τον Αστέρα.

ΒΟΛΟΣ: Η ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΤΙΣ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΜΕ VAR

Ο Βόλος έχει μόνο τέσσερις αποφάσεις που άλλαξαν με VAR, αλλά τρεις εξ αυτών επηρεάσαν το αποτέλεσμα. Στην πρεμιέρα οι νεοφώτιστοι πέρασαν νικηφόρα από τη Νέα Σμύρνη, όταν μέτρησε γκολ τους που είχε ακυρωθεί, ενώ την 6η αγωνιστική έχασαν 2-3 στην έδρα τους από τον Ατρόμητο που πήρε πέναλτι μέσω VAR.

Την 14η αγωνιστική ο Βόλος νίκησε ξανά τον Πανιώνιο, σε ματς όπου πήρε πέναλτι μετά από εξέταση στο video.

ΑΣΤΕΡΑΣ: ΑΝΑΛΛΟΙΩΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ, ΠΑΡΑ ΤΑ 4 ΠΕΝΑΛΤΙ ΚΑΤΑ

Την 9η αγωνιστική ο Αστέρας πήρε 1-1 με τον Παναιτωλικό με πέναλτι που δόθηκε μέσω VAR, ενώ με τον ίδιο τρόπο (πέναλτι μέσω VAR) έχασε 1-0 από τον Παναθηναϊκό την 12η αγωνιστική.

Στο εντός έδρας 1-1 με την ΑΕΛ το video πήρε πίσω πέναλτι των φιλοξενούμενων, ενώ στην ήττα του Αστέρα από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, το VAR έδωσε πέναλτι στην Ένωση.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: ΠΕΝΤΕ ΒΑΘΜΟΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟ 4 ΦΑΣΕΙΣ

Όπου φτωχός κι η μοίρα του. Ο Παναιτωλικός παλεύει για τη σωτηρία και μέσα σε όλα έχει και το VAR, που μόνο του στερεί βαθμούς. Στις δύο ισοπαλίες στο Αγρίνιο με ΑΕΛ και Αστέρα το VAR μέτρησε γκολ της ΑΕΛ που είχε ακυρωθεί και έδωσε πέναλτι στους Αρκάδες, ενώ στην ήττα από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ το video έδωσε δύο πέναλτι στην Ένωση.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΠΕΝΑΛΤΙ ΜΕ VAR

Ο Πανιώνιος είναι μαζί με τον Άρη και την Ξάνθη οι τρεις μοναδικές ομάδες που δεν έχουν πάρει πέναλτι με VAR. Οι Νεοσμυρνιώτες έχουν χάσει δύο φορές στο γκολ από τον Βόλο με το VAR να μετράει γκολ που είχε ακυρωθεί στη Νέα Σμύρνη και να δίνει πέναλτι στη Μαγνησία.

Ενδιάμεσα, ο Πανιώνιος πήρε έναν βαθμό με 1-1 στη Λαμία, σε ματς που το video ακύρωσε γκολ των γηπεδούχων.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ