STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Η συνάντηση του Big-4: H ατάκα του Μελισσανίδη σε UEFA/FIFA

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΩΝ ΤΩΝ 4 ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΑΕ (BIG-4) ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΩΝ ΤΩΝ 4 ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΑΕ (BIG-4) ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης τάχθηκε υπέρ των εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου στην ΕΠΟ με χαρακτηριστικά ατάκα που απηύθυνε προς τους εκπροσώπους των UEFA και FIFA.

Οι εκλογές για την ΕΠΟ θα γίνουν νωρίτερα από το προγραμματισμένο, τον Ιούνιο όπως οριοθέτησε ο επιτετραμένος σύμβουλος των FIFA, UEFA στο ελληνικό ποδόσφαιρο, Χέρμπερτ Χούμπελ με δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των Big-4 με τους εκπροσώπους των UEFA/FIFA και τον Λευτέρη Αυγενάκη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Δημήτρης Μελισσανίδης ερώτησε τους εκπροσώπους της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας ομοσπονδίας, η οποία διερευνούσε τη λύση ανεύρεσης ενός προέδρου κοινής αποδοχής.

"Εσείς πως βγάζετε πρόεδρο; Με εκλογές δεν το κάνετε και μέσα από τις διαδικασίες του καταστατικού; Έτσι θα το κάνουμε και εμείς στην ΕΠΟ...”, υποστήριξε ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ απευθυνόμενος προς τους εκπροσώπους των FIFA και UEFA.

Αξίζει να τονιστεί ότι πάγια θέση της Ένωσης όπως εκφράστηκε και στη συνάντηση της Τετάρτης ήταν να διεξαχθούν εκλογές για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στην ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Θυμηθείτε τι δήλωσε ο ο επιτετραμένος σύμβουλος των FIFA, UEFA στο ελληνικό ποδόσφαιρο, Χέρμπερτ Χούμπελ μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης.

"Θέλω να ευχαριστήσω τον υπουργό για την οργάνωση και τη βοήθεια. Για να είμαι ξεκάθαρος, ήταν καλύτερο απ’ ό,τι περιμέναμε. Ήταν μια καλή συζήτηση. Ξέρετε, εγώ είμαι Αυστριακός και δεν έχω συνηθίσει τη νοοτροπία σας. Αν κάποιοι άνθρωποι στη χώρα μου μιλούσαν με αυτό τον τρόπο θα ήταν προσβεβλημένοι για χρόνια. Πιθανότατα για δεκαετίες.

Εδώ είναι διαφορετικά. Το θετικό είναι ότι οι συζητήσεις θα συνεχιστούν. Δεν ήταν η τελευταία συνάντηση. Συμφωνήσαμε ότι θα υπάρξουν και άλλες συναντήσεις σε συνεργασία με τον Υφυπουργό και θα κάνουμε το καλύτερο για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Θέλω να σας ενημερώσω ότι υπήρξε κοινή συμφωνία ότι πρέπει να γίνουν κάποια πράγματα και ότι η FIFA και η UEFA δεν μπορούν να μείνουν για πάντα στην Ελλάδα. Συμφωνήθηκε ότι οι εκλογές της Ομοσπονδίας θα γίνουν νωρίτερα, πιθανότατα τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο.

Το άλλο που συζητήθηκε και θα γίνουν σχετικές ενέργειες από τη FIFA και την UEFA είναι ότι θα υπάρξουν περισσότεροι ξένοι διαιτητές για τα κρίσιμα ματς και τα πλέι οφ",

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ