STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Η Super League ψήφισε υπέρ της κατάργησης του υποβιβασμού

Η Super League ψήφισε υπέρ της κατάργησης του υποβιβασμού
σήμα, ΠΑΟ

Τα 2/3 των ομάδων που έδωσαν το παρών στο σημερινό (03/05) ΔΣ της Super League τάχθηκαν υπέρ της αλλαγής της ποινής του υποβιβασμού για τις ομάδες που δεν έχουν εξασφαλίσει άδεια συμμετοχής, το οποίο σημαίνει πως ο Παναθηναϊκός πρέπει πλέον να περιμένει την οριστική απόφαση της ΕΕ της ΕΠΟ.

Θετικά μαντάτα για τον Παναθηναϊκό, καθώς πέρασε η εισήγηση για την αλλαγή της ποινής του υποβιβασμού για τις ομάδες που δεν έχουν εξασφαλίσει άδεια συμμετοχής.

Στο σημερινό ΔΣ έδωσαν το παρών έδωσαν 15 ομάδες, καθώς η Κέρκυρα απουσίαζε απ' τη διαδικασία, το οποίο σημαίνει πως οι "πράσινοι" χρειάζονταν τα 2/3, δηλαδή 11/15 ψήφους για να υπερψηφιστεί το αίτημα για κατάργηση του υποβιβασμού.

Οι ένδεκα ομάδες που ψήφισαν υπέρ της αλλαγής του κανονισμού είναι οι Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Πανιώνιος, Ατρόμητος, Ξάνθη, Παναιτωλικός, Λεβαδειακός, Λάρισα, Απόλλων Σμύρνης, Λαμία, ενώ κατά τάχθηκαν οι ΠΑΟΚ, Αστέρας Τρίπολης, ΠΑΣ Γιάννινα και Πλατανιάς.

Πλέον είναι θέμα της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ να δεχθεί την εισήγηση των ΠΑΕ και να αλλάξει τον κανονισμό. Η ΕΠΟ αναμένεται να συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα, αν αν και ακόμη δεν έχει οριστεί συμβούλιο.

Επισημαίνεται ότι η UEFA δεν έχει δικαίωμα να αλλάξει την οποιαδήποτε σχετική απόφαση της ΕΠΟ (η ίδια η ομοσπονδία είχε αποφασίσει να υποβιβάζονται οι ομάδες που δεν παίρνουν άδεια). Ωστόσο είναι δεδομένο ότι αν τελικά καταργηθεί από την ΕΠΟ ο σχετικός κανονισμός δεν θα αρέσει στους... "ξένους" ότι αυτό συνέβη μετά τη λήξη του πρωταθλήματος.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ