STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Η "πρώτη" Μελισσανίδη-Αλαφούζου

Η "πρώτη" Μελισσανίδη-Αλαφούζου
INTIME SPORTS

Ο Γιάννης Σερέτης γυρίζει το ρολόι έναν χρόνο πίσω, στο παγωμένο ΟΑΚΑ, όταν οι δημοσιογράφοι έψαχναν το όνομα του ρέφερι και η ΑΕΚ της Β΄ Εθνικής νικούσε τον Παναθηναϊκό στην τελευταία έως σήμερα συνάντησή τους.

Ήταν ένα ηλιόλουστο, αλλά παγωμένο απόγευμα Νοεμβρίου στο άδειο Ολυμπιακό Στάδιο. Οι διαδοχικές αναβολές των πρωταθλημάτων είχαν οδηγήσει πολλές ομάδες στη «λύση» της διεξαγωγής φιλικών αγώνων για να βρουν ρυθμό. «Ιστορικό» από μια οπτική γωνία εκείνο το ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-2. Το πρώτο και ελπίζουμε το τελευταίο στο οποίο τις δύο ομάδες χώριζε μια κατηγορία.

Ήταν όμως ταυτόχρονα και ενδιαφέρον αυτό το ματς της 22ας Νοεμβρίου 2014! Πήγαμε στο ΟΑΚΑ χωρίς να είμαστε απόλυτα βέβαιοι για το αν θα έρθει ο Αλαφούζος. Οι δημοσιογράφοι που κάλυπταν το ρεπορτάζ ΑΕΚ περίμεναν πώς και πώς την «αντίδραση» μιας ομάδας η οποία βάδιζε στο τελευταίο σκαλοπάτι της πιο σκοτεινής διαδρομής της. Ένα ελκυστικό τεστ! Οι ρεπόρτερ του Παναθηναϊκού για να δουν τον Σωτήρη Νίνη με την πράσινη φανέλα μετά από τρεις σεζόν. Είχε αποκτηθεί στις αρχές Νοεμβρίου όντας ελεύθερος, με απόφαση των Βόκολου – Φύσσα αλλά δικαίωμα συμμετοχής σε επίσημους αγώνες δεν είχε μέχρι τον επόμενο Ιανουάριο.

Η "πρώτη" Μελισσανίδη-Αλαφούζου
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Αλλά, λίγα λεπτά αφού μπήκαμε στο άδειο ΟΑΚΑ (για πρώτη φορά σε ΑΕΚ – Παναθηναϊκός που κατέχει και το ρεκόρ όλων των εποχών σε εισιτήρια από το 2-1 υπέρ του ΠΑΟ του 1986 με Ζάετς, Αντωνίου – Θωμά Μαύρο σκόρερς), τα βλέμματα όλων στράφηκαν «πίσω πάνω δεξιά». Στην ίδια σουίτα ο Δημήτρης Μελισσανίδης που είχε έρθει από νωρίς με τον Γιάννη Αλαφούζο, ο οποίος δεν άργησε.

Το πούρο του Μελισσανίδη

Αγκαλιές και φιλιά έχουν αποτυπωθεί στον φωτογραφικό φακό, χειραψίες του Αλαφούζου με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς πολλοί οι κοινοί ποδοσφαιρικά γνωστοί. Με εμβληματική τη φιγούρα του Δημήτρη Σαραβάκου βεβαίως, ο οποίος παρακολούθησε το ματς δίπλα στον Τάκη Φύσσα, στις θέσεις των επισήμων. Από εκεί το παρακολούθησε και ο Αλαφούζος. Ίσως να καθόταν στη σουίτα, αν το κλασικό πούρο του Μελισσανίδη δεν προσέδιδε ψήγματα σουρεαλισμού μπροστά στην ταμπέλα «No smoking».

Μαζί μπορεί να παρακολουθήσουν και το σημερινό παιχνίδι στη «φτωχική» και απαρχαιωμένη «Λεωφόρο», για το οποίο ο Παναθηναϊκός έχει παραχωρήσει ένα από τα δημοσιογραφικά μπουθ στα στελέχη της Ένωσης (για τις… σουίτες και την ανακατασκευή άκρα του τάφου σιωπή στον Παναθηναϊκό μετά τις περυσινές παρουσιάσεις και διακηρύξεις…).

Η "πρώτη" Μελισσανίδη-Αλαφούζου
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ας μην αποκλειστεί όμως και το ενδεχόμενο να δούμε τον Μελισσανίδη στις θέσεις των VIP όπως πρόπερσι τον Ιβάν Σαββίδη, στο ματς – ροντέο για το οποίο ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ σε πρόσφατη συνέντευξή του κατηγόρησε τους Πράσινους, παρότι τα επεισόδια είχαν αρχίσει αμέσως μετά την είσοδο των οπαδών του ΠΑΟΚ και την καταπληκτική δουλειά της Αστυνομίας.

Αν καθίσουν μαζί οι ηγέτες των δύο ομάδων, θα το καταλάβουμε από το μελίσσι των φωτογράφων που θα σταθούν μπροστά από τις θέσεις των επισήμων. Οι φίλοι του Παναθηναϊκού, πάντως, ουδόλως θα ασχοληθούν ούτως ή άλλως. Το βλέμμα τους θα είναι στο γήπεδο.

Σόου Πλατέλλα, γκολ Μπερίσα, πρώτη Νίνη!

Και των δημοσιογράφων τα βλέμματα γρήγορα επικεντρώθηκαν εκείνο το απόγευμα στον αγωνιστικό χώρο. Ο Τραϊανός είχε παρατάξει τους βασικούς (από τους οποίους εδώ που τα λέμε έχουν αλλάξει μόνο ο Μπαρόχα, ο Ντιντάκ, ο Βάργκας και το δίδυμο Γιόχανσον – Σιμόες αντί Ανάκογλου – Κορδέρο στη μεσαία γραμμή) και ο Αναστασίου δυο διαφορετικές ενδεκάδες ανά ημίχρονο. «Μικτές». Τι θυμόμαστε;

· Το 3-5-2 του Αναστασίου για πρώτη και τελευταία φορά, έστω και σε φιλικό ματς! Στο πρώτο ημίχρονο, με Χουχούμη – Μπούρμπο στα άκρα και Σίλντενφελντ – Ρισβάνη – Τριανταφυλλόπουλο στην άμυνα.

· Ότι στο 38’ το ματς θα μπορούσε να ήταν 3-0 υπέρ της ΑΕΚ, αν ο «Τριάντα» δεν είχε αποκρούσει επί της γραμμής το πλασέ του Πλατέλλα που έδινε σόου στη δεξιά πτέρυγα της Ενωσης.

· Τη συνεργασία Νίνη – Μπεργκ στο δεύτερο ημίχρονο και την «κατηφόρα» στο γήπεδο όταν ο ΠΑΟ άλλαξε διάταξη και μπήκε μεταξύ άλλων και ο Σουηδός στον αγωνιστικό χώρο.

· Το… κυνηγητό του Λαγού στον Μάνταλο που τραυματίστηκε στο 42’, αφού προηγουμένως είχε… αλωνίσει στο γήπεδο.

· Το πρώτο και τελευταίο – έστω σε ανεπίσημο φιλικό – γκολ του δανεικού από τη Ρόμα Σουηδού σέντερ φορ, Βαλμίρ Μπερίσα, ο οποίος αγωνίζεται πλέον στην ολλανδική Καμπούρ.

«Ερχόμαστε» και απολογία του ρέφερι!

Στο τέλος του ματς, ο τίτλος είχε ήδη δοθεί στις ιστοσελίδες: «Ερχόμαστε!». Νίκη της Ενωσης, «πιστοποίηση» ότι… δεν είναι ομάδα Β΄ Εθνικής. Oι μεν πήγαν προς τον Μελισσανίδη, ο οποίος δεν είχε πει κάτι φοβερό και τρομερό. Οι δε, στράφηκαν στον Μάρκους Μπεργκ, ο οποίος βρισκόταν στο τελευταίο στάδιο επανένταξης μετά τον τραυματισμό του στην ωμοπλάτη και βρισκόταν στο επίκεντρο λόγω και των διαπργαματεύσεων για το νέο συμβόλαιό του.

Κάποιοι έψαχναν ακόμη το όνομα του άγνωστου ρέφερι ο οποίος είχε φωτογραφηθεί με όλους τους παίκτες αγκαλιασμένους πριν από την έναρξη του αγώνα. Λίγες ημέρες αργότερα μαθεύτηκε πως ο Τάσος Παπανδριόπουλος που ήταν πλέον παλαίμαχος, είχε κληθεί σε απολογία από την ΕΠΣ Πειραιά, σύμφωνα με το άρθρο 59, παράγραφος 1.2για «συμμετοχή διαιτητή ή βοηθού η τέταρτου διαιτητή σε αγώνες χωρίς την εντολή ή έγκριση της αρμόδιας ποδοσφαιρικής αρχής ή οργάνου».

Τι αναφερόταν στην κλήση; «Συγκεκριμένα, ενώ είστε διαιτητής μη εν ενεργεία της Ένωσης μας, (μετά την οικειοθελή σας παραίτηση από την αγωνιστική δράση τον Σεπτέμβριο 2014), σύμφωνα με δημοσιεύματα Τύπου έντυπου και ηλεκτρονικού, αγωνισθήκατε σαν Διαιτητής την 23-11-2014, στον φιλικό αγώνα μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ ΑΕΚ - ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, χωρίς ορισμό ή εντολή ή έγκριση της αρμόδιας ποδοσφαιρικής αρχής ή οργάνου.

Η "πρώτη" Μελισσανίδη-Αλαφούζου
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το παραπάνω γεγονός έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις διατάξεις του Κανονισμού Διαιτησίας καθόσον εκ της παραβάσεως σας αυτής, έχετε παραβεί τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το διοριστήριο κατάταξης διαιτητή το οποίο έχετε υπογράψει και αναφέρει ότι ‘’δεσμεύεστε να υπακούτε και να συμμορφώνεστε με το καταστατικό, τους κανονισμούς και τις αποφάσεις της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Με την παραλαβή του παρόντος έχετε προθεσμία προς απολογία τριών (3) ημερών, λαμβάνοντας, εάν επιθυμείτε υπόψη και τις διατάξεις του άρθρου 63 παρ.3 και 4 του Κανονισμού Διαιτησίας».

Άλλο πρόβλημα δεν έχει η ελληνική διαιτησία και ειδικά η θρυλική στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, ΕΠΣ Πειραιά, ο… παλαίμαχος ρέφερι την πείραξε τότε.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ