ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η νεότερη πρόβλεψη για τον κυκλώνα "Ζορμπάς": 9 μποφόρ στο ΟΦΗ - ΑΕΚ, 5-7 στο Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα

Σύννεφα καταιγίδας πάνω από την πόλη των Τρικάλων το μεσημέρι της Δευτέρας 27 Αυγούστου 2018.
(EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ)
Σύννεφα καταιγίδας πάνω από την πόλη των Τρικάλων το μεσημέρι της Δευτέρας 27 Αυγούστου 2018. (EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ) EUROKINISSI

Προς την Κρήτη αναμένεται να κινηθεί το μέτωπο του μεσογειακού κυκλώνα "Ζορμπάς" από το πρωί του Σαββάτου. Απειλείται το ΟΦΗ - ΑΕΚ, δύσκολες συνθήκες και στο Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα.

Το μεσημέρι της Τετάρτης (27/9) διαβάσατε στο Sport24.gr τα δεδομένα σχετικά με τον μεσογειακό κυκλώνα που έχει δημιουργηθεί ανατολικά της Ελλάδας , πλησιάζει το Ιόνιο Πέλαγος και την Πελοπόννησο, απειλεί αρκετές περιοχές της χώρας και κατ' επέκταση τους αγώνες του Σαββατοκύριακου στη Superleague.

Σύμφωνα με την νεότερη εκτίμηση, ο "Ζορμπάς" αναμένεται -με τα έως τώρα δεδομένα που μπορούν να αλλάξουν- να κινηθεί λίγο νοτιότερα απ' όσο είχε αρχικά εκτιμηθεί. Δεν θα πλήξει σε πολύ μεγάλο βαθμό την Αττική, αλλά την Κρήτη, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη ανησυχία για την αναμέτρηση του ΟΦΗ με την ΑΕΚ που έχει οριστεί να ξεκινήσει στις 20:30 στο Γεντί Κουλέ, στο οποίο κατά τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα πριν από τέσσερα χρόνια όταν ένας πυλώνας της ΔΕΗ γκρεμίστηκε σε αυτοκίνητα και σπίτια εξαιτίας θυελλωδών ανέμων.

Η εκτίμηση των καιρικών συνθηκών στις 13:00 του Σαββάτου:

Η νεότερη πρόβλεψη για τον κυκλώνα "Ζορμπάς": 9 μποφόρ στο ΟΦΗ - ΑΕΚ, 5-7 στο Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα

Η εκτίμηση των καιρικών συνθηκών στις 18:00 του Σαββάτου:

Η νεότερη πρόβλεψη για τον κυκλώνα "Ζορμπάς": 9 μποφόρ στο ΟΦΗ - ΑΕΚ, 5-7 στο Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα

Η εκτίμηση των καιρικών συνθηκών στις 21:00 του Σαββάτου:

Η νεότερη πρόβλεψη για τον κυκλώνα "Ζορμπάς": 9 μποφόρ στο ΟΦΗ - ΑΕΚ, 5-7 στο Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα

Από νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου η ανατολική Κρήτη θα βρεθεί μπροστά σε πολύ δύσκολη κατάσταση, καθώς η ταχύτητα των ανέμων θα αγγίζει και θα ξεπερνά τα 100 χιλιόμετρα/ώρα. Με τις υπάρχουσες εκτιμήσεις τα πράγματα θα είναι ελάχιστα καλύτερα λίγο πριν τη σέντρα, καθώς ο άνεμος θα πέσει προς τα 80-90 χιλιόμετρα/ώρα, ωστόσο και πάλι η ένταση θα ξεπερνά τα 8 και ίσως αγγίζει τα 9 Μποφόρ (η κλίμακα φτάνει έως τα 12 και τερματίζει εκεί) με αποτέλεσμα οι συνθήκες να είναι επικίνδυνες τόσο για τους ποδοσφαιριστές που φυσικά δεν θα μπορούν να παίξουν υπό νορμάλ συνθήκες, όσο και για τον κόσμο που θα θέλει να παρακολουθήσει από κοντά το ματς.

Σε περίπτωση που οι διαιτητές του αγώνα αποφασίσουν τη μη έναρξη/διεξαγωγή του, το ματς θα πρέπει να γίνει την επόμενη μέρα και την ίδια ώρα. Αυτό αναφέρουν οι κανονισμοί, ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί πως η ΑΕΚ παίζει την Τρίτη (2/10) στο ΟΑΚΑ με την Μπενφίκα για τη δεύτερη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League, γεγονός που θέτει απαγορευτικό στο ενδεχόμενο να δώσει δύο αγώνες εντός 48 ωρών.

ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Λίγο νωρίτερα, στις 19:00 του Σαββάτου, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον ΠΑΣ Γιάννινα στο ΟΑΚΑ, με τις εκτιμήσεις να είναι καλύτερες σε σχέση με εκείνες για το Ηράκλειο Κρήτης. Από το μεσημέρι έως το βράδυ της ημέρας αναμένονται στο Μαρούσι άνεμοι έντασης από 5 έως 7 Μποφόρ που μπορούν να δυσκολέψουν ποδοσφαιριστές και κοινό, όμως σε αυτή την αναμέτρηση φαίνεται πως θα υπάρχει και βροχόπτωση που ενδέχεται να είναι αρκετά ισχυρή.

Οι άνθρωποι της Superleague παρακολουθούν την εξέλιξη και την πορεία του μεσογειακού κυκλώνα, δεν μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα, ανησυχούν για τις μετακινήσεις των ομάδων και περιμένουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ