STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Η "μάχη" της πεντάδας στη Super League

The trophy is displayed before the UEFA Europa League Group Stage draw Friday, Aug. 25, 2017 in Monaco. (AP Photo/Claude Paris)
The trophy is displayed before the UEFA Europa League Group Stage draw Friday, Aug. 25, 2017 in Monaco. (AP Photo/Claude Paris) AP

Μόνη στην πέμπτη θέση της Super League βρίσκεται η Ξάνθη μετά το 3-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα. Δείτε πώς έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία των ομάδων που "μάχονται" για την πεντάδα, μετά από 27 αγωνιστικές.

Κερδισμένη της 27ης αγωνιστικής της Super League είναι η Ξάνθη. Εκμεταλλεύτηκε την ήττα (0-1) του Αστέρα Τρίπολης από τον Λεβαδειακό, νίκησε (3-0) τον ΠΑΣ Γιάννινα στα Πηγάδια, πλέον είναι στο +3 από την έκτη θέση και ενώ απομένουν τρεις αγωνιστικές για το φινάλε της σεζόν.

Το πρόγραμμα των ακριτών, βέβαια, δεν είναι και το πιο εύκολο από εδώ και στο εξής, καθώς ακολουθεί αγώνας στην Τούμπα, μεσολαβεί το εντός έδρας ματς με την ΑΕΛ, ενώ την τελευταία αγωνιστική το σύνολο του Μίλαν Ράσταβατς καλείται να παίξει με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο.

SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI)
Ξάνθη EUROKINISSI SPORTS

Αν οι "πράσινοι" πάρουν πίσω τους τρεις βαθμούς που τους αφαιρέθηκαν λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών στον Γενς Βέμερ, τότε θα φτάσουν στους 35 βαθμούς και μπαίνουν και αυτοί στο... κόλπο για την πέμπτη θέση (θα είναι στο -4 από την Ξάνθη). Υπενθυμίζεται, βέβαια, ότι ακόμα και αν το "τριφύλλι" τερματίσει πέμπτο, στην Ευρώπη δεν θα έχει δικαίωμα να παίξει μετά την ποινή που του έχει επιβληθεί από την UEFA, αλλά θα ξεχρεώσει, κάτι εξίσου σημαντικό.

Λεβαδειακός και Πανιώνιος έχουν συγκεντρώσει 34 βαθμούς και έχουν μαθηματικές μόνο ελπίδες για πεντάδα, ενώ ο Παναιτωλικός θεωρείται σχεδόν ανέφικτο να τερματίσει πέμπτος με τους 32 βαθμούς. Θα πρέπει να κάνει τρεις νίκες και παράλληλα η Ξάνθη να χάσει και στα τρία παιχνίδια που απομένουν για το πέσιμο της... καρό σημαίας.

Η ΚΑΤΑΤΑΞΗ

5. Ξάνθη 39

6. Αστέρας 36

7. Λεβαδειακός 34

8. Πανιώνιος 34

9. Παναιτωλικός 32

10. Παναθηναϊκός 32 *

-- Η 5η θέση οδηγεί στο Europa League ( εκτός και αν κατακτήσει το Κύπελλο ομάδα που θα τερματίσει από την 6η θέση και κάτω π.χ ΑΕΛ ή Πανιώνιος). Ο Κυπελλούχος παίρνει το καλύτερο εισιτήριο του Europa (3ο προκριματικό). Σε περίπτωση που ο Κυπελλούχος είτε πάρει το πρωτάθλημα είτε τερματίσει 2ος (άρα παίζει Champions League), το καλύτερo εισιτήριο πάει στην τρίτη θέση της Super League.

* Ο Παναθηναϊκός έχει -5 βαθμούς (-2 από την περυσινή τιμωρία του στο ματς με τον ΠΑΟΚ και -3 από την υπόθεση Βέμερ).

Το πρόγραμμα, εξίσου, συναρπαστικό. Δείτε αναλυτικά:

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ (39 β.)

ΠΑΟΚ (Ε) 22/4

ΑΕΛ (Μ) 29/4

Παναθηναϊκός (Ε) 6/5

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ (36 β.)

Κέρκυρα (Ε) 22/4

Απόλλων Σμύρνης (Μ) 29/4

Παναιτωλικός (Ε) 6/5

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΥ (34 β.)

ΑΕΚ (Ε) 22/4

Ατρόμητος (Μ) 29/4

Πανιώνιος (Ε) 6/5

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ (34 β.)

Παναθηναϊκός (Μ) 22/4

Πλατανιάς (Ε) 29/4

Λεβαδειακός (Μ) 6/5

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ (32 β.)

Λαμία (Μ) 22/4

Ολυμπιακός (Ε) 29/4

Αστέρας (Μ) 6/5

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ (32 β.)

Πανιώνιος (Ε) 22/4

ΠΑΟΚ (Μ) 29/4

Ξάνθη (Μ) 6/5

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ