STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Η Κέρκυρα το ντέρμπι της ουράς, 2-0 τον Πλατανιά

SUPERLEAGUE / ΚΕΡΚΥΡΑ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΑΤΑΠΟΔΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΚΕΡΚΥΡΑ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΑΤΑΠΟΔΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Με δύο γκολ του Τουράμ, ένα σε κάθε ημίχρονο, η Κέρκυρα κέρδισε με σκορ 2-0 τον Πλατανιά και ανανέωσε τις ελπίδες της στη μάχη της σωτηρίας, σπρώχνοντας στον... γκρεμό του υποβιβασμού την ομάδα των Χανίων.

Ντέρμπι ουραγών στο ΕΑΚ για την 19η αγωνιστική της Super League Σουρωτή, σε ένα ματς που ανάλογα με το αποτέλεσμα θα χάραζε την πορεία προς τον υποβιβασμό για μια εκ των Κέρκυρα και Πλατανιά. Οι Φαίακες ήταν αυτοί που χαμογέλασαν στο τέλος, αφήνοντας τους Χανιώτες να... βουλιάζουν στον πάτο της βαθμολογίας.

Σοϊλέδης, Γκομές, Ντιογκό, Γεωργακόπουλος, Νούνες και Βάργκας, έμειναν εκτός αποστολής στο ντεμπούτο του Γιάννη Ματζουράκη στον πάγκο της Κέρκυρας.

Οι Κουτζαβασίλης, Γιαννακόπουλος, Αναστασίου, Σπίνουλας, Γκράσι, Αρτυματάς, Γρομητσάρης, Ιωάννου, Μπαλάφας, Σιόντης, Επστάιν, Κόντος, Γεωργίου, Ρόλε, Μπάουμαν, Ζορμπάς, Τουράμ, Παμλίδης, Μυτίδης, ήταν οι παίκτες που συμπεριλήφθηκαν στα πλάνα του έμπειρου τεχνικού ενόψει της αναμέτρησης.

Η Κέρκυρα το ντέρμπι της ουράς, 2-0 τον Πλατανιά

Η ομάδα των Χανίων ταξίδεψε με τον Νίλι στο νησί των Φαιάκων. Ο Μανουέλ Ρόκα συμπεριέλαβε στην αποστολή το πρόσφατο χειμερινό μεταγραφικό απόκτημα του Πλατανιά.

Κλιάιτς, Στάμου, Ντικαμονά, Καρυπίδης, Νίλι, Βάντερσον, Ουές, Αγγελόπουλος, Παπανικολάου, Δημούτσος, Στόιτσεφ, Μαλσά, Ντουαλά, Κοροβέσης, Ενσικουλού, Γκζέλτσακ, Πετρόπουλος, Κασάλιτσα, ήταν οι παίκτες στους οποίους υπολόγιζε ο Ρόκα για την αναμέτρηση.

Η Κέρκυρα το ντέρμπι της ουράς, 2-0 τον Πλατανιά

Οι γηπεδούχοι έσπασαν το αρνητικό σερί των εννέα αγώνων χωρίς τρίποντο και στο ντεμπούτο του Ματζουράκη πήραν τη νίκη με σκορ 2-0 επί του Πλατανιά (συμπλήρωσε οκτώ σερί εκτός έδρας ήττες), με τον επανακάμψαντα Τουράμ να σκοράρει δις στην αναμέτρηση.

Βρήκε σφυγμό η Κέρκυρα

Γήπεδο: ΕΑΚ Κέρκυρας

Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου (ΕΠΣ Αθηνών)

Βοηθοί: Πέτρος Πάτρας (ΕΠΣ Μακεδονίας), Νικόλαος Σάββας (ΕΠΣ Σερρών)

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γιάννης Ματζουράκης): Γιαννακόπουλος, Γεωργίου, Ιωάννου, Γρομητσάρης, Σπίνουλας, Αναστασίου, Σιόντης, Μπαλάφας (73' Αρτυματάς), Ρόλε (78' Ζορμπάς), Έπσταϊν (69' Παμλίδης), Τουράμ.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Μανουέλ Ρόκα): Κλιάιτς, Νίλι, Καρυπίδης, Στάμου, Σκαρντοβέλι, Δημούτσος, Μάλσα, Ντουαλά (64' Στόιτσεφ), Κοροβέσης (76' Γκζέλτσακ), Ενσικουλού, Πετρόπουλος (88' Παπανικολάου).

Γκολ: 45+3' πεν. & 75' Τουράμ / -

Κάρτες: 24' Μπαλάφας, 45+3' Τουράμ, 65' Σπίνουλας, 66' Γεωργίου / 24' Ενσικουλού, 34' & 81' (2η κίτρινη - κόκκινη) Σκαρντοβέλι, 59' Μαλσά

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Ήταν ξεκάθαρο πως η κρισιμότητα του αγώνα βάραινε κάθε απόφαση των παικτών στον αγωνιστικό χώρο, από το ξεκίνημα της αναμέτρησης. Κανείς δεν ήθελε να ρισκάρει, ούτε να δώσει δικαίωμα στον αντίπαλο να αποκτήσει οποιουδήποτε χαρακτήρα αβαντάζ στον αγωνιστικό χώρο.

Τακτική, άγχος, δυνατές μονομαχίες, ενίοτε νεύρα, βεβιασμένες αποφάσεις, λάθη εκατέρωθεν στη μεσαία γραμμή, συνέθεταν τη γενική εικόνα στο χορτάρι.

Στα πρώτα λεπτά οι γηπεδούχοι αισθάνονταν μια πίεση παραπάνω, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να μετουσιώσουν την ελαφρά υπεροχή τους σε τίποτα παραπάνω από κάποια κερδισμένα φάουλ και κόρνερ.

Μετά το 25' η Κέρκυρα άρχισε να βρίσκει πατήματα, έχοντας μεγαλύτερη συνέπεια στη συχνότητα επισκέψεων στα αντίπαλα καρέ. Καλή στιγμή για τους Φαίακες στο 31', με το εκτός ισορροπίας και υπό πίεση "τσίμπημα" του Ρόλε από το ύψος της μικρής περιοχής και αριστερά να περνά δίχως συνέπειες για την εστία του Κλάιτς.

ΣΤΑ ΔΥΟ ΔΟΚΑΡΙΑ... ΠΕΝΑΛΤΙ

Ο Πλατανιάς είχε χάσει τη συνοχή του και μέτρα στο γήπεδο και δεχόταν φάσεις ακόμη και χωρίς πίεση. Από εκτέλεση φάουλ του Επστάιν, ο Τουράμ με κεφαλιά σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι στο 40' και πέντε λεπτά αργότερα από "τσαφ" του Καρυπίδη σε κεφαλιά, ο Επστάιν πέρασε τη μπάλα πάνω από τον Κλιάιτς αλλά αυτή χτύπησε ξανά στο οριζόντιο δοκάρι και πέρασε άουτ.

Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ήρθε μια ακόμη ολιγωρία της άμυνας των φιλοξενούμενων, που αποδείχθηκε μοιραία. Ο Τουράμ πρόλαβε την έξοδο του Κλιάιτς που τον ανέτρεψε στον αέρα, με τον Ευαγγέλου να στήνει τη μπάλα στην άσπρη βούλα.

SUPERLEAGUE / ΚΕΡΚΥΡΑ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΑΤΑΠΟΔΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΚΕΡΚΥΡΑ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΑΤΑΠΟΔΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ψύχραιμο χτύπημα του Βραζιλιάνου και το 1-0 ήταν γεγονός στο ΕΑΚ.

Η στατιστική εικόνα του ημιχρόνου:

Η Κέρκυρα το ντέρμπι της ουράς, 2-0 τον Πλατανιά

Έμενε ένα ακόμη 45λεπτο πλέον, το οποίο και θα ξεκαθάριζε σε μεγάλο βαθμό ποια θα ήταν η πρώτη ομάδα που θα έβαζε για τα καλά πλώρη προς την Football League...

ΤΟΥΡΑΜ RELOADED

Η Κέρκυρα μπήκε στο δεύτερο μέρος με διάθεση να παίξει σίγουρα, στα δικά της μέτρα και σε τέμπο που την βόλευε προκειμένου να διατηρήσει τα κεκτημένα μετά το τέρμα του Τουράμ. Ο Πλατανιάς ήθελε να βγει μπροστά και να ψάξει την ισοφάριση αλλά δεν είχε τον τρόπο να το κάνει.

Πέραν του Ενσικουλού που μπορούσε να κουβαλήσει και να μοιράσει την μπάλα, ουδείς άλλος παίκτης των φιλοξενούμενων έδειχνε ικανός να ανησυχήσει την άμυνα της γηπεδούχου.

Ο Παμλίδης στο 75' έκλεψε την μπάλα από τον Στάμου, πέρασε τον Κλιάιτς και πρόλαβε να γυρίσει στον Τουράμ, που πλάσαρε για το 2-0 μέσα σε έξαλλα πανηγύρια για τους παίκτες του Γιάννη Ματζουράκη.

Το παιχνίδι στο ΕΑΚ δεν είχε γυρισμό για τον Πλατανιά, πολύ περισσότερο από τη στιγμή που ο Σκαρντοβέλι είδε για δεύτερη φορά την κίτρινη κάρτα και πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια στο 81ο λεπτό. Έξι λεπτά αργότερα ο Γιαννακόπουλος "κατέβασε" το σουτ του Δημούτσου, στερώντας στην ομάδα των Χανίων την τελευταία της ελπίδα να πάρει κάτι από την αναμέτρηση.

Η Κέρκυρα έμεινε ζωντανή στη μάχη της παραμονής, ο Πλατανιάς θα πρέπει πλέον να συμβιβάζεται με την ιδέα της Football League...

Η στατιστική εικόνα του 90λεπτου στο ΕΑΚ:

Η Κέρκυρα το ντέρμπι της ουράς, 2-0 τον Πλατανιά

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Αυτή του 2-0. Ο Στάμου με τον λάθος υπολογισμό του έδωσε το δικαίωμα στον Παμλίδη να ετοιμάσει το δεύτερο τέρμα του Τουράμ στο ματς, που έβαλε τέλος στις όποιες ελπίδες του Πλατανιά να πάρει κάτι από την αναμέτρηση στο ΕΑΚ.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Το μοναδικό σοβαρό του λάθος εντοπίζεται στο 42', όταν μπορούσε κάλλιστα να δείξει δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Μπαλάφα για καθυστερημένο μαρκάρισμα στον Σκαρντοβέλι. Χάρισε κίτρινη κάρτα στον Μάλσα για επικίνδυνη προβολή στις αρχές του δεύτερου μέρους. Σωστός ο καταλογισμός πέναλτι του Κλιάιτς στον Τουράμ, καλοί οι βοηθοί του.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Τουράμ πέτυχε τα δύο υπερπολύτιμα τέρματα της Κέρκυρας, διατηρώντας ζωντανές τις πιθανότητες των Φαιάκων να μείνουν στην κατηγορία. Ο Βραζιλιάνος επέστρεψε μετά από ένα μεγάλο διάστημα απουσίας εξαιτίας τραυματισμού και έδειξε πόσο πολύ έλειψε από την γραμμή κρούσης της ομάδας του.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η διαχείριση του Ματζουράκη στο παιχνίδι, τόσο στο ξεκίνημα του ματς, όσο και μετά το προβάδισμα που πήρε η ομάδα του στο πρώτο μέρος. Προετοίμασε τους παίκτες του για ένα παιχνίδι υπομονής και λαθών και δικαιώθηκε.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Με τέτοια εικόνα μεσοεπιθετικά μοιάζει αδύνατον να βρει τους βαθμούς που χρειάζεται ο Πλατανιάς για το... θαύμα. Με έναν Ενσικουλού "ξερό και μαραμένο" δεν μπορεί να υπάρξει δημιουργία, ούτε και εκτέλεση αν η μπάλα φτάνει στον Πετρόπουλο με αίτηση.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ