STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Η Κέρκυρα το ντέρμπι παραμονής, 2-0 τον Απόλλωνα

SUPERLEAGUE / ΚΕΡΚΥΡΑ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΚΕΡΚΥΡΑ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η Κέρκυρα πήρε το "εξάποντο" με αντίπαλο τον Απόλλωνα στο ντέρμπι παραμονής στη Super League Σουρωτή και το 2-0 στο νησί των Φαιάκων την έφερε πάνω από τον αντίπαλό της στη βαθμολογία.

Η Κέρκυρα πήρε το μεγάλο ντέρμπι αποφυγής του υποβιβασμού από τη Super League Σουρωτή, που ουσιαστικά λειτουργεί ως "εξάποντο". Η νίκη με 2-0 επί του Απόλλωνα Σμύρνης την έφερε πάνω από τον αντίπαλό της στη βαθμολογία και μετά από καιρό εκτός διακεκομμένης ζώνης.

Το πρώτο τέρμα της αναμέτρησης σημειώθηκε από το φάουλ του Μαρτίν Ρόλε, που χτύπησε στην πλάτη του Ίβαν Τσόβιτς και κατέληξε στα δίχτυα του Κροάτη τερματοφύλακα. Στη συνέχεια, μετά από ασίστ του Αργεντινού, ο Ντένις Έπσταϊν διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Αυτή ήταν μόλις η 2η νίκη των "Φαιάκων" σε 14 αγώνες, η οποία, όμως, διατήρησε το αρνητικό σερί των φιλοξενουμένων που έμειναν χωρίς νίκη μακριά από τη Ριζούπολη στη σεζόν και χωρίς νίκη στα τελευταία 12 παιχνίδια.

ΕΤΣΙ ΕΠΑΙΞΑΝ

Η Κέρκυρα το ντέρμπι παραμονής, 2-0 τον Απόλλωνα
Η Κέρκυρα το ντέρμπι παραμονής, 2-0 τον Απόλλωνα

Νίκη σωτηρίας με πρωταγωνιστή τον Ρόλε

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Κέρκυρας

Διαιτητής: Γεώργιος Κομίνης (Θεσπρωτίας)

Βοηθοί: Ηλίας Αλεξέας (Μεσσηνίας), Χρήστος Μπαλτάς (Αχαΐας)

Τέταρτος: Αθανάσιος Τζήλος (Λάρισας)

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γιάννης Μαντζουράκης): Γιαννακόπουλος, Σπίνουλας, Αντέτζο, Γρομητσάρης, Λέκοβιτς, Σιόντης, Μπαλάφας, Ρόλε (82' Μυτίδης), Γεωργίου, Έπσταϊν (70' Αρτυματάς), Τουράμ (33' Παμλίδης)

ΑΠΟΛΛΩΝ (Γιώργος Παράσχος): Τσόβιτς, Κοντοές, Μπαρτολίνι (71' Καστιγέχος), Ζησόπουλος, Ναδάλες (59' Ανιέτε), Τσουκαλάς, Παπάζογλου, Στάθης, Ντεβέσα (59' Κονέ), Αλμπάνης, Στόουκς

Γκολ: 40' αυτ. Τσόβιτς, 68' Έπσταϊν

Κάρτες: 22' Σιόντης, 50' Λέκοβιτς, 57' Σπίνουλας - 64' Μπαρτολίνι

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Η Κέρκυρα μπήκε επιθετικά στον αγωνιστικό χώρο, είχε κάποια μακριά σουτ να περνούν δίπλα από την εστία του Τσόβιτς, ωστόσο γρήγορα υπέκυψαν στις επιθετικές διαθέσεις των φιλοξενουμένων. Το 4-3-3 του Γιώργου Παράσχου λειτουργούσε καλύτερα έναντι του 4-2-3-1 του Γιάννη Μαντζουράκη και δη στον χώρο του κέντρου, με συνέπεια οι παίκτες του Απόλλωνα να βρεθούν αρκετές φορές έξω από την περιοχή των γηπεδούχων.

Παρά την παρουσία του Άντονι Στόουκς στο βασικό σχήμα, με τον Ιρλανδό επιθετικό να κάνει ντεμπούτο, η τελική επιλογή των παικτών του Απόλλωνα δεν ήταν καλή, με τον Νίκο Γιαννακόπουλο να αποσοβεί τη μοναδική μεγάλη ευκαιρία, ένα τετ α τετ του Χρήστου Αλμπάνη. Η επιδείνωση του προβλήματος που έχει στη μέση ο Τουράμ έφερε τον επιθετικό των "Φαιάκων" εκτός αγώνα κι ενώ όλα κυλούσαν υπέρ του Απόλλωνα, ένα φάουλ του Ρόλε που χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και μία άτυχη στιγμή της... πλάτης του Τσόβιτς, έφερε το 1-0 στο 40'.

Η Κέρκυρα το ντέρμπι παραμονής, 2-0 τον Απόλλωνα

Στο 2ο μέρος, οι παίκτες του Απόλλωνα μπήκαν μουδιασμένα, κάτι που το εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι και πήραν τον έλεγχο του αγώνα. Μάλιστα, στο 58' ο Γιώργος Παμλίδης πέρασε την μπάλα από τον Τσόβιτς, αλλά ο Φώτης Γεωργίου που ακολουθούσε με τάκλιν, απέτυχε να σκοράρει σε κενή εστία.

Ο Παράσχος αντέδρασε με διπλή αλλαγή, βάζοντας τους Εμανουέλ Κονέ και Ανιέτε στον αγώνα, ωστόσο ο Απόλλωνας δεν έγινε πιο απειλητικός. Αντιθέτως, στο 68', την ώρα που ήταν έτοιμος να βγει αλλαγή, ο Έπσταϊν δέχθηκε μπαλιά από τον Ρόλε, βγήκε τετ α τετ κι έκανε το 2-0.

Η αντίδραση του Απόλλωνα παρέμεινε μηδαμινή, παρά την είσοδο στον αγώνα του Γκονσάλο Καστιγέχος, που μετέτρεψε το σύστημα σε 4-4-2. Η Κέρκυρα ήταν πιο επικίνδυνη, έχασε μία καλή στιγμή με τον Νέστορα Μυτίδη, σε μία χρονική περίοδο που κυριάρχησε η ένταση εντός κι εκτός τεσσάρων γραμμών, χωρίς ποτέ η κατάσταση να ξεφύγει.

Το 2-0 παρέμεινε μέχρι τέλους, με τον Μαντζουράκη να γνωρίζει την αποθέωση από την κερκίδα και τον Απόλλωνα να βρίσκεται σε δύσκολη θέση πια.

Η Κέρκυρα το ντέρμπι παραμονής, 2-0 τον Απόλλωνα

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ο Απόλλων είχε το μομέντουμ, τις τελικές, τις ευκαιρίες, μέχρι που ένα φάουλ του Μαρτίν Ρόλε ανέτρεψε τα πάντα, φέρνοντας μπροστά στο σκορ την Κέρκυρα λίγο πριν από τη λήξη του 1ου μέρους.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Δεν υπήρξε η μεγάλη φάση για τον Γιώργο Κομίνη, ο οποίος τα πήγε καλά στον πειθαρχικό έλεγχο των αγωνιζομένων, ωστόσο θα μπορούσε να ήταν ακόμα πιο αυστηρός με του δύο πάγκους που σηκώνονταν συνέχεια (έδωσε από μία αποβολή). Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για οφσάιντ του Έπσταϊν στη φάση του 2-0, ωστόσο ο Γερμανός ήταν στην ίδια ευθεία.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Πρωταγωνιστής και στα δύο γκολ της ομάδας του ο Ρόλε, δεν θα μπορούσε να υπάρχει άλλος σε αυτήν την κατηγορία. Αν και το πανέμορφο φάουλ του δεν θα έμπαινε γκολ αν δεν ήταν η πλάτη του Τσόβιτς, παίρνει τα εύσημα.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Τα πολλά παιδιά που υπήρχαν στην κερκίδα του γηπέδου και φώναζαν από το 1ο λεπτό της συνάντησης ωραία, κανονικά συνθήματα και "έντυσαν" με το ηχόχρωμά τους το απόγευμα. Προς το τέλος, μάλιστα, φώναξαν το όνομα του Γιάννη Μαντζουράκη, ο οποίος υποκλίθηκε, σε μία εικόνα πραγματικής υγείας στην κερκίδα.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο κόσμος που υπήρχε γύρω από τις τέσσερις γραμμές του γηπέδου και που συχνά έμπαινε στον αγωνιστικό χώρο, είτε επρόκειτο για ανθρώπους από τους δύο πάγκους είτε για άλλους. Υπήρξε ένταση, μάλιστα, με τον Κονέ κι ένα ball boy, καθώς ο παίκτης του Απόλλωνα βιαζόταν για να πάρει την μπάλα να εκτελέσει ένα κόρνερ από δεξιά στο 76'.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ