STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Η ΕΠΟ περιμένει για το League Cup

ΕΠΟ / ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΕΠΟ EUROKINISSI SPORTS

Μπορεί η Super League Σουρωτή να πρότεινε τη διεξαγωγή League Cup στη συνεδρίαση της Παρασκευής (12/1), αλλά αρμόδια για τη διοργάνωση είναι η ΕΠΟ.

Τη διεξαγωγή League Cup πρότεινε η Super League στο περιθώριο της συνεδρίασης της Παρασκευής (12/1). Τα μέλη της διοργανώτριας, μάλιστα, είδαν με θετικό μάτι αυτήν την προοπτική (θα υπάρχουν οικονομικά κίνητρα, τηλεοπτικά δικαιώματα, εισιτήρια) και στρέφονται προς την επαναδιεξαγωγή της διοργάνωσης, η οποία τελέστηκε για τελευταία φορά τη σεζόν 1989/1990.

Μπορεί η Super League Σουρωτή να προχώρησε στη συγκεκριμένη πρόταση, αλλά αρμόδια για τη διεξαγωγή παραμένει η ΕΠΟ. Ουσιαστικά καμία νέα (πλην αυτών που ήδη υπάρχουν στο καλεντάρι) διοργάνωση δεν μπορεί να ισχύσει, εάν δεν περάσει από την ολομέλεια της επιτροπής επαγγελματικού ποδοσφαίρου και την εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ.

Από την ομοσπονδία τονίζεται ότι η ΕΠΟ είναι αυτή που ορίζει τους διαιτητές, δικαιούται να καρπωθεί ποσοστό από τα τηλεοπτικά έσοδα και πρέπει να γνωρίζει τις διαθέσιμες ημερομηνίες. Με βάση, βέβαια, το καλεντάρι της FIFA καθώς υπάρχουν ημερομηνίες που δεν επιτρέπεται η διεξαγωγή εγχώριων διοργανώσεων, μιας και είναι προγραμματισμένα διεθνή φιλικά.

Όποτε, η ΕΠΟ πρέπει να γνωρίζει επακριβώς την πρόταση και μετά να αποφασίσει. Υπάρχει, δηλαδή, μια διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί και περιμένει τη συνολική πρόταση της Super League.

Photo credits: Eurokinisi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ