STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Η ΑΕΚ δυσκολεύτηκε αλλά νίκησε 1-0 τον Αστέρα

Η ΑΕΚ δυσκολεύτηκε αλλά νίκησε 1-0 τον Αστέρα
EUROKINISSI

Η ΑΕΚ έχασε απίθανες ευκαιρίες, είχε δύο δοκάρια με τον Σέρχιο Αραούχο, αλλά νίκησε με 1-0 τον Αστέρα και ανέβηκε ξανά στην κορυφή της Super League Σουρωτή.

Μπορεί να ζορίστηκε αρκετά. Μπορεί να χρειάστηκε να μπει ο Χριστοδουλόπουλος για να κερδίσει ένα πέναλτι και να ξεκλειδώσει την αντίπαλη άμυνα. Μπορεί να έχασε ευκαιρίες απ’ αυτές που δεν χάνονται, ειδικά ο Αραούχο.

Όμως η ΑΕΚ την δουλειά της τελικά την έκανε. Νίκησε με 1-0 τον Αστέρα Τρίπολης και ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας, περιμένοντας το αποτέλεσμα του ΠΑΟΚ. Κυρίως, πήρε τους τρεις βαθμούς, παρά την κούραση από τα δυο συνεχόμενα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

ΕΤΣΙ ΕΠΑΙΞΑΝ

Η ΑΕΚ δυσκολεύτηκε αλλά νίκησε 1-0 τον Αστέρα
Η ΑΕΚ δυσκολεύτηκε αλλά νίκησε 1-0 τον Αστέρα

Η ΑΕΚ έκανε ευκαιρίες, ο Αραούχο τις έχανε

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών)

Βοηθοί: Εμμανουήλ Βλάσσης (Λασιθίου), Ανδρέας Μεϊντάνας (Αχαΐας)

4ος διαιτητής: Κωνσταντίνος Αντωνίου (Αθηνών)

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώντας, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Γαλανόπουλος (46' Κονέ, 57' Χριστοδουλόπουλος), Μοράν, Γκάλο, Μασούντ, Μπακασέτας (46' Λιβάγια), Αραούχο

Αστέρας Τρίπολης (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Μπέρτος, Πασαλίδης (87' Μαντιντά), Τριανταφυλλόπουλος, Κυριακόπουλος, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Τσιλιανίδης (77' Δουβίκας), Τόνσο, Καλτσάς (55' Σελίν), Μανιάς

Γκολ: 61' πέν. Χριστοδουλόπουλος

Κίτρινη κάρτα: 82' Μοράν, 83' Μασούντ, 89' Αραούχο / 41' Ινγκλέσιας, 42' Τόνσο, 48' Κυριακόπουλος, 70' Πασαλίδης

Κόκκινη κάρτα: -

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Είναι αλήθεια πως η ΑΕΚ μπήκε στο γήπεδο για να κάνει ότι είχε ζητήσει ο Μανόλο Χιμένεθ. Να πετύχει ένα γρήγορο γκολ. Και στο 45ο δευτερόλεπτο, ο Μπακάκης έβγαλε σέντρα, ο Αραούχο έπιασε κεφαλιά εξ επαφής, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Ήδη, πριν συμπληρωθεί λεπτό στο ματς, είχε φανεί πως η μέρα μπορεί και να ήταν στραβή για τον Αργεντινό φορ. Διότι όπως άρχισε το παιχνίδι, έτσι εξελίχθηκε και ολόκληρο το πρώτο 45άλεπτο. Με την ΑΕΚ να έχει την κατοχή της μπάλας, να πιέζει τον Αστέρα, αλλά τον Αραούχο να χάνει τις ευκαιρίες. Ευκαιρίες κλασικές (όπως αυτή του 13') ή λιγότερο κλασικές όπως αυτή του 26ου λεπτού, όταν σούταρε έξω από την περιοχή, αλλά ο τερματοφύλακας του Αστέρας, Γιώργος Αθανασιάδης, απέκρουσε σε κόρνερ.

Σ' ολόκληρο το πρώτο 45άλεπτο, η ΑΕΚ είχε την απόλυτη κυριαρχία του ματς και στο μεγαλύτερο κομμάτι είχε και σωστή ανάπτυξη, ενώ ήταν και δημιουργική. Άλλωστε, εκτός από τις χαμένες ευκαιρίες του Αραούχο, υπάρχει και το σουτ του Γκάλο στο 43', το οποίο και πάλι ο Αθανασιάδης πέταξε σε κόρνερ. Όσο για τον Αστέρα, είχε κυρίως στο μυαλό του να κλείσει διαδρόμους και να παίξει σωστή άμυνα. Αλλά στο δημιουργικό κομμάτι δυσκολεύτηκε πολύ. Εξάλλου, είναι χαρακτηριστικό πως με εξαίρεση ένα σουτ του Ιγκλέσιας στην αγκαλιά του Τσιντώτα στο 36’ και ένα κερδισμένο κόρνερ στο 45’, οι φιλοξενούμενοι δεν ξαναπλησίασαν την άμυνα της ΑΕΚ στο πρώτο 45άλεπτο. Όμως το μηδέν στα μετόπισθεν, το κράτησαν.

Η ΑΕΚ δυσκολεύτηκε αλλά νίκησε 1-0 τον Αστέρα

Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗ ΛΥΣΗ

Με το ξεκίνημα του 2ου ημιχρόνου, ο Χιμένεθ έκανε δυο αλλαγές, αφού έριξε στο ματς και τον Λιβάγια και τον Κονέ. Μόνο που δεν πρόλαβε ο Ισπανός τεχνικός να δει πόσα πράγματα θα μπορούσαν να αλλάξουν στο ματς, οι δυο κινήσεις που έκανε από τον πάγκο. Και αυτό διότι ο Κονέ τραυματίστηκε και χρειάστηκε να αντικατασταθεί περίπου δέκα λεπτά μετά από την είσοδό του στο παιχνίδι. Σ' εκείνο το σημείο ο Χιμένεθ αποφάσισε να ρίξει στο παιχνίδι τον Χριστοδουλόπουλο και να δώσει ρόλο αμυντικού χαφ στον Γκάλο. Μια κίνηση, που δικαίωσε διπλά τον Ισπανό προπονητή.

Πρώτον, διότι ο Λάζαρος στο 61' ήταν αυτός που ξεκλείδωσε την άμυνα του Αστέρα. Μετά από ατομική ενέργεια και σουτ του Χριστοδουλόπουλου, η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Σελίν μέσα στην περιοχή και ο Λάζαρος ανέλαβε να εκτελέσει το πέναλτι και να ανοίξει το σκορ. Όσο για τη δεύτερη δικαίωση του Χιμένεθ, αυτή αφορούσε την απόφαση να κάνει αμυντικό χαφ τον Γκάλο, καθώς ο Βραζιλιάνος βοήθησε σημαντικά και στη μεσαία γραμμή.

Πάντως η ΑΕΚ, παρά το γεγονός πως άνοιξε το σκορ στο 61’ και παρόλο που συνέχιζε να έχει την κατοχή της μπάλας, έπαιξε πολύ με τη… φωτιά. Αφενός διότι βρέθηκε εκτεθειμένη η άμυνά της στο 65’, αλλά ο Μανιάς δεν κατάφερε να νικήσει τον Τσιντώτα. Αφετέρου διότι έχασε μια σειρά από κλασικές ευκαιρίες για να πετύχει δεύτερο γκολ, κυρίως με τον Αραούχο, ο οποίος στο 78' σούταρε άουτ από εξαιρετική θέση, ενώ στο 81' είχε πλασέ που κτύπησε στο δοκάρι.

Ο Αστέρας, όσο περνούσε η ώρα, έδειχνε διάθεση να ρισκάρει, αλλά η άμυνα της ΑΕΚ λειτούργησε πολύ καλύτερα από την επίθεση της και δεν επέτρεψε να δημιουργηθούν επικίνδυνες καταστάσεις, με εξαίρεση μια λάθος εκτίμηση του Τσιντώτα σε έξοδο. Και μπορεί η ΑΕΚ να μην πέτυχε δεύτερο γκολ, αλλά και το ένα ήταν αρκετό, για να πάρει τους τρεις βαθμούς.

Η ΑΕΚ δυσκολεύτηκε αλλά νίκησε 1-0 τον Αστέρα

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Προφανώς ισχύει στο ποδόσφαιρο πως όλα μπαίνουν και όλα χάνονται. Αλλά αυτό που έγινε στο 13ο λεπτό, είναι πραγματικά σπάνιο. Ο Μασούντ έβγαλε τη σέντρα, η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό του Αστέρα, πέρασε πάνω από τον τερματοφύλακα και πήρε τροχιά για τα δίχτυα. Ο Αραούχο πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας, αλλά αντί να δώσει ώθηση για να πάει στο τέρμα, την έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι. Και το γκολ για την ΑΕΚ χάθηκε.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Ευαγγέλου υπέδειξε σωστά το πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ, καθώς η μπάλα χτύπησε καθαρά στο χέρι του Σελίν, στο σουτ του Χριστοδουλόπουλου. Γενικώς, πήγε καλά με τις αποφάσεις του, με εξαίρεση τη δεύτερη κίτρινη κάρτα που δεν έδωσε στον Ιγκλέσιας, σε αγκωνιά στον Μασούντ.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Με βάση το αποτέλεσμα, ο τίτλος θα πρέπει να πάει στον Λάζαρο, που ξεκλείδωσε την άμυνα του Αστέρα Τρίπολης. Όμως ο Γκάλο, που έπαιξε και δεξί εξτρέμ και αμυντικό χαφ στο ματς, δικαιούται τον τίτλο του πολυτιμότερου.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η αμυντική τετράδα της ΑΕΚ ήταν εξαιρετική και έπαιξε καταλυτικό ρόλο στο ματς. Ο Μπακάκης και ο Χουλτ στα δυο άκρα, ο Τσιγκρίνσκι με τον Λαμπρόπουλο στα στόπερ, έκαναν ένα πολύ καλό παιχνίδι.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Το γεγονός πως η ΑΕΚ πέταξε στα σκουπίδια τόσο κλασικές και τεράστιες ευκαιρίες, σ’ ένα τόσο σημαντικό ματς, είναι ένα ζήτημα. Η ΑΕΚ θα μπορούσε να… μπλέξει από το γεγονός πως δεν έκανε γκολ, ασύλληπτα τετ α τετ.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ