STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Γκολκίπερ... διεθνούς φήμης η Super League

Γκολκίπερ... διεθνούς φήμης η Super League
Μπαρόχα INTIME SPORTS

H Super League μπορεί να μην είναι το πιο ποιοτικό πρωτάθλημα και οι διεθνείς ποδοσφαιριστές να είναι περιορισμένοι, στους γκολκίπερ, ωστόσο, μια χαρά τα πάμε. Οι περισσότερες ομάδες διαθέτουν τερματοφύλακες που έχουν παίξει στις Εθνικές τους. Δείτε τη λίστα.

Σε ένα πρωτάθλημα που οι διεθνείς ποδοσφαιριστές δεν αφθονούν, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στα μεγάλα πρωταθλήματα, οι περισσότεροι από τους τερματοφύλακες που αγωνίζονται στη Super League έχουν φορέσει τη φανέλα των Εθνικών τους ομάδων.

Όχι μόνο όσοι αγωνίζονται στο αρχικό σχήμα, αλλά και οι αναπληρωματικοί, έχουν παίξει έστω και μία φορά στο αντιπροσωπευτικό τους συγκρότημα. Ακόμα και στις ομάδες αυτές που δεν υπάρχει διεθνής σε επίπεδο ανδρών, υπάρχουν γκολκίπερ που έχουν αγωνιστεί σε αυτή την Ελπίδων ή και στις ακόμα μικρότερες ηλικιακά Εθνικές τους ομάδες.

Ο Ρομπέρτο του Ολυμπιακού έχει παίξει στην Κ21 της Εθνικής Ισπανίας. Ο Δημήτρης Κυριακίδης του Παναιτωλικού έχει παίξει και αυτός στην Ελπίδων της Ελλάδας, για μία φορά, για δύο ο Βασίλης Μπάρκας του Ατρόμητου, τέσσερις ο Ανδρέας Γιαννιώτης του Πανιωνίου και οκτώ ο Σωκράτης Διούδης του Πανιωνίου.

Υπάρχουν αρκετοί ακόμα κίπερς, οι οποίοι έχουν αγωνιστεί σε Εθνικές Κ17 και Κ19 και Κ20. Το Sport24.gr έφτιαξε τη λίστα με τους διεθνείς - σε επίπεδο ανδρών- τερματοφύλακες που αγωνίζονται στην Super League και σας τους παρουσιάζει...

ΠΑΙΚΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
Άντριου Χογκ Καλλονή Μάλτα 40
ΣιαρχέιΒερέμκο Λεβαδειακός Λευκορωσία 26
Αλάιν Μπαρόχα (φωτ.) ΑΕΚ Βενεζουέλα 8
Ντούσαν Πέρνις Ηρακλής Σλοβακία 6
Κέβιν Ολιμπά Πλατανιάς Μαρτινίκα 6
Στέφανος Κοτσόλης Παναθηναϊκός Ελλάδα 5
Παναγιώτης Γλύκος ΠΑΟΚ Ελλάδα 4
Αντρέι Γκορμπούνοφ Ατρόμητος Λευκορωσία 3
Στέφανος Καπίνο Ολυμπιακός Ελλάδα 3
Ρόμπιν Όλσεν ΠΑΟΚ Σουηδία 2
Μάρκος Βελλίδης ΠΑΣ Γιάννινα Ελλάδα 1
Τόμας Κοσίσκι Αστέρας Τρίπολης Σλοβακία 1

Follow me on twitter: Dimitris Samolis

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ