STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Γιατί ο Σιδηρόπουλος ακύρωσε το γκολ του Καμπετσή

Γιατί ο Σιδηρόπουλος ακύρωσε το γκολ του Καμπετσή

Στο 35' ο Καμπετσής έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κρίστινσον και έκανε το 1-1 για τον Παναθηναϊκό απέναντι στην ΑΕΛ, αλλά ο Τάσος Σιδηρόπουλος το ακύρωσε. Διαβάστε τι αναφέρει ο κανονισμός.

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει την ΑΕΛ στο ΟΑΚΑ, για την 8η αγωνιστική της Super League. Στο 35' ο Καμπετσής έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο Τάσος Σιδηρόπουλος, αφού τσέκαρε ο ίδιος το μόνιτορ του VAR, ακύρωσε το τέρμα. Νωρίτερα, ο Χρήστος Δώνης είχε διεκδικήσει τη μπάλα στον αέρα, την ώρα που ο τερματοφύλακας Κρίστινσον ήταν έτοιμος να τη μπλοκάρει.

Σύμφωνα με τον κανονισμό: "Ένας τερµατοφύλακας δεν µπορεί να µαρκαριστεί από αντίπαλο όταν έχει αποκτήσει τον έλεγχο της µπάλας µε το χέρι/τα χέρια του".

Πότε όμως θεωρείται ότι ένας τερματοφύλακας ελέγχει τη μπάλα; Ας δούμε πότε: Όταν...

- η µπάλα βρίσκεται µεταξύ των χεριών του ή µεταξύ του χεριού και κάθε επιφάνειας (π.χ. έδαφος, σώµα του) ή την αγγίζει µε οποιοδήποτε τµήµα των χεριών ή των βραχιόνων του, εκτός εάν η µπάλα αναπηδά από τον τερµατοφύλακα ή ο τερµατοφύλακας έκανε µια απόκρουση

- κρατά τη µπάλα στο τεντωµένο ανοιχτό του χέρι

- αναπηδά τη µπάλα στο έδαφος ή την ρίχνει στον αέρα.

Με άλλα λόγια, ο ρέφερι από τον σύνδεσμο Δωδεκανήσων θεώρησε ότι ο Δώνης αντικανονικά διεκδίκησε τη μπάλα.

Πάντως, ο Παναθηναϊκός διαμαρτύρεται και κάνει λόγο για κανονικό γκολ. "Ο Παναθηναϊκός σκοράρει κανονικό γκολ με τον Καμπετσή αλλά ο διαιτητής Σιδηρόπουλος συμβουλεύεται το VAR και ανακαλύπτει φάουλ του Δώνη στον Κρίστινσον" ανέφεραν οι "πράσινοι" στο twitter.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ