STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Γιατί δεν διέκοψε το ΠΑΟΚ - ΑΕΚ ο Σιδηρόπουλος

Γιατί δεν διέκοψε το ΠΑΟΚ - ΑΕΚ ο Σιδηρόπουλος
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Σωστά ο Τάσος Σιδηρόπουλος δεν διέκοψε το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ στην Τούμπα μετά τη ρίψη φωτοβολίδας. Τι προβλέπει ο κανονισμός έπειτα από την αλλαγή που έγινε το προηγούμενο καλοκαίρι.

Μία φωτοβολίδα ευθείας βολής που εκτοξεύθηκε από τη θύρα 4 και έπεσε σχεδόν στο κέντρο του γηπέδου οδήγησε σε μικρή διακοπή του ντέρμπι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ στην Τούμπα.

Το περιστατικό σημειώθηκε στο 79ο λεπτό και ο διαιτητής Τάσος Σιδηρόπουλος ακολούθησε τους κανονισμούς που άλλαξαν το καλοκαίρι.

Προσωρινή διακοπή και προειδοποίηση σε περίπτωση ρίψης φωτοβολίδας (είτε με πιστόλι, είτε χωρίς) προβλέπει ο πειθαρχικός κώδικας έπειτα από τις τροποποιήσεις που έγιναν προ μηνών και στη δεύτερη φορά που θα υπάρξει νέα ρίψη φωτοβολίδας, τότε θα διακοπεί ο αγώνας.

Γιατί δεν διέκοψε το ΠΑΟΚ - ΑΕΚ ο Σιδηρόπουλος
Γιατί δεν διέκοψε το ΠΑΟΚ - ΑΕΚ ο Σιδηρόπουλος
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στο περσινό πρωτάθλημα πάντως, σε περίπτωση ρίψη φωτοβολίδας ευθείας βολής ο διαιτητής έπρεπε να διακόψει αυτόματα το παιχνίδι.

Με τον νέο κανονισμό και συγκεκριμένα σύμφωνα με το άρθρο 15, παράγραφος 3β, γ. του πειθαρχικού κώδικα, πρέπει να διακόπτει προσωρινά το παιχνίδι, να γίνεται προειδοποίηση από τα μεγάφωνα και σε περίπτωση επανάληψης, τότε ο διαιτητής είναι υποχρεωμένος να στείλει τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Η δε υπαίτια ομάδα τιμωρείται με πρόστιμο από 25.000-60.000 ευρώ και με μία αγωνιστική. Τώρα, ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει με πρόστιμο από 10.000-30.000 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Με Μάτος στο 94' ο ΠΑΟΚ, 1-0 την ΑΕΚ

Photo credits: Action Images

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ