STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Φόβος για πρωτάθλημα... κεκλεισμένων των θυρών!

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΠΑΟΚ (SUPERLEAGUE - 6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ) / ΑΔΕΙΟ ΟΑΚΑ
(ICON PRESS / ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΠΑΟΚ (SUPERLEAGUE - 6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ) / ΑΔΕΙΟ ΟΑΚΑ (ICON PRESS / ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ) ICON

Στη διοργανώτρια αρχή είχαν ενημερώσει εγκαίρως για το νέο πειθαρχικό κώδικα, βλέποντας το κακό να έρχεται. Ο φόβος ότι με τους νέους κανονισμούς θα γίνει ένα πρωτάθλημα... κεκλεισμένων των θυρών.

Η ΑΕΚ ήταν η πρώτη ομάδα που πλήρωσε ακριβά τις διατάξεις του νέου πειθαρχικού κώδικα της ΕΠΟ. Η Ένωση τιμωρήθηκε με δυο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών για απλό άναμμα καπνογόνων στις εξέδρες. Είχε ήδη δυο παρατηρήσεις και στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ήρθε η τιμωρία, η οποία ομολογουμένως είναι βαριά. Προβλεπόμενη βέβαια από τον πειθαρχικό κώδικα της ΕΠΟ, αλλά δεν παύει να είναι αυστηρή και βαριά.

Θυμίζουμε πως οι "κιτρινόμαυροι" τιμωρήθηκαν από το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο της Super League Σουρωτή με δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, αλλά και πρόστιμο 32.000 ευρώ. Έτσι, θα αγωνιστεί χωρίς οπαδούς στα παιχνίδια με τον Ατρόμητο (23/10), αλλά και με τον ΠΑΟΚ (5/11), αν και έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση, κάτι που θα πράξει.

Να αναφέρουμε ότι η συγκεκριμένη τιμωρία αφορά την εκτεταμένη χρήση καπνογόνων κατά τη διάρκεια του ντέρμπι και είναι σε πλήρη συνάρτηση με τον νέο πειθαρχικό κώδικα της ΕΠΟ. Υπενθυμίζουμε, ότι πλέον ποινές για παιχνίδια μπροστά σε άδειες εξέδρες δεν προβλέπονται μόνο για επεισόδια εντός των γηπέδων η φωτοβολίδες ευθείας βολής αλλά και για απλό άναμμα πυρσών, φωτοβολίδων, κροτίδων και βεγγαλικών στην περίπτωση που κάτι τέτοιο συμβεί τρεις φορές. Κάτι που αναφέρεται στο άρθρο 15, παράγραφος 2.

Θα σκεφτεί εύλογα κάποιος "και τι έκανε η Super League γι' αυτό το θέμα; Γιατί δεν αντέδρασε από τη μεριά της;". Η αλήθεια είναι πως η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος δεν άφησε το θέμα στην τύχη του, φοβούμενη ότι πάμε σε ένα πρωτάθλημα που θα γίνεται... κεκλεισμένων των θυρών. Μπορεί οι νέοι κανονισμοί να έχουν τις... ευλογίες της FIFA και της UEFA, παρ' όλα αυτά η Λίγκα ζήτησε από την Ομοσπονδία να προβεί σε μια σειρά από αλλαγές και τροποποιήσεις, τις οποίες θεωρεί παράλογες και λανθασμένες.

Η Super League από τον Αύγουστο έκανε κινήσεις, διότι... έβλεπε το κακό να έρχεται και ήθελε να το προλάβει. Κινήθηκε έγκαιρα και θεσμικά, ώστε να κάνει από τη μεριά της αυτό που μπορούσε, ασχέτως αν το αποτέλεσμα δεν ήταν το επιθυμητό. Από τις αρχές Αυγούστου είχε ζητήσει συνάντηση με την ΠΔΕ και την διοίκηση του Ιωάννη Δρόσου, αλλά αυτή η συνάντηση δεν έγινε ποτέ.

Μετέπειτα, προς τα τέλη Αυγούστου ζητήθηκε από τη νέα διοίκηση της ΕΠΟ του Βαγγέλη Γραμμένου να γίνει μια συνάντηση, όπερ και εγένετο. Εκεί συζητήθηκαν επί της ουσίας κάποια πράγματα, αναλύθηκαν οι θέσεις της Λίγκας για όσα θα ήθελε να αλλάξουν στον πειθαρχικό κώδικα, ενώ στις 7 Σεπτεμβρίου εστάλη επιστολή της Λίγκας στην ΕΠΟ για τις προβλέψεις του νέου κώδικα που θεωρεί λανθασμένες.

Στη Λίγκα αναφέρουν ότι εγκαίρως είχε ενημερώσει για το τι θα ερχόταν και πως υπήρχε κίνδυνος όχι μόνο για τις μεγάλες ομάδες (Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ), αλλά και για μικρότερες όπως για παράδειγμα η Ξάνθη και ο Λεβαδειακός. Από την ΕΠΟ δεν υπήρξε κάποια κίνηση, όμως υπάρχει φόβος ότι έτσι όπως πάει το πράγμα, θα γίνονται οι αγώνες σε άδειες εξέδρες. Η Λίγκα δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο από τη μεριά της και περιμένει πλέον κινήσεις είτε από την Ομοσπονδία είτε από FIFA και UEFA.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ