STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Φοβερό ματς στο Καυτανζόγλειο, 3-3 ο Ηρακλής με τον ΠΑΟΚ

Φοβερό ματς στο Καυτανζόγλειο, 3-3 ο Ηρακλής με τον ΠΑΟΚ
INTIME SPORTS

Απίστευτη εξέλιξη είχε το ντέρμπι του Καυτανζογλείου με τον Ηρακλή να διατηρεί το αήττητο 18 χρόνων μετά από ένα μοναδικό φινάλε. Στο 90΄ ο Περνίς έπιασε πέναλτι του Μπερμπάτοφ για το 4-2 και δύο λεπτά μετά ο Μπαρτολίνι έκανε το 3-3.

Ντέρμπι που θα μείνει στην ιστορία έγινε ανάμεσα στον Ηρακλή και τον ΠΑΟΚ, με τον "Δικέφαλο" να μην μπορεί ούτε αυτή τη φορά να σπάσει την «κατάρα» του Καυτανζογλείου!

Θυμηθείτε το Live του αγώνα από το Sport24.gr

Παρότι ανέτρεψε δύο φορές το εις βάρος του σκορ και έφθασε μία ανάσα από το τρίποντο, κατάφερε να φέρει το ματς στην ισοπαλία 3-3. Και λέμε "κατάφερε", γιατί στο 90' Περνίς έπιασε πέναλτι του Μπερμπάτοφ που κέρδισε ο Κάτσε από τον Μπαρτολίνι και δύο λεπτά αργότερα ο Αργεντινός σημείωσε γκολ σε μία φάση που χωρά πολλή συζήτηση, καθώς ο Όλσεν παρεμποδίζεται από δύο παίκτες του Γηραιού και δεν σηκώνεται από το έδαφος (χωρίς βέβαια αυτό να αφαιρεί το λάθος στην δική του ενέργεια).

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Καυτανζόγλειο

Διαιτητής: Κουκουλάκης (Ηρακλείου)

Βοηθοί: Φραγκιαδάκης (Δωδεκανήσου) Φαντόπουλος (Πειραιά)

4ος: Δελφάκης (Αρκαδίας)

Ηρακλής: Περνίς, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς (Ρομάνο 82'), Στάμου, Μπαρτολίνι, Μακρής, Ιντζόγλου (Περόνε 82'), Κυριακίδης, Βέλλιος, Μπουλούτ (Πουρτουλίδης 63'), Πασάς

ΠΑΟΚ: Όλσεν, Τζαβέλλας, Βίτορ, Κόστα (Αθανασιάδης 62'), Σάμπο, Τζιόλης, Πέλκας (Κάτσε 73'), Λέοβατς, Ροντρίγκες, Μακ (Γκολάσα 84'), Μπερμπάτοφ

Γκολ: Μακρής 14', Βέλλιος 43', Μπαρτολίνι 92' / Πέλκας 35', Μπερμπάτοφ 65', Τζαβέλλας 77'

Κάρτες: Βέλλιος 16', Ιντζόγλου 55', Μπαρτολίνι 90' /Λέοβατς 84', Τζιόλης 84', Τζαβέλλας 92'

Αποβολές: -

Φοβερό ματς στο Καυτανζόγλειο, 3-3 ο Ηρακλής με τον ΠΑΟΚ
INTIME SPORTS

Ο αγώνας

Το πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης ήταν αναγνωριστικό με τον ΠΑΟΚ να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να προσπαθεί να επιβάλλει τον ρυθμό του. Ροντρίγκες και Σάμπο δοκίμασαν μακρινά σουτ στο 5΄ δίχως να απειλήσουν, με το πρώτο του Αφρικανού να κοντράρει και το δεύτερο του Σλοβάκου να φεύγει ψηλά πάνω από τα δοκάρια. Ο Πέλκας επιχείρησε σουτ λίγο έξω από την περιοχή στο 12΄ με τη μπάλα να περνάει άουτ δίχως να ανησυχεί τον Περνίς.

Γκολ στην πρώτη ευκαιρία ο Ηρακλής

Στο 14΄ ο Ηρακλής άνοιξε το σκορ στην πρώτη του απειλητική επίσκεψη στα καρέ του ΠΑΟΚ. Ο Μακρής με προβολή μέσα από τη μικρή περιοχή ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Όλσεν για το 1-0 των "κυανόλευκων". Κακή αμυντική αντίδραση των παικτών του Ιγκόρ Τούντορ, αφήνοντας αμαρκάριστο τον σκόρερ.

Με τον ενθουσιασμό που του έδωσε το γρήγορο γκολ ουσιαστικά στην πρώτου καλή στιγμή στο ματς, ο Ηρακλής πατούσε καλύτερα στο γήπεδο στη συνέχεια, ενώ ο ΠΑΟΚ έχασε το ρυθμό που είχε αρχίσει να βρίσκει και να ελέγχει το παιχνίδι πριν δεχτεί το γκολ. Ο ΠΑΟΚ όσο κυλούσαν τα λεπτά προσπαθούσε να ισορροπήσει το παιχνίδι και να ελέγξει και πάλι τον ρυθμό, έχοντας την κατοχή της μπάλας. Στο 29΄ ο Ροντρίγκες έπιασε ένα σουτ από καλή θέση στα δεξιά όμως δεν έγινε επικίνδυνος.

Ισοφάρισε ο ΠΑΟΚ

Στο 35΄ ο ΠΑΟΚ πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης με κεφαλιά του Δημήτρη Πέλκα. Ο Μακ βρήκε τον Λέοβατς μέσα στην περιοχή από την αριστερή πλευρά, με εξαιρετικό κοντρόλ και ιδανική κάθετη πάσα και ο Πέλκας δεν δυσκολεύτηκε να στείλει τη μπάλα στα δύχτια με καρφωτή κεφαλιά από την «καρδιά» της «κυανόλευκης» άμυνας, όντας αμαρκάριστος.

Στο 38΄ οι «ασπρόμαυροι» είχαν μία πολύ καλή στιγμή για να πετύχουν την ανατροπή. Ο Πέλκας επιχείρησε ωραίο σουτ, ο Περνίς απέκρουσε δύσκολα και στην επαναφορά ο Μακ σούταρε πάνω από τα δοκάρια, από πλεονεκτική θέση.

Στο 41΄ ο Ηρακλής είχε καλή ευκαιρία για να προηγηθεί, όταν η προβολή του Κυριακίδη μετά από σέντρα του Σαραμαντά πέρασε αρκετά άουτ, ενώ ο Όλσεν είχε κάνει ασταθή έξοδο.

Προβάδισμα πριν το ημίχρονο ο Ηρακλής

Στο 43΄ ο Ηρακλής έκανε το 2-1 πηγαίνοντας στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου με τον ιδανικότερο τρόπο, παίρνοντας εκ νέου το προβάδισμα στο σκορ. Ο Σάμπο έκανε αδύναμο γύρισμα προς τον Ρικάρντο Κόστα, ο Βέλλιος με τρομερή αντίληψη εκμεταλλεύτηκε το λάθος, «τσίμπησε» πανέξυπνα τη μπάλα και απέφυγε τον Πορτογάλο, για να πλασάρει άψογα τον Όλσεν στο τετ α τετ και να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Φοβερό ματς στο Καυτανζόγλειο, 3-3 ο Ηρακλής με τον ΠΑΟΚ
INTIME SPORTS

Καλές φάσεις στο ξεκίνημα του β΄ μέρους

Στο πρώτο πεντάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου οι δύο ομάδες είχαν από μία καλή στιγμή. Αρχικά στο 48΄ ο Κυριακίδης έπιασε ωραίο σουτ που κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Στο 49΄ οι παίκτες του Δικεφάλου γύρισαν καλά τη μπάλα με τελικό αποδέκτη τον Τζιόλη που σούταρε λίγο δίπλα από το δοκάρι, από καλή θέση λίγο έξω από την περιοχή. Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να ελέγξει το ρυθμό με τον Ηρακλή να του δίνει μέτρα. Ωστόσο ο Δικέφαλος επί ένα δεκάλεπτο δεν έβρισκε τρόπους για να γίνει απειλητικός. Στο 61΄ ο Σάμπο επιχείρησε ένα σουτ που κατέληξε εύκολα στην αγκαλιά του Περνίς.

.Στο 62΄ ο Τούντορ έβγαλε τον Ρικάρντο Κόστα και πέρασε στο ματς τον Αθανασιάδη, γυρνώντας στο κέντρο της άμυνας τον Τζιόλη μαζί με τον Τζαβέλλα και φέρνοντας τον Βίτορ σε θέση δεξιού μπακ και τον Λέοβατς στο αριστερό άκρο της άμυνας, παίζοντας ουσιαστικά 4-4-2. Ο Παπαδόπουλος έβαλε τον Πουρτουλίδη στη θέση του Μπουλούτ για να κρατήσει τη μπάλα στη μεσαία γραμμή.

Μπερμπάτοφ και 2-2

Στο 65΄ ο Μπερμπάτοφ σκόραρε με κοντινή προβολή μετά από στραβοκλωτσιά του Κλάους και έφερε εκ νέου το ματς στα ίσα.

Ανατροπή με γκολάρα Τζαβέλλα

Στο 77΄ο Τζαβέλλας έδωσε προβάδισμα στον ΠΑΟΚ για πρώτη φορά στο ματς, ανατρέποντας το σκορ. Το γκολ πέτυχε ο Τζαβέλλας με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Περνίς που έπεσε αλλά δεν κατάφερε να αποκρούσει. Στο 80΄ ο Ροντρίγκες βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή μετά από ωραία κάθετη πάσα του Κάτσε όμως το πλασέ του απέκρουσε ο Περνίς.

Έχασε πέναλτι ο Μπερμπάτοφ και γκολ ο Ηρακλής

Στο 90΄ ο Μπαρτολίνι ανέτρεψε τον Κάτσε μέσα στην περιοχή και ο Κουκουλάκης υπέδειξε σωστά το πέναλτι. Ο Μπερμπάτοφ ανέλαβε την εκτέλεση και ο Περνίς απέκρουσε κρατώντας το 2-3. Απόκρουση που αποδείχθηκε σωτήρια για τον Ηρακλή, καθώς δύο λεπτά αργότερα, από φάουλ που έγινε κάτω από τη μεσαία γραμμή και στραβοκλοτσιά του Τζαβέλλα, ο Μπαρτολίνι με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Όλσεν που παρεμποδιζόταν από δύο παίκτες του Ηρακλή (αν και ο ίδιος δεν προσπάθησε να κάνει και την καλύτερη έξοδο) και ο Κουκουλάκης δεν σφύριξε φάουλ.

Η φάση του αγώνα

Επειδή όλοι θα μιλήσουν για το χαμένο πέναλτι του Μπερμπάτοφ, ας μην ξεχνάμε και την φάση που ο Ροντρίγκες δεν δίνει πάσα στον Αθανασιάδη για να κάνει το 4-2. Αλλά, ο καθένας σίγουρα θα θυμάται μία φάση που του έκανε εντύπωση.

Πολυτιμότερος

Έτσι, όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα τον τίτλο του κορυφαίου παίρνει ο Ντούσαν Περνίς που "ψάρεψε" τον Μπερμπάτοφ στη φάση του πέναλτι και έδωσε την ευκαιρία στον Μπαρτολίνι να κάνει το 3-3.

Διαιτητής

Έβαλε τη διαιτησία σε πρώτο πλάνο με το μη καταλογισμό φαουλ στην τελευταία φάση του αγώνα ο Κουκουλάκης. Επίσης, δεν ήταν καλός κυρίως στον πειθαρχικό έλεγχο, "χάρισε" σκληρά μαρκαρίσματα κυρίως παικτών του Ηρακλή και επίσης ήταν κακός στην εφαρμογή του πλεονεκτήματος και την ταχύτητα με την οποία σφύριζε.

Φοβερό ματς στο Καυτανζόγλειο, 3-3 ο Ηρακλής με τον ΠΑΟΚ
INTIME SPORTS

Μας άρεσε

Tο γεγονός ότι και οι δύο ομάδες έπαιξαν με επιθετικό πνεύμα (ο ΠΑΟΚ βέβαια με πολύ καλύτερη κυκλοφορία μπάλας) και πρόσφεραν ένα ενδιαφέρον παιχνίδι μέχρι το φινάλε.

Δεν μας άρεσε

Η ανασταλτική λειτουργία του ΠΑΟΚ. Έχει πολλά προβλήματα τόσο στον αέρα, όσο και σε επίπεδο συγκέντρωσης και προσωπικών λαθών.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ