STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Φαραώ ο Ουάρντα στο Αγρίνιο, 2-0 ο Παναιτωλικός τον Ηρακλή

Φαραώ ο Ουάρντα στο Αγρίνιο, 2-0 ο Παναιτωλικός τον Ηρακλή
INTIME SPORTS

Με κορυφαίο τον Ουάρντα, ο Παναιτωλικός κατέβαλλε την αντίσταση του Ηρακλή στο Αγρίνιο. Κερδισμένη αποβολή (37'), γκολ (40') και ασίστ (48') του Αιγύπτιου στον Μαρκόβσκι για το τελικό 2-0.

Ο Παναιτωλικός υποδέχθηκε τον Ηρακλή στο Αγρίνιο στην αυλαία του πρώτου γύρου της Super League και κατάφερε να πάρει ένα σημαντικό τρίποντο στην προσπάθεια του να παραμείνει στην κατηγορία.

Οι γηπεδούχοι επιβλήθηκαν με 2-0 των αντιπάλων τους, έχοντας ως κορυφαίο παίκτη τους (αλλά και του γηπέδου) τον Ουάρντα. Ο Αιγύπτιος΄εξελίχθηκε σε απόλυτο πρωταγωνιστή του αγώνα και οδήγησε τον Παναιτωλικό στη νίκη.

Το ματς ουσιαστικά κρίθηκε στο 37', όταν ο Ζιαμπάρης υπέπεσε σε πέναλτι και ταυτόχρονα αποβλήθηκε. Ο Ουάρντα ευστόχησε από τα 11 βήματα, ενώ στο ξεκίνημα της επανάληψης σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Μαρκόβσκι για το τελικό 2-0.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Παναιτωλικού

Διαιτητής: Γεώργιος Κύζας (ΕΠΣ Δράμας)

Βοηθοί: Ιωάννης Σίπκας (ΕΠΣ Πέλλας), Δημήτριος Ζησιμόπουλος (ΕΠΣ Πειραιά)

Παναιτωλικός (Ματζουράκης): Κυριακίδης, Κέβιν, Κούσας, Μάρκος Πάουλο, Παπάζογλου (82' Κουτρομάνος), Μύγας, Ρουσκουγιέδα (82' Καμαρά), Μάκος, Βιγιαφάνιες, Ουάρντα (90+1' Κωνσταντινόπουλος), Μαρκόβσκι.

Ηρακλής (Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Καρασαλίδης (43' Στάμου), Καρλίτος, Μπαρτολίνι, Πασάς (59' Πουρτουλίδης), Κυριακίδης, Ζιαμπάρης, Ιντζόγλου, Περόνε (79' Λουκίνας), Μπουλούτ, Βέλλιος.

Γκολ: 40' πεν. Ουάρντα, 48' Μαρκόβσκι / -

Κάρτες: 51' Κέβιν, 76' Παπάζογλου, 78' Ρουσκουγιέδα, 90' Μύγας / 15' Περόνε, 37' Ζιαμπάρης (κόκκινη), 90+3' Βέλλιος

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Ουάρντα για... φίλημα

Άμεση ανάγκη για βαθμούς είχε ο Παναιτωλικός μπαίνοντας στο ματς κόντρα στον Ηρακλή, κυρίως για να βελτιώσει τη βαθμολογική του θέση αλλά και για να δικαιώσει κατά κάποιο τρόπο το σαφώς καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο που δείχνει εσχάτως σε σχέση με το κάκιστο ξεκίνημα του στη φετινή διοργάνωση.

Οι γηπεδούχοι ευθύς εξ αρχής ήθελαν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους και να ψάξουν το γκολ, δίχως πάντως να είναι διατεθειμένοι να ρισκάρουν πολύ από τα πρώτα λεπτά. Ο Ηρακλής από την πλευρά του ήταν αποτελεσματικός στο ανασταλτικό κομμάτι αλλά δυσκολευόταν στην δημιουργία, καθώς ήταν προβληματική η ανάπτυξη του.

Πρώτη καλή στιγμή στο ματς αυτή του 28ου λεπτού, με τον Βιγιαφάνιες να δοκιμάζει το πόδι του και τον Χουάντερσον με εξαιρετική επέμβαση να διώχνει την μπάλα. Ο Παναιτωλικός σταδιακά αύξανε την πίεση του, με τους φιλοξενούμενους να έχουν κακές επιλογές όταν είχαν προϋποθέσεις να απειλήσουν.

Στο 37' άλλαξαν οι ισορροπίες στον αγωνιστικό χώρο, όταν ο Ζιαμπάρης έδιωξε με το χέρι την μπάλα πριν αυτή περάσει τη γραμμή μετά από κεφαλιά του Ουάρντα, με τον Κυζά ορθώς να καταλογίζει να στήνει την μπάλα στα 11 βήματα και να αποβάλλει τον στόπερ του Ηρακλή.

Αυτός που ανέλαβε να εκτελέσει την εσχάτη των ποινών ήταν ο Ουάρντα, που με ψύχραιμο σουτ νίκησε τον Χουάντερσον για το 1-0 των γηπεδούχων στο 40', σκορ με το οποίο έκλεισε το πρώτο μέρος.

"Κλείδωσε" το ματς με Μαρκόβσκι

Με την έναρξη της επανάληψης ο Παναιτωλικός έφτασε στο 2-0. Ο Ρουσκουγιέδα πέρασε για τον Ουάρντα και ο Αιγύπτιος με τη σειρά του έδωσε έτοιμο γκολ στον Μαρκόβσκι που δεν δυσκολεύτηκε να δώσει αέρα δύο τερμάτων στους γηπεδούχους στο 48'.

Από εκεί και πέρα ήταν φυσιολογικό για την ομάδα του Αγρινίου να επιβάλλει πλήρως τον ρυθμό της. Με μπροστάρη τον εξαιρετικό Ουάρντα, ο Παναιτωλικός έφτιαχνε και έχανε ευκαιρίες, με τον Χουάντερσον σε 2-3 περιπτώσεις να σώζει την εστία του με εντυπωσιακό τρόπο, όπως στις προσπάθειες των Μάρκος Πάουλο και Ουάρντα δις στο 56', το 64' και το 68' αντίστοιχα.

Ο Ηρακλής προσπάθησε αλλά δεν κατάφερε να ξαναμπεί στο ματς, ο Παναιτωλικός έψαξε αλλά δεν βρήκε τρίτο τέρμα στην αναμέτρηση και έτσι το τελευταίο σφύριγμα του Κύζα βρήκε τους γηπεδούχους να κατακτούν μια σημαντική βαθμολογικά και ψυχολογικά νίκη, στην προσπάθεια τους για τη σωτηρία.

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η φάση του αγώνα

Σίγουρα αυτή του 37ου λεπτού, καθώς εκεί άλλαξαν τα δεδομένα του παιχνιδιού υπέρ των γηπεδούχων, που εκμεταλλεύθηκαν με τον τον ιδανικότερο τρόπο το πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Ζιαμπάνης, που συνάμα κόστισε και την έξοδο του από το ματς. Ο Παναιτωλικός προηγήθηκε, διαχειρίστηκε σωστά τα υπόλοιπα λεπτά του αγώνα και έφτασε στο τρίποντο.

Ο διαιτητής

Σωστά άφησε να εξελιχθεί το παιχνίδι στο 19' (ο Παπάζογλου διώχνει την μπάλα προ του Βέλλιου), ορθώς καταλόγισε το πέναλτι υπέρ του Παναιτωλικού και απέβαλλε τον Ζιαμπάρη. Σωστά δεν έδειξε το σημείο του πέναλτι στις διαμαρτυρίες των παικτών του Ηρακλή, καθώς στο τσίμπημα του Περόνε η μπάλα βρίσκει μεν τον αγκώνα του Κούσα, ωστόσο είναι ουσιαστικά εξ επαφής, 100% χωρίς πρόθεση και με το χέρι σχεδόν κολλημένο στο σώμα.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο... Φαραώ Ουάρντα. Από δική του προσπάθεια ήρθε το πέναλτι και η αποβολή του Ζιαμπάρη, ο ίδιος εκτέλεσε εύστοχα την εσχάτη των ποινών, αυτός ήταν που έδωσε ασίστ "πάρε - βάλε" στον Μαρκόβσκι για το 2-0. Εξαιρετικές εμπνεύσεις από τον Αιγύπτιο, που συνδύασε το θέαμα με την ουσία και οδήγησε τον Παναιτωλικό σε μια σπουδαίας βαθμολογικής και ψυχολογικής σημασίας νίκη επί του Ηρακλή.

Μας άρεσε

Καταπληκτική εμφάνιση από τον Χουάντερσον. Ο Βραζιλιάνος γκολκίπερ "κατέβασε" ρολά σε κάμποσες περιπτώσεις, έμοιαζε ανίκητος και δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να σκοράρουν κι άλλα τέρματα παρά τις κλασικές ευκαιρίες που δημιούργησαν.

Δεν μας άρεσε

Η επιλογή του Ζιαμπάρη να σταματήσει την μπάλα με το χέρι, να αποβληθεί και εντέλει να μην γλιτώσει και η ομάδα του το γκολ. Αν ο στόπερ του Ηρακλή άφηνε την μπάλα καταλήξει στα δίχτυα του Χουάντερσον από την κεφαλιά του Ουάρντα θα έμενε στο ματς και οι φιλοξενούμενοι θα είχαν περίπου 55 λεπτά στη διάθεση τους να ψάξουν την ισοφάριση με 11 παίκτες στο γήπεδο.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ