STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Έβγαλε αντίδραση ο Παναθηναϊκός, 2-0 τον ΠΑΣ σε τρία λεπτά

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ / ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ / ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε του ΠΑΣ Γιάννινα με 2-0 με δυο γκολ σε τρία λεπτά 11', 13' και πανηγύρισε μαζί με περισσότερους από 12.000 κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο για να στηρίξει την ομάδα φωνάζοντας "εμείς θα σε κρατήσουμε Παναθηναϊκέ".

Ο Παναθηναϊκός είναι εδώ και ο κόσμος του θα τον κρατήσει στα δύσκολα όπως φώναζαν περισσότεροι από 12.000 φίλοι του τριφυλλιού στη νίκη των πράσινων με 2-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα στην Λεωφόρο.

Ο Παναθηναϊκός έβγαλε στον αγωνιστικό χώρο αντίδραση, κέρδισε τον ΠΑΣ με δυο γκολ σε τρία λεπτά και άκουσε τον κόσμο του να φωνάζει ρυθμικά μετά το τέλος της αναμέτρησης "εμείς θα σε κρατήσουμε Παναθηναϊκέ" τόσο ο Μαρίνος Ουζουνίδης όσο και οι παίκτες των πράσινων γνώρισαν την αποθέωση.

Αγωνιστικά οι πράσινοι δεν έπαιξαν σπουδαίο ποδόσφαιρο αλλά είχαν την ουσία, πήραν τη νίκη και ένα σπουδαίο τρίποντο που θα τους ανεβάσει και ψυχολογικά ενόψει της συνέχειας και θα τους κάνει να ξεχάσουν για λίγο και τα όσα περνάει διοικητικά η ομάδα.

Βέβαια το τριφύλλι ήταν καλύτερο από τον ΠΑΣ που στο πρώτο μέρος κατέβηκε δείχνοντας να φοβάται περισσότερο τον Παναθηναϊκό και με τους καλύτερους επιθετικούς του, Κόντε και Σολτάνι, στον πάγκο.

ΤΑ ΠΛΑΝΑ ΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης παρέταξε τον Παναθηναϊκό με αλλαγές σε σχέση με το ματς με τον Παναιτωλικό, τόσο σε πρόσωπα, όσο και σε σχήμα. Ο Έλληνας τεχνικός κατέβασε το τριφύλλι με ένα 4-3-3 όπου έβαλε τον Βλαχοδήμο κάτω από τα γκολπόστ, στο δεξί άκρο έπαιξε ο Κουλιμπαλί που επέστρεψε έχοντας ξεπεράσει τους τραυματισμούς του και στο αριστερό άκρο αγωνίστηκε ο Χουλτ. Στο κέντρο της άμυνας έπαιξαν οι Μολέντο, Κολοβέτσιος.

Μπροστά τους ως εξάρι έπαιξε ο Σιλά με τον Χίλιεμαρκ να παίζει στα δεξιά του και τον Κουρμπέλη αριστερά του ενώ στην τριάδα της επίθεσης έπαιξε στα δεξιά ο Βιγιαφάνιες, αριστερά ο Άλτμαν και στη κορυφή ο Μολίνς.

Από την άλλη πλευρά ο Γιάννης Πετράκης δεν άλλαξε το αγαπημένο του 3-5-2 που σε φάση άμυνας βέβαια ήταν 5-3-2. Στα γκολπόστ ήταν ο Βελλίδης και στο δεξί άκρο ο Καρανίκας και αριστερά ο Μπουκουβάλας ενώ η τριάδα των στόπερ ήταν Μαυροπάνος, Μιχαήλ και Τζημόπουλος. Στα χαφ ήταν οι Γαρουφαλιάς, Κοζορώνης και Μανθάτης με τον Χαλκιαδάκη μπροστά τους και τον Γιάκο στην κορυφή της επίθεσης.

Έβγαλε αντίδραση ο Παναθηναϊκός, 2-0 τον ΠΑΣ σε τρία λεπτά


Έβγαλε αντίδραση ο Παναθηναϊκός, 2-0 τον ΠΑΣ σε τρία λεπτά

Καθάρισε το ματς σε τρία λεπτά

Γήπεδο: "Απόστολος Νικολαϊδης"

Διαιτητής: Εμμανουήλ Σκουλάς (Θεσσαλίας)

Βοηθοί: Δ. Γκάγκας (Λάρισας), Α. Χουσκόγλου (Θράκης)

4ος: Σπυρίδων Σελίμος (Λακωνίας)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρινός Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιος, Μολέντο, Χουλτ, Σιλά, Κουρμπέλης, Χίλιεμαρκ (78' Δώνης), Άλτμαν (60' Λουντ), Βιγιαφάνιες (69' Μουνιέ), Μολίνς.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Καρανίκας (65' Ναδάλες), Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Μαυροπάνος, Μπουκουβάλας, Γαρουφαλιάς, Κοζορώνης (56' Κόντε), Μανθάτης (59' Σολτάνι), Χαλκιαδάκης, Γιάκος.

Γκολ: 11' Μιχαήλ (αυτογκόλ), 13' Μολίνς

Κίτρινες: 53' Κουρμπέλης, 72' Σιλά, 83' Μολίνς/12' Μαυροπάνος, 40' Γαρουφαλιάς, 90' Σολτάνι

Κόκκινες:

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Ο Παναθηναϊκός με τη στήριξη του κόσμου από το πρώτο λεπτό ήθελε να μπει δυνατά στο ματς να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων και προσπάθησε να βάλει ένα γκολ που θα έδινε άλλο αέρα στους πράσινους και θα τους ανέβαζε τη ψυχολογία μετά από τα όσα έχουν προηγηθεί το τελευταίο διάστημα.

Το γκολ αυτό ήρθε μάλιστα στο 11' όταν σε σέντρα από τα αριστερά η μπάλα βρήκε στον Τζημόπουλο και έφτασε στον Χίλιεμαρκ που πήρε την κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε στη μέση του Μιχαήλ, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Βελλίδη.

Η επίτευξη του τέρματος έδωσε αέρα στους πράσινους που θέλησαν να εκμεταλλευτούν το μομέντουμ που ήταν υπέρ τους και πίεσαν την εστία του ΠΑΣ. Στο 13' ο Βιγιαφάνιες μετά από ωραία πάσα βγήκε σε καλή θέση και ανατράπηκε από τον Μαυροπάνο. Ο Μολίνς ανέλαβε την εκτέλεση του με τον Σουηδό με ένα πολύ ωραίο σουτ να περνάει τη μπάλα πάνω από το τείχος και να την στέλνει στα δίχτυα του Βελλίδη που δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα.

ΔΥΟ ΚΑΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΜΕ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗ

Ο Παναθηναϊκός είχε από νωρίς αυτό που ήθελε και φυσικά είχε κάμψει από νωρίς τα όποια αμυντικά πλάνα του Γιάννη Πετράκη. Οι πράσινοι συνέχισαν να διατηρούν την υπεροχή του ματς και με καλή κυκλοφορία μπάλας να κρατούν τη μπάλα στην κατοχή τους και να μην δίνουν επιθέσεις στον ΠΑΣ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρώτη καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 24' όταν ο Χαλκιαδάκης έξω από τη περιοχή έγινε αποδέκτης της μπάλας, έπιασε το σουτ και ο Βλαχοδήμος έδιωξε με τις γροθιές του. Οι παίκτες του Πετράκη προσπάθησαν να γίνουν απειλητικοί με σουτ τα οποία ήταν αρκετά άστοχα.

Η επόμενη καλή στιγμή του πρώτου μέρους ήταν στο 44' όταν ο Χαλκιαδάκης και πάλι βρέθηκε εκτός περιοχής, έκανε και το σουτ αλλά ο Μολέντο έβαλε το τάκλιν και έδιωξε προ του Βλαχοδήμου που έδειξε να ελέγχει τη φάση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ Ο ΠΑΣ

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές και για τις δυο ομάδες με την εικόνα του αγώνα να μην διαφέρει από το πρώτο 45λεπτο. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει την υπεροχή στο ματς με τον ΠΑΣ να μην αλλάζει τη διάταξη του. Η πρώτη κίνηση έγινε από πλευράς Πετράκη στο 56' με τον Κόντε να μπαίνει αντί του Κοζορώνη σε μια προσπάθεια των φιλοξενούμενων να γίνουν περισσότεροι επιθετικοί και να απειλήσουν με μεγαλύτερες αξιώσεις.

Ο Παναθηναϊκός βέβαια ήταν αυτός που απείλησε πρώτος όταν στο 56' ο Βιγιαφάνιες με ωραίο κοντρόλ μέσα στην περιοχή έστρωσε με το στήθος στον Μολέντο ο οποίος από το ύψος του πέναλτι έκανε το γυριστό σουτ με τη μπάλα να φεύγει αρκετά πάνω από την εστία του Βελλίδη.

Στο 59' ο Πετράκης έκανε και δεύτερη κίνηση με τον Σολτάνι αντί του Μανθάτη. Ο επιθετικός του ΠΑΣ μάλιστα δυο λεπτά αργότερα έβγαινε τετ σ τετ με τον Βλαχοδήμο αλλά ανακόπηκε λανθασμένα από τον πρώτο επόπτη που υπέδειξε τον Αλγερινό επιθετικό σε θέση οφσάιντ.

ΤΡΟΜΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΙΛΙΕΜΑΡΚ

Στο επόμενο λεπτό ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να κάνει το 3-0 όταν μετά από ωραία συνεργασία των Χουλτ και Λουντ ο Φινλανδός μπήκε στη περιοχή και γύρισε στον αμαρκάριστο Χίλιεμαρκ ο οποίος από το ύψος της περιοχής έπιασε ένα σουτ αρκετά άστοχο αν και είχε την ευχέρεια να κάνει ότι ήθελε.

Στο 67' ο Λουντ έδωσε στον Μολίνς με τον Σουηδό φορ να κάνει όμορφη ντρίπλα μέσα στην περιοχή και να σουτάρει με τον Βελλίδη να διώχνει σε κόρνερ με επέμβαση στην δεξιά του γωνία.

Ο Χίλιεμαρκ ανέλαβε την εκτέλεση του κόρνερ, η μπάλα έφτασε στον Κολοβέτσιο που πήρε την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Βελλίδη.

Η είσοδος των Κόντε, Σολτάνι και Ναδάλες από πλευράς ΠΑΣ έδωσε επιθετική πνοή στην ομάδα των Ιωαννίνων που προσπαθούσε να γίνει επιθετική αλλά δεν κατάφερε να φτιάξει καλές ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Βλαχοδήμου και όποιες φάσεις έγιναν κυρίως από στημένα και κεφαλιές απέκρουσε εύκολα ο Έλληνας γκολκίπερ.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το 1-0 για τον Παναθηναϊκό. Με το κλίμα να είναι αρκετά βαρύ πριν την έναρξη του αγώνα ο Παναθηναϊκός ήθελε ένα γκολ νωρίς που θα έλυνε τα πόδια των πράσινων. Αυτό ήρθε μόλις στο 11' και μετά από κόντρα και φυσικά έπαιξε ρόλο για την εξέλιξη της αναμέτρησης.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Εμμανουήλ Σκουλάς από τη Θεσσαλία. Πολύ καλή η διαιτησία του, απέφυγε το μεγάλο λάθος, έδωσε σωστά τις κάρτες με εξαίρεση ίσως στον Μολίνς ενώ για το οφσάιντ που έκοψε λανθασμένα τον Σολτάνι ευθύνεται ο βοηθός.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Σιλά. Πολύ καλό παιχνίδι από τον μέσο από το Μάλι που έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά την ομάδα.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η ενδεκάδα του ΠΑΣ. Με έντεκα Έλληνες στην ενδεκάδα παρατάχθηκε ο ΠΑΣ. Κάτι αξιοσημείωτο και το οποίο έγινε για πρώτη φορά από ομάδα στη φετινή Super League. Μόνο μπράβο στον Γιάννη Πετράκη και την ομάδα του.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Το μαρκάρισμα του Μολίνς στο 83'. Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού έχοντας χάσει τη μπάλα, ίσως και με φάουλ, θέλησε να κάνει ένα σκληρό μαρκάρισμα από πίσω και θα μπορούσε να αντικρίσει την κόκκινη κάρτα.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ