STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Έτοιμη για Grexit η FIFA

Έτοιμη για Grexit η FIFA

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία έχει φτάσει στα όριά της με το ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι στα "κάγκελα" μετά και το "όχι" τεσσάρων ομάδων στις προτάσεις Βασιλειάδη και περιμένει να δει σύμπνοια από τις ομάδες, προκειμένου να μην φτάσει στο Grexit.

Για μια ακόμη φορά το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για όλους τους λάθος λόγους. Έχει καταντήσει κλισέ η φράση "είμαστε στο χείλος του γκρεμού". Εντούτοις, αποτελεί μια θλιβερή πραγματικότητα, όταν δεν υπάρχει η μίνιμουμ συνεννόηση από τους παράγοντες των ομάδων για το πώς θα βγει το κάρο από τη λάσπη.

Η FIFA είναι στα "κάγκελα" με την Ελλάδα και η κατάσταση φαντάζει (και είναι) πιο οριακή από ποτέ. Η Παρασκευή (23/3) είναι πολύ κρίσιμη ημέρα και θα ξεκαθαρίσει σε μεγάλο βαθμό το τοπίο. Πάντως, πρέπει να ξεκαθαριστεί πως το Grexit δεν είναι απλά ένα ενδεχόμενο, αλλά μια πολύ σοβαρή πιθανότητα με βάση τα δεδομένα που ισχύουν αυτή την στιγμή.

Οι προτάσεις του υφυπουργού αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, οι οποίες έχουν την έγκριση της ΕΠΟ και των διεθνών συνομοσπονδιών, δεν έτυχαν αποδοχής απ' όλες τις ΠΑΕ. Συγκεκριμένα, από τις 16 ομάδες της μεγάλης κατηγορίας, οι 12 είπαν το "ναι" και οι 4 "όχι" (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΛ και Ξάνθη). Καταλαβαίνει κάποιος ότι με τέτοιο νούμερο είναι ουτοπικό να γίνει λόγος για επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Αύριο η FIFA περιμένει από τον υφυπουργό τις υπογραφές από τις ομάδες, ώστε να αποφασίσει το τι μέλλει γενέσθαι. Για να γλιτώσουμε την έξοδο από τους κόλπους της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, τον αποκλεισμό της Εθνικής Ελλάδας από... παντού, των ελληνικών ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και... πολλά ακόμη πρέπει να υπάρξει σύμπνοια. Η FIFA περιμένει να δει τις ομάδες να συμφωνούν στις προτάσεις που έγιναν, τουλάχιστον η συντριπτική πλειοψηφία, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και πάλι δεν θα υφίσταται κίνδυνος Grexit. Έχουν μαζευτεί πολλά για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Μένει να φανεί αν αύριο (23/3) θα υπάρξει αλλαγή στάσης από τις ομάδες που αυτή την στιγμή εκφράζουν διαφωνίες. Να μειωθεί τουλάχιστον ο αριθμός των διαφωνούντων και να φανεί πως υπάρχει διάθεση συνεννόησης. Αυτό περιμένουν οι ξένοι από εμάς, ώστε να δώσει το "πράσινο φως". Ας μην αποκλειστεί και μια "κίτρινη κάρτα", δηλαδή ποινή με αναστολή, το οποίο σημαίνει ότι στην πρώτη αφορμή η έξοδος θα είναι άμεση και οριστική, χωρίς αστερίσκους.

Η διαδικασία ενημέρωσης της FIFA έχει ως εξής: Η Super League θα στείλει στην ΕΠΟ τη λίστα με τις ομάδες και το τι έχουν αποφασίσει, η Ομοσπονδία θα ενημερώσει το υφυπουργείο και από εκεί θα φτάσει η λίστα στην Παγκόσμια Ομοσπονδία, η οποία θα πράξει τα δέοντα. Ας μην αποκλειστεί τίποτα μέχρι την τελευταία στιγμή από τις ομάδες. Αν υπάρξει σύγκλιση, τότε η ΕΠΟ θα κάνει εισήγηση για άμεση επανέναρξη του πρωταθλήματος. Μέχρι να γίνει όμως αυτό, υπάρχουν αρκετά βήματα που θα πρέπει να γίνουν.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ