STOIXIMAN SUPER LEAGUE

"Έσπασε" (και) την "κατάρα" της Τρίπολης η ΑΕΚ

SUPERLEAGUE / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Χάρη στην εύστοχη εκτέλεση -αμφισβητούμενου από τον Αστέρα- πέναλτι του Πέτρου Μάνταλου, η ΑΕΚ πέρασε από την έδρα του Αστέρα Τρίπολης, σε ένα γήπεδο που αγνοούσε τη χαρά της νίκης εδώ και μια επταετία!

Επτά ολόκληρα χρόνια είχε να κερδίσει η ΑΕΚ μέσα στην Τρίπολη τον Αστέρα. Πέρυσι είχε γνωρίσει μια ήττα, που λίγο έλειψε να τορπιλίσει ολόκληρη τη χρονιά. Όμως φέτος η ΑΕΚ "έσπασε" την "κατάρα". Πέρασε με νίκη 1-0 αλλά κυρίως με πειστική εμφάνιση. Καθ’ όλη την διάρκεια του ματς ήταν πολύ καλύτερη από τον Αστέρα. Είχε δυο δοκάρια και στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, κυριάρχησε.

Όσο για τους γηπεδούχους, ενδεικτικό για το κακό βράδυ που είχαν, ήταν πως κέρδισαν το πρώτο κόρνερ τους στο 78'. Ενώ έχασαν μόνο μια ευκαιρία για γκολ, με το δικό τους δοκάρι στο 88'.

Πάμε να δούμε τα τέσσερα κομβικά σημεία του παιχνιδιού:

1. ΤΟ ΠΡΕΣΙΝΓΚ ΕΔΩΣΕ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ

Στο αντίστοιχο περυσινό παιχνίδι του Αστέρα με την ΑΕΚ, ήταν η πίεση των γηπεδούχων χαμηλά στην άμυνα των φιλοξενούμενων, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, που διαμόρφωσε τις αγωνιστικές ισορροπίες. Φέτος και πάλι το στοιχείο του πρέσινγκ ήταν το κυρίαρχο στοιχείο του ματς της Τρίπολης. Αλλά από την αντίθετη πλευρά. Ο Ουζουνίδης είχε δώσει στους παίκτες του εντολή και φουλ πρέσινγκ χαμηλά στην άμυνα του Αστέρα. Κάτι που οι "κιτρινόμαυροι" και με τον Πόνσε, τον Μπακασέτα, τον Λιβάγια αλλά και είτε τον Σιμόες, είτε τον Γαλανόπουλο, το έκαναν από το πρώτο λεπτό. Και οι παίκτες του Αστέρα έδειχναν να μην έχουν απάντηση σ’ αυτό το πρέσινγκ. Οι γηπεδούχοι δυσκολευόντουσαν πολύ στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, έκαναν λάθη και οι παίκτες της ΑΕΚ έπαιρνε εύκολα την μπάλα για δεύτερες και τρίτες επιθέσεις.

Η Ένωση είχε και την κατοχή και το πάνω χέρι στο ματς. Έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 10’ με σουτ του Μπακασέτα να πηγαίνει στο δοκάρι. Και απείλησε και στο 29’, όταν ο Πόνσε έκανε κοντρόλ μέσα στην περιοχή, αλλά από κοντά και πλάγια, «εκτέλεσε» άουτ. Γενικώς όμως η ΑΕΚ σ’ ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο, είχε το πάνω χέρι στο ματς. Με καλή κυκλοφορία της μπάλας, κοντά τις γραμμές και σωστή αμυντική λειτουργία.

SUPERLEAGUE / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

2. ΤΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΚΑΙ (ΜΗ) ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ

Όπως κυλούσε το πρώτο ημίχρονο, η ΑΕΚ έδειχνε να είναι πιο κοντά στο γκολ απ’ ότι ο Αστέρας. Άλλωστε οι γηπεδούχοι, με εξαίρεση δυο σουτ που δεν απείλησαν καν τον Μπάρκα, δεν είχαν βρει τρόπους να δημιουργήσουν κινδύνους. Όμως η ΑΕΚ προηγήθηκε στο 33' με εύστοχο κτύπημα πέναλτι του Μάνταλο. Ο αρχηγός της Ένωσης ήταν αυτός που κέρδισε την εσχάτη των ποινών, όταν ο Κώτσιρας τον μάρκαρε με τα χέρια μέσα στην μεγάλη περιοχή. Πάντως ο Αστέρας ακόμα και όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ, δεν είχε ουσιαστική αντίδραση μέχρι και το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου. Προσπάθησε να πάρει μέτρα στο γήπεδο. Αλλά με εξαίρεση ένα φάουλ στα όρια της περιοχής, που η εκτέλεση του κόντραρε πάνω στον Οικονόμου, δεν υπήρχε άλλη φάση στην κοντά στην εστία του Μπάρκα.

3. ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΟΚΑΡΙ

Παρόλο που ο Αστέρας μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο κυνηγώντας στο σκορ και παρόλο που ο Παντελίδης προσπάθησε να κάνει την ομάδα του πιο επιθετική με την είσοδο του Βαλιέντε αντί του Πασαλίδη, η εικόνα δεν άλλαξε σε σχέση με το πρώτο μέρος. Τουλάχιστον όχι στα πρώτα 20 λεπτά. Η ΑΕΚ εξακολουθούσε να ανεβάζει σωστά τις γραμμές της, να έχει καλή κυκλοφορία της μπάλας και κυρίως το πάνω χέρι στο ματς. Άλλωστε οι φιλοξενούμενοι είχαν δυνάμεις ακόμα και να συνεχίσουν να πρεσάρουν και να κερδίζουν δεύτερες και τρίτες μπάλες, όπως έκαναν και στο πρώτο ημίχρονο.

Ενώ με τις εμπνεύσεις κυρίως του Μάνταλου και τις κινήσεις χωρίς μπάλα και στον χώρο του Πόνσε, η ΑΕΚ έβρισκε την ευκαιρία να δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Αστέρα. Σε μια εξ αυτών στο 64', η Ένωση κέρδισε κόρνερ. Το εκτέλεσε ο Μάνταλος, ο Λαμπρόπουλος έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα κτύπησε στο αριστερό δοκάρι του Παπαδόπουλου. Και η ΑΕΚ έχασε την ευκαιρία να πάρει «αέρα» δυο γκολ.

4. ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

Όμως το 66ο λεπτό, ήταν κομβικό για την εικόνα του ματς. Ο Ουζουνίδης απέσυρε από το παιχνίδι τον κουρασμένο και με κάρτα Πόνσε, για να βάλει τον Λόπες. Όμως υποχρεώθηκε και να αντικαταστήσει λόγω τραυματισμού και τον Μπακάκη. Ελλείψει άλλου καθαρόαιμου μπακ, ρόλο στο δεξί άκρο της άμυνας, πήρε ο στόπερ Τσόσιτς. Εκεί η ΑΕΚ έχασε και τον ρυθμό της και την καλή κυκλοφορία της. Την ίδια στιγμή ο Παντελίδης έπαιξε το τελευταίο του χαρτί. Έριξε στο γήπεδο τον Δουβίκα και έπαιξε με καθαρό 4-4-2, προσπάθησε να αλλάξει την εικόνα του παιχνιδιού. Χωρίς όμως επί της ουσίας να αλλάξει κάτι.

Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός πως οι φιλοξενούμενοι έχασαν τον ρυθμό τους και προσπάθησαν να πιέσουν. Ωστόσο έχασαν μια μόνο ευκαιρία για γκολ. Αλλά αυτή ήταν τεράστια. Το διαγώνιο σουτ του Μανιά στο 88', πήγε στο δεξί δοκάρι του Μπάρκα. Και αφού δεν ήρθε το γκολ για τον Αστέρα στην μοναδική καλή στιγμή του σ’ όλο το ματς, η ΑΕΚ κράτησε εύκολα μέχρι τέλους τη νίκη.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Διαιτητής: Ιωάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

Επόπτες: Χιστάκογλου (Χαλκιδικής), Νατσιόπουλος (Μακεδονίας)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Ορτέγκα (73' Δουβίκας), Πασαλίδης (46' Βαλιέντε), Τριανταφυλλόπουλος, Μουνάφο, Ιγκλέσιας, Τσιλιανίδης (66' Φερνάντες), Μανιάς, Καλτσάς, Κυριακόπουλος

ΑΕΚ(Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης (65' Τσόσιτς), Χουλτ, Γαλανόπουλος, Σιμόες, Λιβάγια, Πόνσε (65' Λόπες), Μάνταλος (83' Άλεφ), Μπακασέτας

Γκολ: 33' Μάνταλος

Κάρτες: 23' Πόνσε, 32' Κώτσιρας, 44' Μάνταλος, 59' Τριανταφυλλόπουλος, 85' Άλεφ, 89’ Οικονόμου

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ