STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Εργοτέλης - Ολυμπιακός 2-3

Εργοτέλης - Ολυμπιακός 2-3
INTIME SPORTS

Σε ένα εκπληκτικό σε εξέλιξη παιχνίδι στο Παγκρήτιο, ο Ολυμπιακός πήρε την νίκη κόντρα στον Εργοτέλη με ήρωα τον Μήτρογλου στο 90' που έγραψε το τελικό 3-2 υπέρ των Πειραιωτών. Εξαιρετική εμφάνιση από τους γηπεδούχους.

Το καλύτερο - ίσως - παιχνίδι του πρωταθλήματος διεξήχθη το βράδυ του Σαββάτου στο Παγκρήτιο, ανάμεσα σε Εργοτέλη και Ολυμπιακό, για την 7η αγωνιστική της Super League.

Τρομερός ρυθμός από το 1' έως το 90', πολλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, γκολ, χαμένες ευκαιρίες και αγωνία έως το τελευταίο σφύριγμα του Κουτσιαύτη.

Ο Εργοτέλης μπορεί να νιώθει απογοητευμένος από το τελικό αποτέλεσμα, καθώς πραγματοποίησε τρομερή εμφάνιση και αν οι παίκτες του ήταν πιο ψύχραιμοι στην τελική προσπάθεια θα μπορούσαν να φτάσουν σε μια μεγαλειώδη νίκη.

Ο Μήτρογλου όμως "χτύπησε" σε χρονικά σημεία που οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να αντιδράσουν και χάρισε μια πολύ σημαντική νίκη στον Ολυμπιακό. Έναν Ολυμπιακό που σε ένα ακόμη παιχνίδι έδειξε τρομερά αμυντικά κενά και το παιχνίδι με την Γιουβέντους για το Champions League να είναι μόλις την ερχόμενη Τετάρτη (22/10).

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Παγκρήτιο Στάδιο

Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης (ΕΠΣ Άρτας)

Βοηθοί: Χρήστος Μαγιάνης (ΕΠΣ Άρτας), Κυριάκος Μερκενίδης (ΕΠΣ Μακεδονίας)

Εργοτέλης (Δερμιτζάκης): Τσέρνι, Τζανακάκης, Μέγι (46' Σαϊνατί), Γιοβάνοβιτς, Πίτσος, Κοζορώνης, Χαντί (75' Μπογκντάνοφ), Γκέντσογλου, Γιουσούφ, Χαλκιαδάκης (82' Κούτρης), Παμλίδης.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Σαλίνο (72' Διαμαντάκος), Μποτία, Αυλωνίτης (63' Φορτούνης), Μαζουακού. Μιλιβόγεβιτς, Μανιάτης, Ντουρμάζ, Ντομίνγκες, Φουστέρ (57' Γκαζαριάν), Μήτρογλου.

Γκολ: 43' Γιουσούφ, 55' Χαντί / 45' και 90' Μήτρογλου, 68' πεν. Ντομίνγκες

Κάρτες: 11' Χαντί, 49' Γιοβάνοβιτς, 57' Χαλκιαδάκης / 17' Μποτία

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Ο Μήτρογλου πρωταγωνιστής στο θρίλερ του Παγκρήτιου

Τρομερό ρυθμό, γρήγορο ποδόσφαιρο και πάρα πολλές φάσεις εκατέρωθεν είχε το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης στο Παγκρήτιο. Οι φάσεις διαδέχονταν η μια την άλλη, με τον Εργοτέλη και τον Ολυμπιακό να έχουν το δικό τους μερίδιο στην "πίτα" των ευκαιριών.

Οι γηπεδούχοι άφησαν την μπάλα στους "ερυθρόλευκους" αλλά κάθε άλλο παρά διάθεση έδειχναν να αρκεστούν σε αμυντικό παιχνίδι. Οι αντεπιθέσεις του Εργοτέλη ήταν φαρμακερές αλλά οι παίκτες του συνήθως τα χαλούσαν στην τελική προσπάθεια.

Από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι έφτιαχναν καταστάσεις στην αντίπαλη εστία μέσα από οργανωμένες επιθέσεις. Ωστόσο και από τους παίκτες του Ολυμπιακού έλειπε η αποτελεσματικότητα που θα οδηγούσε στην επίτευξη κάποιου τέρματος.

Οι στιγμές που απείλησε ο Εργοτέλης ουκ ολίγες: Χαλκιαδάκης (7'), Χαντί (9', 37') και Γιουσούφ σε τρεις περιπτώσεις (19', 27', 36'), είχαν καλές προϋποθέσεις να σκοράρουν αλλά πότε δεν σημάδεψαν σωστά και πότε βρήκαν μπροστά τους τον Ρομπέρτο.

Φυσικά ο Ολυμπιακός δεν πήγε πίσω σε δημιουργία ευκαιριών, με κορυφαία αυτή του Μανιάτη στο 10', με το εκτός περιοχής σουτ του αρχηγού των Πειραιωτών να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι του Τσέρνι. Φουστέρ (16'), Ντομίνγκες (23'), Μαζουακού (25') και Μήτρογλου (27') είχαν κλασικές ευκαιρίες να σκοράρουν, όμως είτε αστόχησαν είτε είδαν τον αντίπαλο γκολκίπερ να αντιδρά σωστά.

Τα γκολ όμως ήρθαν στο τέλος του ημιχρόνου και ήταν από ένα για κάθε ομάδα. Ο Γιουσούφ στο 43' βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού και πλάσαρε εύστοχα τον Ρομπέρτο για το 1-0, αλλά με την εκπνοή του 45λεπτου ο Μήτρογλου με τακουνάκι εκμεταλλεύθηκε την μπούκα και το γύρισμα του Μαζουακού γράφοντας το 1-1.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Τσέρνι έβγαλε σε κόρνερ το απευθείας χτύπημα φάουλ του Μήτρογλου (50') και μια ακόμη ιδανική αντεπίθεση σήμανε το 2-1 για τον Εργοτέλη! Τελικός αποδέκτης της μπάλας ο Χαντί που με το αριστερό νίκησε τον Ρομπέρτο δίνοντας το προβάδισμα στο σκορ στους γηπεδούχους στο 55ο λεπτό.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν έψαχνε την ισοφάριση αλλά η άμυνα του εξακολουθούσε να τελεί υπό σύγχυση... Έτσι ο Παμλίδης βρέθηκε απέναντι στον Ρομπέρτο στο 65' αλλά η φιλόδοξη λόμπα του σταμάτησε στον Ισπανό γκολκίπερ. Τρία λεπτά αργότερα ο Γκαζαριάν κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Πίτσο και ο Ντομίνγκες με σίγουρο χτύπημα από τα 11 βήματα έφερε το ματς στο 2-2.

Οι Πειραιώτες πίεζαν για ένα τρίτο γκολ αλλά ο γηπεδούχοι έφτασαν κοντά σε αυτό, όταν στο 83' ο Παμλίδης βρέθηκε απέναντι στον Ρομπέρτο αλλά είδε τον Ισπανό γκολκίπερ να του λέει "όχι" ακόμη μια φορά!

Σε μια φάση διαρκείας στο 90ο λεπτό, ο Κώστας Μήτρογλου βρήκε για δεύτερη φορά τον δρόμο προς τα δίχτυα, πετυχαίνοντας το 3-2 υπέρ του Ολυμπιακού, αποτέλεσμα που έμεινε έως το τέλος της αναμέτρησης. Φανταστικό ματς στο Παγκρήτιο, πραγματικό ποδοσφαιρικό θρίλερ, που βρήκε νικητές τους Πειραιώτες και τους γηπεδούχους με την πίκρα μιας εξαιρετικής εμφάνισης που όμως δεν τους έδωσε τίποτα από βαθμολογικής άποψης.

Η φάση του αγώνα

Στο 13' ο Ντομίνγκες εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και ο Αυλωνίτης πήδηξε υπό πίεση για κεφαλιά. Έχασε την ισορροπία του στον άερα, δεν βρήκε την μπάλα και έπεσε κάτω. Ο Εργοτέλης έφυγε στην κόντρα ταχύτατα και με μια πάσα ο Παμλίδης βρέθηκε κοντά στην εστία του Ρομπέρτο. Υπό την επιτήρηση του Μανιάτη έφερε την μπάλα δεξιά, έτοιμος να εκτελέσει. Πριν προλάβει να σουτάρει ο... Αυλωνίτης (!) ήταν αυτός που τρομερό τάκλιν τον έκοψε. Εκπληκτική κούρσα του στόπερ των "ερυθρολεύκων" που βρέθηκε από την μια περιοχή στην άλλη και γλίτωσε την ομάδα του από μια πολύ δύσκολη κατάσταση.

Ο διαιτητής

Ο Κουτσιαύτης σε καμία περίπτωση δεν επηρέασε το τελικό αποτέλεσμα και αυτό είναι στα υπέρ του. Έχασε κάποιες φάσεις ένθεν κι ένθεν αλλά σε γενικές γραμμές είχε μια πολύ καλή διαιτησία. Από κοντά και οι βοηθοί του με εξαίρεση 1-2 λανθασμένες υποδείξεις.

Εργοτέλης - Ολυμπιακός 2-3
INTIME SPORTS

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Κώστας Μήτρογλου σκόραρε δύο φορές. Πρώτα στο 45' για το 1-1 και μετά στο 90' για το 2-3 και τη νίκη του Ολυμπιακού. Προφανώς είναι ο MVP του αγώνα, καθώς σκοράροντας σε δύο άκρως καθοριστικά χρονικά σημεία ήταν αυτός που έσπρωξε την ομάδα του στο τρίποντο.

Εργοτέλης - Ολυμπιακός 2-3
INTIME SPORTS

Μας άρεσε

Ο Εργοτέλης. Η ομάδα της Κρήτης ξεκίνησε άσχημα το πρωτάθλημα και πολύ γρήγορα προχώρησε σε αλλαγή προπονητή με τον Παύλο Δερμιτζάκη να παίρνει τα ηνία στην τεχνική ηγεσία. Η αγωνιστική βελτίωση του Εργοτέλη είναι εμφανής από παιχνίδι σε παιχνίδι και κόντρα στον Ολυμπιακό έκανε εξαιρετική εμφάνιση. Αν συνεχίσουν έτσι οι Κρητικοί δεν πρόκειται να κινδυνέψουν στην υπόθεση σωτηρία.

Εργοτέλης - Ολυμπιακός 2-3
INTIME SPORTS

Δεν μας άρεσε

Ο Μποτία για ένα ακόμη παιχνίδι έδειξε σημαντικές αδυναμίες. Ο Ισπανός στόπερ ουκ ολίγες φορές δημιούργησε μπελάδες στην ομάδα του, έχοντας κακές επιλογές/τοποθετήσεις/αποφάσεις. Τον έσωσαν οι συμπαίκτες του σε κάμποσες περιπτώσεις, αφού έμοιαζε να βρίσκεται σε... τρικυμία σε κάθε επίθεση του Εργοτέλη. Απορίας άξιον γιατί αντικαταστάθηκε ο Αυλωνίτης και όχι ο Μποτία κατά την είσοδο του Φορτούνη στο ματς.

Εργοτέλης - Ολυμπιακός 2-3
INTIME SPORTS
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ