STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Εργοτέλης - Ολυμπιακός 1-4

Εργοτέλης - Ολυμπιακός 1-4
INTIME SPORTS

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Βαλντές, που σημείωσε χατ-τρικ, ο Ολυμπιακός πέρασε από το Παγκρήτιο επικρατώντας με σκορ 1-4 του Εργοτέλη. Κάμπελ και Ιμπραΐμ τα άλλα τέρματα της συνάντησης.

Γκολ και θέαμα στο Παγκρήτιο μεταξύ Εργοτέλη και Ολυμπιακού, σε αναμέτρηση για την 30η αγωνιστική της Super League. Οι Πειραιώτες προέρχονταν από τον αποκλεισμό στο Champions League κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ωστόσο δεν είχαν πρόβλημα να επιβληθούν των γηπεδούχων.

Σε μεγάλα κέφια ο Νέλσον Βαλντές, που σημείωσε χατ-τρικ πριν συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο αγώνα και από νωρίς έκρινε τον νικητή της συνάντησης. Κάμπελ και Ιμπραΐμ πέτυχαν τα άλλα γκολ του παιχνιδιού, το τέλος του οποίου βρήκε τον Ολυμπιακό να επικρατεί με σκορ 1-4 του Εργοτέλη.

Παρακολουθήστε την Κυριακή 23 Μαρτίου στις 21:30 την εκπομπή Super BALL με ρεπορτάζ και στιγμιότυπα από όλα τα γήπεδα στο πλαίσιο της 30ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Παγκρήτιο

Καιρός: Ηλιοφάνεια κατά περιόδους

Διαιτητής: Χρήστος Μήτσιος (ΕΠΣ Ηπείρου)

Βοηθοί: Ηλίας Αλεξέας (ΕΠΣ Μεσσηνίας), Χασάν Κούλα (ΕΠΣ Ξάνθης)

Τέταρτος: Γεώργιος Λιαχούδης (ΕΠΣ Μακεδονίας)

Εργοτέλης (Μαρίνος Ουζουνίδης): Στοΐκοβιτς, Αζίζ, Αντελέγε, Μεχία (46' Σαρρής), Τζανακάκης, Καρντόσο (46' Κοζορώνης), Ιμπραΐμ, Χαντί, Μπουχαλάκης, Μπαντιμπανγκά, Μονακέλο (71' Διαμαντάκος).

Αναπληρωματικοί: Κούτρης, Ρέντζας, Αθανασίου, Διαμαντάκος, Σαρρής, Αναστασάκος, Κοζορώνης.

Ολυμπιακός (Μίτσελ Γκονθάλεθ): Μέγκιερι, Τόρες, Αβραάμ, Μαρκάνο (58' Παπάζογλου), Μπονγκ, Σάμαρης, Εντιγκά (46' Μασάντο), Κάμπελ, Πέρες, Στσέποβιτς, Βαλντές (72' Βέργος).

Αναπληρωματικοί: Ρομπέρτο, Φουστέρ, Χολέμπας, Μασάντο, Παπάζογλου, Πελέ, Βέργος.

Γκολ: 54' Ιμπραΐμ / 4', 9' και 14' Βαλντές, 32' (πεν. Κάμπελ)

Κίτρινες κάρτες: 69' Σαρρής / 66' Παπάζογλου

Θυμηθείτε εδώ το live της αναμέτρησης όπως το επιμελήθηκε ο Γιώργος Χριστοφόρου

Ανασκόπηση αγώνα

Παιχνίδι δίχως σκοπιμότητες αυτό στο Παγκρήτιο, γεγονός που βοήθησε στον γρήγορο ρυθμό και την δημιουργία φάσεων από πολύ νωρίς. Έβαλε το χέρι της και η ασυνεννοησία στην άμυνα του Εργοτέλη, καθώς μόλις στο 4' και μετά από το λάθος γύρισμα του Τζανακάκη, ο Βαλντές έφυγε απέναντι στον Στοΐκοβιτς και πλάσαρε εύστοχα για το 0-1.

Ο Παραγουανός φορ μετά από εξαιρετική κάθετη μεταβίβαση του Στσέποβιτς νίκησε ξανά τον γκολκίπερ του Εργοτέλη στο 9' για το 0-2, ολοκληρώνοντας το προσωπικό του χατ-τρικ στο 14' (!) μετά από ασίστ πάρε-βάλε του Σάμαρη.

Ενδιάμεσα ο Χαντί είχε απωλέσει μια σπουδαία ευκαιρία να μειώσει το σκορ, στέλνοντας την μπάλα λίγο άουτ προ του Ρομπέρτο. Τέρμα που ίσως να μην άλλαζε και πολλά, αν κρίνουμε από το γεγονός πως η αμυντική λειτουργία του Εργοτέλη ήταν πολύ κακή και οι Πειραιώτες έβγαζαν συνεχώς φάσεις.

Ο νικητής ουσιαστικά είχε κριθεί πριν συμπληρωθεί ένα τέταρτο αγώνα και ο Ολυμπιακός στο 32' βρήκε ένα ακόμη τέρμα μετά από πέναλτι που κέρδισε ο Πέρες και εκτέλεσε εύστοχα ο Κάμπελ. Με το 0-4 πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια μετά τα πρώτα 45 λεπτά.

Νωρίς στην επανάληψη (54') οι γηπεδούχοι μείωσαν με όμορφο σουτ του Ιμπραΐμ εκτός περιοχής που κατέληξε στην δεξιά γωνία του Μέγκιερι, παρά την προσπάθεια του Ούγγρου γκολκίπερ. Στο 57' ένα ωραίο μακρινό σουτ του Μπουχαλάκη έφυγε λίγο άουτ, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Στσέποβιτς κατέβασε πολύ όμορφα την μπάλα στην περιοχή, αλλά το τελείωμα του δεν ήταν εξίσου αποτελεσματικό και ο Στοΐκοβιτς μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.

Κακή συνεννόηση στην άμυνα του Ολυμπιακού στο 62', αλλά ο Μέγκιερι αντέδρασε σωτήρια στην προσπάθεια του Μπαντιμπανγκά. Το ματς άναψε στο 69' μετά από ένα πολύ άσχημο μαρκάρισμα από πίσω του Σαρρή στον Πέρες, με τους "ερυθρόλευκους" έξαλλους να ζητάνε τον λόγο από τον στόπερ του Εργοτέλη. Τον οποίο ο Μήτσιος τιμώρησε μόνο με μια κίτρινη κάρτα.

Ένα καλό σουτ του Διαμαντάκου από θέση μέσα αριστερά στην περιοχή έφυγε άουτ στο 75', ενώ έξι λεπτά αργότερα ο Αντελέγε με τάκλιν έκοψε σωτήρια το δεξί πλασέ του Κάμπελ.

Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης και με αυτό το 1-4, ο Ολυμπιακός (που έχει ήδη εξασφαλίσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα) έφτασε τους 80 βαθμούς με 15 νίκες σε 16 εκτός έδρας αναμετρήσεις . Ο Εργοτέλης παρέμεινε στην 12η θέση, όπου συγκατοικεί πλέον μαζί με την Ξάνθη, έχοντας 35 πόντους.

Ο MVP της αναμέτρησης

Υπόθεση 14 λεπτών ήταν η επιλογή του MVP. Ο Νέλσον Βαλντές σε 10 λεπτά σκόραρε τρεις φορές στο ξεκίνημα της αναμέτρησης και "κλείδωσε"... εξωφρενικά νωρίς την νίκη του Ολυμπιακού στο Παγκρήτιο.

Η απογοήτευση

Θα ήταν μάλλον άδικο να ξεχωρίσουμε κάποιον παίκτη του Εργοτέλη, καθώς συνολικά η ανασταλτική λειτουργία των Κρητικών ήταν τραγική στο ξεκίνημα της αναμέτρησης. Τζανακάκης και Μεχία είχαν τα περισσότερα λάθη αλλά και οι υπόλοιποι συμπαίκτες τους δεν πήγαν πίσω.

Στατιστικά αγώνα

1 Goal 4
0 Ασίστ 2
11 Τελικές Προσπάθειες 15
2 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 7
6 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 7
3 Κεφαλιές 1
7 Αποκρούσεις 1
12 Επεμβάσεις 14
35 Κλεψίματα 26
11 Φάουλ 15
1 Οφσάιντ 2
2 Κόρνερ 3
48 Λάθη 55
6/21 Γεμίσματα 6/21
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ