STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Εργοτέλης-Καλλονή 3-3

Εργοτέλης-Καλλονή 3-3
INTIME SPORTS

H Καλλονή προηγήθηκε με 2-0 και 3-2 όταν έμεινε με 10 παίκτες, αλλά ο Εργοτέλης ισοφάρισε στις καθυστερήσεις. Με 9 παίκτες ολοκλήρωσαν τον αγώνα οι φιλοξενούμενοι (videos)

Με ένα πάρα πολύ όμορφο παιχνίδι ολοκληρώθηκε η 19η αγωνιστική της Super League καθώς Εργοτέλης και Καλλονή μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις στο ισόπαλο 3-3 του Παγκρήτιου με το ματς να είναι συγκλονιστικό σε διακύμανση αλλά και θέαμα με τις δυο ομάδες να έχουν ευκαιρίες για να πάρουν τη νίκη μέχρι και το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης.

Ο Εργοτέλης που βρέθηκε να χάνει με 2-0 και 3-2 κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια δυο φορές, την δεύτερη με φάουλ του Κοζορώνη στο 92' ενώ η Καλλονή προηγήθηκε με πέναλτι φάντασμα του Λεοζίνιο και αλλά ολοκλήρωσε το ματς με εννιά παίκτες λόγω αποβολών των Γιορέντε στο 44' και του Κεϊτά στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης. Η πρώτη κόκκινη μάλιστα που άφησε τους φιλοξενούμενους με λιγότερο παίκτη για ένα ημίχρονο ήταν υπερβολική.

Οι γηπεδούχοι παρατάχθηκαν με προβλήματα στον αγωνιστικό χώρο του Παγκρήτιου καθώς απουσίαζαν οι Τζανακάκης, Γιοβάνοβιτς και Μπουρσέλης αλλά είχαν στην διάθεση τους έναν τρομερό Χαντί ο οποίος σκόραρε δυο τέρματα και βοήθησε τα μέγιστα την ομάδα του να πάρει την νίκη.

Από την άλλη η Καλλονή στο ντεμπούτο του Βαγγέλη Βλάχου στον πάγκο της ομάδας ενώ βρέθηκε πολύ κοντά στο πρώτο της τρίποντο μετά από εννιά παιχνίδια τελικά δεν τα κατάφερε καθώς ήρθε το "γκολ ποίημα" του Κοζορώνη στο 92' που στέρησε τους βαθμούς της νίκης από την ομάδα της Μυτιλήνης.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Παγκρήτιο Στάδιο

Διαιτητής: Ιωαννίδης (Αργολίδας)

Βοηθοί: Σταθόπουλος (Ηλείας), Κουρομπύλια (Δυτικής Αττικής)

Εργοτέλης (Ταουσιάνης): Σαράνοφ, Καζναφέρης, Λουβιόν, Γκέντσογλου, Λυκογιάννης, Μποέ (66' Στογιάνοβιτς), Κοζορώνης, Ρέντζας (46' Παμλίδης),Γιουσούφ, Χαντί, Χαλκιαδάκης (81' Κούτρης).

Καλλονή (Βλάχος): Χογκ, Τσαμπούρης, Αντέγιο, Αναστασιάδης, Γιορέντε, Καλτσάς, Κεϊτά, Καμαρά (76' Αγρίτης), Λεοζίνιο (70' Μίνγκας),Μανούσος, Χουάνμα (53' Ναβάρο).

Γκολ: 20' Λεοζίνιο, 39' Χουάνμα, 86' Μίνγκας/68'-73' Χαντί, 92' Κοζορώνης

Κίτρινες κάρτες: 19' Καζναφέρης, 90' Λουβιόν/21' Κεϊτά, 29' Γιορέντε, 29΄Χουάνμα, 31' Καλτσάς

Κόκκινες κάρτες: 44' Γιορέντε (δεύτερη κίτρινη), 95' Κεϊτά (δεύτερη κίτρινη)

Θυμηθείτε εδώ το LIVE της αναμέτρησης

Προηγήθηκε με πέναλτι φάντασμα η Καλλονή

Η ομάδα της Καλλονής μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο του Παγκρήτιου και είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 5' με το πλασέ του Καμαρά αλλά ο Σαράνοφ έπεσε στην δεξιά του γωνία και έδιωξε την μπάλα. Ο γκολκίπερ των γηπεδούχων μάλιστα είχε σωστή αντίδραση και στο 13' στην εκτέλεση φάουλ του Λεοζίνιο όταν απομάκρυνε σε κόρνερ το σουτ του Βραζιλιάνου.

Εργοτέλης-Καλλονή 3-3
INTIME SPORTS

Στο 19' οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο ματς με ένα πέναλτι φάντασμα που είδε μόνο ο διαιτητής Ιωννίδης. Ο Λεοζίνιο μπήκε μέσα στην περιοχή και σκόνταψε μόνος του έχοντας δίπλα του τον Καζναφέρη και ο διαιτητής έδωσε πέναλτι το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Βραζιλιάνος για το 1-0.

Οι παίκτες της Καλλονής με το υπέρ τους 1-0 πίεσαν και και για άλλο ένα γκολ αλλά στο 23' παρά το γεγονός ότι ο Χουάνμα έφυγε όμορφα από τα δεξιά μπήκε στην περιοχή αλλά πλάσαρε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Χογκ.

Η πρώτη καλή στιγμή του Εργοτέλη ήρθε στο 30' όταν ο Κοζορώνης εκτέλεσε απευθείας το φάουλ αλλά ο Χογκ έπεσε στην δεξιά του γωνία και απομάκρυνε την μπάλα.

Δεύτερο γκολ και αποβολή για τους φιλοξενούμενους

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 39' πήραν προβάδισμα δυο γκολ στο παιχνίδι. Ο Γιορέντε από τα αριστερά έκανε την σέντρα και ο Χουάνμα από το ύψος της μικρής περιοχής πήρε την κεφαλιά και διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Στο 44' ο Γιορέντε αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα του Ιωαννίδη από την Αργολίδα και άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρος ο τεχνικός του Εργοτέλη έκανε πιο επιθετική την ομάδα του ρίχνοντας στην μάχη τον Παμλίδη αντί του Ρέντζα στην προσπάθεια να εκμεταλλευτεί την αριθμητική υπεροπλία και το κατάφερε.

Ο Χαντί έφερε το ματς στα ίσια

Η πρώτη καλή στιγμή των γηπεδούχων ήρθε στο 62' με τον Χαλκιαδάκη από πλεονεκτική θέση να μπορεί να κάνει καλό τελείωμα και να σπαταλά την ευκαιρία. Στο 67' όμως ο Χαντί με μια πολύ όμορφη ενέργεια δέχτηκε την μπάλα μέσα στην περιοχή πέρασε τον αντίπαλο του και με σουτ μείωσε σε 2-1.

Στο επόμενο κιόλας λεπτό μάλιστα ο Εργοτέλης θα μπορούσε να ισοφαρίσει σε μια περίεργη φάση. Σε κόρνερ από τα αριστερά ο Αναστασιάδης πήρε την κεφαλιά προς την εστία της ομάδας του με τον Χογκ όμως να αποκρούει σωτήρια και τον Μανούσο να διώχνει σε κόρνερ.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν για να φτάσουν στην ισοφάριση και την πέτυχαν στο 73' και πάλι με τον Χαντί. Σε εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά η μπάλα πέρασε από πολλά σώματα και έφτασε στον αρχηγό του Εργοτέλη που σούταρε απευθείας στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Χογκ.

Δυο λεπτά αργότερα μάλιστα οι Κρητικοί έχασαν μια ακόμα ευκαιρία για να κάνουν την ολική ανατροπή όταν σε μπαλιά του Γιουσούφ ο Χαντί δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή.

Εκ νέου το προβάδισμα στην Καλλονή

Η Καλλονή που δεν είχε απειλήσει στο δεύτερο ημίχρονο μετά την ισοφάριση και παρά το γεγονός ότι αγωνιζόταν με 10 παίκτες προσπάθησε να βγει στην αντεπίθεση και κατάφερε να πετύχει ένα στο 85'. Ο Κεϊτά έδωσε ωραία πάσα στον Μίνγκα από τα αριστερά ο οποίος μπήκε στην περιοχή και με έξοχη ενέργεια νίκησε τον Κοζορώνη και τον Σαράνοφ για το 3-2 υπέρ της ομάδας του.

Μίλησαν τελευταίοι οι γηπεδούχοι

Οι γηπεδούχοι όμως δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και στο 88' ο Γιουσούφ με απευθείας σουτ μετά από άσχημο διώξιμο έστειλε την μπάλα να περάσει μόλις δίπλα από το δεξί δοκάρι του Χογκ.

Στο 93' όμως ήρθε το γκολ για τον Εργοτέλη και η ψυχρολουσία για την ομάδα της Καλλονής. Οι παίκτες του Ταουσιάνη κέρδισαν φάουλ σε καλή θέση έξω από την περιοχή. Ο Κοζορώνης ανέλαβε την εκτέλεση του φάουλ και με ωραίο δεξί σουτ νίκησε τον Χογκ για να γράψει το τελικό 3-3.

Στα λεπτά που απέμειναν μέχρι την λήξη η Καλλονή απείλησε μια ακόμα φορά χωρίς να μπορέσει να σκοράρει ενώ ο Κεϊτά δέχτηκε σωστά την δεύτερη κίτρινη κάρτα του Ιωαννίδη και άφησε την ομάδα του με εννιά ποδοσφαιριστές.

Η φάση του αγώνα

Η αποβολή του Γιορέντε στο 44'. Έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι και με την Καλλονή να νικάει με 2-0 αν δεν έμενε με δέκα παίκτες για ένα ημίχρονο πολύ δύσκολα θα έδινε την ευκαιρία στον Εργοτέλη να γυρίσει το παιχνίδι και να διεκδικήσει κάτι καλό όπως και έγινε τελικά.

Ο διαιτητής

Ο Ιωαννίδης. Πολλά λάθη από τον διαιτητή της αναμέτρησης. Λάθη καθοριστικά τα οποία έπαιξαν ρόλο και στην διαμόρφωση του σκορ. Το πέναλτι που δίνει στον Λεοζίνιο είναι ανακάλυψη και όσο και αν τον ξεγελάει ο Βραζιλιάνος δεν μπορεί να μην το κατάλαβε. Επίσης πολύ αυστηρή είναι και η δεύτερη κίτρινη στον Γιορέντε που σημαίνει ότι είναι κόκκινη κάρτα.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Χαντί. Ο μέσος του Εργοτέλη έκανε ένα εκπληκτικό δεύτερο ημίχρονο και με δυο γκολ έφερε στα ίσια το ματς για την ομάδα του. Ο αρχηγός των Κρητικών βοήθησε πάρα πολύ στο επιθετικό κομμάτι τους Κρητικούς και αν ήταν λίγο πιο τυχερός θα μπορούσε να είχε φτάσει και στο χατ τρικ.

Μας άρεσε

Η προσπάθεια των παικτών του Εργοτέλη. Οι Κρητικοί παρά την δύσκολη θέση στην οποία βρίσκονται πάλεψαν με νύχτα και με δόντια μέχρι το τέλος για να γυρίσουν ένα ματς στο οποίο βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 2-0 και τελικά κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση και η προσπάθεια τους είναι άξια συγχαρητηρίων.

Δεν μας άρεσε

Η κίνηση του Λεοζίνιο να πέσει για πέναλτι. Ο άσος της Καλλονής σκόνταψε μόνος του στο 19' της αναμέτρησης και ξεγέλασε τον Ιωαννίδη και πήρε ένα πέναλτι-μαϊμού. Κάτι που το επιδίωξε και αν όχι τουλάχιστον εν συνεχεία ούτε είπε στον διαιτητή ότι έκανε λάθος, ούτε έστειλε την μπάλα άουτ αλλά αντιθέτως ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και σκόραρε.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ