STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Επιτέλους νίκη για τον Παναιτωλικό, 3-1 την ΑΕΛ

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΡΒΙΣΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΡΒΙΣΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναιτωλικός εκμεταλλεύτηκε τα λάθη της άμυνας της ΑΕΛ, επικράτησε 3-1 στο Αγρίνιο και επέστρεψε στις νίκες ύστερα από έξι αγωνιστικές. Ο Λεοζίνιο είχε μειώσει σε 2-1 στο 48' για τους "βυσσινί".

Ο αγώνας μεταξύ του Παναιτωλικού και της ΑΕΛ είχε το χαρακτήρα του "do or die", αφού οι Αγρινιώτες αγνοούσαν τη χαρά της νίκης για πέντε αγωνιστικές και είχαν να αντιμετωπίσουν μία απ' τις πιο φορμαρισμένες ομάδες του πρωταθλήματος, η οποία προερχόταν από τέσσερα σερί θετικά αποτελέσματα.

Οι δύο ομάδες προσέφεραν όμορφο θέαμα, αρκετές τελικές προσπάθειες και ένταση στο παιχνίδι τους, με τους γηπεδούχους τελικά να εκμεταλλεύονται τα λάθη των "βυσσινί" στο πρώτο μέρος και να παίρνουν μία σπουδαία νίκη με 3-1, η οποία τους απομακρύνει απ' την επικίνδυνη ζώνη.

ΕΤΣΙ ΕΠΑΙΞΑΝ

Ο Μάκης Χάβος προχώρησε σε μία αλλαγή στην αρχική ενδεκάδα σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, επιλέγοντας για την κορυφή της επίθεσης τον Μάρκο Μαρκόβσκι κι αφήνοντας στον πάγκο τον Φάρλεϊ Ρόσα.

Επιτέλους νίκη για τον Παναιτωλικό, 3-1 την ΑΕΛ

Απ' την άλλη πλευρά, η "ανεβασμένη" ΑΕΛ του Ηλία Φυντάνη είχε τρεις αλλαγές σε σχέση με το νικηφόρο παιχνίδι απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης. Ο Πάβελ Φάρκας επέστρεψε στο κέντρο της άμυνας, δίπλα στον Νίκολα Ζίζιτς, με τον Βασίλη Ρέντζα να επιλέγεται για το αριστερό άκρο της άμυνας αντί του τραυματία Γουάλας και τον Γιάννη Μασούρα να παίρνει φανέλα βασικού στο δεξί άκρο της άμυνας. Στη μεσαία γραμμή ο Άντονι Φατιόν προτιμήθηκε αντί του Τάσου Λαγού.

Επιτέλους νίκη για τον Παναιτωλικό, 3-1 την ΑΕΛ

Η άμυνα "πλήγωσε" την ΑΕΛ

Γήπεδο: Παναιτωλικού

Διαιτητής: Αθανάσιος Σέζος (Κιλκίς)

Βοηθοί: Ιωάννης Τουμπακάρης (Αθηνών), Βασίλειος Νικολακάκης (Ηρακλείου)

4ος: Γεώργιος Κομίνης (Θεσπρωτίας)

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Τσέναμο, Μαρινάκης, Μιχάι, Χαντάκιας, Ρότσα, Μάρκος Πάουλο, Μπεχαράνο, Μάσουρεκ (75' Λόπες), Μοράρ (64' Κλέζιο), Ντίας, Μαρκόβσκι (68' Ρόσα).

ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Μασούρας, Ζίζιτς, Φάρκας (81' Λαγός), Ρέντζας, Φατιόν, Αγκάνοβιτς, Λεοζίνιο (89' Γιαννιτσάνης), Κρίζμαν, Ντέλετιτς, Ναζλίδης.

Γκολ: 12' Μοράρ, 34' Μάζουρεκ, 90 +2' Ρόσα / 48' Λεοζίνιο

Κάρτες: 14' Μάρκος Πάουλο, 66' Μαρκόβσκι / 39' Φάρκας, 46' Αγκάνοβιτς, 67' Κρίζμαν

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Ο Παναιτωλικός μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και θέλησε να επιβάλλει το ρυθμό του στον αγώνα. Απ' την άλλη πλευρά, η ΑΕΛ περίμενε τους Αγρινιώτες στο μισό γήπεδο και περίμενε να "χτυπήσει" στην κόντρα επίθεση. Ωστόσο, στο 12ο λεπτό η άμυνα των "βυσσινί" υπέπεσε σε ένα τραγικό λάθος, το οποίο έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα του Μάκη Χάβου να πάρει το προβάδισμα με τον Βλαντ Μοράρ. Ο Ρουμάνος εκμεταλλεύτηκε τα διαδοχικά λάθη των Μασούρα, Ρέντζα και Ζίζιτς και με κοντινό σουτ νίκησε τον Μλάντεν Μπόζοβιτς για το 1-0. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν άμεσα, χάνοντας μία μεγάλη ευκαιρία στο 17', όταν ο Λεοζίνιο απέφυγε τον Ενέα Μιχάι, αλλά το πλασέ που επιχείρησε πέρασε πάνω απ' την εστία του Λουίτζι Τσέναμο.

Οι "βυσσινί" συνέχισαν να απειλούν, κυρίως με μακρινά σουτ, τα οποία δεν ανησύχησαν ουσιαστικά τον γκολκίπερ του Παναιτωλικού. Μάλιστα, κόντρα στη ροή του αγώνα, η ομάδα του Αγρινίου πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων χάρη σε γκολ του Φράνκο Μάσουρεκ. Ο Αργεντινός επιθετικός πήρε την μπάλα στο κέντρο, διένυσε 25 μέτρα και μ' ένα τρομερό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του -ανύπομπορου- να αντιδράσει, Μλάντεν Μπόζοβιτς για το 2-0. Μετά την επίτευξη του δεύτερου γκολ, ο Παναιτωλικός οπισθοχώρησε και προσπάθησε να διαχειριστεί το σημαντικό προβάδισμα. Αποτέλεσμα, πέρα από μία κεφαλιά του Λεοζόνιο στο 42', η ΑΕΛ να μην δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά απ' τα καρέ του Τσέναμο.

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΡΒΙΣΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΡΒΙΣΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 48ο λεπτό, η ΑΕΛ κατάφερε να μειώσει το σκορ, με τον πιο δραστήριο παίκτη της, Λεοζίνιο. Ο Θωμάς Ναζλίδης έκλεψε την μπάλα, έδωσε την κατάλληλη στιγμή στον Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό, ο οποίος πλάσαρε τον Τσέναμο για το 2-1. Οι παίκτες του Ηλία Φυντάνη θέλησαν να εκμεταλλευτούν τ μομέντουμ και πίεσαν για την ισοφάριση, αλλά σε δύο περιπτώσεις τόσο ο Ναζλίδης (63') όσο κι ο Ντέλετιτς (65') δεν κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα. Οι ευκαιρίες της ΑΕΛ αφύπνισαν τους γηπεδούχους, οι οποίοι βρέθηκαν πολύ κοντά στο τρίτο γκολ στο 70', αλλά ο Ντίας δεν ολοκλήρωσε σωστά τη φάση.

Οι αρκετές αλλαγές, κυρίως απ' την πλευρά του Παναιτωλικού, έριξαν το ρυθμό του παιχνιδιού, με τις δύο πλευρές να απειλούν κυρίως μέσω μακρινών σουτ. Στο 85', ο Ρότσα πρόλαβε τον Μασούρα, έκλεψε την μπάλα, αλλά το σουτ που επιχείρησε μέσα απ' την μεγάλη περιοχή κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Στα τελευταία λεπτά, οι "βυσσινί" ανέβηκαν ψηλά για να πετύχουν το γκολ της ισοφάρισης, με αποτέλεσμα να αφήνουν κενούς χώρους, τους οποίους εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι, φτάνοντας στο 3-1 στο 92' με τον Φάρλεϊ Ρόσα.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Δίχως αμφιβολία το πρώτο γκολ του Παναιτωλικού ήταν καθοριστικό για την εξέλιξη της αναμέτρησης. Οι Αγρινιώτες εκμεταλλεύτηκαν το λάθος της άμυνας της ΑΕΛ, πήραν το προβάδισμα, το οποίο τους έδωσε τη δυνατότητα να διαχειριστούν καλύτερα το ματς, παίρνοντας ένα σημαντικό "τρίποντο".

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Αθανάσιος Σέζος πραγματοποίησε μία πολύ καλή διαιτησία. Ο ρέφερι του Συνδέσμου Κιλκίς ήταν κοντά στις φάσεις, δεν έκανε υπερβολική χρήση των κίτρινων καρτών, ενώ άφηνε το παιχνίδι να συνεχιστεί χωρίς περιττές διακοπές.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Φράνκο Μάσουρεκ πέτυχε το ωραιότερο γκολ, ο Βλαντ Μοράρ άνοιξε το δρόμο προς τη νίκη, όμως ο Χόρχε Ντίας ήταν ο ποδοσφαιριστής που πραγματοποίησε την πιο μεστή και ισορροπημένη εμφάνιση για τον Παναιτωλικό. Ο Ουρουγουανός μεσοεπιθετικός μπορεί να μην σημείωσε κάποιο τέρμα, αλλά ήταν καταλυτικός προκειμένου η ομάδα του να πάρει μία σπουδαία νίκη.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΡΒΙΣΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΡΒΙΣΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το δεύτερο γκολ του Παναιτωλικού είναι ένα απ' τα ωραιότερα της φετινής σεζόν. Ο Φράνκο Μάσουρεκ πραγματοποίησε μία εξαιρετική ατομική προσπάθεια, την οποία ολοκλήρωσε μ' ένα εξαιρετικό τελείωμα.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η αμυντική λειτουργία της ΑΕΛ. Οι "βυσσινί" το τελευταίο διάστημα είχαν βελτιωθεί σημαντικά στον αμυντικό τομέα. Ωστόσο, στην αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό επέστρεψαν οι... παιδικές ασθένειες του παρελθόντος. Λανθασμένη αντίδραση στο πρώτο γκολ, αργή επιστροφή στην ατομική προσπάθεια του Μάσουρεκ στο 2-0. Μάλλον υπήρξε εφησυχασμός λόγω των καλών αποτελεσμάτων του τελευταίου διαστήματος...

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ