STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Επιστροφή στις νίκες για τον Πανιώνιο, 1-0 την Κέρκυρα

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΚΕΡΚΥΡΑ
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΚΕΡΚΥΡΑ EUROKINISSI SPORTS

Ο Πανιώνιος άφησε πίσω του τα δύο ανεπιτυχή αποτελέσματα στη Super League και το "χαστούκι" από τον Κισσαμικό στο Κύπελλο κι επέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας με 1-0 της Κέρκυρας χάρη στο γκολ του Τασουλή.

Πήρε αυτό που ήθελε. Οξυγόνο, δηλαδή. Αυτό το προσέφεραν μόνον η νίκη και οι τρεις βαθμοί. Κι αυτά τα έδωσε ο Χρήστος Τασουλής με εξαιρετικό αριστερό σουτ.

Ο Πανιώνιος νίκησε με 1-0 την Κέρκυρα, στη Νέα Σμύρνη για τη 15η αγωνιστική της Super League, κι επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα. Οι "κυανέρυθροι" άφησαν πίσω τους τις δύο ισοπαλίες (με Παναθηναϊκό και Πλατανιά) και κυρίως τη βαριά ήττα από τον Κισσαμικό στην Κρήτη για το Κύπελλο.

Η Κέρκυρα έπαιξε πολύ καλά, άξιζε την ισοπαλία, αλλά μια στιγμή αδράνειας - στη φάση του γκολ - της στέρησε έστω τον ένα βαθμό. Οι Φαίακες προερχόταν από δύο σούπερ θετικά αποτελέσματα με Ολυμπιακό (εκτός) και ΑΕΚ (εντός) και δεν κατάφεραν να δώσουν συνέχεια στο σερί, σε ένα δύσκολο κομμάτι του προγράμματος.

Βέβαια, στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης η νησιωτική ομάδα έχασε μεγάλες ευκαιρίες να το κάνει, κυρίως με τον Γεωργακόπουλο.

"Οξυγόνο" νίκης από Τασουλή

Εννιά λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης ο Ντουαλά έπιασε το σουτ, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Ύστερα από τέσσερα λεπτά (13'), ο Πανιώνιος είχε την πρώτη του καλή ευκαιρία στο ματς. Ο Βλάχος εκμεταλλεύτηκε την κακή απομάκρυνση των αμυντικών της Κέρκυρας κι έκανε το σουτ, ο Κουτζαβασίλης δεν μπλόκαρε την μπάλα, ο Ανσαριφάρντ κυνήγησε τη φάση, αλλά τελικά ο γκολκίπερ της Κέρκυρας με δεύτερη προσπάθεια κατόρθωσε κι απομάκρυνε τον κίνδυνο για την ομάδα του.

Στο 18ο λεπτό ο Τουράμ ξέφυγε από τους αμυντικούς του Πανιωνίου, μπήκε στην περιοχή, επιχείρησε το διαγώνιο σουτ με την μπάλα να περνά ελάχιστα έξω από το δοκάρι της εστίας των "κυανέρυθρων".

Στο αμέσως επόμενο λεπτό (19'), ο Ρισβάνης έδιωξε την μπάλα πάνω από το κεφάλι του Γεωργίου, ο Γιαννιώτης ωστόσο δεν αιφνιδιάστηκε και προέβη σε εξαιρετική επέμβαση.

Στο 27' ο Σπίνουλας σήκωσε το πόδι πάνω από τον Μπεν, παρεμποδίζοντας τον Αφρικανό να φθάσει στην κατοχή της μπάλας με τον Αλέξανδρο Κατσικογιάννη να υποδεικνύει έμμεσο. Ο Μπεν ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά χωρίς αποτέλεσμα με την μπάλα να σταματά στο πολυπρόσωπο τείχος της νησιωτικής ομάδας.

Τα σουτ των Κόντου και Γεωργίου δεν δημιούργησαν ιδιαίτερα προβλήματα στον Γιαννιώτη, στο 35ο και 38ο λεπτό αντίστοιχα.

Γήπεδο: Νέας Σμύρνης

Διαιτητής: Αλέξανδρος Κατσικογιάννης

Βοηθοί: Ιωάννης Κοντιζάς, Ράινχαρτ Μπούξμπάουμ

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς):Γιαννιώτης, Βλάχος, Ρισβάνης (79' Γκιοατά), Οικονόμου, Τασουλής, Σιώπης, Κόρμπος, Μπεν, Μασούντ, Φούντας (72' Μασούρας), Ανσαριφάρντ (90'+1' Ενγκόνγκ)

ΚΕΡΚΥΡΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Σπίνουλας, Βενέτης, Ιωάννου, Ζαραδούκας, Σιόντης, Νίκιτς (69' Ζορμπάς), Γεωργίου (82' Γεωργακόπουλος), Ντουάλα, Κόντος (73' Γκομές), Τουράμ

Γκολ: 64' Τασουλής

Κάρτες: 52' Μασούντ, 58' Φούντας, 85' Ανσαριφάρντ / 26' Κόντος

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Έξι λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Πανιώνιος έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο Μασούντ εκτέλεσε το φάουλ, ο Κόρμπος έπιασε το σουτ στην κίνηση, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω απ' το δεξί δοκάρι του Κουτζαβασίλη.

Στο 53ο λεπτό, ο Ζαραδούκας εκτέλεσε το φάουλ, ο Ιωάννου πήρε την κεφαλιά, αλλά ο γκολκίπερ του Πανιωνίου μπλόκαρε την μπάλα.

Στο 64ο λεπτό ήρθε το γκολ για τον Πανιώνιο. Ο Ο Τασουλής έπιασε ένα εξαιρετικό σουτ με το αριστερό στην κίνηση, ύστερα από κακή απομάκρυνση του Νίκιτς και σέντρα του Φούντα, κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κουτζαβασίλη για το 1-0.

Οι γηπεδούχοι είχαν μεγάλη ευκαιρία για το 2-0 στο 87ο λεπτό. Ο Μασούντ έβγαλε τον Μπεν απέναντι στον Κουτζαβασίλη, αλλά το φαλτσαριστό σουτ του 27χρονου άσου πέρασε ψηλά άουτ.

Βέβαια, προς το τέλος της αναμέτρησης οι "κυανέρυθροι" έπαιξαν με τη "φωτιά". Κι αυτό γιατί η Κέρκυρα είχε τρεις σπουδαίες ευκαιρίες να φθάσει στην ισοφάριση. Στο 90' ο Ζορμπάς έκανε τη σέντρα απ' τα αριστερά, ο Γεωργακόπουλος πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Γιαννιώτης μπλόκαρε σταθερά.

Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Γεωργακόπουλος έπιασε το σουτ, αλλά η μπάλα κόντραρε στα σώματα και κατέληξε κόρνερ, ενώ στο πέμπτο ο Ντουαλά πήρε την κεφαλιά, ύστερα από την εκτέλεση του κόρνερ, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω απ' την εστία του Γιαννιώτη!

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Αυτή με το γκολ του Χρήστου Τασουλή. Ο 25χρονος αριστερός μπακ είχε ξεκάθαρα μία επιλογή στο μυαλό του και δεν το σκέφτηκε περισσότερο. Εκ του αποτελέσματος δικαιώθηκε. Εξαιρετικό σουτ, αμεσότητα στη σύλληψη και την εκτέλεση της ιδέας. Το γκολ, εξάλλου, ήταν το μοναδικό κι έκρινε την αναμέτρηση. Έδωσε τρεις βαθμούς στον Πανιώνιο, άφησε άδεια τα χέρια της Κέρκυρας.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Αλέξανδρος Κατσικογιάννης έκανε λάθος με την υπόδειξη εμμέσου στη φάση του Σπίνουλα με τον Μπεν. Ωστόσο, φαίνεται περισσότερο να έσκυψε ο Αφρικανός για να πάρει την μπάλα με το κεφάλι, παρά να σηκώνει ψηλά το πόδι του ο μπακ της Κέρκυρας. Πέραν αυτής της φάσης δεν υπήρχε άλλη, η οποία να επιδέχεται αμφισβήτησης. Σωστές και οι υποδείξεις καρτών.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Χρήστος Τασουλής ήταν ο MVP. Αυτός που έκρινε το ματς σε μια στιγμή. Εξαιρετικός σε όλα τα ματς κι εκ των παγίων επιλογών του Βλάνταν Μιλόγεβιτς, έδωσε στην ομάδα τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς δεδομένης της πίεσης μετά τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Μοχάμεντ Μπεν ήταν σε καλή ημέρα. Αυτός που είχε το πιο καθαρό μυαλό κι έως εκ τούτου τις πιο σωστές μεταβιβάσεις από τη μεσαία γραμμή των "κυανέρυθρων".

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Καρίμ Ανσαριφάρντ είναι Τουράμ είναι δύο από τα ονόματα που μονοπωλούν τη μεταγραφολογία των τελευταίων ημερών. Είτε για τον Ολυμπιακό, είτε για την ΑΕΚ. Τα βλέμματα - επόμενο - να "πέσουν" πάνω τους. Στην κορυφή του 4-2-3-1 των ομάδων τους, τόσο ο Ιρανός όσο και ο Βραζιλιάνος έμειναν μακριά από την καλή τους ημέρα.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ