STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Επίδειξη ισχύος, 3-0 ο ΠΑΟΚ την ΑΕΛ

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ËÁÑÉÓÁ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ËÁÑÉÓÁ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο ΠΑΟΚ έκανε ένα από τα καλύτερα εντός έδρας παιχνίδια του κέρδισε την ΑΕΛ με γκολ των Σάχοβ, Βαρέλα και Πρίγιοβιτς (συγκατοικεί με τον Ανσαριφάρντ στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ) και ανέβηκε μόνος πρώτος στην βαθμολογία, στο +2 από την ΑΕΚ και το +9 από τον Ολυμπιακό.

Ένας ΠΑΟΚ που τον γούσταραν οι οπαδοί του ήταν αυτός που αντιμετώπισε την ΑΕΛ. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου κατάφερε να πετύχει μία άνετη νίκη με 3-0, την 14η σερί σε όλες τις διοργανώσεις και την ένατη διαδοχική στο Πρωτάθλημα (νέο ρεκόρ όλων των εποχών αυτό) και σκαρφάλωσε και πάλι μόνη πρώτη στη βαθμολογία, στο +2 από την ΑΕΚ και στο +9 από τον Ολυμπιακό.

Μάλιστα, για πάνω από 70 λεπτά οι γηπεδούχοι έπαιξαν και χορταστικό ποδόσφαιρο, έχοντας εξαιρετικά παραγωγική την αριστερή πλευρά τους με Βιεϊρίνια και Μπίσεσβαρ και «καυτούς» τους Πρίγιοβιτς (σκόραρε και έπιασε τον Ανσαριφάρντ στα 13 γκολ), Πέλκα και Σάχοβ, αλλά και τον Βαρέλα που αποθεώθηκε από την Τούμπα όταν σκόραρε-πρώτο εφετινό γκολ –και ξέσπασε σε λυγμούς, πανηγυρίζοντας με τον γιο του που εκτελούσε χρέηballboy.

Έστειλαν, έτσι, πολύ πειστική απάντηση για το αν είναι έτοιμοι να συνεχίσουν στο ίδιο τέμπο. Το ίδιο και ο κόσμος που ώθησε τους παίκτες του Λουτσέσκου σε μία ακόμη νίκη στην Τούμπα (ο ΠΑΟΚ έχει από την αρχή της σεζόν το απόλυτο σε όλες τις διοργανώσεις στην έδρα του) και έχει «φτιαχτεί» με την προοπτική της κατάκτησης του νταμπλ για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου.

Όσο για την ΑΕΛ, ήταν πολύ παθητική στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και είχε μόνο τον Αγκάνοβιτς να προσπαθεί να κάνει αισθητή την παρουσία του στην εστία του Πασχαλάκη.

Γήπεδο:Τούμπα

Διαιτητής:Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)

Βοηθοί: Πετρόπουλος (Αρκαδίας) & Μπαλτάς (Αχαΐας)

4ος:Σκουλάς (Θεσσαλίας)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου):Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (73' Αζεβέντο), Μαουρίσιο, Σάχοβ, Πέλκας (78' Κάνιας), Μπίσεσβαρ, Κάμπος (62' Μακ), Πρίγιοβιτς.

ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης):Μπόζοβιτς, Γουάλας, Ζίζιτς, Γιοβάνοβιτς (46' Μλαντένοβιτς), Γκόικοβιτς, Φατιόν, Λαγός, Μιλοσάβλιεβιτς, Αγκάνοβιτς (82' Χούμπτσεφ), Μασούρας, Ναζλίδης (66' Περόνε).

Γκολ: 12' Σάχοβ, 40' Βαρέλα, 48' Πρίγιοβιτς / -

Κάρτες: - / 45΄ Φατιόν, 69΄ Ντέλετιτς, 81΄ Γκόικοβιτς

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε μία αλλαγή στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι πρωταθλήματος στα Γιάννινα, βάζοντας τον Μπίσεσβαρ στην αριστερή πλευρά αντί του Μακ.

Ο σχηματισμός (4-2-3-1) που συνηθίζει να επιλέγει ο Ρουμάνος δεν άλλαξε, με τον Πασχαλάκη στην εστία και τους Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια από δεξιά στην άμυνα.

Στη μεσαία γραμμή ο Σάχοβ ήταν δίπλα στον Μαουρίσιο και ο Πέλκας σε ρόλο επιτελικού μέσου. Δεξιά ξεκίνησε ο Κάμπος, αριστερά ο Μπίσεσβαρ, όπως προαναφέραμε και στην κορυφή της επίθεσης ο Πρίγιοβιτς.

Για την ΑΕΛ, ο Ηλίας Φυντάνης προτίμησε σχηματισμό 4-1-4-1. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Μπόζοβιτς, κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Γιοβάνοβιτς και Ζίζιτς, δεξιά στην άμυνα ο Γουάλας και αριστερά ο Γκόικοβιτς.

Στο χώρο του κέντρου, αμυντικός χαφ ήταν ο Φατιόν, με τους Μιλοσάβλιεβιτς (δεξιά) και Λαγό (αριστερά) δίπλα του. Στη δεξιά πλευρά άρχισε ο Μασούρας, στην αριστερή ο Αγκάνοβιτς και μοναδικός προωθημένος ήταν ο Ναζλίδης.

Η πρώτη υποψία ευκαιρίας για τον ΠΑΟΚ σημειώθηκε στο 4ο λεπτό, με χλιαρό σουτ του Πέλκα που μπλόκαρε εύκολα ο Μπόζοβιτς. Στο ίδιο λεπτό, ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ μπλόκαρε και μία κεφαλιά του Μάτος μετά από κόρνερ του Πέλκα.

Στο 8' ο Βιεϊρίνια επιχείρησε ένα δυνατό σουτ από μακρινή απόσταση, αναγκάζοντας τον Μπόζοβιτς σε δύσκολη απόκρουση. Οι "ασπρόμαυροι" πάντως ξεκίνησα πολύ επιθετικά στο ματς, αναζητώντας το γρήγορο γκολ, με τους φιλοξενούμενους να είναι κλεισμένοι στα καρέ τους στο πρώτο δεκάλεπτο.

ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΟ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ

Η πίεση του ΠΑΟΚ απέδωσε καρπούς, με τον Σάχοβ να ανοίγει το σκορ στο 12ο λεπτό, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ στο φετινό πρωτάθλημα (έχει βάλει 5 στο Κύπελλο). Ο Βιεϊρίνια έκανε υπέροχη προσποίηση από αριστερά και έβγαλε εξαιρετική σέντρα στον Πρίγιοβιτς, ο οποίος με κεφαλιά-πάσα έδωσε έτοιμο γκολ στον Σάχοβ, που πλάσαρε από κοντά στα δίχτυα προ κενής εστίας. Στο 16΄ ο Βιεϊρίνια που ανέβαινε πολύ ψηλά στην αριστερή πλευρά έπιασε ένα πολύ καλό σουτ έξω από την περιοχή, με την μπάλα να περνάει λίγο δίπλα από το δοκάρι του Μπόζοβιτς.

Η ΑΕΛ πάτησε για πρώτη φορά με αξιώσεις στην περιοχή του ΠΑΟΚ στο 17', με ένα σουτ του Αγκάνοβιτς που κατέληξε στην αγκαλιά του Πασχαλάκη. Ακόμη και μετά το γκολ η ομάδα της Λάρισας πάντως εξακολουθούσε να έχει παθητικό ρόλο στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ να κυριαρχεί απόλυτα με καλή κυκλοφορία της μπάλας.

Μάλιστα, η κατοχή υπέρ τω γηπεδούχων κινήθηκε κοντά στο 70% σε εκείνο το διάστημα του πρώτου μέρους. Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι ο ΠΑΟΚ έπαιζε κυρίως από την αριστερή πλευρά, με τους Βιεϊρίνια και Μπίσεσβαρ να είναι άκρως απειλητικοί.

Στο 28' ένα σουτ του Ολλανδού εκτός περιοχής κατέληξε στην αγκαλιά του Μπόζοβιτς. Στο 37' και πάλι ο Μπίσεσβαρ έκανε εκπληκτική ενέργεια από αριστερά αφήνοντας πίσω του με εντυπωσιακή προσποίηση τον Ζίζιτς, όμως ο Μπόζοβιτς απέκρουσε το πλασέ του.

ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΚΛΑΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ Ο ΒΑΡΕΛΑ

Στο 40ο λεπτό ο ΠΑΟΚ διπλασίασε τα τέρματά του με σκόρερ τον Βαρέλα, που ξέφυγε από τον Γιοβάνοβιτς με ωραία κίνηση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα μετά από εκτέλεση κόρνερ του Πέλκα από δεξιά.

Ο στόπερ από το Πράσινο Ακρωτήρι μάλιστα συγκινήθηκε και δάκρυσε πανηγυρίζοντας το γκολ με τον γιο του που ήταν ball-boy, ενώ ο κόσμο τον αποθέωσε φωνάζοντας ρυθμικά το όνομά του, σε μία τρομερή στιγμή στην Τούμπα. Το ημίχρονο έληξε με το σκορ στο 2-0 υπέρ του ΠΑΟΚ.

ΓΚΟΛ ΑΠΟ ΤΑ... ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ

Η ΑΕΛ ξεκίνησε με μία αλλαγή στο β' μέρος, με τον Μλαντένοβιτς να παίρνει τη θέση του Γιοβάνοβιτς, που έχασε τον Βαρέλα στη φάση του δεύτερου γκολ του ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος του Βορρά μπήκε επιθετικά και κατάφερε να πετύχει και τρίτο γκολ στις αρχές του β' 45λέπτου.

Ο Πέλκας έβγαλε σε θέση τετ α τετ τον Πρίγιοβιτς με καταπληκτική ασίστ (2η στο ματς και 6η στο πρωτάθλημα) και ο Σέρβος "εκτέλεσε" με φοβερό πλασέ στα δίχτυα στο 48΄, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 3-0 και πιάνοντας τον Ανσαριφάρντ στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ με 13 γκολ στο πρωτάθλημα.

Στο 50' η ΑΕΛ προσπάθησε να μειώσει με ένα σουτ του Αγκάνοβιτς να περνάει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Πασχαλάκη. Μετά από αυτή τη φάση το παιχνίδι ήταν ξανά μονόλογος του ΠΑΟΚ, που είχε κλεισμένη την ΑΕΛ στα καρέ της και πίεζε δημιουργώντας φάσεις.

Ένα σουτ του Μάτος στο 61' έφυγε ψηλά άουτ. Στο 66' ένα σουτ του Βιεϊρίνια στην κίνηση μετά από κόρνερ πέρασε άουτ. Στο 76' ο ΠΑΟΚ είχε νέα καλή στιγμή, μετά από εξαιρετική συνεργασία ανάμεσα σε Μπίσεσβαρ και Πρίγιοβιτς, με τον Ολλανδό να επιχειρεί έξυπνα ψιλοκρεμαστό σουτ βλέποντας εκτός θέσης τον Μπόζοβιτς, όμως την μπάλα να περνάει πάνω από το δοκάρι. Στο 77' απείλησε ο Μακ με ωραία ατομική ενέργεια και σουτ από αριστερά μέσα στην περιοχή που κατέληξε άουτ.

Στο 86' ένα σουτ του Μλαντένοβιτς πέρασε πάνω από την εστία του Πασχαλάκη, στην τελευταία καλή φάση της ΑΕΛ στο ματς. Στη συνέχεια και μέχρι το σφύριγμα της λήξης δεν άλλαξε κάτι, με το 3-0 υπέρ του ΠΑΟΚ να παραμένει.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ. Ο Βιεϊρίνια έκανε τρομερή προσποίηση και έβγαλε εξαιρετική σέντρα από αριστερά, με τον Πρίγιοβιτς να δίνει έτοιμο γκολ στον Σάχοβ με ασίστ με κεφαλιά-πάσα. Ήταν μία από τις πολλές αξιόλογες φάσεις που δημιούργησε ο ΠΑΟΚ στον αγώνα, αλλά την επιλέγουμε γιατί ήταν και καθοριστική για την εξέλιξη, με το γρήγορο προβάδισμα που έδωσε στον Δικέφαλο.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Διαμαντόπουλος δεν αντιμετώπισε προβλήματα έτσι όπως κύλησε το ματς. Στη φάση του πρώτου γκολ του ΠΑΟΚ, που την πήρε πάνω του ο α΄ βοηθός Πετρόπουλος, ο Σάχοβ φάνηκε να είναι στην ίδια ευθεία με τον αμυντικό της ΑΕΛ.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ο Βιεϊρίνια. Παρότι ο Πρίγιοβιτς σκόραρε και έδωσε ασίστ, ο Πέλκας έδωσε κι αυτός δύο ασίστ, ο Μπίσεσβαρ είχε στήσει πάρτι και ο Βαρέλα έκανε τα... μαγικά του, σκοράροντας κιόλας, εμείς θα επιλέξουμε τον Πορτογάλο. Αυτό επειδή ήταν ο κινητήριος μοχλός των επιθέσεων τον ΠΑΟΚ και ένας παίκτης που ξεχείλιζε ποιότητα σε κάθε του ενέργεια. Γι' αυτό και αποθεώθηκε όταν έγινε αλλαγή στο 73ο λεπτό.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Μπίσεσβαρ ως αριστερός εξτρέμ. Είχε άψογη συνεργασία με τον Βιεϊρίνια στην αριστερή πλευρά, ενώ συνέκλινε και αρκετές φορές προς την περιοχή, όντας απειλητικός. Απέδειξε ότι μπορεί να σταθεί και στη βασική ενδεκάδα του ΠΑΟΚ και να προσφέρει αρκετά στο επιθετικό παιχνίδι της ομάδας του Λουτσέσκου.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η παθητική εικόνα της ΑΕΛ. Από το ξεκίνημα του παιχνιδιού η ομάδα της Λάρισας δεν έδειξε διάθεση και ικανότητα να βγει από τα καρέ της και να απειλήσει, δεχόμενη συνεχή πίεση από τον ΠΑΟΚ. Με εξαίρεση κάποιες προσπάθειες του Αγκάνοβιτς, δεν μπορούσε να γίνει επικίνδυνη προς την περιοχή του ΠΑΟΚ.

Photo credits: eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ