STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Επέστρεψε στα γκολ και τις νίκες ο Ολυμπιακός, 4-0 τον Λεβαδειακό

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ EUROKINISSI SPORTS

Με ωραία μπάλα στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός επικράτησε με σκορ 4-0 του Λεβαδειακού. Ιντέγε (48' ψαλιδάκι εκτός θέσης, 74'), Μιλιβόγεβιτς (69'), Φορτούνης (71') τα γκολ, μεγάλη χαμένη ευκαιρία ο Γιακουμάκης στο 1-0.

Ολυμπιακός και Λεβαδειακός αναμετρήθηκαν στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" για την 13η αγωνιστική της Super League, προερχόμενοι αμφότεροι από νίκες (ΑΟΧ και Πανσερραϊκό αντίστοιχα) μεσοβδόμαδα για το Κύπελλο Ελλάδας.

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για την αεροπορική τραγωδία στη Κολομβία και την συντριβή του αεροσκάφους που μετέφερε την αποστολή της Σαπεκοένσε. Οι παίκτες και η διαιτητική τριάδα του αγώνα κρατούσαν ένα πανό για τη βραζιλιάνικη ομάδα, ενώ με το πέρας του λεπτού οι φίλοι του Ολυμπιακού φώναξαν "αδέρφια ζείτε εσείς μας οδηγείτε".

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ EUROKINISSI SPORTS

Χωρίς τέρματα ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος, όμως στο δεύτερο οι Πειραιώτες βρήκαν τις λύσεις στο γκολ.

Ο Ιντέγε με ψαλιδάκι έκανε το 1-0, με τον Νιγηριανό να είναι ακάλυπτος σε θέση οφσάιντ τη στιγμή που εκτελεί. Ο Γιακουμάκης με το σκορ στο 1-0 έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 61' και με γκολ των Μιλιβόγεβιτς, Φορτούνη και ξανά Ιντέγε ήρθε το τελικό 4-0 στο Φάληρο.

Βρήκε τις λύσεις στην επανάληψη

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"

Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου (ΕΠΣ Αθηνών)

Βοηθοί: Λεωνίδας Φραγκιαδάκης (ΕΠΣ Δωδεκανήσου), Μιχαήλ Δόσης (ΕΠΣ Αθηνών)

Ολυμπιακός (Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Ντε λα Μπέγια, Μιλιβόγεβιτς, Μαρτίνς (73' Ανδρούτσος), Ελιουνούσι (72' Πάρντο), Σεμπά, Ιντέγε (77' Καρντόσο).

Λεβαδειακός (Ντόστανιτς): Ναμάσκο, Τριποτσέρης, Κουλιμπαλί (60' Βασιλείου), Μαχαίρας (73' Καλτσάς), Μέντες, Μάντζιος, Σίλβα, Ουόν, Μιλιάζες, Μουλόπουλος, Καραμπουέ (46' Γιακουμάκης).

Γκολ: 48' & 74' Ιντέγε, 69' Μιλιβόγεβιτς, 71' Φορτούνης / -

Κάρτες: 12' Μποτία / 45+2' Μαχαίρας

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Ορεξάτος και με καλό ρυθμό μεσοεπιθετικά μπήκε ο Ολυμπιακός στην αναμέτρηση του Φαλήρου. Μαρτίνς και Φορτούνης ήταν οι βασικοί πυλώνες της ανάπτυξης, με τη δεξιά πλευρά (Φιγκέιρας - Ελιουνούσι) σαφώς πιο ζωηρή επιθετικά σε σχέση με την αριστερή (Ντε λα Μπέγια - Σεμπά).

Σε αντίθεση με το προηγούμενο εντός έδρας ματς κόντρα στην Κέρκυρα, οι Πειραιώτες είχαν αφήσει εκτός της λογικής τους την θεωρία της γιόμας και πατούσαν περιοχή με συχνότητα μέσα (και) από κάθετο παιχνίδι.

Το πρόβλημα αυτή τη φορά ήταν ότι οι "ερυθρόλευκοι" παρουσιάζονταν... τσαπατσούληδες στην τελική προσπάθεια.

Ο Λεβαδειακός είχε τους παίκτες του πίσω από την μπάλα και βασικό τρόπο ανάπτυξης τις μεγάλες μπαλιές από πίσω με προορισμό τον Μάντζιο, ενίοτε και τον Τόνι Σίλβα.

ΕΦΤΙΑΞΕ, ΔΕΝ ΕΒΑΛΕ

Στο 4ο λεπτό ο Ιντέγε γύρισε από δεξιά στον Σεμπά, ο Βραζιλιάνος δεν πρόλαβε να βάλει σωστά το σώμα του και ο Ναμάσκο μπλόκαρε την κεφαλιά του Φορτούνη που ακολουθούσε τη φάση.

Μαρτίνς, Φορτούνης και Σεμπά έκρυψαν τη μπάλα σε κάθετη ανάπτυξη στο 21', τελικός αποδέκτης ο Ιντέγε που πέρασε και τον Ναμάσκο αλλά είδε τον Μουλόπουλο να απομακρύνει το πλασέ του πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ EUROKINISSI SPORTS

Από κεφαλιά του Μιλιβόγεβιτς ο Μποτία με εξ επαφής προβολή έστειλε την μπάλα άουτ στο 30' και επτά λεπτά αργότερα ο Τριποτσέρης έβαλε σωτήρια κόντρα στο πλασέ του Σεμπά. Στο 40' ο Βραζιλιάνος είδε τον Ναμάσκο να απογειώνεται στη δεξιά του γωνία, στερώντας του ένα εντυπωσιακό γκολ!

ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ Ο ΛΕΑΛΙ

Ο Λεβαδειακός είχε δύο σημαντικές στιγμές στο πρώτο μέρος, αλλά ο Λεάλι έδειξε εγρήγορση και αντανακλαστικά. Πρώτα στο σουτ του Τόνι Σίλβα στο 31' και μετά στην εν κινήσει προσπάθεια του Μάντζιου στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου.

ΓΚΟΛΑΡΑ ΕΚΤΟΣ ΘΕΣΗΣ Ο ΙΝΤΕΓΕ

Χωρίς τέρματα πήγαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες και με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου οι γηπεδούχοι έφτασαν στο γκολ.

Ο Σεμπά με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά τροφοδότησε τον Ιντέγε και ο Νιγηριανός με τρομερό ψαλιδάκι έδωσε προβάδισμα στον Ολυμπιακό στο 48'. Αυτή η τόσο όμορφη φάση είχε ένα σημαντικό ψεγάδι, αφού ο σκόρερ ήταν εκτός θέσης, ακάλυπτος στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ουόν έβαλε σωτήρια κόντρα σε κεφαλιά του Ιντέγε από το ύψος της μικρής περιοχής.

ΣΠΑΤΑΛΗΣΕ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ Ο ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

Οι Βοιωτοί παρουσιάζονταν πολύ πιο επικίνδυνοι στο δεύτερο μέρος και μάλιστα πέταξαν στα σκουπίδια δύο εξαιρετικές ευκαιρίες να φέρουν το ματς στα ίσα!

Στο 57' Μέντες και Μάντζιος άλλαξαν πολύ ωραία τη μπάλα αλλά ο Έλληνας φορ από πλεονεκτική θέση έκανε πολύ κακό τελείωμα στην αγκαλιά του Λεάλι.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Γιακουμάκης έφυγε "αέρας" στην πλάτη των Μποτία - Ντα Κόστα, προχώρησε φτάνοντας απέναντι στον Λεάλι, ωστόσο έβαλε πολλή δύναμη στο πλασέ του και έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι!

"ΚΛΕΙΔΩΣΕ" ΣΕ 2'

Στο 66ο λεπτό ο Μουλόπουλος ανέτρεψε από πίσω τον Ιντέγε αλλά ο ρέφερι υπέδειξε κόρνερ και τρία λεπτά αργότερα από γύρισμα του Ντε λα Μπέγια, ο Μιλιβόγεβιτς με πλασαριστό σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής νίκησε τον Ναμάσκο για το 2-0.

Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, ο Σεμπά χρεώθηκε τη 2η ασίστ του στο παιχνίδι, με τον Φορτούνη να σημειώνει το 3-0 στο 71'.

Ο Ολυμπιακός "κλείδωσε" το ματς εντός διλέπτου και βρήκε ένα ακόμη γκολ στο 74ο λεπτό, ξανά με σκόρερ τον Ιντέγε, που με το κεφάλι μετά από ασίστ του Ντε λα Μπέγια (2η στο ματς) ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0.

Φοβερό σουτ εκτός περιοχής του Πάρντο στο 79' βρήκε με τα ακροδάχτυλα ο Ναμάσκο, με την μπάλα να σταματά στο αριστερό του δοκάρι.

Στο 85', σε προσπάθεια του Τόνι Σίλβα ο Φιγκέιρας έσωσε με το στήθος, όπως και ένα λεπτό μετά απομακρύνοντας προ του Μάντζιου.

Κόντρα για τον Ολυμπιακό στο 87', ο Πάρντο προτίμησε να τελειώσει μόνος τη φάση αντί να δώσει στον ολομόναχο Ανδρούτσο, έσωσε ο Ναμάσκο και ο Κολομβιανός αγκάλιασε τον Ανδρούτσο ζητώντας του συγνώμη.

Το ματς ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 4-0 και τους Πειραιώτες να τελειώνουν το ματς με 24 τελικές προσπάθειες.

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ποδοσφαιρικά αυτή του 21ου λεπτού. Ως ωραιότερη θα ήταν το ψαλιδάκι του Ιντέγε αν δεν ήταν από θέση οφσάιντ. Για την ιστορία της αναμέτρησης, το χαμένο τετ-α-τετ του Γιακουμάκη στο 61'. Εκεί θα μπορούσαν να αλλάξουν τα δεδομένα του αγώνα.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ένα σοβαρό λάθος για τον δεύτερο βοηθό (στο γκολ του Ιντέγε) και ένα για τον διαιτητή (το πέναλτι στον Νιγηριανό). Στο υπόλοιπο του αγώνα δεν υπήρξε κάτι το ιδιαίτερα αξιοσημείωτο.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Δύο γκολ ο Ιντέγε, δύο ασίστ ο Σεμπά, δύο ο Ντε λα Μπέγια. Οι αριθμοί δίνουν διλήμματα, στη σούμα θα επιλέγαμε τον Βραζιλιάνο.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η αγκαλιά του Πάρντο στον Ανδρούτσο, με τον Κολομβιανό να αναγνωρίζει το λάθος του στη φάση του 87ου λεπτού.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η αδυναμία που έδειξε για μια ακόμη φορά η άμυνα του Ολυμπιακού όταν αμύνεται ψηλά. Οι Βοιωτοί αστόχησαν, αλλά οι φάσεις έγιναν. Για ένα ακόμη παιχνίδι.

Photo credits: EUROKINISSI

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ