STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ένταση Ολυμπιακού και ΑΕΚ, οι διαφωνίες και οι εκλογές

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΜΕ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΑΕΚ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, ΠΑΟ ΚΑΙ ΠΑΟΚ. (Eurokinissi Sports - ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ)
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΜΕ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΑΕΚ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, ΠΑΟ ΚΑΙ ΠΑΟΚ. (Eurokinissi Sports - ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ) EUROKINISSI SPORTS

Το Sport24.gr αποκαλύπτει αυτά που συζητήθηκαν ανάμεσα στον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, με τους εκπροσώπους των τεσσάρων μεγάλων του ελληνικού ποδοσφαίρου και της Λίγκας, αλλά και την αντιπαράθεση μεταξύ Πειραιωτών και Ένωσης.

Πάνω από 4 ώρες κράτησε η συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, με τους εκπροσώπους των τεσσάρων μεγάλων ομάδων του ελληνικού ποδοσφαίρου (Βρέντζος, Λυσσάνδρου, Μ. Γκαγκάτσης, Παναγόπουλος) και ανθρώπους της Λίγκας (Γ. Στράτος, Β. Γκαγκάτσης), όπου συζητήθηκαν καυτά ζητήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Άλλωστε, η κατάσταση είναι πιο οριακή από ποτέ και έπρεπε να τεθούν επί τάπητος αρκετά θέματα, προκειμένου υπάρξουν κοινοί τόποι και να πάει το ποδόσφαιρό μας μπροστά.

Σύμφωνα με όσα γνωρίζει το Sport24.gr, η συζήτηση ήταν εκτενής και επί της ουσίας, αναλύθηκαν όλα τα θέματα και η κουβέντα έγινε μεν σε πολύ καλό κλίμα, ασχέτως αν υπήρξαν εντάσεις και διαφωνίες. Αυτές ήταν αναπόφευκτες και δεν θα πάψουν να υπάρχουν, όσο υφίστανται διαφορετικά συμφέροντα. Πάντως, τονίστηκε η ανάγκη για να υπάρξει εξομάλυνση και να θεσπιστούν κανόνες, προκειμένου να πάμε σε εκλογές στην ΕΠΟ το συντομότερο δυνατό, κάτι που το θέλουν όλες οι ομάδες και σε αυτό υπήρξε συμφωνία.

Ο υφυπουργός θέλει να υπάρχει συναίνεση και ηρεμία απ’ όλες τις πλευρές, να σταματήσουν οι εμπρηστικές δηλώσεις, ειδικά τώρα στο φινάλε της σεζόν και να πάμε σε ομαλότητα ως το τέλος. Ταύτιση απόψεων υπήρξε σε αρκετά θέματα της ατζέντας, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπήρξαν και διαφωνίες. Το καλό κλίμα προκύπτει από το γεγονός πως όλες οι πλευρές κάθισαν στο ίδιο τραπέζι και συζήτησαν ανοιχτά για πολλά ζητήματα.

Η ΚΟΝΤΡΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΚ

Μεγάλο μέρος της συζήτησης μονοπώλησαν Ολυμπιακός και ΑΕΚ, μεταξύ των δύο πλευρών ανέβηκαν οι τόνοι. Ο μεν Γιάννης Βρέντζος από την πλευρά των ερυθρολεύκων έθεσε το θέμα του ΟΠΑΠ και της σχέσης του με την ΑΕΚ ελέω Δημήτρη Μελισσανίδη, λέγοντας πως πρέπει να υπάρξει διαφάνεια και αναφέροντας πως η χορηγία του ΟΠΑΠ με τις ομάδες δημιουργεί και μια σχέση εξάρτησης, με τον Μηνά Λυσσάνδρου από πλευράς Ένωσης να απαντά πως και οι δανεικοί παίκτες αποτελούν μορφή επηρεασμού. Συν τις άλλοις, ανέφερε και την ανοιχτή υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης, τονίζοντας ότι βρίσκονται στο ποδόσφαιρο άνθρωποι που εμπλέκονται στην υπόθεση.

ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΟΤΙ… ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ

Πέρα από την κόντρα του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ, υπήρξαν και άλλα ζητήματα διαφωνίας μεταξύ των εκπροσώπων των ομάδων. Ναι μεν στην διαιτησία υπήρξε σύγκλιση απόψεων ως προς την ανάγκη της διαφάνειας, δεν τα βρήκαν όμως σε τεχνικής φύσεως θέματα όπως στον τρόπο που πρέπει να οργανωθεί, στο πώς θα εκλέγεται η ηγεσία της, αλλά και στην εκπροσώπηση της Λίγκας στο Δ.Σ. της ΕΠΟ. Εκεί το χάσμα είναι μεγάλο και δύσκολα θα μπορέσει να υπάρξει συμφωνία, τουλάχιστον άμεσα.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, θα κάνει συνάντηση και με την ΠΔΕ τις επόμενες ημέρες. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει ενημέρωση από την ΕΠΟ για τις εξελίξεις γύρω από το καταστατικό και τον κανονισμό, ενώ μετά το Πάσχα θα υπάρξει και νέα συνάντηση ανάμεσα σε όλες εμπλεκόμενες πλευρές, με στόχο να υπάρξει ταύτιση και συναίνεση. Η διαφάνεια, η ισονομία και η τήρηση των κανόνων απ’ όλους και έναντι όλων είναι αυτό που ζητά ο υφυπουργός και αυτό που τόνισε σε όλους τους τόνους στην σημερινή (10/4) συνάντηση στο γραφείο του.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ