STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Εξέπληξε τους πάντες ο Παναθηναϊκός, 1-0 την Ξάνθη

SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ /  EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Με ένα εντυπωσιακό γκολ του Γιάννη Μπουζούκη, ο Παναθηναϊκός νίκησε δίκαια την Ξάνθη στα Πηγάδια και "έσβησε" τους τρεις από τους έξι βαθμούς της ποινής. (VIDEO)

Πριν το παιχνίδι, κανείς δεν περίμενε αυτό που θα επακολουθούσε... Ίσως οι πλέον αισιόδοξοι να πίστευαν στο "διπλό" του Τριφυλλιού στα Πηγάδια, αλλά σίγουρα δεν μπορούσαν να προβλέψουν μία τόσο πειστική εμφάνιση! Διότι ο Παναθηναϊκός όχι μόνο νίκησε την Ξάνθη 1-0 εκτός έδρας με τη γκολάρα του Μπουζούκη στο 69', αλλά το τελικό σκορ τον αδικεί!

Εάν ο Μουνιέ στο πρώτο ημίχρονο και οι Χατζηγιοβάνης, Εμμανουηλίδης στο δεύτερο μέρος, ήταν πιο εύστοχοι, ο Παναθηναϊκός θα είχε επικρατήσει εύκολα. Επιπλέον, τα ανασταλτικά προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην προετοιμασία, εξαλείφθηκαν στα Πηγάδια. Ο Διούδης δεν απειλήθηκε καθόλου από οργανωμένη επίθεση και μόνο από στατικές φάσεις ανησύχησε!

Ασφαλώς, ο Παναθηναϊκός δεν έχει βγει από τη δύσκολη θέση. Από το -6 πήγε στο -3 και την επόμενη αγωνιστική, υποδεχόμενος τη Λαμία στο "Σπύρος Λούης", έχει την ευκαιρία να μηδενίσει το κοντέρ. Ούτε έχει διορθώσει όλες τις αδυναμίες και δεν εξασφαλίζει ότι δεν θα έρθουν οι "στραβές" στο μέλλον. Αλλά, το "διπλό" στα Πηγάδια ήταν σημαντικό, γιατί τονώνει την αυτοπεποίθηση των παικτών, "δένει" την ομάδα και εξασφαλίζει χρόνο στον Γιώργο Δώνη ώστε να δουλέψει και να βελτιώσει και άλλο το σύνολο του.

Όσο για την Ξάνθη, με εξαίρεση ένα δεκάλεπτο στο δεύτερο ημίχρονο, που έλεγξε το ρυθμό χωρίς να απειλήσει, δεν θύμισε την περσινή ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς. Δεν κατάφερε καν να αντιτάξει δύναμη στη δύναμη των παικτών του Τριφυλλιού, ώστε να υπερισχύσει στις προσωπικές μονομαχίες. Σίγουρα, είναι πολύ νωρίς και έχει πολλά παιχνίδια μπροστά της για να διορθώσει την κατάσταση, ωστόσο στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος παρουσιάστηκε ανέτοιμη.

SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ /  EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

ΤΟ "ΚΕΡΑΣΑΚΙ" ΤΟΥ ΜΠΟΥΖΟΥΚΗ

Ο Γιάννης Μπουζούκης έμεινε στο... παραένα στον Παναθηναϊκό, αφού το συμβόλαιο του έληγε τον προηγούμενο Ιούνιο και είχε συμφωνήσει να αγωνιστεί στον Αστέρα Τρίπολης. Ωστόσο, ο Νταμπίζας και ο Δώνης τον έπεισαν να ανανεώσει και ο 20χρονος μεσοεπιθετικός άρχισε να τους δικαιώνει. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, ο Μπουζούκης τα έκανε όλα... Κράταγε μπάλα, πήγαινε στο "ένας με έναν", πάσαρε και μάρκαρε. Για κερασάκι στην τούρτα, έβαλε ένα υπέροχο γκολ...

ΤΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΣΤΟΝ ΧΑΤΖΗΓΙΟΒΑΝΗ

Στο 75', ο Χατζηγιοβάνης βγήκε τετ α τετ από ασίστ του Μπουζούκη και ο Σιλά τον έριξε στο έδαφος. Οι ποδοσφαιριστές και ο πάγκος του Παναθηναϊκού διαμαρτυρήθηκαν έντονα για πέναλτι και αποβολή, αλλά ο Σιδηρόπουλος θεώρησε ότι δεν σημειώθηκε παράβαση. Πάντως, στο ριπλέι φαίνεται ότι υπάρχει τράβηγμα της φανέλας στον ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού, ενώ ο αμυντικός της Ξάνθης δεν πάει για τη μπάλα.

SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ /  EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ

Στο πρώτο ημίχρονο ήταν φανερό ότι ο Παναθηναϊκός ήταν πιο οργανωμένος και ήταν αυτός ο οποίος προσπαθούσε να επιτεθεί. Με φάσεις δουλεμένες από την προπόνηση, ο Μουνιέ βρέθηκε δύο φορές σε θέση βολής, μετά από ασίστ των Ινσούα και Χατζηγιοβάνη από αριστερά. Στο ίδιο χρονικό διάστημα, η Ξάνθη δεν ήταν απειλητική και δημιούργησε απειλητικές προϋποθέσεις μόνο από στατικά και από λάθη των αμυντικών.

Ο Γιώργος Δώνης δούλεψε πολύ με τους παίκτες του το καλοκαίρι και η δουλειά αποδίδει. Ασφαλώς, υπάρχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης που με τον χρόνο θα επιτευχθούν, ωστόσο σε μερικές περιπτώσεις "κραυγάζει" η έλλειψη ποιότητας για το κάτι παραπάνω, ένα στοιχείο που θα λείψει σίγουρα. Αντίθετα, η χτεσινή Ξάνθη δεν θύμισε το οργανωμένο σύνολο του Μίλαν Ράσταβατς της προηγούμενης σεζόν και περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο.

SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ /  EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΕ ΚΟΥΡΜΠΕΛΗ

Πριν το παιχνίδι, ο Γιώργος Δώνης αμφιταλαντευόταν για τη θέση που έπρεπε να χρησιμοποιήσει τον Δημήτρη Κουρμπέλη: στο κέντρο της άμυνας ή στη μεσαία γραμμή. Τελικά, ο 49χρονος προπονητής αποφάσισε να τοποθετήσει τον αρχηγό του στον "άξονα", ως δίδυμο με τον Χρήστο Δώνη. Ο Κουρμπέλης τον δικαίωσε για την επιλογή του, αφού έκλεισε τους χώρους μπροστά από τους στόπερ, έκοψε πολλές κάθετες πάσες, κέρδισε τις μονομαχίες και μετέφερε τη μπάλα με ασφάλεια προς την επίθεση. Ο Κουρμπέλης κάνει τη διαφορά στον Παναθηναϊκό και στο κέντρο, μπορεί να κάνει περισσότερα.

ΕΠΕΣΑΝ ΤΑ ΦΩΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΑΜΑ ΤΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗ

Στον έναν από τους τέσσερις πυλώνες φωτισμού στα Πηγάδια, σημειώθηκε πτώση της τάσης στο 79' και δεν υπήρχε επαρκής ορατότητα. Για περίπου 7 λεπτά, ο Σιδηρόπουλος διέκοψε το παιχνίδι και περίμενε μέχρι να επανέρθει ο φωτισμός στα κανονικά επίπεδα. Για αυτό και κράτησε 10 λεπτά καθυστερήσεις.

Ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης βγήκε δύο φορές τετ α τετ στα τελευταία λεπτά, όμως ισάριθμες φορές "νικήθηκε" από τον Ζίβκοβιτς. Τελικά, τα άστοχα πλασέ του μικρού δεν κόστισαν, ωστόσο ο ίδιος ξέσπασε σε κλάματα μετά τη λήξη της αναμέτρησης , βγάζοντας την πίεση που ένιωσε από τις χαμένες ευκαιρίες.

SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ /  EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΑΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΓΙΟΣ

Ο Παναθηναϊκός βίωσε ένα πρωτόγνωρο γεγονός που δεν έχει άμεση σχέση με το αγωνιστικό... Για πρώτη φορά από τη σεζόν 1959-60 που άρχισε η Α' Εθνική, στον πάγκο υπήρχε ένας προπονητής ο οποίος είχε τον γιο του ποδοσφαιριστή στην ενδεκάδα. Ο Γιώργος και ο Χρήστος Δώνης μπήκαν στην στατιστική του Τριφυλλιού ως ένα οικογενειακό δίδυμο στον πάγκο και στον αγωνιστικό χώρο.

Γήπεδο: Πηγάδια

Διαιτητής: Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Βοηθοί: Πολυχρόνης Κωσταράς (Αιτ/νίας), Λάζαρος Δημητριάδης (Μακεδονίας)

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Καμαρά, Κασάδο, Φλίσκας, Κίκε, Κάστρο (46' Κάστρο), Ντουρίτσκοβιτς, Ντε Λούκας (56' Καντά), Μπαξεβανίδης (87' Ορφανίδης), Σιλά, Γέντρισεκ.

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης):Διούδης, Πούγγουρας, Κολοβέτσιος, Οικονόμου, Κουλιμπαλί, Ινσούα, Κουρμπέλης, Δώνης (74' Τζανδάρης), Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης (78' Στάικος), Μουνιέ (88' Εμμανουηλίδης).

Γκολ: 69' Μπουζούκης

Κίτρινες Κάρτες: 5' Ινσούα, 30' Χατζηγιοβάνης, 42' Γέντρισεκ, 63' Καμαρά, 64' Μπουζούκης, 99' Οικονόμου

Κόκκινες κάρτες: 99' Ντουρίτσκοβιτς

Photo credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ