STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Εξαιρετικός ο Παναιτωλικός, νίκησε 2-0 τον Παναθηναϊκό

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΠΑΟ / ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΠΑΟ / ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να πελαγοδρομεί μακριά από το "Απόστολος Νικολαΐδης" και ο Παναιτωλικός επικράτησε δίκαια με 2-0. Οι Μάζουρεκ και Κλέσιο σκόραραν για τους γηπεδούχους, ενώ αποχώρησε τραυματίας ο Τσάβες.

Τι είχες Μαρίνο Ουζουνίδη; Τι είχα πάντα... Επί των ημερών του 48χρονου προπονητή ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να μην παίρνει αποτελέσματα μακριά από το "Απόστολος Νικολαΐδης" και αυτή τη φορά, ηττήθηκε 2-0 από τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο. Οι γηπεδούχοι του Μάκη Χάβου ήταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, είχαν την ουσία όταν έπρεπε και αγωνίστηκαν με έξυπνο τρόπο, κρατώντας το μηδέν στην άμυνα τους.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει προβλήματα όταν φεύγει από την έδρα του και δεν έχει βρει τον τρόπο να τα ξεπεράσει. Προβλήματα που ξεπερνούν τις εξελίξεις στο ιδιοκτησιακό ή την οικονομική ασυνέπεια και σχετίζονται με τη νοοτροπία που έχουν οι παίκτες. Μέχρι στιγμής, ο Ουζουνίδης και οι συνεργάτες του δεν έχουν βρει πως να τα διορθώσουν και αυτή είναι μία από τις αδυναμίες τους στη θητεία τους στην τεχνική ηγεσία.

Από την άλλη, είναι σαφές ότι στο όλο σκηνικό που διαμορφώνεται στον Παναθηναϊκό, το αγωνιστικό περνάει σε δεύτερη μοίρα. Ωστόσο, η ομάδα πρέπει να πάρει νίκες προκειμένου να προλάβει την πεντάδα και να μην επιβαρύνει την ατμόσφαιρα. Έως τώρα δεν τα έχει καταφέρει με τα αποτελέσματα και θα χρειαστεί πολλή δουλειά στο άμεσο μέλλον. Επιπλέον, ο Λουτσιάνο τραυματίστηκε και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις θα μείνει εκτός για ένα μήνα.

Ο Παναιτωλικός πανηγύρισε μία σημαντική νίκη, για την οποία κόπιασε πολύ και τη δικαιούταν απόλυτα. Το πλάνο του Μάκη Χάβου εκτελέστηκε στην εντέλεια από τους παίκτες του, οι οποίοι κέρδισαν τις πιο πολλές μονομαχίες και έτρεξαν περισσότερου από τους αντιπάλους τους. Πρόκειται για ένα "τρίποντο" που θα δώσει ώθηση στην ομάδα του Αγρινίου, αφού πάντα μία επικράτηση επί ενός μεγάλου, παρέχει έξτρα κίνητρα για τα επόμενα ματς.

Εξαιρετικός ο Παναιτωλικός, νίκησε 2-0 τον Παναθηναϊκό

ΕΤΣΙ ΠΑΡΑΤΑΧΘΗΚΑΝ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ

Ο Μάκης Χάβος παρέταξε τον Παναιτωλικό με σύστημα 4-2-3-1, με τον Κυριακίδη στην εστία, τους Μαρινάκη, Μιχάι, Μόρα, Ρότσα στην τετράδα της άμυνας, οι Μπεχαράνο και Πάουλο ήταν το δίδυμο των αμυντικών χαφ, ο Μάζουρεκ ήταν ο επιτελικός χαφ και οι Ρόσα και Κλέσιο οι δύο εξτρέμ και ο Ντίας έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης.

Εξαιρετικός ο Παναιτωλικός, νίκησε 2-0 τον Παναθηναϊκό

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης χρησιμοποίησε το 4-4-2, με τον Βλαχοδήμο γκολκίπερ, τους Γιόχανσον, Κουρμπέλη, Μολέντο, Χουλτ στην άμυνα, τους Βιγιαφάνιες, Σιλά, Χίλιεμαρκ, Λουντ στη μεσαία γραμμή και τους Μολίνς, Άλτμαν στην επίθεση.

Εξαιρετικός ο Παναιτωλικός, νίκησε 2-0 τον Παναθηναϊκό

Γήπεδο: Αγρινίου

Διαιτητής: Γεώργιος Κομίνης (Θεσπρωτίας)

Βοηθοί: Τρύφων Πετρόπουλος (Αρκαδίας), Αντώνιος Καρατζίκας (Αθηνών)

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Χάβος): Κυριακίδης, Μόρας, Μιχάι, Μαρινάκης, Ρότσα, Μπεχεράνο, Πάουλο, Μάζουρεκ (74' Μπράβο), Κλέσιο, Ρόσα (79' Τσόκανης), Ντίας (84' Μαρκόφσκι).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Μολέντο, Κουρμπέλης, Χουλτ, Σιλά, Χίλιεμαρκ, Βιγιαφάνιες, Λουντ (64' Μουνιέ), Άλτμαν (46' Τσάβες, 70' λ.τ. Χατζηγιοβάνης), Μολίνς.

Γκολ: 19' Μάζουρεκ, Κλέσιο 65'

Κάρτες: 45' Γιόχανσον, 64' Σιλά, 78' Κυριακίδης, 81' Μολίνς, 83' Μπράβο, 85' Βιγιαφάνιες

Θυμηθείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

ΔΕΝ ΒΡΗΚΕ ΤΟ ΓΚΟΛ

Ο Παναθηναϊκός άρχισε με μεγαλύτερη όρεξη το παιχνίδι και προσπάθησε να πλαγιοκοπήσει τον Παναιτωλικό, με εκφραστή τον Βιγιαφάνιες σε ένα γήπεδο που το γνωρίζει καλά. Στο 7' ο Αργεντινός από δεξιά πέρασε τέσσερις αμυνόμενους και πάσαρε στον Μολίνς, αλλά ο Μαρινάκης πρόλαβε να διώξει την τελευταίο στιγμή. Η πίεση του Παναθηναϊκού συνεχιζόταν, όταν ο Παναιτωλικός βρήκε τον τρόπο να σκοράρει... Στο 19' ο Ρόσα από δεξιά πέρασε τον Χίλιεμαρκ και πάσαρε στον Μάζουρεκ, ο οποίος με φαλτσαριστό σουτ, σκόραρε.

Το γκολ αιφνιδίασε τον Παναθηναϊκό, όμως αυτός εξακολούθησε να έχει την κατοχή και να προσπαθεί να ισοφαρίσει. Στο 22' ο Μολίνς από πλάγια θέση στην περιοχή πλάσαρε άουτ, ενώ στο 36' σου του Χίλιεμαρκ από το ημικύκλιο, κατέληξε άουτ. Η κορυφαία ευκαιρία χάθηκε στο 40', όταν ο Βιγιαφάνιες έβγαλε τον Λουντ στον κενό χώρο, αλλά αυτός πάτησε τη μπάλα και γλίστρησε, αντί να μπει στην περιοχή και να σουτάρει...

ΑΝΩΤΕΡΟΣ Ο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με καταιγιστικό ρυθμό... Η κοντινή κεφαλιά του Μολέντο στο 47' πέρασε άουτ, ενώ τρία λεπτά αργότερα, ο Βλαχοδήμος απέκρουσε δύσκολα την κεφαλιά του Κλέσιο. Στο 52' ο Ρότσα πρόλαβε τελευταία στιγμή τον Τσάβες στην περιοχή και στη συνέχεια, το φαλτσαριστό σουτ του Μολίνς πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Αμέσως μετά, ήρθε η σειρά του Παναιτωλικού να χάσει ευκαιρίες για να διευρύνει το προβάδισμα του.

Στο 57' ο Κλέσιο βγήκε τετ α τετ εκμεταλλευόμενος την κακή έξοδο του Βλαχοδήμου, όμως το πλασέ του πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 60' ο Μαρινάκης μετά το "'ένα-δύο" με τον Μάζουρεκ πλάσαρε πάνω στον Βλαχοδήμο. Τελικά, το 2-0 επιτεύχθηκε στο 65'. Ο Ρότσα πέρασε ανάμεσα από τρεις παίκτες από δεξιά, έκανε τη σέντρα, ο Βλαχοδήμος απέκρουσε προσωρινά, όμως ο Κλέσιο σούταρε στην επαναφορά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο 78', ο Χίλιεμαρκ εκτέλεσε το κόρνερ, ο Μολέντο αιφνιδιάστηκε και δεν πλάσαρε με δύναμη, ενώ στο 88' ο Ρότσα έκανε την παράλληλη μπαλιά και ο Κλέσιο έκανε την προβολή, όμως ο Βλαχοδήμος απέκρουσε. Ο Παναθηναϊκός απείλησε ξανά στο 89', όμως η κοντινή κεφαλιά του Μολέντο πέρασε άουτ.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το δεύτερο γκολ του Κλέσιο ήρθε στο κατάλληλο τάιμινγκ για τον Παναιτωλικό, αφού ο Παναθηναϊκός μπήκε με φούρια στο δεύτερο ημίχρονο και πίεζε για την ισοφάριση. Αντί για το 1-1, έγινε το 2-0 και το ματς ουσιαστικά τελείωσε...

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Κομίνης προσπάθησε να διευθύνει το παιχνίδι χωρίς πολλά σφυρίγματα και τα κατάφερε, αφού δεν το διέκοπτε συχνά. Τον βοήθησε η ροή του ματς που δεν έβγαλε δύσκολη φάση, καθώς και η συμπεριφορά των παικτών, που ήταν επαγγελματική σε γενικές γραμμές.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Βλαχοδήμος κράτησε το σκορ στο 2-0, όμως ο Ρότσα ήταν αυτός ο οποίος έκανε τη διαφορά στο επιθετικό κομμάτι για τον νικητή Παναιτωλικό. Μπορεί να μην σκόραρε, αλλά ο εξτρέμ των γηπεδούχων έκανε όλα τα υπόλοιπα. Δημιούργησε το δεύτερο γκολ, περνούσε ανάμεσα από δύο και τρεις αντιπάλους και μοίρασε και άλλες ασίστ που δεν αξιοποιήθηκαν και βρέθηκε σε θέση βολής.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Μάζουρεκ σκόραρε με ωραίο τρόπο για τον Παναιτωλικό σε ένα χρονικό σημείο που ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να επιβληθεί. Ο Αργεντινός βρέθηκε σε πλάγια θέση και πλάσαρε εξαιρετικά, τελειώνοντας μία δύσκολη φάση.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Παναθηναϊκός έχασε την Τετάρτη τον Λουτσιάνο με ρήξη χιαστού και στο Αγρίνιο έχασε τον Τσάβες, ο οποίος υπέστη θλάση. Εκτός από το ιδιοκτησιακό και τις δυσλειτουργίες στην ομάδα, ο Ουζουνίδης βλέπει τους δύο πιο ποιοτικούς επιθετικούς του να τίθενται νοκ άουτ με τραυματισμούς.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ