STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Είχε την ουσία στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός, 1-0 τον Ατρόμητο με Μολίνς

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε καλύτερα στο δεύτερο 45λεπτο με τον Ατρόμητο, βρήκε ένα γκολ με τον Μολίνς και πήρε το τρίποντο. Είχαν δοκάρι με τον Χατζηγιοβάνη οι πράσινοι ενώ ο Ζέκα αποχώρησε τραυματίας από την αναμέτρηση.

Σε ένα παιχνίδι όπου ο Παναθηναϊκός έδειξε δυο πρόσωπα κόντρα στον Ατρόμητο τελικά οι πράσινοι κατάφεραν να επικρατήσουν με 1-0 της ομάδας του Περιστερίου με το πρώτο γκολ του Μολίνς στο πρωτάθλημα το οποίο επετεύχθη στο 86' και πανηγυρίστηκε έξαλλα από τον Σουηδό στράικερ.

Το τριφύλλι πήρε έτσι το τρίποντο που του έδωσε και μαθηματικά μια θέση στα play off ενώ σε συνδυασμό με την ήττα του Πανιωνίου τον έφερε και στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Στα αρνητικά για τον Παναθηναϊκό ότι ο Ζέκα στα τελευταία λεπτά του αγώνα ένιωσε μια ενόχληση στον αριστερό προσαγωγό με αποτέλεσμα να μην ολοκληρώσει το παιχνίδι ενώ οι αντιδράσεις του έδειχναν ότι είχε υποστεί ζημιά που θα τον αφήσει εκτός για μερικές μέρες.

ΑΝΕΒΗΚΕ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού έδειξαν δυο πρόσωπα στον αγωνιστικό χώρο, ίσως γιατί είχαν και το μυαλό τους στη ρεβάνς της Τούμπας με αποτέλεσμα στο πρώτο μέρος ναι μεν να έχουν την υπεροχή αλλά αυτή ήταν ανούσια με αποτέλεσμα να μην μπορούν να σκοράρουν. Αντίθετα ο Ατρόμητος είχε δυο καλές αντεπιθέσεις με τον Βλαχοδήμο να δηλώνει παρών.

Στο δεύτερο 45λεπτο όμως το τριφύλλι ανέβασε κατά κόρον την απόδοση του, είχε πολλές τελικές, ένα δοκάρι με τον Χατζηγιοβάνη και το γκολ με τον Μολίνς. Με βάση την εικόνα του στο δεύτερο μέρος άξιζε το τέρμα που σημείωσε ενώ αντίθετα ο Ατρόμητος στο δεύτερο 45λεπτο περιορίστηκε σε ακόμα πιο παθητικό ρόλο.

Οι πράσινοι ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με 21 τελικές, οι δέκα στην εστία και εννιά κόρνερ ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν 5 τελικές με τρεις στην εστία και τρία κόρνερ.

Γήπεδο: "Απόστολος Νικολαϊδης"

Διαιτητής: Δημήτριος Καραντώνης (Ημαθίας)

Βοηθοί: Ε. Βλάσσης (Λασιθίου), Α. Φωτόπουλος (Αθηνών)

4ος: Κωνσταντίνος Αντωνίου (Αθηνών)

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήκος, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Ευαγγέλου (76' Λουντ), Χουλτ, Κουρμπέλης,Ζέκα, Μπουμάλ (55' Μολίνς), Εμποκού, Κλωναρίδης (71' Χατζηγιοβάνης), Μπεργκ.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Σα Πίντο): Θεοδωράκης, Κυριακίδης, Κατράνης, Φυτανίδης, Ζησόπουλος, Μανιάτης (74' Νάτσος), Μπαγκά, Ούμπιδες, Τόνσο (66' Λημνιός), Ντιγκινί (84' Πλατέλας), Νταουντά.

Γκολ: 86' Μολίνς

Κίτρινες: 63' Χουλτ, 90' Εμποκού, 90' Λουντ/36' Φυτανίδης

Κόκκινες: 90' Φυτανίδης

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

ΤΑ ΠΛΑΝΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

Είχε την ουσία στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός, 1-0 τον Ατρόμητο με Μολίνς


Είχε την ουσία στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός, 1-0 τον Ατρόμητο με Μολίνς

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο με τον Μαρίνο Ουζουνίδη να χρησιμοποιεί από την αρχή τον Μάρκους Μπεργκ παρά το γεγονός ότι ταλαιπωρήθηκε από γαστρεντερίτιδα τις τελευταίες μέρες. Ο 48χρονος τεχνικός έκανε δυο αλλαγές στο αρχικό σχήμα με τους Ευαγγέλου, Μπουμάλ αντί των τιμωρημένων Μολέντο, Βιγιαφάνιες.

Οι πράσινοι έπαιξαν σε ένα 4-4-2 με τον Βλαχοδήμο κάτω από τα γκολπόστ. Στο δεξί άκρο έπαιξε ο Κουλιμπαλί και αριστερά ο Χουλτ ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Κουτρουμπής, Ευαγγέλου. Τα δυο αμυντικά χαφ ήταν οι Κουρμπέλης, Ζέκα με τον Μπουμάλ να παίζει στο δεξί άκρο και τον Εμποκού στο αριστερό της μεσαίας γραμμής ενώ το επιθετικό δίδυμο ήταν οι Κλωναρίδης, Μπεργκ.

Από την άλλη ο Σα Πίντο παρέταξε την ομάδα του με κάποιες αλλαγές καθώς η ομάδα του Περιστερίου δεν πήγαινε για τίποτα πριν την έναρξη του αγώνα και ήταν λογικό ο Πορτογάλος τεχνικός να ήθελε να δει κάποια πράγματα ενόψει της επόμενης χρονιάς.

ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ, ΟΡΕΞΑΤΟΣ ΕΜΠΟΚΟΥ

Η πιο χαρακτηριστική αλλαγή ήταν η χρησιμοποίηση του Θεοδωράκη κάτω από τα γκολπόστ με τον 20χρονο γκολκίπερ να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του στην Super League. Στο δεξί άκρο έπαιξε ο Κυριακίδης και αριστερά ο Κατράνης ενώ το αμυντικό δίδυμο ήταν οι Φυτανίδης, Ζησόπουλος. Τα δυο αμυντικά χαφ ήταν οι Μπαγκά, Μανιάτης που είχαν μπροστά τους την τριάδα των Ντιγκινί, Ουμπίδες, Τόνσο ενώ μοναδικός προωθημένος ήταν ο Ντάουντα.

Στα πρώτα λεπτά ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων με τον Εμποκού να ζητάει συνέχεια την μπάλα, να δείχνει ορεξάτος και να ταλαιπωρεί αρκετά τον Κυριακίδη αλλά οι προσπάθειες του άσου του τριφυλλιού σταματούσαν εκτός περιοχής.

Από την άλλη ο Ατρόμητος σε όλο το ματς περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο θέλοντας να χτυπήσει στο τρανζίσιον και τις αντεπιθέσεις. Στην πρώτη εξ αυτών στο 13' ο Ντιγκινί έγινε αποδέκτης της μπάλας και έκανε ένα ωραίο σουτ αναγκάζοντας τον Βλαχοδήμο σε εντυπωσιακή επέμβαση που έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ.

Η πρώτη καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 18' όταν ο Εμποκού με τρομερή πάσα βρήκε τον Χουλτ ο οποίος μπήκε από τα αριστερά αλλά ο Σουηδός δεν έκανε ούτε σέντρα, ούτε σουτ με αποτέλεσμα να χαλάσει μια πολύ καλή ευκαιρία για τους πράσινους.

Ο Ατρόμητος χτύπησε ξανά στην αντεπίθεση στο 27'. Ο Ντιγκινί έκανε την σέντρα, ο Ντάουντα πήρε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι με την μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Βλαχοδήμου.

ΚΑΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΦΥΛΛΙ

Στο 33' ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ όταν ο Μπεργκ πέρασε πολύ ωραία μέσα στην περιοχή τον Φυτανίδη, γύρισε πρόσωπο προς την εστία και σούταρε με τον Θεοδωράκη να βάζει τα δυο του χέρια και να σταματάει την πορεία της μπάλας. Ο νεαρός γκολκίπερ αντέδρασε υπέροχα και στο 37' όταν ο Μπεργκ έκανε το γέμισμα προς την περιοχή η μπάλα βρήκε στο πόδι του Κυριακίδη και άλλαξε πορεία με τον Θεοδωράκη να κάνει τρομερή επέμβαση και να διώχνει σε κόρνερ.

Οι δυο ομάδες ξεκίνησαν το δεύτερο ημίχρονο χωρίς αλλαγές και με τον Παναθηναϊκό να είναι ακόμα πιο επιθετικός ψάχνοντας το γκολ που θα του έδιναν το προβάδισμα. Οι πράσινοι είχαν τρεις τελικές στα πρώτα πέντε λεπτά στο δεύτερο 45λεπτο και η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 52'. Ο Κουλιμπαλί από τα δεξιά έκανε τη σέντρα ο Εμποκού άφησε την μπάλα για τον Κλωναρίδη ο οποίος έκανε το γυριστό σουτ, το οποίο ήταν αδύναμο, με τον Θεοδωράκη να αποκρούει και πάλι την μπάλα.

Νέα καλή στιγμή για το τριφύλλι στο 53' με τον Κουλιμπαλί και πάλι πρωταγωνιστή. Όμορφη σέντρα προς τον Μπεργκ ο οποίος θα πάρει την κεφαλιά αλλά η μπάλα θα φύγει έξω από το δοκάρι του Θεοδωράκη. Μέσα σε επτά λεπτά ο δεξιός μπακ του Παναθηναϊκού απείλησε και πάλι καθώς αρχικά έκλεψε την μπάλα και εν συνεχεία έκανε το σουτ έξω από την περιοχή με το αριστερό αλλά ο τερματοφύλακας του Ατρόμητου μπλόκαρε την μπάλα.

ΠΙΟ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης έκανε πιο επιθετική την ομάδα του καθώς πέρασε στο ματς τον Μολίνς στο 55' αντί του Μπουμάλ που μπορεί να είχε όρεξη αλλά και πάλι δεν μπόρεσε να βοηθήσει τους πράσινους.

Ο Παναθηναϊκός είχε μια σπουδαία ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ στο 65' όταν οι πράσινοι κέρδισαν φάουλ το οποίο εκτέλεσε γρήγορα ο Εμποκού προς τον Κλωναρίδη, η άμυνα των φιλοξενούμενων "κοιμήθηκε" όμως ο επιθετικός του Παναθηναϊκού αστόχησε από πλεονεκτική θέση μέσα από τη μεγάλη περιοχή.

Στη μοναδική φάση του Ατρόμητου στο δεύτερο μέρος ο Λημνιός που είχε περάσει ως αλλαγή στο 71' έδωσε στον Ντάουντα που έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή το οποίο όμως έφυγε απελπιστικά έξω.

ΔΟΚΑΡΙ Ο ΧΑΤΖΗΓΙΟΒΑΝΗΣ, ΓΚΟΛ Ο ΜΟΛΙΝΣ

Οι γηπεδούχοι του Μαρίνου Ουζουνίδη συνέχισαν να ψάχνουν το γκολ που θα τους έδινε τη νίκη. Στο 79' σε κόρνερ του Εμποκού από τα αριστερά ο Κουρμπέλης πήρε την κεφαλιά ανενόχλητος από το ύψος του πέναλτι αλλά έστειλε την μπάλα έξω.

Στο επόμενο λεπτό ο Χατζηγιοβάνης έγινε κάτοχος της μπάλας έξω από την περιοχή. Πέρασε έναν αντίπαλο του και έπιασε ένα τρομερό σουτ με το δεξί το οποίο τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Θεοδωράκη.

Το γκολ που έψαχνε ο Παναθηναϊκός όμως ήρθε στο 86' με τον Μολίνς. Ο Εμποκού έδωσε πανέμορφα στον Μπεργκ αυτός την πέρασε με την μία στον Σουηδό στράικερ ο οποίος αρχικά νικήθηκε από τον Θεοδωράκη αλλά έγινε εκ νέου κάτοχος της μπάλας και με κοντινό πλασέ έγραψε το 1-0.

Η συνέχεια του αγώνα ήταν διαδικαστική και για τους παίκτες των δυο ομάδων και μάλιστα στις καθυστερήσεις τόσο οι πράσινοι όσο και οι παίκτες του Ατρόμητου, Εμποκού, Λουντ, Φυτανίδης έψαξαν την κίτρινη κάρτα για να λείψουν μόνο από το ματς της 30ης αγωνιστικής.

Ακούστε πως μετέδωσε ο Sport24 Radio 103,3 το γκολ του Μολίνς.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το δοκάρι του Χατζηγιοβάνη στο 80'. Πολύ καλή ενέργεια από τον μικρό και τρομερό σουτ από τον 20χρονο άσο του Παναθηναϊκού ο οποίος θα μπορούσε να βάλει ένα από τα γκολ της χρονιάς. Στάθηκε άτυχος όμως καθώς το σουτ του τράνταξε το δοκάρι.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Δημήτριος Καραντώνης από την Ημαθία. Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Καραντώνη από την Ημαθία και το μοναδικό του λάθος ήταν η κίτρινη που έδειξε στον Χουλτ στο 63'. Ο Σουηδός ανετράπη έξω από την περιοχή και δεν έκανε θέατρο όπως θεώρησε ο Καραντώνης.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Εμποκού. Πολύ καλό παιχνίδι από τον άσο του Παναθηναϊκού. Μπήκε πολύ ορεξάτος και περνούσε όπως ήθελε τους αντιπάλους του ενώ είχε και πολλές σωστές μεταβιβάσεις. Από την δική του κάθετη ξεκινάει το γκολ ενώ συνολικά η παρουσία του ήταν εξαιρετική.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Χρήστος Θεοδωράκης. Ο 20χρονος γκολκίπερ πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τον Ατρόμητο στην Super League και ήταν εξαιρετικός σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης. Έπιασε ότι πήγε προς την εστία του και στο γκολ δεν φέρει ευθύνη ενώ σε πρώτη φάση βγάζει το τετ α τετ αλλά στάθηκε άτυχος.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο τραυματισμός του Ζέκα. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού σε κάθε ματς τα δίνει τα πάντα και στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο τραυματίστηκε σε μια ανύποπτη φάση που μπορεί να του στερήσει τη συμμετοχή του στην αναμέτρηση του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ