STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Έφτανε ένα πεντάλεπτο στον Άρη, 2-0 την ΑΕΛ στο Καυτανζόγλειο

SUPERLEAGUE / ΑΡΗΣ - ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)
SUPERLEAGUE / ΑΡΗΣ - ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ) EUROKINISSI

Με τους Γιουνές (71') και Ντιγκινί (75') να σκοράρουν, ο Άρης νίκησε (και) την ΑΕΛ με 2-0 στο σχεδόν γεμάτο Καυτανζόγλειο και έχει κάνει ονειρεμένο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, μετρώντας έξι βαθμούς.

Ονειρεμένο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα έχει κάνει ο Άρης στο φετινό πρωτάθλημα. Η ομάδα του Πάκο Ερέρα, μετά το 0-3 στη Λαμία, νίκησε 2-0 την ΑΕΛ και έχει κάνει το "2 στα 2". Οι "κίτρινοι" με όπλο το μηδέν στην άμυνα και την πολύ ποιοτική μεσοεπιθετική τους γραμμή, έχουν καταφέρει να φτάσουν στο απόλυτο και να κοιτάζουν με αισιοδοξία το μέλλον.

Ο Γιουνές με το... στήθος στο 71' και ο Ντιγκινί στο 75', ήταν οι σκόρερ για τον Άρη στο σχεδόν γεμάτο Καυτανζόγλειο. Μετά την διακοπή λόγω των εθνικών ομάδων, οι Θεσσαλονικείς υποδέχονται τον Λεβαδειακό, ενώ η ΑΕΛ που στην πρεμιέρα νίκησε στη Ριζούπολη τον Απόλλωνα Σμύρνης, φιλοξενεί τον Παναθηναϊκό στον θεσσαλικό Κάμπο.

SUPERLEAGUE / ΑΡΗΣ - ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: VILLA / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)
SUPERLEAGUE / ΑΡΗΣ - ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: VILLA / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ) MOTIONTEAM

Αυτά είναι τα τέσσερα πράγματα που μάθαμε από το παιχνίδι Άρης - ΑΕΛ:

1. ΕΓΚΛΩΒΙΣΤΗΚΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΗ ΑΜΥΝΑ Ο ΑΡΗΣ

Θα περίμενε κανείς ότι ο Άρης θα έμπαινε με... ορμή στον αγώνα, έχοντας και τη συμπαράσταση του κόσμου του που βρέθηκε μαζικά στις εξέδρες του Καυτανζογλείου, παρ' όλα αυτά η ΑΕΛ κατάφερε να κρατήσει χαμηλό το τέμπο και δεν επέτρεψε στους παίκτες του Πάκο Ερέρα να κάνουν το παιχνίδι τους, εν αντιθέσει με ό,τι συνέβη στο ματς της πρεμιέρας με τη Λαμία. Ο Σωτήρης Αντωνίου είχε διαβάσει καλά το ματς, έκλεισε τους χώρους και οι ποδοσφαιριστές του Άρη δυσκολεύονταν να επιτεθούν ορθολογικά και να απειλήσουν την εστία του Κρίστινσον.

Δυο φορές απείλησαν οι "κίτρινοι", "φορτώνοντας" την δεξιά τους πλευρά με τον Τζανακάκη, αλλά το πρώτο γύρισμά του στο 8' δεν βρήκε κάποιον συμπαίκτη του, ενώ στο δεύτερό του στο 32' ο Ντιγκινί απέτυχε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα από το δεύτερο δοκάρι και ενώ ο Κρίστινσον ήταν εξουδετερωμένος. Από 'κει και πέρα, όποτε χρειάστηκε να επέμβει ο γκολκίπέρ της ΑΕΛ, ήταν εκεί που έπρεπε στα μακρινά σουτ των Μπάσα (18') και Γκαρσία (36'). Το 0-0 έμοιαζε δίκαιο στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου.

2. ΕΝΑ ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ ΠΕΝΤΑΛΕΠΤΟ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΟ

Και αφού δεν έγινε το 0-1 με την ευκαιρία του Γκοΐκοβιτς στο 65', ο οποίος έκλεψε τη μπάλα από τον Μπάσα και αστόχησε σε σουτ από πλάγια θέση, ήρθε ένα εκρηκτικό πεντάλεπτο για τον Άρη, ο οποίος είχε δυο γκολ και δοκάρι από το 71' μέχρι το 75', καθαρίζοντας το παιχνίδι με την ΑΕΛ. Αφού πρώτα ο Γιουνές... προειδοποίησε την άμυνα της ΑΕΛ, στέλνοντας με κεφαλιά τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Κρίστινσον, λίγα δευτερόλεπτα μετά σκόραρε με το... στήθος έπειτα από σέντρα του πολύ καλού Τζανακάκη από τα δεξιά, σκορπώντας ενθουσιασμό στις τάξεις των φίλων του Άρη.

Και προτού καλά καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, ήρθε και δεύτερο γκολ για τον Άρη. Ο Γκάμα έδωσε δεξιά στον Γκαρσία, αυτός μπήκε στην περιοχή, έκανε το γύρισμα, ο Ντιγκινί πρόλαβε τον Γκόλια και από κοντά έγραψε το 2-0 για τους γηπεδούχους, που λυτρώθηκαν για τα καλά. Η ομάδα του Πάκο Ερέρα θα έφτανε σε δεύτερο συνεχόμενο τρίποντο, κάνοντας ονειρεμένο ξεκίνημα στο φετινό πρωτάθλημα.

Στο διάστημα μετά το δεύτερο γκολ που σημείωσαν οι γηπεδούχοι, η ΑΕΛ βγήκε μπροστά, είχε κάποιες καλές στιγμές με τον δραστήριο Μόρσι (μπήκε στο 77' και ήταν εξαιρετικός), αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει.

3. ΕΝ ΑΡΧΗ ΗΝ Η ΑΜΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΙΤΡΙΝΟΥΣ

Για δεύτερο σερί παιχνίδι, ο Άρης κράτησε το μηδέν στα μετόπισθεν. Οι "κίτρινοι" απειλήθηκαν περισσότερο μετά τα δυο γκολ που πέτυχαν, όταν πια είχαν κλειδώσει σε μεγάλο βαθμό τη νίκη. Στη Λαμία δεν δέχτηκε γκολ, με τον Κουέστα να περνάει ένα ήρεμο βράδυ, ενώ απέναντι στην ΑΕΛ χρειάστηκε να επέμβει σε 1-2 περιπτώσεις και δήλωσε παρών. Όσο ο Άρης δεν δέχεται γκολ, θα βρίσκει τον τρόπο να απειλεί μπροστά και να σκοράρει με την ποιοτική μεσοεπιθετική του γραμμή. Προς το παρόν μετράει "2 στα 2" με πέντε γκολ ενεργητικό και μηδέν παθητικό. Όλα πηγαίνουν πρίμα για το συγκρότημα του Πάκο Ερέρα που δείχνει να έχει καλή ισορροπία στις γραμμές του.

4. ΜΕΣΟΕΠΙΘΕΤΙΚΑ Ο ΑΡΗΣ ΕΧΕΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ

Για ακόμα έναν αγώνα ο Άρης βρήκε τον τρόπο να φτάσει σε γκολ. Τρία στην πρεμιέρα με τη Λαμία, άλλα δυο με την ΑΕΛ. Ο Γκάμα είναι παίκτης που μπορεί να κάνει την διαφορά με την ποιότητα του, τις κάθετες μπαλιές του και την άψογη τεχνική του κατάρτιση, οι Γιουνές και Ντιγκινί είναι ικανότατοι μέσα στην περιοχή, ενώ πολύ καλό αγώνα έκανε και ο Τζανακάκης, ο οποίος ταλαιπώρησε από δεξιά την άμυνα των "βυσσινί", καλός και ο Γκαρσία. Ο Πάκο Ερέρα έχει πολλές λύσεις, έχει παίκτες για να απειλεί με αξιώσεις τις αντίπαλες άμυνες.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Καυτανζόγλειο

Διαιτητής: Γιώργος Τζοβάρας

Βοηθοί: Ράινχαρτ Μπούξμπαουμ, Παντελής Σπυρόπουλος

Τέταρτος: Αθανάσιος Σέζος

ΑΡΗΣ (Πάκο Ερέρα): Κουέστα, Βέλεθ, Δεληζήσης, Τζανακάκης, Βαλεριάνος, Ματίγια (81' Μενέντες), Μπάσα, Γκάμα (85' Ναζλίδης), Ντιγκινί (77' Κολάσο), Γκαρσία, Γιουνές.

ΑΕΛ (Σωτήρης Αντωνίου): Κρίστινσον, Γρομητσάρη, Γκόλια, Χούμπτσεβ, Φατιόν, Πίτι, Μιλοσάβλιεβιτς, Σαχίτι (46' Kαρανίκας), Ντέλετιτς (77' Μόρσι), Κούνιτς (65' Νούνιτς), Γκοϊκοβιτς

Γκολ: 71' Γιουνές, 75' Ντιγκινί

Κάρτες: 28' Φατιόν, 29' Δεληζήσης, 63' Γκόλιας, 78' Γκοΐκοβιτς, 80' Ματίγια, 86' Χούμπτσεβ

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ