ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έφτανε ένα δεκάλεπτο, "σβηστό" 2-0 του Αστέρα με τον Απόλλωνα

SUPERLEAGUE / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΕΞΑΡΧΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΕΞΑΡΧΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Αστέρας ήταν εντυπωσιακός και αποτελεσματικός στο πρώτο δεκάλεπτο με τον Απόλλωνα, πέτυχε δυο γκολ με τους Κυριακόπουλο (4') και Μανιά (10') και του έφτανε για να νικήσει 2-0 και να κάνει σεφτέ στους βαθμούς έπειτα από τέσσερις αγωνιστικές.

Ο Αστέρας πραγματοποίησε εντυπωσιακό ξεκίνημα απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης, πέτυχε δυο γκολ στο πρώτο δεκάλεπτο με τους Κυριακόπουλο (4') και Μανιά (10') και έφτασε στην άνετη και δίκαιη νίκη στο "Θ. Κολοκοτρώνης", παίρνοντας τους πρώτους του βαθμούς στο πρωτάθλημα έπειτα από τέσσερις αγωνιστικές στη Super League.

Στον αντίποδα, η "Ελαφρά Ταξιαρχία" συνεχίζει να προβληματίζει, παραμένει δίχως πόντο και οφείλει να βελτιώσει πολλά πράγματα στη συνέχεια, αν δεν θέλει να είναι από τα πρώτα φαβορί για τον υποβιβασμό. Οι δυο ομάδες θα αναμετρηθούν μεσοβδόμαδα στην Τρίπολη και για την 1η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας, αφού βρίσκονται μαζί στον έκτο όμιλο του θεσμού.

Τα τέσσερα πράγματα που μάθαμε από το παιχνίδι Αστέρας - Απόλλων Σμύρνης:

1. Η ΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΗΜΙΣΥ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΣ

Ο Αστέρας μπήκε με το "καλημέρα" του αγώνα για να αποδείξει ποιος είναι το αφεντικό και τα κατάφερε και με το παραπάνω. Μέχρι το πρώτο δεκάλεπτο είχε καθαρίσει ουσιαστικά το ματς, αφού πέτυχε δυο γκολ σε αυτό το διάστημα, με τον Απόλλωνα να μην μπορεί να κάνει απολύτως τίποτα. Οι γηπεδούχοι που ήθελαν πάση θυσία τη νίκη μετά τις οριακές ήττες από ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό, δείχνοντας από το πρώτο λεπτό διάθεση να πιέσουν τους φιλοξενούμενους.

Μόλις στο 4' ο Κυριακόπουλος άνοιξε το σκορ για τους Αρκάδες με υπέροχη εκτέλεση φάουλ από τα δεξιά. Φέρει και ευθύνη ο Χουάντερσον, όμως ήταν εξαιρετικό το χτύπημα και ο Αστέρας έκανε το 1-0. Προτού καλά καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί ήρθε και δεύτερο τέρμα. Ο Τόνσο έκανε αριστουργηματική ασίστ με το στήθος στον Μανιά και εκείνος με ψύχραιμο σουτ νίκησε τον Βραζιλιάνο γκολκίπερ, ο οποίος έβλεπε την άμυνά του να τον εκθέτει ανεπανόρθωτα. Στο καναβάτσο από νωρίς η ομάδα του Μοντεαγούδο, που είχε γολγοθά ν' ανέβει, αν ήθελε να επιστρέψει στο ματς.

2. ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ Ο ΑΠΟΛΛΩΝ

Πέρα από τα δυο γκολ που δέχτηκε νωρίς νωρίς στο ματς ο Απόλλων, η άμυνά του ήταν προβληματική σε όλο το πρώτο 45λεπτο. Οι γηπεδούχοι έκαναν εννέα τελικές σε αυτό το διάστημα, οι έξι στην εστία, με τον Χουάντερσον να κάνει 3-4 πολύ καλές επεμβάσεις. Πολλή δουλειά από τον πολύπειρο γκολκίπερ, ο οποίος έβλεπε τους συμπαίκτες του να μην μπορούν να αναχαιτίσουν τους Αρκάδες. Οι παίκτες του Αστέρα έμπαιναν όπως ήθελαν στα καρέ του Απόλλωνα. Άλλοτε από τα άκρα, άλλοτε από τον άξονα, βρίσκονταν σε θέση βολής και αν ήταν πιο αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια, το κοντέρ θα έγραφε περισσότερα γκολ.

Όχι βέβαια ότι μπροστά έκανε κάτι ο Απόλλων σε αυτό το διάστημα, με τον Παπαδόπουλο να είναι θεατής στη μεγαλύτερη διάρκειά του και να χρειάζεται να επέμβει μόνο σε μια προβολή του Πέδρο προ του Ιγκλέσιας στο 32', αλλά η άμυνα ήταν ο μεγάλος "πονοκέφαλος". Τέταρτη ήττα για τους φιλοξενούμενους σε ισάριθμα ματς, με την εικόνα να προβληματίζει πολύ. Αν δεν αλλάξει δραματικά προς το καλύτερο, πολύ δύσκολα δεν θα είναι στις θέσεις που οδηγούν στον υποβιβασμό στη Football League. Η ομάδα παρουσιάζεται ασύνδετη, χωρίς φρεσκάδα και λύσεις. Υπάρχει χρόνος ακόμη, αλλά προς το παρόν είναι... μηδέν εις το πηλίκον.

3. ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΟ ΤΟ "ΜΗΔΕΝ ΒΑΘΜΟΙ" ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ

Ο Αστέρας πριν τον αγώνα δεν είχε πάρει ούτε έναν βαθμό στο πρωτάθλημα και ήταν στις τελευταίες θέσεις του πίνακα. Η αλήθεια όμως είναι ότι η βαθμολογία ήταν πλασματική. Οι Αρκάδες είχαν χάσει με πέναλτι από ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, τα οποία σήκωσαν πολλή κουβέντα και με γκολ του Νάτχο στο 92' από τον Ολυμπιακό. Τρεις ήττες στο γκολ, με τον Αστέρα να στέκεται καλά και σίγουρα θα μπορούσε να έχει πάρει κάτι. Ήταν το δυσκολότερο πρόγραμμα που θα μπορούσε να έχει με τα τρία φαβορί για τον τίτλο, εκ των οποίων τα δυο εκτός έδρας (Τούμπα και Γεώργιος Καραϊσκάκης).

Πλέον, μπορεί να ξεκινήσει η συγκομιδή βαθμών και να αναρριχηθεί. Η ομάδα του Σάββα Παντελίδη είναι από τις πιο πλέον στιβαρές και ποιοτικές στη Super League και έχει τα φόντα να το αποδείξει στη συνέχεια του πρωταθλήματος. Ο Αστέρας έχει το υλικό για να βρεθεί ψηλά και να χτυπήσει την πρώτη πεντάδα, που είναι και ο φετινός στόχος του.

4. Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΗΤΑΝ... ΘΕΑΤΗΣ ΣΤΟ ΜΑΤΣ

Θα περίμενε κάποιος από τον Απόλλωνα να βγει πιο μπροστά και να απειλήσει τον Παπαδόπουλο στο δεύτερο ημίχρονο. Με 2-0 πίσω οι Απολλωνιστές όφειλαν να παίξουν με περισσότερο θάρρος στο β' μέρος, ώστε να αλλάξει τη ροή του παιχνιδιού. Λίγα πράγματα και πάλι όμως, με τον Παπαδόπουλο να μένει... θεατής στη μεγαλύτερη διάρκειά του και να χρειάζεται ελάχιστες φορές να επέμβει. Ναι μεν οι φιλοξενούμενοι πήραν το κέντρο και προσπαθούσαν να επιτεθούν πιο ορθολογικά, έκαναν πολύ λίγα πράγματα μπροστά.

Στο ίδιο διάστημα, ο Αστέρας είχε προβλήματα στην τελική πάσα στο μεγαλύτερο μέρος του δευτέρου ημιχρόνου και στο τελευταίο δεκάλεπτο είχε 3-4 φάσεις για να διευρύνει το σκορ, με αποκορύφωμα το δοκάρι του Καλτσά στο 83ο λεπτό. Οι γηπεδούχοι κρατούσαν άνετα το υπέρ τους προβάδισμα, έριξαν στροφές σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο, αλλά είχαν ευκαιρίες για να σημειώσουν και τρίτο τέρμα. Πάντως, πέτυχαν τον στόχο τους και πλέον ατενίζουν με μεγαλύτερη αισιοδοξία την συνέχεια του πρωταθλήματος.

Γήπεδο: "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης"

Διαιτητής: Αθανάσιος Σέζος

Βοηθοί: Νικόλαος Σάββας, Νικόλαος Δημόπουλος

Τέταρτος: Στέφανος Κουμπαράκης

ΑΣΤΕΡΑΣ (Παντελίδης): Παπαδόπουλος, Βλάχος, Κυριακόπουλος, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Μουνάφο, Ιγκλέσιας, Τσιλιανίδης (82' Μπελόκ), Φερνάντεθ, Τόνσο (60' Καλτσάς), Μανιάς (72' Δουβίκας).

ΑΠΟΛΛΩΝΑ (Μοντεαγούδο): Χουάντεσρον, Κοντοές, Ναδάλες, Λούκιτς, Βαφέας, Γκονζάλες, Ντ' Ούρσο (61' Κονέ), Μπεντινέλι, Πέδρο (66' Μάντζιος), Ακόστα (60' Γκαρός), Τριάδης.

Γκολ: 4' Κυριακόπουλος, 10' Μανιάς

Κάρτες: 19' Ιγκλέσιας, 42' Τριάδης, 54' Βλάχος, 68' Γκονζάλες, 71' Κονέ

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ