STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Εδραιώθηκε στην πεντάδα ο Πανιώνιος, 2-1 τον Πλατανιά

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Πανιώνιος πήρε τη νίκη επί του Πλατανιά με 2-1 εκμεταλλευόμενος την αποβολή του Κοροβέση στο 73' και το τραγικό λάθος του Κοκκαλά στο 82'. Μειώνονται οι ελπίδες παραμονής για τους Χανιώτες που μετρούν εννιά σερί ήττες. (VIDEOS)

Ο Πανιώνιος επικράτησε με 2-1 του Πλατανιά στη Νέα Σμύρνη εδραιώνοντας τη θέση του στη πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος καθώς έφτασε μετά από 14 αγωνιστικές τους 22 βαθμούς.

Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο την αποβολή του Κοροβέση στο 73' με αυστηρή δεύτερη κίτρινη κάρτα αλλά και το ολέθριο λάθος του Κοκκαλά στο 82' από το οποίο προήλθε το γκολ της νίκης του Πανιωνίου.

Ο Πλατανιάς από την πλευρά του μέχρι το 73' πατούσε καλά στο γήπεδο και έχοντας ισοφαρίσει δέκα λεπτά νωρίτερα έδειχνε ότι θα μπορούσε να αξιώσει ακόμα και το τρίποντο από το ματς με τον Πανιώνιο.

Δεν τα κατάφερε όμως, γνώρισε την ένατη συνεχόμενη ήττα του, παρέμεινε στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα με έξι βαθμούς και φυσικά όσο περνάνε οι αγωνιστικές τα πράγματα γίνονται ολοένα και πιο δύσκολα για την ομάδα των Χανίων.

ΕΤΣΙ ΕΠΑΙΞΑΝ

Με δυο αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό παρέταξε τον Πανιώνιο ο Μιχάλης Γρηγορίου καθώς άφησε στον πάγκο τους Γεσίλ, Σαββίδη που ήταν βασικοί στην Λεωφόρο και επέλεξε να ρίξει στη μάχη τους Μασούρα, Ντουρμισάι. Έτσι στο 4-3-2-1 με το οποίο αγωνίστηκε ο Πανιώνιος στο αρχικό σχήμα βρέθηκε κάτω από τα γκολπόστ ο Κότνικ ενώ η τετράδα της άμυνας αποτελούνταν από τους Βλάχο, Γκιοατά, Μπανανά και Χατζισαφί. Τα δυο αμυντικά χαφ ήταν οι Σιώπης, Κόρμπος με την τριάδα μπροστά τους να αποτελείται από τους Σπιριντόνοβιτς, Μασούρα και Λάμπρου οι οποίοι άλλαζαν συχνά θέσεις. Στη κορυφής της επίθεσης ήταν ο Ντουρμισάι που είχε βάλει το "χρυσό γκολ" στην Λεωφόρο.

Εδραιώθηκε στην πεντάδα ο Πανιώνιος, 2-1 τον Πλατανιά

Από την πλευρά του ο Μάνουελ Ρόκα κατέβασε τον Πλατανιά με ένα καθαρό 3-5-2 στην προσπάθεια της ομάδας του να είναι συμπαγής αμυντικά αλλά και να απειλήσει επιθετικά. Στο τέρμα βρέθηκε ο Κοκκαλάς με την τριάδα της άμυνας να αποτελείται από τους Στάμου, Ντικαμονά και Βάντερσον. Ως μπακ χαφ στις δυο πλευρές έπαιξαν οι Στάθης, Κοροβέσης και η τριάδα στο κέντρο ήταν οι Δημούτσος, Αγγελόπουλος και Ντεβέσα ενώ το δίδυμο μπροστά ήταν οι Ενσικουλού και Μπούτνικ.

Εδραιώθηκε στην πεντάδα ο Πανιώνιος, 2-1 τον Πλατανιά

Το λάθος του Κοκκαλά έδωσε τη νίκη στο Πανιώνιο

Γήπεδο: "Δημοτικό Νέας Σμύρνης"

Διαιτητής: Αλέξανδρος Τσαμούρης (Πειραιά)

Βοηθοί: Α. Χούσκογλου (Θράκης), Σ. Βασιλόπουλος (Έβρου)

4ος: Εμμανουήλ Σκουλάς (Θεσσαλίας)

Πανιώνιος (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Μπανανά, Βλάχος, Χατζισαφί (80' Βουκελάτος), Γκιοατά, Λάμπρου (65' Σαραμαντάς), Κόρμπος, Σιώπης, Σπιριντόνοβιτς, Μασούρας (72' Γεσίλ), Ντουρμισάι.

Πλατανιάς (Μάνουελ Ρόκα): Κοκκαλάς, Ντεβέσα (87' Γκρζέλτσακ), Βάντερσον, Κοροβέσης, Στάθης, Αγγελόπουλος, Δημούτσος (90' Πατράλης), Μπούντνικ (76' Αμπντούλ), Ενσικουλού, Ντικαμονά, Στάμου

Γκολ: 29' Σπιριντόνοβιτς, 82' Γκιοατά/61' Ενσικουλού

Κίτρινες: 90' Ντουρμισάι/40' Στάθης, 54' Κοροβέσης

Κόκκινες: 73' Κοροβέσης

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Ο Πανιώνιος μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και πίεσε στην αρχή, ιδίως στο πρώτο τέταρτο, για να πετύχει ένα γκολ με το οποίο θα έπαιρνε το προβάδισμα. Από την πλευρά της η ομάδα του Πλατανιά δεν μπήκε με στόχο να παίξει μόνο άμυνα και να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις αλλά με στόχο να παίξει το ματς στα ίσια και μέσα από στρωτό ποδόσφαιρο να κυνηγήσει κάτι καλό. Για αυτό και όσο περνούσε η ώρα οι φιλοξενούμενοι ανέβαζαν την απόδοση τους.

Η πρώτη καλή στιγμή των γηπεδούχων ήρθε στο 17' όταν ο Χατζισαφί έγινε αποδέκτης της μπάλας εκτός περιοχής και επιχείρησε ένα δυνατό σουτ το οποίο απομάκρυνε δύσκολα σε κόρνερ ο Κοκκαλάς. Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στο 19' με τον Δημούτσο να σουτάρει έξω από την περιοχή και τον Κότνικ να μπλοκάρει σταθερά.

Ο Πανιώνιος θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ στο 22' όταν ο Ντουρμισάι έφυγε στην πλάτη της άμυνας του Πλατανιά από τα αριστερά επιχείρησε και το σουτ το οποίο πέρασε έξω. Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν τρία λεπτά αργότερα όταν ο Κοροβέσης από τα αριστερά έκοψε όμορφα τη μπάλα και έκανε το σουτ με τον Χατζισαφί να βάζει τη κόντρα.

ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΜΕ ΣΠΙΡΙΝΤΟΝΟΒΙΤΣ

Οι παίκτες του Γρηγορίου πήραν το προβάδισμα στο σκορ στο 29' με τον Σπιριντόνοβιτς. Σε μπαλιά προς τον Λάμπρου ο νεαρός μέσος είδε τη κίνηση του Αυστριακού και του έδωσε τη μπάλα με τον Σπιριντόνοβιτς να σουτάρει απευθείας, τη μπάλα να βρίσκει στον Ντικαμονά, να αλλάζει πορεία και να καταλήγει στα δίχτυα του.

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν την υπεροχή και τη κατοχή της μπάλας σε όλη τη διάρκεια του πρώτου 45λεπτου χωρίς να απειληθούν μέχρι τη λήξη του.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δυο ομάδες με τον Πανιώνιο να μπαίνει δυνατά και να απειλεί στα πρώτα λεπτά του αλλά και ο Πλατανιάς με τη σειρά του μετά το πρώτο δεκάλεπτο ανέβασε την απόδοση του. Πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, κράτησε τη μπάλα και μπόρεσε να απειλήσει την εστία του Κότνικ.

ΣΤΑ ΙΣΙΑ ΜΕ ΓΚΟΛΑΡΑ ΕΝΣΙΚΟΥΛΟΥ

Οι φιλοξενούμενοι μάλιστα έφεραν το ματς στα ίσια στο 61' με τον Ενσικουλού. Ο επιθετικός του Πλατανιά εκτέλεσε φάουλ σε καλό σημείο με το δεξί και έστειλε τη μπάλα στο δεξί γάμα της εστίας του Κότνικ που ήταν ανήμπορος να αντιδράσει.

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το γκολ έδωσε αέρα στους παίκτες του Πλατανιά που προσπάθησαν να απειλήσουν και να φτάσουν και σε ένα δεύτερο γκολ χωρίς όμως αποτέλεσμα.

ΜΕ ΔΕΚΑ ΟΙ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΙ, ΓΚΟΛ Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Στο 73' ο Κοροβέσης άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες καθώς είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα, αυστηρή για φάουλ πάνω στον Βλάχο. Ο Πανιώνιος έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα στον αγωνιστικό χώρο έγινε ακόμα πιο επιθετικός ενώ και ο Γρηγορίου έριξε ότι επιθετικούς είχε στο ματς.

Δικαιώθηκε μάλιστα στο 82' όταν ο Γκιοατά έβαλε το γκολ μετά το λάθος του Κοκκαλά και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του Πανιωνίου. Ο Γεσίλ από μακριά εκτέλεσε με δύναμη ένα φάουλ με τον γκολκίπερ του Πλατανιά να μη διώχνει σε κόρνερ αλλά να προσπαθεί να μπλοκάρει την μπάλα. Έκανε το λάθος όμως και η μπάλα του έφυγε από τα χέρια με τον αμυντικό του Πανιωνίου να ακολουθεί τη φάση και από κοντά με προβολή να τη σπρώχνει στα δίχτυα για το 2-1 υπέρ των γηπεδούχων.

Στο 89' ο Πανιώνιος θα μπορούσε να κάνει το 3-1 όταν Ο Ντουρμισάι έφυγε εξαιρετικά από τον αντίπαλο του, μπήκε στη περιοχή απέναντι από τον Κοκκαλά αλλά θέλησε να σιγουρέψει το γκολ δίνοντας δεξιά στον Σπιριντόνοβιτς που σούταρε έξω από το ύψος του πέναλτι.

Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους θα μπορούσαν να φτάσουν στην ισοφάριση στο 90. Ο Δημούτσος έκανε τη κίνηση στη περιοχή, πήρε και τη μπάλα, πέρασε τον Μπανανά με εξαιρετική ντρίπλα και επιχείρησε το σουτ αλλά ο Κότνικ έπιασε σωτήρια τη μπάλα. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή του αγώνα.

Εδραιώθηκε στην πεντάδα ο Πανιώνιος, 2-1 τον Πλατανιά

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η αποβολή του Κοροβέση στο 73'. Ο Πλατανιάς λίγα λεπτά νωρίτερα είχε ισοφαρίσει, πατούσε καλά στον αγωνιστικό χώρο και έδειχνε ότι μπορούσε το κάτι παραπάνω. Ο Κοροβέσης άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες μετά από μια αυστηρή δεύτερη κίτρινη κάρτα και αυτό έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Αλέξανδρος Τσαμούρης από τον Πειραιά. Ήταν κοντά στις φάσεις, απέφυγε τα λάθη και είχε σωστές αποφάσεις. Μόνη ένσταση η δεύτερη κίτρινη κάρτα που έδειξε στον Κοροβέση.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Ντουρμισάι. Πολύ καλό παιχνίδι από τον επιθετικό του Πανιωνίου. Μπορεί να μην σκόραρε αλλά ήταν μέσα σε πολλές φάσεις και απείλησε την αντίπαλη εστία. Στο 89' μάλιστα έκανε μια εξαιρετική ενέργεια και έδειξε αλτρουισμό καθώς πάσαρε στο Σπριντινόβιτς στη μεγαλύτερη χαμένη ευκαιρία στην αναμέτρηση.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η αφιέρωση του Γκιοατά. Με το που σκόραρε δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του και αφού πανηγύρισε με τους συμπαίκτες του πήγε και αφιέρωσε το γκολ του στον Μιχάλη Γρηγορίου.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Το λάθος του Κοκκαλά. Το φάουλ του Γεσίλ στο ξεκίνημα της φάσης για το 2-1 δεν ήταν τόσο δυνατό και ο Κοκκαλάς θα μπορούσε να είχε καλύτερη αντίδραση, ακόμα και να πετούσε τη μπάλα κόρνερ. Έκανε το λάθος όμως και στέρησε από την ομάδα του κάτι καλύτερο από μια ήττα.

PHOTO CREDITS: EUROKINISSI

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ