STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ε-x-ασαν την ευκαιρία, έμειναν στο 1-1 Αστέρας και Ξάνθη

Ε-x-ασαν την ευκαιρία, έμειναν στο 1-1 Αστέρας και Ξάνθη
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Αστέρας αναδείχθηκε ισόπαλος, 1-1 στην Τρίπολη, με τη Ξάνθη για την 7η αγωνιστική της Super League. Ωραία γκολ από Βασίλη Σκούρτη και Ντάνι Νιέτο. (VIDEO)

Υπό το βλέμμα του τεχνικού του προσεχούς αντιπάλου του στους ομίλους του Europa League (ΑΠΟΕΛ), Τιμούρ Κετσμπάια, ο Αστέρας Τρίπολης έμεινε στο 1-1 με τη Ξάνθη για την 7η αγωνιστική της Super League. Οι Αρκάδες είχαν δύο δοκάρια μετά την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπερτόγλιο αλλά και την εκτέλεση πέναλτι του Παπαδόπουλου και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 34ο λεπτό με τον Σκούρτη.

Το αριθμητικό μειονέκτημα που άφησε η αποβολή του Έντερσον Τορμένα με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ανάγκασε τους γηπεδούχους να οπισθοχωρήσουν. Και τους φιλοξενούμενους να πιστέψουν στην ισοφάριση, στην οποία έφθασαν με το πρώτο γκολ του Ντάνι Νιέτο στη Super League, στο 68'.

Η αναμέτρηση με τη Ξάνθη, ήταν η πρώτη στην ενδεκάδα του Αστέρα Τρίπολης για τους Μπαντή και Παντελιάδη. Δεύτερη διαδοχική ισοπαλία για τον Αστέρα μετά από αυτή της 5η Οκτώβρη, εντός έδρας, κόντρα στον Πλατανιά.

Χωρίς νίκη από τις 13 Σεπτεμβρίου η Ξάνθη και την εκτός έδρας νίκη επί του Ατρομήτου, μετά ακολούθησαν η ήττα από τον Ολυμπιακό, η ισοπαλία με τον Ηρακλή και η ήττα από τον Παναθηναϊκό.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης"

Διαιτητής:Δημήτρης Θάνος

Βοηθοί: Χρήστος Μπαλτάς, Κοσμάς Χαρίσης

4ος: Σταύρος Τριτσώνης

Γκολ: 34' Σκούρτης / 68' Ντάνι Νιέτο

ΑΣΤΕΡΑΣ: Μπαντής, Λούι, Παντελιάδης, Τορμένα, Αλόκο, Ιγκλέσιας, Χαμντανί (71' Γιάννου), Παπαδόπουλος, Φερνάντες (57' Σανκαρέ), Μπερτόγλιο, Σκούρτης (61' Κουρμπέλης)

ΞΑΝΘΗ: Τσενάμο, Μπέρτος, Ουάλας, Φλίσκας, Μπαξεβανίδης (56' Νιέτο), Παπαστεριανός, Βασιλακάκης, Ντιμιτρόφ, Ράνος (72' Καπετάνος), Φάρκας, Λουσέρο (46' Χερέα)

Κάρτες: 18' Τορμένα, 74' Μπερτόγλιο / 11' Λουσέρο, 21' Φλίσκας, 69' Παπαστεριανός, 79' Φάρκας

Κόκκινες: 55' Τορμένα

Πατήστε ΕΔΩ και θυμηθείτε τη λεπτό προς λεπτό εξέλιξη του αγώνα

για υπεραναλυτικές βαθμολογίες από όλο τον πλανήτη κάντε κλικ εδώ

Το φιλμ του αγώνα

Μετά το αναγνωριστικό πρώτο τέταρτο, στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης", Αστέρας και Ξάνθη άρχισαν να δημιουργούν δειλά-δειλά φάσεις. Η πρώτη, ουσιαστικά, καταγεγραμμένη φάση είναι αυτή του 18ου λεπτού κι ανήκε στη φιλοξενούμενη ομάδα.

Ο Βασιλακάκης υποδέχθηκε την μπάλα μετά από σέντρα στο κέντρο της περιοχής, αλλά η σκαστή κεφαλιά που επιχείρησε πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Μπαντή. Καλή κίνηση, κακή εκτέλεση από τον επιθετικό της ακριτικής ομάδας.

"Έσπασαν" τα δοκάρια

Οκτώ λεπτά αργότερα (26'), ο Αστέρας έφτασε κοντά στο να ανοίξει το σκορ, ωστόσο η εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Αργεντινού επιτελικού μέσου του, Φακούντο Μπερτόγλιο, σταμάτησε στο δοκάρι της εστίας του Τσενάμο.

Στο 31ο λεπτό, οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι με την μπάλα να βρίσκει στο χέρι το Φλίσκα, και τον διαιτητή να υποδεικνύει πέναλτι. Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος ανέλαβε την εκτέλεσή του, στο 32', ωστόσο ανεπιτυχώς. Η πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα σταμάτησε στη συμβολή των δοκών της εστίας της Ξάνθης.

Ε-x-ασαν την ευκαιρία, έμειναν στο 1-1 Αστέρας και Ξάνθη
INTIME SPORTS

Γκολ από Σκούρτη

Ο Αστέρας είχε τις ευκαιρίες για γκολ, αλλά τα δοκάρια του στερούσαν την ευκαιρία. Αυτό, ήρθε, τρία λεπτά αργότερα στο 34'. Ο Μπερτόγλιο έκανε εξαιρετική κίνηση στη μεσαία γραμμή, υποδέχθηκε και κουβάλησε ιδανική μπάλα, ενώ την "έσπασε" στο σωστό χώρο και χρόνο, δεξιά προς τον Σκούρτη. Αυτός με δεξί εξαιρετικό συρτό σουτ στα δίχτυα της εστίας του Τσενάμο κι άνοιξε το σκορ για τον Αστέρα.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Ραζβάν Λουτσέκου πέρασε το συμπατριώτη του Οβίντιου Χερέα αντί του Λουσέρο με σκοπό να κάνει την ομάδα του πιο επιθετική. Στο 50ό λεπτό, ο Παπαδόπουλος έπιασε την καρφωτή κεφαλιά, αλλά ο Λουίτζι Τσενάμο προέβη σε μία εντυπωσιακή απόκρουση κι απομάκρυνε τον κίνδυνο για τη Ξάνθη.

Η αποβολή του Τορμένα

Στο 55ο λεπτό, ο Στάικος Βεργέτης είδε την ομάδα του να μένει με αριθμητικό μειονέκτημα. Ο Έντερσον Τορμένα αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα πάνω στον Μπέρτο. Κακή αντίδραση για το Βραζιλιάνο μεσοαμυντικό, που θα μπορούσε να αποφύγει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Ε-x-ασαν την ευκαιρία, έμειναν στο 1-1 Αστέρας και Ξάνθη
INTIME SPORTS

Ισοφάριση από Νιέτο

Στο 68ο λεπτό, η Ξάνθη έφθασε στην ισοφάριση, χάρη στο πρώτο γκολ του Ντάνι Νιέτο στη Super League. Ο Μπέρτος έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Καταλανός μεσοεπιθετικός βρέθηκε αριστερά και με εξαιρετικό σουτ νίκησε τον Μπαντή, ο οποίος είδε την μπάλα να περνά κάτω από τα πόδια του.

Μετά το γκολ που δέχθηκαν, οι Αρκάδες ξεκίνησαν να ασκούν νέα πίεση στους Ακρίτες. Τόσο το σουτ του Ιγκλέσιας στο 70ό λεπτό, όσο και η κεφαλιά του Παπαδόπουλου τρία λεπτά αργότερα δεν έφεραν αποτέλεσμα, δηλαδή το γκολ.

Ο MVP του αγώνα

Ο Φακούντο Μπερτόγλιο ήταν ο καλύτερος - τεχνικά και ποιοτικά - ποδοσφαιριστής του γηπέδου. Ο Αργεντινός επιτελικός μέσος έκρυβε κι εμφάνιζε την μπάλα κατά βούληση. Ενδεικτική η ατομική του προσπάθεια στο γκολ του Αστέρα. Παρέλαβε την μπάλα, την "κουβάλησε" όσο έπρεπε και την "έσπασε" στο σωστό timing, "χαϊδεύοντάς" την, προς τον Σκούρτη. Άλλωστε ένας ποδοσφαιριστής που έχει φορέσει τη φανέλα της εθνικής Αργεντινής, δεν θα μπορούσε παρά να κοσμεί με την παρουσία του τα ελληνικά γήπεδα. Ακόμη πιο σημαντικό το γεγονός ότι αυτό το γκολ συνέπεσε με την επιστροφή στους αγωνιστικούς χώρους, μετά τον τραυματισμό του.

Ε-x-ασαν την ευκαιρία, έμειναν στο 1-1 Αστέρας και Ξάνθη
INTIME SPORTS

Η φάση του αγώνα

Μάλλον, αυτή του 50ού λεπτού. Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος με καρφωτή κεφαλιά έχασε μία πραγματικά σπουδαία ευκαιρία, ώστε να διαμορφώσει το 2-0 και ουσιαστικά να δώσει προβάδισμα ασφαλείας στον Αστέρα. Αναλόγως εξαιρετική είναι και η απόκρουση του τερματοφύλακα της Ξάνθης, Λουίτζι Τσενάμο.

Ε-x-ασαν την ευκαιρία, έμειναν στο 1-1 Αστέρας και Ξάνθη
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο διαιτητής

Ο Δημήτρης Θάνος είχε να αποφανθεί για τη δύσκολη φάση του 31ου λεπτού. Η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Φλίσκα, ο διαιτητής θεώρησε ότι ανεκόπη η πορεία της μπάλας και υπέδειξε πέναλτι. Όσον αφορά στη δεύτερη κίτρινη (κι αποβολή) του Έντερσον Τορμένα είναι σωστή, καθώς είναι λανθασμένη η αντίδραση του Βραζιλιάνου μεσοαμυντικού του Αστέρα Τρίπολης. Αρκετά τα σκληρά μαρκαρίσματα των ποδοσφαιριστών της Ξάνθης στο δεύτερο ημίχρονο, προτίμησε να αποβάλλει δεύτερο ποδοσφαιριστή στην αναμέτρηση.

Ε-x-ασαν την ευκαιρία, έμειναν στο 1-1 Αστέρας και Ξάνθη
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μας άρεσε

Η στιγμή που ακολούθησε της φάσης του αγώνα. Σίγουρα στο ματς υπάρχει ένταση, πάθος, πίεση. Αλλά αυτό δεν αποτρέπει μερικούς ποδοσφαιριστές με εγνωσμένη ποιότητα και ήθος, από το να αναγνωρίσουν μία ωραία προσπάθεια του αντιπάλου τους. Πρώην συμπαίκτες στον Ατρόμητο, Τσενάμο και Παπαδόπουλος, την Κυριακή τέθηκαν αντίπαλοι. Ο πρώτος απομάκρυνε την κεφαλιά του δευτέρου και στη συνέχεια δέχθηκε τα συγχαρητήρια.

Ε-x-ασαν την ευκαιρία, έμειναν στο 1-1 Αστέρας και Ξάνθη
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Δεν μας άρεσε

Η αποβολή του Έντερσον Τορμένα. Κακή αντίδραση από το Βραζιλιάνο, στο μαρκάρισμα του Μπέρτου. Λόγω του υπερβάλλοντα ζήλου, ίσως και της κακής εκτίμησης, ωστόσο δε συνέτρεχε λόγος. Άφησε την ομάδα με αριθμητικό μειονέκτημα και προκάλεσε αναπροσαρμογή στα σχέδια του Στάικου Βεργέτη. Ειδικά σ' ένα χρονικό σημείο, που έδειχνε να ελέγχει το ματς.

Ε-x-ασαν την ευκαιρία, έμειναν στο 1-1 Αστέρας και Ξάνθη
ACTION IMAGES PRESS AGENCY
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ