STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Δύο αποβολές, κανένα γκολ, Ξάνθη και ΑΕΚ στο 0-0

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΞΑΝΘΗ - ΑΕΚ (ΛΑΖΑΡΟΣ ΚΟΥΚΟΡΙΚΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΞΑΝΘΗ - ΑΕΚ (ΛΑΖΑΡΟΣ ΚΟΥΚΟΡΙΚΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Δυο (σωστές) αποβολές είχε το ματς, ανάμεσα στη Ξάνθη και την ΑΕΚ για τη 18η αγωνιστική της Super League αλλά δεν είχε ούτε φάσεις, ούτε γκολ, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να μείνουν στο 0-0.

Οι ισοπαλίες και κυρίως τα 0-0, είναι έτσι κι αλλιώς συνηθισμένο αποτέλεσμα στα "Πηγάδια" στα παιχνίδια ανάμεσα στη Ξάνθη και την ΑΕΚ. Πολλώ δε μάλλον αυτή την φορά, που προέκυψαν δυο αποβολές στο ματς και μάλιστα η πρώτη μόλις στο έβδομο λεπτό. Ούτε η Ξάνθη που βρέθηκε πρώτη να παίζει με παίκτη παραπάνω, ούτε η ΑΕΚ, θέλησαν σε κανένα σημείο του παιχνιδιού να πάρουν ρίσκο.

Έπαιξαν επιφυλακτικά, φύλαξαν περισσότερο τα νώτα τους και η λευκή ισοπαλία ήταν ένα ποδοσφαιρικά νομοτελειακό αποτέλεσμα. Πάντως η ΑΕΚ με τον Χιμένεθ στον πάγκο, κράτησε για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι το μηδέν στα μετόπισθεν, κάτι που δεν είχε ξανακάνει στην φετινή σεζόν.

Μια κόκκινη, μια ευκαιρία

Για μόλις επτά λεπτά έγινε παιχνίδι με έντεκα εναντίον έντεκα και με κανονικές ισορροπίες. Και δεν πρόλαβε ούτε η Ξάνθη, αλλά ούτε και η ΑΕΚ να δείξουν πως είχαν πραγματικά σχεδιάσει το ματς. Η αλλαγή των αριθμητικών ισορροπιών με την αποβολή του Γκάλο, άλλαξε και τα δεδομένα του παιχνιδιού.

Η ΑΕΚ υποχρεώθηκε να διαφοροποίηση το σχήμα της. Ο Ροντρίγκες "θυσιάστηκε" για να μπει στο γήπεδο ο Μπακάκης και να καλυφθεί το κενό του Γκάλο στο δεξί άκρο της άμυνας και ο Μάνταλος αναγκαστικά μετακόμισε από τον άξονα και τον ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Πέκχαρτ, στα άκρα και ως αριστερό εξτρέμ.

Η ΑΕΚ γύρισε σ’ ένα 4-4-1 και σ’ αυτή την διαφοροποίηση έψαξε τρόπο να προσαρμοστεί και η Ξάνθη, που είχε μεν τρόπο παραπάνω, αλλά πλέον δεν είχε τους χώρους για να αναπτυχθεί. Με την ΑΕΚ περισσότερο να περιμένει και λιγότερο να (μπορεί να) δημιουργεί, το πλάνο του πρέσινγκ και των αντεπιθέσεων των γηπεδούχων, έτσι κι αλλιώς είχε πάει περίπατο.

Γι αυτό και συνολικά το πρώτο 45άλεπτο, κύλησε χωρίς καμία από τις δυο ομάδες να μπορεί να κάνει φάσεις. Άλλωστε η μοναδική φορά που πραγματικά απειλήθηκε μια από τις δυο εστίες, ήταν στο 38’ όταν ο Τριάδης πήρε την μπάλα από τον Λάζιτς, σούταρε εξ επαφής, αλλά ο Μπάρκας είπε "όχι".

Κατά τα άλλα δυο προσωπικές ενέργειες του Χριστοδουλόπουλου από δεξιά που δεν είχαν καλό τελείωμα και ένα σουτ του Λουσέρο ψηλά άουτ, ήταν ότι καλύτερο υπήρχε επιθετικά για τις δυο ομάδες στο πρώτο ημίχρονου. Και το 0-0 ήταν απολύτως η εικόνα του αγώνα.

Γήπεδο: Xanthi FC Arena

Διαιτητής: Ιωάννης Παπαδόπουλος

Βοηθοί: Λάζαρος Δημητριάδης, Βασίλειος Καραβασίλης

Ξάνθη (Ραζβάν Λουτσέσκου): ίφκοβιτς, Καρασαλίδης, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας, Τριάδης, Λουσέρο, Βασιλακάκης (78’ Ράνος), Γουάλας, Λάζιτς (90’ Φλίσκας), Λισγάρας, Καμαρά

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Ντίντακ, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Βράνιες, Αϊντάρεβιτς, Σιμόες, Ροντρίγκες (11’ Μπακάκης), Χριστοδουλόπουλος (73’ Μπακασέτας), Πέκχαρτ, Μάνταλος (84’ Γαλανόπουλος).

Γκολ: -

Κάρτες: 7’ κόκκινη Γκάλο, 27’ Μπαξεβανίδης, 51’ Σιμόες, 54’ Τριάδης, 58’ κόκκινη Τριάδης, 68’ Βράνιες, 71’ Μάνταλος, 87’ Πέκχαρτ, 90’ Γαλανόπουλος.

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημίχρονου, ο Χιμένεθ άλλαξε τον σχηματισμό. Έβαλε τριάδα στη μεσαία γραμμή και έφερε τον Χριστοδουλόπουλο στο πλευρό του Πέκχαρτ. Αυτή η αλλαγή μπορεί να μην έκανε πιο επικίνδυνο το σχήμα της ΑΕΚ με τον παίκτη λιγότερο, αλλά το έκανε ακόμα πιο σφικτό.

Και η Ξάνθη ακόμα περισσότερο δυσκολευόταν να βρει χώρους προς την εστία του Μπάρκα. Άγονη κατοχή της μπάλας είχαν οι γηπεδούχοι, την κυκλοφορούσαν αλλά πολλή μακριά από την περιοχή της ΑΕΚ. Ωστόσο ο Τριάδης μέσα σε τέσσερα λεπτά έκανε διπλό λάθος. Πρώτα πήγε να εκβιάσει στο 54’ πέναλτι και δέχθηκε κίτρινη για «θέατρο» και στο 58’ «γκρέμισε» με μαρκάρισμα από πίσω τον Μάνταλο.

Ο Τριάδης αποβλήθηκε και έμεινε και η Ξάνθη με δέκα παίκτες. Και από εκείνο το σημείο του ματς και μετά, η μια ομάδα, φοβόταν την άλλη. Αμφότερες ήταν ιδιαίτερα επιφυλακτικές και δεν ρίσκαραν ούτε στο ελάχιστο. Είναι χαρακτηριστικό πως σ’ ολόκληρο το δεύτερο 45άλεπτο, δεν έγινε ούτε μια καλή ευκαιρία, από καμία από τις δυο ομάδες.

Χρειάστηκε να φτάσει το 86λεπτό και να κάνει μια κεφαλιά ο Λαμπρόπουλος από το ύψος του πέναλτι μετά από φάουλ του Αϊντάρεβιτς, αλλά και αυτή ήταν χωρίς δύναμη και πάνω στην αγκαλιά του τερματοφύλακα της Ξάνθης.Και χωρίς ρίσκο από κανέναν, χωρίς φάση από κανέναν, το 0-0 ήρθε νομοτελειακά.

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Μόλις στο 7ολεπτό, ο Γκάλο είδε τον Λουσέρο να φεύγει στην πλάτη του και απέναντι από τον Μπάρκα και αναγκάστηκε να τον τραβήξει και να τον γκρεμίσει. Αυτή η αποβολή, πριν συμπληρωθεί καν δεκάλεπτο, ήταν καθοριστική όχι μόνο για την ΑΕΚ, αλλά συνολικά για την εικόνα του παιχνιδιού.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Παρόλο που ήταν ένα ματς με δυο αποβολές, ο Παπαδόπουλος ήταν σωστός και στις δυο. Σωστά απέβαλε απευθείας τον Γκάλο, σωστά έδωσε και τις δυο κίτρινες κάρτες στον Τριάδη. Επίσης ήταν σωστός και στις κίτρινες που έδωσε, ενώ ήταν κοντά σ’ όλες τις φάσεις. Υπερβολική η κάρτα στον Γαλανόπουλο για θέατρο έστω και αν δεν ήταν πέναλτι.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Σ’ ένα τέτοιο ματς είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρει κανείς έναν παίκτη που να μπορεί να κερδίσει τον τίτλο του πολυτιμότερου. Πολλή δουλειά έβγαλαν ο Ντε Λούκας και ο Ουσέρο, πολλή δουλειά έκαναν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο της ΑΕΚ και ο Μπακάκης. Όμως ήταν έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς, η απόκρουση του Μπάρκα στο πρώτο ημίχρονο, ήταν καθοριστική.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Δύσκολα σ’ ένα τέτοιο παιχνίδι, να βρεις κάτι που να ξεχωρίσει. Αν υπάρχει κάτι, είναι το γεγονός πως ο Μιχάλης Μπακάκης, παρόλο που ήταν ο μόνος παίκτης που δεν πήρε ευκαιρία στο ματς κυπέλλου της Τετάρτης με τον Λεβαδειακό, όταν επιστρατεύτηκε μετά την αποβολή του Γκάλο, έδειξε χαρακτήρα.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η ατολμία που έδειξαν οι δυο ομάδες. Πρώτα η Ξάνθη όταν είχε παίκτη παραπάνω στο γήπεδο και μετά η ΑΕΚ όταν αποκαταστάθηκαν οι αγωνιστικές ισορροπίες. Ούτε οι γηπεδούχοι, ούτε οι φιλοξενούμενοι κυνήγησαν ουσιαστικά το γκολ και τη νίκη, έπαιξαν κάτι παραπάνω από επιφυλακτικά και γι αυτό και έμειναν στην ισοπαλία

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ