STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Δοκάρια, ευκαιρίες, αλλά 0-0 για Πανιώνιο - Αστέρα

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Σπιριντόνοβιτς EUROKINISSI SPORTS

Στη μάχη για την κατάκτηση της 5ης θέσης στη Super League Σουρωτή, Πανιώνιος και Αστέρας αναδείχθηκαν ισόπαλοι 0-0 στη Νέα Σμύρνη. Καλύτεροι οι Αρκάδες, από ένα δοκάρι είχαν οι δύο ομάδες. (VIDEO).

Εξαιρετικό παιχνίδι στην Πλατεία ανάμεσα σε Πανιώνιο και Αστέρα Τρίπολης, για την 23η αγωνιστική της Super League Σουρωτή. Το κακό πρώτο μέρος διαδέχτηκε ένα εξαιρετικό δεύτερο μισό, με τρομερές ευκαιρίες και δοκάρια, αλλά δίχως γκολ (0-0).

Ο Πανιώνιος έμεινε για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι χωρίς νίκη και έμεινε στην 5η θέση με 32 βαθμούς. Ο Αστέρας αγνοεί εδώ και έξι ματς το τρίποντο και έμεινε στο -3 από την ομάδα της Νέας Σμύρνης, αν και αδικείται από την εμφάνιση που πραγματοποίησε.

Οι γηπεδούχοι έπαιξαν χωρίς βασικές μονάδες, καθώς οι Σιώπης - Ντουρμισάι ήταν εκτός, ενώ ο Γεσίλ που χρησιμοποιήθηκε, ήταν φανερό πως δεν είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Μέτριο πρώτο ημίχρονο στη Νέα Σμύρνη. Ο Πανιώνιος ήταν καλύτερος από τον Αστέρα Τρίπολης, από την άποψη ότι κυκλοφορούσε καλύτερα τη μπάλα και είχε την υπεροχή. Όχι ότι οι "κυανέρυθροι" έκλεισαν τους Αρκάδες και τους πίεσαν ασφυκτικά χάνοντας ευκαιρίες, αλλά πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και συνεργάζονταν πιο σωστά. Η πρώτη άξια αναφοράς ευκαιρία καταγράφηκε στο 9', όταν το γυριστό του Νίλσεν πέρασε πάνω από το δοκάρι. Στο 22ο λεπτό ο Πανιώνιος είχε κατοχή μπάλας στο 62%.

Η καλύτερη στιγμή για τους γηπεδούχους ήταν στο 27', όταν ο Λάμπρου άδειασε τον Μπέρτο, έκανε το πλασέ μέσα από την περιοχή και αριστερά, αλλά η μπάλα ελάχιστα άουτ. Η μοναδική στιγμή κατά την οποία έκανε αισθητή την παρουσία του ο Αστέρας στο πρώτο μέρος ήταν στο 45'+4', όταν από σουτ του Τσιλιανίδη έξω από την περιοχή, ο Τόνσο έβαλε το πόδι στην πορεία της μπάλας και η οποία πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 45λεπτο ο Πανιώνιος έκανε έξι τελικές και είχε κατοχή 57%, ενώ ο Αστέρας 4 τελικές με 43%.

Γήπεδο: Νέα Σμύρνη

Διαιτητής: Θανάσης Τζήλος (Λάρισας)

Βοηθοί: Χρυσούλα Κουρομπύλια (Δυτ. Αττικής), Παντελής Σπυρόπουλος (Ανατ. Αττικής)

4ος: Αριστείδης Βάτσιος

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μ. Γρηγορίου): Κότνικ, Παπαγεωργίου, Γκιοατά, Μπανανά, Σαραμαντάς, Ουάσινγκτον Σαντάνα, Κόρμπος, Λάμπρου (45' λ. τρ. Σπιριντόνοβιτς), Σαββίδης (46' Μπραχίμι), Μασούρας, Νίλσεν (69' Γεσίλ).

ΑΣΤΕΡΑΣ (Σ. Παντελίδης): Αθανασιάδης, Μπέρτος, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Γιαννούλης, Ντουντού (87' Ιγκλέσιας), Μουνάφο, Τσιλιανίδης (75' Μαντίντα), Τόνσο, Κυριακόπουλος, Μανιάς (67' Δουβίκας).

Γκολ: -

Κάρτες: 60' Ουάσινγκτον Σαντάνα - 18' Μουνάφο, 25' Τσιλιανίδης

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Ο Γρηγορίου έχασε στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους τον Λάμπρου, ο οποίος υπέστη θλάση και στη θέση του πέρασε ο Σπιριντόνοβιτς. Το δεύτερο μέρος δεν είχε καμία σχέση με το πρώτο. Ένας μεταμορφωμένος Αστέρας Τρίπολης, ο οποίος με την ολοκλήρωση του αγώνα έφτασε τις 14 τελικές, οι οκτώ εκ των οποίων πήγαν στην εστία.

Οι ποδοσφαιριστές του Σάββα Παντελίδη άλλαζαν με περίσσια ευκολία τη μπάλα, απέναντι στους "κυανέρυθρους" που εμφάνισαν σημάδια κόπωσης. Ο κύριος λόγος για τον οποίο οι φιλοξενούμενοι δεν επικράτησαν, είναι γιατί δεν ήταν ομαδικοί την κρίσιμη στιγμή. Τόσο ο Μανιάς όσο και ο Δουβίκας επιχείρησαν μόνοι τους να τελειώσουν τις φάσεις, παρότι αν έσπαγαν τη μπάλα αριστερά, θα μπορούσε να "λαβωθεί" ο εξαιρετικός Κότνικ.

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
Ουάσινγκτον Σαντάνα EUROKINISSI SPORTS

Οι δύο ομάδες είχαν και από ένα δοκάρι στο δεύτερο 45λεπτο. Ο Σπιριντόνοβιτς με δυνατό σουτ στο 66' μέσα από την περιοχή και ο Τόνσο με προβολή στο δεύτερο δοκάρι στο 86'. Αν μια ομάδα άξιζε την επικράτηση, αυτή περισσότερο ήταν ο Αστέρας, ο οποίος εντέλει έμεινε στο -3 από τον Πανιώνιο.

Δοκάρια, ευκαιρίες, αλλά 0-0 για Πανιώνιο - Αστέρα

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Αυτή του 93'. Ο Τόνσο έδωσε στον Δουβίκα, αυτός προτίμησε να σουτάρει και όχι να δώσει στον Ιγκλέσιας που ήταν αφύλαχτος. Χάθηκε μοναδική ευκαιρία για τον Αστέρα να πάρει τη νίκη. Ο Αργεντινός ήταν έξαλλος που ο πιτσιρικάς δεν του έδωσε τη μπάλα.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Καλά τα κατάφερε ο Θανάσης Τζήλος και οι βοηθοί του, Κουρομπύλια - Σπυρόπουλος. Οι αποφάσεις τους ήταν ως επί το πλείστον σωστές. Υπήρξαν 2-3 φορές στιγμές που υπήρξαν διαμαρτυρίες για πέναλτι, αλλά με βάση τα replay ο ρέφερι δικαιώνεται για τις αποφάσεις του.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Μάτιτς Κότνικ. Ο Σλοβένος γκολκίπερ του Πανιωνίου ήταν σε όλες τις περιπτώσεις στη θέση που έπρεπε για να αποσοβήσει τον κίνδυνο. Προχώρησε σε μια σειρά από σημαντικές αποκρούσεις και έπαιξε κομβικό ρόλο στο τελικό 0-0.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η εικόνα του δεύτερου μέρους. Όσο ανιαρό ήταν το πρώτο μισό, άλλο τόσο εξαιρετική ήταν η επανάληψη. Η μία φάση διαδεχόταν την άλλη. Πολύ ωραίο παιχνίδι, χαιρόσουν να το παρακολουθείς.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Οι φάσεις κατά τις οποίες οι παίκτες του Αστέρα δεν λειτούργησαν ομαδικά. Τόσο ο Μανιάς όσο και ο Δουβίκας θέλησαν να "εκτελέσουν" μόνοι τους, αλλά θα μπορούσαν να κάνουν πιο εύκολη την υπόθεση γκολ, αν σήκωναν κεφάλι και έδιναν αριστερά στους συμπαίκτες τους...

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ