STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Δίωξη σε Μελισσανίδη, Ολυμπιακό και Κασάμι

Δίωξη σε Μελισσανίδη, Ολυμπιακό και Κασάμι

Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Στέφανος-Κωνσταντίνος Μπαξεβάνης άσκησε πειθαρχική δίωξη σε βάρος του Δημήτρη Μελισσανίδη, της ΠΑΕ Ολυμπιακός και του Παϊτίμ Κασάμι και τους παρέπεμψε στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ.

Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Στέφανος-Κωνσταντίνος Μπαξεβάνης άσκησε πειθαρχική δίωξη σε βάρος του Δημήτρη Μελισσανίδη, της ΠΑΕ Ολυμπιακός και του ποδοσφαιριστή των Πειραιωτών, Παϊτίμ Κασάμι για δυσφήμιση του αθλήματος και τους παρέπεμψε στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ.

Ο μεν Δημήτρης Μελισσανίδης χαρακτηρίζεται "Πρόεδρος εν τοις πράγμασι" της ΠΑΕ ΑΕΚ και διώκεται για τις δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, όπου είχε αναφέρει πως "κερδίσαμε τον Αλή Μπαμπά και τους 40 κλέφτες". Από 'κει και πέρα, η "ερυθρόλευκη" ΠΑΕ διώκεται για τη διαρροή που έκανε μετά το παιχνίδι, αφήνοντας αιχμές κατά δικαστικών λειτουργών και στον διεθνή Ελβετό για τις δηλώσεις του στη NOVA μετά το τέλος του αγώνα, όπου καταφέρθηκε με χαρακτηρισμούς κατά του διαιτητή της αναμέτρησης, Χαραλάμπου Καλογερόπουλου.

Οι εμπλεκόμενες πλευρές αναμένεται να τιμωρηθούν με πρόστιμο, ενώ θα υπάρχει και υποχρέωση ανάκλησης των όσων ανέφεραν. Στην περίπτωση του Ολυμπιακού, υπάρχει και κίνδυνος για τιμωρία μιας αγωνιστικής για τη διαρροή που έκανε, κάτι που δεν ισχύει για την ΑΕΚ, καθώς η δίωξη είναι στον Δημήτρη Μελισσανίδη. Πάντως, η όποια απόφαση δεν θα βγει σύντομα λόγω της απεργίας των δικηγόρων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

- Εις βάρος του Δημήτρη Μελισσανίδη (Προέδρου εν τοις πράγμασι) της ποδοσφαιρικής ομάδας ΠΑΕ ΑΕΚ, διότι δυσφήμησε το άθλημα του ποδοσφαίρου προβαίνοντας δημοσίως σε δυσμενείς κρίσεις, εις βάρος θεσμοθετημένων οργάνων του ποδοσφαίρου (Διαιτησίας, Διαιτητών), προκαλώντας, έτσι, στο κοινό και στην εν γένει κοινή γνώμη αίσθημα απαξιώσεως και αποστροφής προς το ποδόσφαιρο, με συνέπεια την άρνηση εκ μέρους του κοινού προς παρακολούθηση των αγώνων ποδοσφαίρου και προσελεύσεως στα γήπεδα. Η ανωτέρω πράξη προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 14 παρ. 2 και 3 και 25 παρ. 1, 3 και 4, 7 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ.

- Εις βάρος της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, νομίμως εκπροσωπουμένης και του ΠΑΙΤΙΜ ΚΑΣΑΜΙ, ποδοσφαιριστή της ποδοσφαιρικής ομάδας ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, διότι δυσφήμησαν το άθλημα του ποδοσφαίρου προβαίνοντας δημοσίως σε δυσμενείς κρίσεις, εις βάρος θεσμοθετημένων οργάνων του ποδοσφαίρου (Διαιτησίας, Διαιτητών, Υπεύθυνου άσκησης δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων), προκαλώντας, έτσι, στο κοινό και στην εν γένει κοινή γνώμη αίσθημα απαξιώσεως και αποστροφής προς το ποδόσφαιρο, με συνέπεια την άρνηση εκ μέρους του κοινού προς παρακολούθηση των αγώνων ποδοσφαίρου και προσελεύσεως στα γήπεδα. Η ανωτέρω πράξη προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 14 παρ. 2 και 3 και 25 παρ. 1, 3 και 4, 6, 7, 35 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ